Clubul gradinarilor
Bine ati venit !
Haideti sa vorbim despre gradinile noastre !
Clubul gradinarilor
Bine ati venit !
Haideti sa vorbim despre gradinile noastre !
Clubul gradinarilor
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Clubul gradinarilor

Grebla, sapa si urzica fac gradina frumusica !

Portal*AcasaUltimele imaginiÎnregistrareConectare

Gradinita lu` Doinita :))

In jos 
+24
laurabv
ghana
leonor
ella06
popescugp
duduta190578
sicamin
costieanuconstantin
anasstasia
Marga
gabriela60
Carina
Mihai
georgiana
Rux
Karla
bubu
anamaria
Myosotis
Vernil
stefana
Tinkerbell
penelopa
Doini
28 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 30 ... 40  Urmatorul
AutorMesaj
Doini

Numarul mesajelor : 4009
Localizare : Haga
Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi
Stare de spirit : Zen
Data de inscriere : 09/03/2011

Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 20 Empty
MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 20 Icon_minitimeDum Sept 01, 2013 2:06 pm

Pe Transcantia am mutat-o intr-un ghivecel ceva mai mare fata de cel in care era, si am pus-o astfel langa orhidee tongue 

Dar, dabea dupa ce am luat orhideea am observat ca nu este foarte "proaspata" are doua frunze cu varfurile galbene si are si niste pete mici negre si sunt putin pleostite....
Sus In jos
stefana

stefana

Numarul mesajelor : 1443
Localizare : Bucuresti
Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos
Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte
Data de inscriere : 08/06/2008

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 20 Icon_minitimeLun Sept 02, 2013 12:17 pm

Cum era substratul cand ai luat-o? Umed sau uscat? Varfurile se usuca de la uscaciune.
Sus In jos
Myosotis
Admin
Myosotis

Numarul mesajelor : 5257
Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate
Stare de spirit : tot inainte !!!
Data de inscriere : 21/01/2008

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 20 Icon_minitimeLun Sept 02, 2013 1:01 pm

Doini a scris:
Myo, imi poti spune parerea ta? Tu cum ai proceda in locul meu? Ce ai alege sa pui in vas? Pe care din cele doua orhidee? Si ai pune una sau mai multe Rolling Eyes 
Acu sa nu dai cu pietre ... mari... poate doar cu unele mici, mici, ........
pentru mine, orhideele sunt un  fel regine ale florilor, deci eu le-as pune (daca as fi sanatoasa la cap si n-as aduna toate balariile queen  ) intr-un vas mai deosebit. Ceva "regal" , "vintage" , ma rog, ceva deosebit, intelegi ce vreau sa spun.
Combinatia cu tradescantia mi se pare cam nepotrivita, cel putin pentru ochiul meu (ca nu vedem toti la fel Very Happy  ) Tradescantia zebrina (asa o cheama) e o planta care nu iubeste umiditatea. Din acest motiv i se usuca tijele si cum zice Pene, trebuie sa o tot inradacinezi. Tradescantiile le tin (eu) cam in acelasi regim cu suculentele. Am observat ca le place asa dupa multi ani, in care le-am tot inradacinat din diverse motive, cel mai frecvent fiind "apa prea multa'.
Daca vrei sa pui doua orhidee in vasul alb, cred ca trebuie sa fie amandoua la fel.
 Cred ca o combinatie cu ficus pumila sau cu o feriga ar fi mai potrivita.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 20 Icon_minitimeLun Sept 02, 2013 1:24 pm

Era uscat Stef, iar acum de teama celor pe care aproape le-am omorat cu "generozitatea" udatului imi este si teama sa o ud pale 
Sus In jos
Myosotis
Admin
Myosotis

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 20 Icon_minitimeLun Sept 02, 2013 1:28 pm

Nu -ti fie teama. O scufunzi intr-o galeata si o lasi cam un sfert de ora acolo. Apoi o scurgi si nu-i mai pui apa cam 10-15 zile. Functie si de cat de cald este.
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 20 Icon_minitimeLun Sept 02, 2013 1:38 pm

Ufff Myo ce vase frumoase Shocked  si ce frumoasa combinatie Shocked 
Eu am colindat o zi intreaga prin toate magazine de profil atunci cand am luat vasul bej, si cu toate ca nu e deloc special a costat suficient de mult ...
..., pe cel alb, am mai zis ca l-am luat pt socrela dar m-am atasat de el si l-am oprit pt mine Embarassed 

Nici pomeneala sa arunc cu ceva pt ca eu am cerut sfatul si este bine venit!!! Eu m-am apucat cu dintii de Tradescantia doar pentru ca are bordo si argintiu pe frunze si mi-a placut foarte mult!

Sunt habarnista, vorba Georgianei clown  dar, acum stiu ce sa cumpar si sa o inlocuiesc pe aceasta cu ceva potrivit..
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 20 Icon_minitimeLun Sept 02, 2013 1:40 pm

Myosotis a scris:
Nu -ti fie teama. O scufunzi intr-o galeata si o lasi cam un sfert de ora acolo. Apoi o scurgi si nu-i mai pui apa cam 10-15 zile. Functie si de cat de cald este.
Pai nu am cum sa o scufund ca este transplantata in ghiveciul mare What a Face 
Sa inteleg ca iar am facut o nefacuta? Trebuia sa o las in paharul ei si doar sa o pun in vasul mare care sa fie ca o masca?
Uffff, Jan Pericol si Orhideele clown 
Sus In jos
stefana

stefana

Numarul mesajelor : 1443
Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos
Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte
Data de inscriere : 08/06/2008

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 20 Icon_minitimeLun Sept 02, 2013 1:50 pm

E mult mai bine sa lasi orhideele de care or fi ele in ghiveciul ala transparent (eu le-am mutat si pe unele din ghiveci opac in transparent) ca vezi mai bine cum se prezinta radacinile si daca au sau nu nevoie de apa. Uneori la suprafata substratul pare uscat, dar la baza este umed si de acolo incep radacinile sa putrezeasca. Vasul este estetic, dar gandindu-te la binele plantei, pui in el orhideea cu ghiveciul ala de plastic cu tot.
Odontoglossumul are nevoie de umezeala (dar nu prea multa). Daca nu are destula, se incretesc frunzele "in acordeon". Avand radacinile mai subtirele trebuie doar cateva minute tinut ghiveciul in apa si apoi scurs bine surplusul. Data viitoare uzi doar daca pare bine zvantat, daca este inca umezeala la baza mai amani baia.

Tocmai ce a trebuit sa arunc o miltonie ca avea radacinile terminate. Am pastrat-o in ghiveciul alb opac cu care am achizitionat-o si n-am vazut la timp starea radacinilor.
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 20 Icon_minitimeLun Sept 02, 2013 1:59 pm

Va multumesc pentru sfaturi.., ma si simt aiurea ca nu ma duce mintea sa deduc toate astea..., puteam sa las orhideea in pahar mai ales ca vasul asta este adnac si as fi putut masca cu usurinta paharul!
Iar acum, nu as mai fi zapacit-o umbland iar la ea... pale 
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 20 Icon_minitimeLun Sept 02, 2013 2:25 pm

Am omis sa va confirm ca Odontoglossum este parfumata king  (cel putin la ora asta, apropo de ce-mi povestea doamna Stefana)
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 20 Icon_minitimeLun Sept 02, 2013 4:29 pm

aura a scris:
doini eu anul trecut i-am trimis baiatului in colet postal si ceva medicamente si nu a fost problema.
Am primit pachetul si cu o gramada de medicamente..., dar, ca si de Pasti, a fost deschis de catre cine?! nu stiu,! dar, nu mi-au oprit nimic din ce era in el pirat 
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 20 Icon_minitimeLun Sept 02, 2013 4:36 pm

Uitati mai fetelor cochetelor cum arata si hibiscusul meu Rolling Eyes 

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
A avut flori si mai mari ca acesta de astazi
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 20 Icon_minitimeLun Sept 02, 2013 4:38 pm

Acestia sunt cei doi Anthurium pe care ii detin si cu care ma mandresc si eu, Na! clown 

Sus In jos
aura

aura

Numarul mesajelor : 1196
Localizare : bucuresti
Joburi/Distractii : cultivare flori -/
Stare de spirit : generos
Data de inscriere : 27/07/2013

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 20 Icon_minitimeLun Sept 02, 2013 4:55 pm

Foarte frumosi anthurium ai Doini! Ce-mi plac.....asa alb-galbui...
Sus In jos
ghana

ghana

Numarul mesajelor : 294
Localizare : Botosani
Stare de spirit : se poate si mai bine
Data de inscriere : 05/07/2013

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 20 Icon_minitimeLun Sept 02, 2013 5:00 pm

superbe floricele.
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 20 Icon_minitimeLun Sept 02, 2013 5:12 pm

Va multumesc fetelor Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 20 1059784619 

Asa se vad in poze?! Ele de fapt sunt un alb sidefiu cyclops 
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 20 Icon_minitimeLun Sept 02, 2013 5:21 pm

Dupa ce am tuns-o drastic pe Warszawska Nike in mijlocul verii, acum a crescut mare si mi-a facut si 7 floricele care stau pitulite printre frunzele mari ale unei zorele pe care am plantat-o in acelasi ghiveci in perioada cand clematita dadea semne de duca..., asa dar, traisc la comun Rolling Eyes 

Floricele sunt micute dar, dragute cheers 
Sus In jos
duduta190578

duduta190578

Numarul mesajelor : 1686
Localizare : onesti
Data de inscriere : 27/07/2011

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 20 Icon_minitimeLun Sept 02, 2013 5:59 pm

Frumoase flori are balconul tau Doini!
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 20 Icon_minitimeLun Sept 02, 2013 6:29 pm

Multumesc Duduta,
Sunt inca cu ochii pe passiflorele care inca nu au vrut sa imi faca floricele..., dabea acum Passi Caerulea Victoria isi va arata frumusetea, fiind plina de bobocei mari..
Sus In jos
Myosotis
Admin
Myosotis

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 20 Icon_minitimeMar Sept 03, 2013 12:55 am

Bag seama ca i-a crescut ceva blana hibiscusului tau Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 20 2945718842 
Nu-ti face probleme, ca nici noi n-am stiut toate cate le stim acum. Eu adun balarii de vreo 20 de ani, daca nu mai bine. Mi-au trecut prin mana doua gradini botanice, cred.
 Cu mutarea asta am pierdut un Caryota mitis care avea vreo 2,5m inaltime. Mi-e o ciuda de nu mai pot ca tare mult tineam la el. L-am cumparat cand s-a deschis primul METRO in Voluntari, in 1996. Avea 20cm.
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 20 Icon_minitimeMar Sept 03, 2013 1:49 am

Iti multumesc Myo,
sti, de multe ori asta ma face sa am curaj si imi spun ca si voi ati fost ca mine..., cu mai mult daca imi spui ca ai inceput in urma cu vreo 20 de ani, ceea ce inseamna ca aveai varsta mea de acum clown 

Ma oftic in schimb ca aici sunt suficiente informatii pe care se pare ca nu le-am citit atent sau le-am omis... ex: orhidee

Mai am si dambaua asta ca ma apuca grozav cate o dambla si nu am rabdare sa ma informez inainte de a ma apuca de treaba.. (acelasi exemplu orhideele, rezultatul unui dezatru facut de un copil tampit ce sunt)
Maine ma duc sa imi cumpar un pahar mai mare si transparent in care o voi pune pe Odontoglossum..., sper sa gasesc si ficus ca mi-a placut mult combinatia din poza pusa de tine..
Nu am fost astazi pt ca ma feresc de Frenk care mai nou este iritat ca un arici ca ii deranjez cu vasul meu camera video... Si oricum am mari discutii cu el ca nu vrea sa imi monteze cuiburile...

Dar, va marturisesc ca imi este si teama sa ma gandesc ce ar putea iesii.., imi este frica ca eu aleg plante dupa ochi si nu dupa nevoi..., imi este frica ca nu voi sti sa le aleg si sa le combin dupa nevoi (pamant, lumina, etc) What a Face 
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 20 Icon_minitimeMar Sept 03, 2013 1:52 am

Si da, mare admirator de flori, Strauss, este tot timpul cu coada printre ele Laughing  si mai ales cand aude blitul camerei apare neaparat, deci, este si foto model clown 
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 20 Icon_minitimeMar Sept 03, 2013 3:07 pm

Am fost sa cumpar un pahar si m-am intors cu un nou vas, doi ficusi pumilia, o Schiumbergera gemend si o Bromella cyanea, aaaa si mi-am luat si un vasulet de lut pt decor clown 

Asa dar, am pus Dendrobium Jade in acelas vas (dar acesta sta in pahar transparent de data asta) cu un ficus mititel si cu Bromella, am mai adaugat niste chestii deshidratate si ulcica

In curand voi face si vasul cu Odontoglossum si cu ficusul pumilia...

Si astfel am ramas cu Trandescantia pe langa..., sau am vacut si combinatia pe care o vedeti in poza...
Spuneti-mi sincer va rog, care combinatie este mai potrivita? geek

Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 20 Icon_minitimeMar Sept 03, 2013 3:21 pm

Am facut provizoriu si vasul alb si am mai facut inca o varinata celui verde

Cred ca singura nepotrivita in decor ar fi draguta Transcencantia nu? Rolling Eyes 
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 20 Icon_minitimeMar Sept 03, 2013 3:40 pm

"Hanca" o varianta clown  iar asta cred ca imi place cel mai mult

Mai cochetelor, voi care sunteti online, v-am suparat cu ceva? De ce nu spuneti o vorba? Ca pentru asta scriu aici.., va cer parerile ...
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 20 Icon_minitime

Sus In jos

Gradinita lu` Doinita :))
Sus 
Pagina 20 din 40Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 30 ... 40  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Gradinita lu` Doinita :))
» Gradinita lu` Doinita :))
» Gradinita protestanta :)))
» Gradinita Danei Caras
» Gradinita(nu de copii,de flori)Paulynei

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Clubul gradinarilor :: Ograzile noastre-
Mergi direct la: