Clubul gradinarilor
Bine ati venit !
Haideti sa vorbim despre gradinile noastre !
Clubul gradinarilor
Bine ati venit !
Haideti sa vorbim despre gradinile noastre !
Clubul gradinarilor
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Clubul gradinarilor

Grebla, sapa si urzica fac gradina frumusica !

Portal*AcasaUltimele imaginiÎnregistrareConectare

Gradinita lu` Doinita :))

In jos 
+24
laurabv
ghana
leonor
ella06
popescugp
duduta190578
sicamin
costieanuconstantin
anasstasia
Marga
gabriela60
Carina
Mihai
georgiana
Rux
Karla
bubu
anamaria
Myosotis
Vernil
stefana
Tinkerbell
penelopa
Doini
28 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 30 ... 40  Urmatorul
AutorMesaj
stefana

stefana

Numarul mesajelor : 1443
Localizare : Bucuresti
Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos
Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte
Data de inscriere : 08/06/2008

Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 21 Empty
MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 21 Icon_minitimeMar Sept 03, 2013 3:52 pm

O sa-ti spuna mai bine Myo ce necesitati au fiecare din plantele puse impreuna, dar as zice ca nu difera foarte mult. Important este sa le pastrezi pe fiecare in ghiveci separat ca sa le poti separa usor la o adica (din cate imi amintesc Schlumbergera are nevoie de ceva repaos iarna).

Beallara (este un hibrid de 4 specii dintre care una este Odontoglossum) are nevoie de lumina de dimineata si o diferenta de temperatura intre zi si noapte pentru a reinflori la anul.
Tradescantia de la mine (tot asa cu frunze variegate roscate) a rabdat stoic de sete asta iarna. Pumila este in minigradinita din borcan si inca rezista.
La bromelii nu ma pricep deloc.

Doini, trebuie sa te gandesti ca unele din plantele din balcon vor trebui aduse in casa cand se raceste vremea (hibiscusul nu suporta temperaturi sub 10 grade multa vreme).

In materie de preferinta nu pot sa ma decid, doar ca mi se par cam multe la un loc in acelasi recipient.
Sus In jos
geodezia

geodezia

Numarul mesajelor : 3566
Localizare : Ticleni
Joburi/Distractii : flori.goblene ,
Stare de spirit : buna
Data de inscriere : 07/06/2011

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 21 Icon_minitimeMar Sept 03, 2013 3:56 pm

na eu una nu ma pricep da daca esti suparata imi place ala cu hanca
Sus In jos
Doini

Numarul mesajelor : 4009
Localizare : Haga
Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi
Stare de spirit : Zen
Data de inscriere : 09/03/2011

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 21 Icon_minitimeMar Sept 03, 2013 3:57 pm

Sarut mana de raspun Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 21 2480021943 

Pe Hibiscus il voi baga in casa de indata ce temperaturile vor scadea asa cum imi spuneti. Pe Pass si restul le voi baga in camera depozit.

Atunci, le las asa cum sunt in ultima mea postare pana, poate va vedea Myo mesajele mele (disperate Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 21 1953107120 )

Ultima editare efectuata de catre Doini in Mar Sept 03, 2013 4:01 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 21 Icon_minitimeMar Sept 03, 2013 3:59 pm

geodezia a scris:
na eu una nu ma pricep da daca esti suparata imi place ala cu hanca
Laughing Laughing Laughing pentru varianta cu hanca inclin cel mai mult tongue

Ultima editare efectuata de catre Doini in Mar Sept 03, 2013 4:01 pm, editata de 2 ori
Sus In jos
stefana

stefana

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 21 Icon_minitimeMar Sept 03, 2013 3:59 pm

Dupa indelungi comparatii am decis ca imi place mai mult orhideea cu ficus pumila la picioare, dar fara bromelie.
Sus In jos
bubu

Numarul mesajelor : 2033
Stare de spirit : in general buna
Data de inscriere : 09/06/2008

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 21 Icon_minitimeMar Sept 03, 2013 4:14 pm

Si mie tot aia imi place, dar nu ma pricep deloc daca merg impreuna.
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 21 Icon_minitimeMar Sept 03, 2013 4:39 pm

Implicit fara Schiumbergera ? Adica ultima varianta postata?
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 21 Icon_minitimeMar Sept 03, 2013 4:40 pm

Dar stati ca nu ati spus nimic de vasul verde, nu? Ca m-am ametit drunken 
Sus In jos
Vernil

Numarul mesajelor : 2383
Localizare : acasa
Joburi/Distractii : munca
Stare de spirit : ok

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 21 Icon_minitimeMar Sept 03, 2013 4:40 pm

Doini, vrei un raspuns sincer ? Trage adanc aer in piept si citeste ce-ti zice vernila Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 21 1059784619  sa stii ca eu abia ce am ajuns acasa, asa ca sa nu zici nimic. Imi place ce repede au raspuns prietenele noastre de forum Very Happy 
Arata destul de bine acum, inclusiv aia cu trandescantia. Sunt ceva cam inghesuite, dar pentru o luna doua, nu sunt probleme. Ce te faci cand va creste trandescantia, are un ritm alert de crestere, chiar daca vei taia incontinuu, ea se va indesi de la baza si se va face tufa, ocupand spatiul celorlalte frumusele cu care imparte "apartamentul". Mie imi plac ideile tale, sunt putin futuriste king . Deci, va trebui sa ai in vedere ca plantele acela cresc in alt ritm decat cel al orhideelor. Lasa-le asa o luna, vezi cum evolueaza, apoi te joci iar cu aranjamentul. Oricum, este evident ca iti place ceea ce faci.
Sus In jos
Vernil

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 21 Icon_minitimeMar Sept 03, 2013 4:42 pm

Doini a scris:
Implicit  fara Schiumbergera ? Adica ultima varianta postata?
scoate schlumbergera, este atat de frumoasa incat merita un vas, singura
Sus In jos
stefana

stefana

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 21 Icon_minitimeMar Sept 03, 2013 4:46 pm

Doini a scris:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] 
Eu despre asta ziceam Embarassed  , acum vad ca este una similara cu schlumbi. Si nu pune uscaturi ca vor mucegai de la umezeala.
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 21 Icon_minitimeMar Sept 03, 2013 4:48 pm

Si eu ma bucur de raspunsul fetelor Wink  si de al Vernilei Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 21 1059784619 

Asa dar, pe Trandescantia o voi muta in cuiburi cand va creste mare si, cand va decide nesuferitul sa le monteze. la fel voi face cu tot ce va depasii gabaritul apartamentului (mi-a placut asta)

Cred ca cel mai important este ca orhideele sa fie in paharele lor si astfel sa le pot oferii apa necesara nu inundatii ca pana acum clown 
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 21 Icon_minitimeMar Sept 03, 2013 4:51 pm

stefana a scris:
Doini a scris:
Eu despre asta ziceam Embarassed  , acum vad ca este una similara cu schlumbi. Si nu pune uscaturi ca vor mucegai de la umezeala.
Uscaciunile astea de le am si eu, se aflau prin toate aranjamentele celor din magazine Embarassed 

Pt Odontoglosum eu as fi vrut un fir de bambus, dar nu am gasit in cele doua magazine in care am fost astazi
Sus In jos
stefana

stefana

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 21 Icon_minitimeMar Sept 03, 2013 5:18 pm

Doini a scris:

Uscaciunile astea de le am si eu, se aflau prin toate aranjamentele celor din magazine Embarassed 
Pt Odontoglosum eu as fi vrut un fir de bambus, dar nu am gasit in cele doua magazine in care am fost astazi
Ce fel de bambus? Sau e vorba de dracaena - Lucky bamboo?
Aranjamentele din magazine sunt pentru facut cadou, de unica folosinta. Plantele tale e bine sa se simta ca la mama lor acasa king si sa se inteleaga impreuna mai multa vreme.
Sa nu te superi de ce iti scriu, e cu buna intentie Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 21 1059784619 
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 21 Icon_minitimeMar Sept 03, 2013 5:26 pm

Doamne fereste, cum sa ma supar! Pai acum invat study 
Asta e si idee in a va cere parerile fiindca nu mai vreau sa fac prostii clown 

Pe ambalajul "uscaciunii" scrie Tillandisia Spanish Moss dar eu pe google.nl nu o gasesc cyclops 

Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 21 Icon_minitimeMar Sept 03, 2013 5:39 pm

stefana a scris:

Ce fel de bambus? Sau e vorba de dracaena - Lucky bamboo?
Aaam pardon, pe mine ma intrebati clown Embarassed clown

Pai credeti ca stiu clown 
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 21 Icon_minitimeMar Sept 03, 2013 7:45 pm

....., acum stiu clown 
La Lucky Bamboo ma refeream
Sus In jos
stefana

stefana

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 21 Icon_minitimeMar Sept 03, 2013 8:04 pm

Voiam sa te intreb daca ai cumparat si Tillandsia, dar cand ai scris de uscaturi nu am mai zis nimic. Daca este T. usneoides este o planta vie cu aspect de uscata, in familia bromeliaceelor

Chiar face "echipa" buna cu bromelia ta si orhideele, agreeaza umezeala in aer

Daca stii engleza bine, OK, daca nu, incearca un translate google

Lucky bamboo este extrem de rabdatoare planta. Eu am unul intr-o sticla de 300 ml cu gatul mai larg, de ani de zile. Ii mai completez apa cand imi aduc aminte, dar in rest nu fac nimic pentru ea.
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 21 Icon_minitimeMar Sept 03, 2013 8:53 pm

Sarut mana, am apucat sa gasesc informatii despre ea dar si cele pe care le-ai trimis sunt foarte bune. Am citit tot study 
Vedeti, usor usor incep sa fac treaba buna clown 

Poate gasesc  Lucky Bamboo ca nu cred ca ar da rau introdus in vasul alb, plus ca imi place...am mai avut, si, exact cum spuneti dvs asa de rabtatoare planta, mai rar cheers 

A venit si nesuferitu' acasa si a spus: "hm, o floare noua" cand de fapt eu am cumparat. 4 (ok, foarte mici) pirat plus ca de Dendrobium nu stia tongue
Sus In jos
Vernil

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 21 Icon_minitimeMar Sept 03, 2013 9:03 pm

Incetul cu incetul iti vei face exact colectia de plante care pate fi crescuta in locuinta ta.
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 21 Icon_minitimeMar Sept 03, 2013 9:25 pm

Ma declar indragostita definitiv si irebocabil de orhidee!!! Le vreau pe toate!!!
La noapte dup ce se da stingerea poate voi reusii sa pun niste poze absolut fabuloase!

Intr-un final a observat tampitoiu' schimbarile facute si i-au placut mai ales ca pe vas am pus un pret mic si fals pirat  si il vrea pe acesta pe masuta din living cheers 
I-am arat si povestit diferentele de pret pe care le-am observat la magazinele aste pe care le frecventez eu si a apreciat ca devin "chibzuita" ..., s-o creada el Laughing  nu ma pot abtine cand vine vorba de flori Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 21 67172415 

Tocmai ce mi-a spus Frenk ca avem intre 60-70 umiditate..., habar nu am daca e bine pt plantele mele, eu m-am obisnuit cu asta..., dar, va spun ca inca ma mai surprinde sa vad treptele din beton umede pana la etajl ul 1 (noi stam la 2) ale scarii blocului unde locuim umede cyclops
Sus In jos
Myosotis
Admin
Myosotis

Numarul mesajelor : 5257
Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate
Stare de spirit : tot inainte !!!
Data de inscriere : 21/01/2008

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 21 Icon_minitimeMar Sept 03, 2013 11:55 pm

E foarte buna pentru plante. Chiar excelent 70%, mai ales pentru orhidee.
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 21 Icon_minitimeMar Sept 03, 2013 11:58 pm

Super, un motiv de bucurie afro 
Sus In jos
Myosotis
Admin
Myosotis

Numarul mesajelor : 5257
Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate
Stare de spirit : tot inainte !!!
Data de inscriere : 21/01/2008

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 21 Icon_minitimeMier Sept 04, 2013 12:23 am

Aici 

"Bromelia" este Tillandsia cyanea. Din limba rozalie vor iesi flori mov, de jur imprejur. Eu zic sa lasi orhideea singura in vas si sa reorganizezi tillandsiile pe o bucata de scoarta. Asa se simt cel mai bine. Le place umiditatea mare in aer, dar nu si la radacini. Le pui ca tablou viu pe perete.
Tradescantia, iar imi pare ca nu are loc acolo. 

Ce mi-ar place sa am asa o camera 
Sus In jos
penelopa

penelopa

Numarul mesajelor : 4030
Localizare : Peris de capitala
Joburi/Distractii : multiple
Stare de spirit : vesnica nemultumire
Data de inscriere : 04/03/2011

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 21 Icon_minitimeMier Sept 04, 2013 9:13 am

stefana a scris:

.....................
Lucky bamboo este extrem de rabdatoare planta. Eu am unul intr-o sticla de 300 ml cu gatul mai larg, de ani de zile. Ii mai completez apa cand imi aduc aminte, dar in rest nu fac nimic pentru ea.

La Bambusul norocos (care-i, de fapt, o dracaena), i se schimba apa o data pe saptamana, cand se spala putin si radacina.
Eu am unul de 8 ani.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 21 Icon_minitime

Sus In jos

Gradinita lu` Doinita :))
Sus 
Pagina 21 din 40Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 30 ... 40  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Gradinita lu` Doinita :))
» Gradinita lu` Doinita :))
» Gradinita protestanta :)))
» Gradinita Danei Caras
» Gradinita(nu de copii,de flori)Paulynei

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Clubul gradinarilor :: Ograzile noastre-
Mergi direct la: