| Gradinita lu` Doinita :)) | |
|
+24laurabv ghana leonor ella06 popescugp duduta190578 sicamin costieanuconstantin anasstasia Marga gabriela60 Carina Mihai georgiana Rux Karla bubu anamaria Myosotis Vernil stefana Tinkerbell penelopa Doini 28 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Sam Oct 19, 2013 7:57 pm | |
| Geo, Strauss este "puiul" casei. Este cel mai cumintel pisic, cel mai dulce dar si zapacit. Din "nefericire" este matinal. La cel tarziu 6 dimineata ii da lui Frenk trezirea. Se urca pe pieptul lui, si pana nu-l trezeste, nu se lasa. Il cheama in bucatarie, ca el este pisicul mancacios. Dupa ce-si termina micul dejun, vine s-o trezeasca pe Shalimar, si iar nu se lasa pana aceasta nu pleaca cu el la joaca. A ramas cu mieunat de bebelus, ceea ce-l face si mai dulce! Seara, se retrage primul, adormind unde-l prinde somnul. Si de cele mai multe ori, cu fata infipta in ceva. Il deranjeaza lumina | |
|
| |
leonor
Numarul mesajelor : 1070 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : florile Stare de spirit : optimista Data de inscriere : 13/02/2012
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Sam Oct 19, 2013 8:12 pm | |
| Acum poate nu observa dar tot cumparand...sa te vad dupa aceea unde le mai pui | |
|
| |
Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Sam Oct 19, 2013 8:52 pm | |
| Usor, usor, dupa ce mai cumpar cateva, si dupe ce le voi gasi niste masti care sa-mi surada, le voi duce in chiar sub nasul lui, in living. Am doua polite suspendate si mi-ar placea sa le "nobilez". Ceea ce nu vreau eu sa observe, este ca saptamanal o comit. Si, nu doar cu cate una...
Apropo de mascute, am vazut candva pe internet, unele din ceramica, pictate si cu gaurale. Mi-au parut ideale pt orhidee., avand in vedere nevoile lor... Am mai vazut unele care aveau terminatia superioara ca o dantela. Vai, vai ce mi-au mai placut si acelea.
| |
|
| |
geodezia
Numarul mesajelor : 3566 Localizare : Ticleni Joburi/Distractii : flori.goblene , Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/06/2011
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Dum Oct 20, 2013 10:24 am | |
| esti de coma vezi ca e fara leac boala asta a cumparaturilor pe o planta asa pat eu am avut pe rind acum 10 ani si mai bine brugmansiile pe urma colocasiile pe urma palmierii acum rosele crini si hibiscusii naspa este ca suflu si pe altii am molipsit-o si pe cumnata-mea cind a vazut ce am luat de la cebule acum vrea si ea ..noroc ca s-a lansat alta comanda ca nu stiu pe unde scoteam camasa .. acu de trebuie sa explici cu schimbul valuta cheltuieli bancare ,, transport tara si strinatate etc .. da oricum iese mai ieftin decit 10 ron cit sunt pe aici pe la noi prin tg primavara bulbul plus avantajul ca il pui acum toamna cind de fapt trebuie pusi si ei si lalelele si zambilele uf cine m-o fi pus sa ii arat albumul nu de alta da cumantu-meu se uita la mine dubios ma feresc cit pot de el...ca are multe reteveie pe batatura si nus e stie de unde vine vreunul la mine pe cocoasa | |
|
| |
leonor
Numarul mesajelor : 1070 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : florile Stare de spirit : optimista Data de inscriere : 13/02/2012
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Dum Oct 20, 2013 12:28 pm | |
| D-na Geo poate il molipsiti si pe cumnat cu florile daca ii plac,ca pe al meu sot pana acum n-am reusit | |
|
| |
geodezia
Numarul mesajelor : 3566 Localizare : Ticleni Joburi/Distractii : flori.goblene , Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/06/2011
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Dum Oct 20, 2013 5:47 pm | |
| na ca e contabil bine economist si el nu e ca mine mina sparta ..ii place cind ii arata cumnata-mea ce frumoase sunt dar daca s-ar putea fara banii cind vin pe la mine cica vin in vizita la gradina botanica dar incolo nimik mai mult din contra mulllllttte critici .. | |
|
| |
gabriela60
Numarul mesajelor : 1334 Localizare : Tg.Jiu Joburi/Distractii : inginer Stare de spirit : buna Data de inscriere : 03/07/2011
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Lun Oct 21, 2013 6:31 am | |
| pai ia-le si tu bani de bilet. | |
|
| |
gabriela60
Numarul mesajelor : 1334 Localizare : Tg.Jiu Joburi/Distractii : inginer Stare de spirit : buna Data de inscriere : 03/07/2011
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Lun Oct 21, 2013 6:32 am | |
| Doini dar mastile alea n-or sa opreasca lumina sa mai patrunda spre radacini? | |
|
| |
geodezia
| |
| |
Doini
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Lun Oct 21, 2013 1:09 pm | |
| Ai dreptate Geo, nu e leac, dar, este asa de placut sentimentul! Eu, simt acea bucurie, ca a unui copil care primeste o jucarie Gabriela, nu cred ca radacinile au nevoie de lumina, ci de o ventilati buna, data de scoarta maricica, si gauri in paharele plantutelor. Am vazut la adevarati colectionari de orhidee, folosind masti, ceea ce imi indica ca nu este o problema. | |
|
| |
gabriela60
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Lun Oct 21, 2013 5:56 pm | |
| eu am citit ca ele au nevoie de lumina si la radacini si de aceea se folosesc vasele transparente | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Lun Oct 21, 2013 6:50 pm | |
| Vasele transparente sunt folosite ca sa se poata observa radacinile, stadiul umiditatii lor, si doar cand acestea devin arginti, le putem uda. Dar, nu-mi permit sa te contrazic, avand in vedere ca am orhidee de doar trei luni si nu am experinta, dar citesc cu mult interes despre ingrijirea lor. | |
|
| |
gabriela60
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Mar Oct 22, 2013 6:24 am | |
| Buna Doini.Cineva care se pricepe la orhidee aici cred ca ar fi Stef deoarece ea are orhidee frumoase si de mult timp.Eu nu am nici asa multe,nici asa ingrijite.De fapt nu pot spune ca ma pricep foarte bine la nici o planta de aceea cer si eu parerea altora. | |
|
| |
laurabv
Numarul mesajelor : 1123 Data de inscriere : 22/11/2011
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Mar Oct 22, 2013 8:05 am | |
| Si eu tot asa stiam ca si radacinile au nevoie de lumina.....eu am ghiveciul transparent, dar pt.stabilitate mama l-a pus intr-un ghiveci mai mare ( ceramica )....si am observat ca radacinile au inceput sa cresca in sus spre lumina . [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Mar Oct 22, 2013 2:00 pm | |
| Si eu o astept pe doamna Stefana sa ne lamureasca "dilema" Nu stiu ce sa zic! Pozele colectionarilor de orhidee contrazic ideea cum ca, si radacinile ar avea nevoie de lumina... | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Mar Oct 22, 2013 2:04 pm | |
| Voi atasa cateva poze gasite pe internet, din serele unor colectionari, la rubrica Orhidee | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Mier Oct 23, 2013 3:09 pm | |
| Nu e, paharul e transparent pentru ca sa vezi cand radacinile se deshidrateaza si sa-i poti da apa cand are nevoie. Insa poti sa folosesti fara grija un vas decorativ in care sa introduci paharul transparent. Il scoti cand vrei sa verifici ca radacinilor nu le e sete, se pare ca isi schimba culoarea (aspectul) cand e cazul... | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Mier Oct 23, 2013 4:04 pm | |
| Practic nu am vazut mare diferenta intre cele tinute in ghiveci transparent fara masca si cele pe care le-am pus in masca de ceramica. La ele "acasa" nu cred ca au prea multa lumina (stau printre tulpinile copacilor si frunzele lor, nu vad lumina directa niciodata) si de aceea cauta sa receptioneze cat mai multa si cu ajutorul radacinilor. Cum noi incercam sa le asiguram lumina asezandu-le la geam, banuiesc ca le este suficient. Eu am renuntat la ghivecele frumoase din ceramica, pentru ca sunt grele si la numarul marisor de orhidee de la mine :Dnu rezista pervazul extralat de la fereastra. Acum folosesc masti semitransparente din plasic verzui, care au la baza o zona in care se scurge apa in exces. Vorbesc despre phalenopsis aici. Paphio si epicattleele (singurele alte specii din "colectie" )stau agatate de tavanul balconului, in ghivecele cu care au venit. Cred ca lor nu le-a ajuns lumina oferita, ca nu au mai inflorit cam de multisor. Dendrobium n-a rezistat nici unul la mine (nici nobile nici alt fel) din cauza caldurii. Abia acum vad ca n-am scris detaliile astea la orhidee, cum credeam, ci in gradina ta, Doini | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Mier Oct 23, 2013 7:47 pm | |
| Am intr-o revista cateva tehnici de inflorire a orhideelor. Sa gasesc un pic de timp sa traduc (insa pentru tine, Stef, cred ca sunt lucruri prea bine stiute) | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Joi Oct 24, 2013 12:56 am | |
| Eh, intotdeauna poti invata lucuri noi, asa ca iti multumim daca poti sa gasesti timp pentru traducere, Karla | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Joi Oct 24, 2013 6:38 pm | |
| Karla, domana Stefana, va multumesc frumos pentru lamuririle date! Apreciez foarte mult interventi voastra. Confirmati ceea ce citisem despre radacinile Phalelor. Si sper ca si Gabriela si Laura sa cititeasca ce ati scris. Karla, astept cu interes traducere, atunci cand vei avea timp. Sunt dornica sa invat cat mai mult despre orhidee, cu atat mai mult, ca iar am comis-o Revin mai tarziu cu pozele noilor venite in familie | |
|
| |
ghana
Numarul mesajelor : 294 Localizare : Botosani Stare de spirit : se poate si mai bine Data de inscriere : 05/07/2013
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Vin Oct 25, 2013 9:06 am | |
| Doini,abia astept sa vad noile venite, | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| |
| |
geodezia
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Vin Oct 25, 2013 9:54 am | |
| | |
|
| |
leonor
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Vin Oct 25, 2013 10:23 am | |
| | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) | |
| |
|
| |
| Gradinita lu` Doinita :)) | |
|