| Gradinita lu` Doinita :)) | |
|
+24laurabv ghana leonor ella06 popescugp duduta190578 sicamin costieanuconstantin anasstasia Marga gabriela60 Carina Mihai georgiana Rux Karla bubu anamaria Myosotis Vernil stefana Tinkerbell penelopa Doini 28 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Joi Aug 22, 2013 3:47 am | |
| Multumesc Myo de soare si de reteta Sper sa gasesc astfel de rosii... | |
|
| |
Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Vin Aug 23, 2013 7:34 pm | |
| Sa va arat crinii mei [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Imi place foarte mult culoare, dar din pacate sunt foarte putin parfumati... | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Vin Aug 23, 2013 8:54 pm | |
| Draguta asta este noau mea achizitie [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Se numeste Jade si face parte din familia Dendrobium Este spectaculoasa in opinia mea !! (avand o atractie catre florile verzi) Cand am vazut-o am ramas pe loc de parca cineva ma ameninta de pe umar ca daca nu o iau ma voi intoarce oricum dupa ea in mai putin de 24 de ore Mi-ar placea sa-i gasesc un recipient ca sa-i onorez numele.., un recipient din lemn din pluta macar .., ceva..., si, sa-l agat pe perete Eu initial m-am dus la magazin ca sa cumpar fertilizant pt cele albe si m-am intors acasa cu fertilizatorul ok, dar si cu Jade si inca un recipient pe care initial l-am luat pt socrela numai ca, il am deja de cateva zile in casa si incep sa ma indragostesc si atasez de el daca nu gasesc ceva potrivit pt Jade o voi pune in acest vas | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Vin Aug 23, 2013 8:58 pm | |
| Am omis sa atasez poza vasului [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Sam Aug 24, 2013 12:03 am | |
| Doini, asa este, un dendrobium phalaenopsis. S-ar putea sa aibe si parfum, insa nu se simte mereu. Este placut si discret, cu tenta de citrice. arata foarte bine balconul tau. | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Sam Aug 24, 2013 1:55 am | |
| Multumesc frumos! M-am dus s-o miros inainte de a raspunde dar, nu este parfumata... in schimb, am mirosit o orhidee parfumata cand am luat-o pe acesta...., dar nu am luat-o pentru ca arata ca un paianjen bascacarat | |
|
| |
aura
Numarul mesajelor : 1196 Localizare : bucuresti Joburi/Distractii : cultivare flori -/ Stare de spirit : generos Data de inscriere : 27/07/2013
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Sam Aug 24, 2013 1:07 pm | |
| ce crin frumos ai doini si orhideea nu mai spun...si mie i-mi plac florile verzi /albastre/bordo/ | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Sam Aug 24, 2013 3:42 pm | |
| Multumesc Aura Acum ma uitam la crinul meu ca petalele au niste pete mai inchise .. Oricum ma bate un gand, sa donez o parte din flori unui proprietar de gradinita din parcul cu gradini.. Sunt mult prea multe, plus ca unele chiar nu au ce cauta in balcon...., simt ca le chinui Cel pitin trandafiri vreau sa-i donez... | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Sam Aug 24, 2013 8:13 pm | |
| Dar la iarna cum faci, Doini ? Balconul se poate inchide ? Sau iernile sunt blanzi si florile pot rezista ? | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Sam Aug 24, 2013 8:30 pm | |
| Le bag la subsol, cel putin asa mi-am propus.., loc sa gasec ca e de nedescris de plin cu scule subsolul LUI Frenk Imi este teama sa le las afara..., aici iernile sunt mult mai blande ca in tara.., dar oricum nu cred ca este o idee buna sa le las in balcon.. | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Sam Aug 24, 2013 9:35 pm | |
| Dar au nevoie de lumina, cat de putina. Temperatura sa nu scada sub zero grade. | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Sam Aug 24, 2013 10:23 pm | |
| La partea cu lumina in subsol ar sta doarte rau! Lipseste cu desavarsire.... Le mai pot tine in camera-depozit dar acolo vor fi cam 19-20 de grade... Habar nu am ce le voi face | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Dum Aug 25, 2013 12:51 am | |
| Pai camera depozit ar fi o solutie buna, iar temperatura bunicica. Le vei uda putin mai rar, poate vei avea si flori la unele dintre ele. | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Dum Aug 25, 2013 6:19 pm | |
| Asa este, pare o solutie mult mai favorabila plantelor, dar nu si cutiilor mele de pantofi Nu ma indur sa-i arunc.., de dat n-am cui.., si cred ca nici asta nu ma indur sa fac..., dar nici de purtat, aici, nu am unde sa-i port..... | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Vin Aug 30, 2013 9:03 pm | |
| Mai fetelor cochetelor, va rog frumos dati-mi si mie o parere doua noua.. Astazi, mi-am luat o noua orhidee...., deja cred ca o apuc pe carari pt ca observ ca saptamanal (cu exceptia celor albe luate mai multe o data pt aranjament) imi iau cate o orhidee... Nici bine nu mi-au venit cuiburile pt "peretele verde" ca eu am o noua preocupare... ca suna mai bine ca obsesie Asa dar, o am pe prea draguta Jade (dedrobium) pe care am luat-o initial pentru socrela-zborela ca si vasul de mai sus, numai ca m-am "atasat" de acestea si au ramas ale mele Orhideea pe care am luat-o astazi, este mare si frumos ramificata, iar floare este si ea mare si frumoasa ..., este o Cambria si dupa cateva cautari pe google imagini ceed ca i-am gasit si numele Odontoglossum, cred nu sunt sigura! informatiile despre ea sunt apropae inexistenta, dar mai sap, iar daca voi o aveti, va astept informatiile va rog, pt ca nici in cartea mea despre plante de interior nu este data aceasta soecie. Ok, ce vreau de la voi.., pareri, multe pareri Eu, in vasul de mai sus as vrea sa am trei orhidee identice..., iar cum asta inca nu am, ba din contra vad ca fac ce fac si ma complic ca de fiecare data..., nu stiu ce sa fac... ..., nu stiu daca sa aleg pt aranjament pe Jade iar aceasta fiind mai ieftina ma duc maine si mai iau doua, sau, o pun pe noua si frumoasa Cambria si daca in viitor mai gasesc inca doua (era simgura) le adaug langa surata lor [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Si pentru ca am pomenit de cuiburile care mi-au sosit ieri, sa va arat si o poza..., fiind ceva nou, fireste ca Amarige vrea sa inspencteze [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Vin Aug 30, 2013 9:54 pm | |
| Hai, nu te mai lacomi atat ... Cambria arata foarte bine, asa, singura, in vas | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Vin Aug 30, 2013 10:03 pm | |
| | |
|
| |
aura
Numarul mesajelor : 1196 Localizare : bucuresti Joburi/Distractii : cultivare flori -/ Stare de spirit : generos Data de inscriere : 27/07/2013
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Vin Aug 30, 2013 10:31 pm | |
| muschi ..muschi..muschi de 3 ori muschi..nu tb sa iasa in evidenta decat orhideea..si un pat de muschi exact asta face..o pune in valoare...parerea mea mon cheri | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Vin Aug 30, 2013 10:36 pm | |
| Merci dar astfel cum mai vad scoata pe care apropo, ai bazut la subiectul orhidee ca am spalat-o si pusa la uscat in pat Mai incearca, nu m-ai convins De piticelele alea de le-am mentionat mai sus eu le vad foarte des, si imi plac de nu mai pot, dar nu stiu daca pot fi combinate si cum suporta scoata | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Vin Aug 30, 2013 11:59 pm | |
| In nici un caz sa nu pui suculente in ghiveci cu orhideea. Echeveriile au nevoi mult diferite de orhidee. Si Adeniumul la fel. Nu le place in primul rand umiditatea foarte mare si semiumbra, asa cum le place orhideelor. | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Sam Aug 31, 2013 12:36 am | |
| : Multumesc Myo pentru raspuns | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Sam Aug 31, 2013 1:06 am | |
| Myo, imi poti spune parerea ta? Tu cum ai proceda in locul meu? Ce ai alege sa pui in vas? Pe care din cele doua orhidee? Si ai pune una sau mai multe | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Sam Aug 31, 2013 7:30 pm | |
| Am ales sa o pun in vasul de ceramica pe Odontoglossum impreuna cu o frumusete de Tradescantia Pink. Am pus si muschi .. Asa arata [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
Vernil
| |
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Dum Sept 01, 2013 12:14 pm | |
| Ma'ndoiesc ca sunt separate, dar daca asa vrea muschiu' Doinitei, asta e Oricum, la un moment dat, tradescantia aia trebuie regenerata... adica, pusa, din nou, la prins | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) | |
| |
|
| |
| Gradinita lu` Doinita :)) | |
|