Clubul gradinarilor
Bine ati venit !
Haideti sa vorbim despre gradinile noastre !
Clubul gradinarilor
Bine ati venit !
Haideti sa vorbim despre gradinile noastre !
Clubul gradinarilor
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Clubul gradinarilor

Grebla, sapa si urzica fac gradina frumusica !

Portal*AcasaUltimele imaginiÎnregistrareConectare

Gradinita lu` Doinita :))

In jos 
+24
laurabv
ghana
leonor
ella06
popescugp
duduta190578
sicamin
costieanuconstantin
anasstasia
Marga
gabriela60
Carina
Mihai
georgiana
Rux
Karla
bubu
anamaria
Myosotis
Vernil
stefana
Tinkerbell
penelopa
Doini
28 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 29 ... 40  Urmatorul
AutorMesaj
Doini

Numarul mesajelor : 4009
Localizare : Haga
Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi
Stare de spirit : Zen
Data de inscriere : 09/03/2011

Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 19 Empty
MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 19 Icon_minitimeJoi Aug 22, 2013 3:47 am

Multumesc Myo de soare si de reteta cheers 
Sper sa gasesc astfel de rosii...
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 19 Icon_minitimeVin Aug 23, 2013 7:34 pm

Sa va arat crinii mei cheers 
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Imi place foarte mult culoare, dar din pacate sunt foarte putin parfumati...
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 19 Icon_minitimeVin Aug 23, 2013 8:54 pm

Draguta asta este noau mea achizitie

Se numeste Jade si face parte din familia Dendrobium
Este spectaculoasa in opinia mea !! Shocked (avand o atractie catre florile verzi)
Cand am vazut-o am ramas pe loc de parca cineva ma ameninta de pe umar ca daca nu o iau ma voi intoarce oricum dupa ea in mai putin de 24 de ore clown 
Mi-ar placea sa-i gasesc un recipient ca sa-i onorez numele.., un recipient din lemn din pluta macar .., ceva..., si, sa-l agat pe perete scratch 

Eu initial m-am dus la magazin ca sa cumpar fertilizant pt cele albe si m-am intors acasa cu fertilizatorul ok, dar si cu Jade si inca un recipient pe care initial l-am luat pt socrela numai ca, il am deja de cateva zile in casa si incep sa ma indragostesc si atasez de el Laughing tongue daca nu gasesc ceva potrivit pt Jade o voi pune in acest vas  tongue
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 19 Icon_minitimeVin Aug 23, 2013 8:58 pm

Am omis sa atasez poza vasului clown 
Sus In jos
Vernil

Numarul mesajelor : 2383
Localizare : acasa
Joburi/Distractii : munca
Stare de spirit : ok
Data de inscriere : 09/06/2008

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 19 Icon_minitimeSam Aug 24, 2013 12:03 am

Doini, asa este, un dendrobium phalaenopsis. S-ar putea sa aibe si parfum, insa nu se simte mereu. Este placut si discret, cu tenta de citrice.
arata foarte bine balconul tau.
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 19 Icon_minitimeSam Aug 24, 2013 1:55 am

Multumesc frumos! Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 19 1059784619 
M-am dus s-o miros inainte de a raspunde Laughing dar, nu este parfumata...
in schimb, am mirosit o orhidee parfumata cand am luat-o pe acesta...., dar nu am luat-o pentru ca arata ca un paianjen bascacarat Laughing Laughing Laughing 
Sus In jos
aura

aura

Numarul mesajelor : 1196
Localizare : bucuresti
Joburi/Distractii : cultivare flori -/
Stare de spirit : generos
Data de inscriere : 27/07/2013

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 19 Icon_minitimeSam Aug 24, 2013 1:07 pm

ce crin frumos ai doini si orhideea nu mai spun...si mie i-mi plac florile verzi /albastre/bordo/Very Happy 
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 19 Icon_minitimeSam Aug 24, 2013 3:42 pm

Multumesc Aura cheers 

Acum ma uitam la crinul meu ca petalele au niste pete mai inchise ..
Oricum ma bate un gand, sa donez o parte din flori unui proprietar de gradinita din parcul cu gradini..
Sunt mult prea multe, plus ca unele chiar nu au ce cauta in balcon...., simt ca le chinui Neutral 
Cel pitin trandafiri vreau sa-i donez...
Sus In jos
Vernil

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 19 Icon_minitimeSam Aug 24, 2013 8:13 pm

Dar la iarna cum faci, Doini ? Balconul se poate inchide ? Sau iernile sunt blanzi si florile pot rezista ?
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 19 Icon_minitimeSam Aug 24, 2013 8:30 pm

Le bag la subsol, cel putin asa mi-am propus.., loc sa gasec ca e de nedescris de plin cu scule subsolul LUI Frenk clown 
Imi este teama sa le las afara..., aici iernile sunt mult mai blande ca in tara.., dar oricum nu cred ca este o idee buna sa le las in balcon..
Sus In jos
Vernil

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 19 Icon_minitimeSam Aug 24, 2013 9:35 pm

Dar au nevoie de lumina, cat de putina. Temperatura sa nu scada sub zero grade.
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 19 Icon_minitimeSam Aug 24, 2013 10:23 pm

La partea cu lumina in subsol ar sta doarte rau! Lipseste cu desavarsire....
Le mai pot tine in camera-depozit dar acolo vor fi cam 19-20 de grade...
Habar nu am ce le voi face scratch 
Sus In jos
Vernil

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 19 Icon_minitimeDum Aug 25, 2013 12:51 am

Pai camera depozit ar fi o solutie buna, iar temperatura bunicica. Le vei uda putin mai rar, poate vei avea si flori la unele dintre ele.
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 19 Icon_minitimeDum Aug 25, 2013 6:19 pm

Asa este, pare o solutie mult mai favorabila plantelor, dar nu si cutiilor mele de pantofi Neutral 
Nu ma indur sa-i arunc.., de dat n-am cui.., si cred ca nici asta nu ma indur sa fac..., dar nici de purtat, aici, nu am unde sa-i port..... Sad 
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 19 Icon_minitimeVin Aug 30, 2013 9:03 pm

Mai fetelor cochetelor, va rog frumos dati-mi si mie o parere doua noua..

Astazi, mi-am luat o noua orhidee...., deja cred ca o apuc pe carari pt ca observ ca saptamanal (cu exceptia celor albe luate mai multe o data pt aranjament) imi iau cate o orhidee...

Nici bine nu mi-au venit cuiburile pt "peretele verde" ca eu am o noua  preocupare... dureri de cap  ca suna mai bine ca obsesie clown 

Asa dar, o am pe prea draguta Jade (dedrobium) pe care am luat-o initial pentru socrela-zborela ca si vasul de mai sus, numai ca m-am "atasat" de acestea si au ramas ale mele clown 
Orhideea pe care am luat-o astazi, este mare si frumos ramificata, iar floare este si ea mare si frumoasa ..., este o Cambria si dupa cateva cautari pe google imagini ceed ca i-am gasit si numele Odontoglossum, cred nu sunt sigura! informatiile despre ea sunt apropae inexistenta, dar mai sap, iar daca voi o aveti, va astept informatiile va rog, pt ca nici in cartea mea despre plante de interior nu este data aceasta soecie.

Ok, ce vreau de la voi.., pareri, multe pareri cheers 

Eu, in vasul de mai sus as vrea sa am trei orhidee identice..., iar cum asta inca nu am, ba din contra vad ca fac ce fac si ma complic ca de fiecare data..., nu stiu ce sa fac...
..., nu stiu daca sa aleg pt aranjament pe Jade iar aceasta fiind mai ieftina ma duc maine si mai iau doua, sau, o pun pe noua si frumoasa Cambria si daca in viitor mai gasesc inca doua (era simgura) le adaug langa surata lor king 

Si pentru ca am pomenit de cuiburile care mi-au sosit ieri, sa va arat si o poza..., fiind ceva nou, fireste ca Amarige vrea sa inspencteze
Sus In jos
penelopa

penelopa

Numarul mesajelor : 4030
Localizare : Peris de capitala
Joburi/Distractii : multiple
Stare de spirit : vesnica nemultumire
Data de inscriere : 04/03/2011

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 19 Icon_minitimeVin Aug 30, 2013 9:54 pm

Hai, nu te mai lacomi atat Razz ... Cambria arata foarte bine, asa, singura, in vas Shocked 
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 19 Icon_minitimeVin Aug 30, 2013 10:03 pm

Ok, nu suna deloc rau, pt ca Cambria este mai inalta si generoasa in ramificati..., poate ii mai dau si alti lastari cu flori Wink 

Dar, tot e cam mare vasul, ce zici, pot pune niste chesti trestii cum ar fi Trandafirul desertului sau Echeveria gibbiflora sau Echiveria setosa Question Question Question 
Sus In jos
aura

aura

Numarul mesajelor : 1196
Localizare : bucuresti
Joburi/Distractii : cultivare flori -/
Stare de spirit : generos
Data de inscriere : 27/07/2013

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 19 Icon_minitimeVin Aug 30, 2013 10:31 pm

muschi ..muschi..muschi de 3 ori muschi..nu tb sa iasa in evidenta decat orhideea..si un pat de muschi exact asta face..o pune in valoare...parerea mea mon cheri cheers 
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 19 Icon_minitimeVin Aug 30, 2013 10:36 pm

Merci dar astfel cum mai vad scoata pe care apropo, ai bazut la subiectul orhidee ca am spalat-o si pusa la uscat in pat What a Face 
Mai incearca, nu m-ai convins tongue 
De piticelele alea de le-am mentionat mai sus eu le vad foarte des, si imi plac de nu mai pot, dar nu stiu daca pot fi combinate si cum suporta scoata scratch 
Sus In jos
Myosotis
Admin
Myosotis

Numarul mesajelor : 5257
Localizare : Bucuresti
Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate
Stare de spirit : tot inainte !!!
Data de inscriere : 21/01/2008

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 19 Icon_minitimeVin Aug 30, 2013 11:59 pm

In nici un caz sa nu pui suculente in ghiveci cu orhideea. Echeveriile au nevoi mult diferite de orhidee. Si Adeniumul la fel. Nu le place in primul rand umiditatea foarte mare si semiumbra, asa cum le place orhideelor.
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 19 Icon_minitimeSam Aug 31, 2013 12:36 am

Embarassed : Multumesc  Myo pentru raspuns
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 19 Icon_minitimeSam Aug 31, 2013 1:06 am

Myo, imi poti spune parerea ta? Tu cum ai proceda in locul meu? Ce ai alege sa pui in vas? Pe care din cele doua orhidee? Si ai pune una sau mai multe Rolling Eyes 
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 19 Icon_minitimeSam Aug 31, 2013 7:30 pm

Am ales sa o pun in vasul de ceramica pe  Odontoglossum impreuna cu o frumusete de Tradescantia Pink. Am pus si muschi ..

Asa arata

Sus In jos
Vernil

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 19 Icon_minitimeSam Aug 31, 2013 9:08 pm

Nu le-ai pus in acelasi ghiveci, da ? Adica stau in vasul de decor impreuna, dar separate. Very Happy Very Happy 
Sus In jos
penelopa

penelopa

Numarul mesajelor : 4030
Localizare : Peris de capitala
Joburi/Distractii : multiple
Stare de spirit : vesnica nemultumire
Data de inscriere : 04/03/2011

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 19 Icon_minitimeDum Sept 01, 2013 12:14 pm

Ma'ndoiesc ca sunt separate, dar daca asa vrea muschiu' Doinitei, asta e Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 19 57490470  Oricum, la un moment dat, tradescantia aia trebuie regenerata... adica, pusa, din nou, la prins Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 19 3926825235 
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 19 Icon_minitime

Sus In jos

Gradinita lu` Doinita :))
Sus 
Pagina 19 din 40Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 29 ... 40  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Gradinita lu` Doinita :))
» Gradinita lu` Doinita :))
» Gradinita protestanta :)))
» Gradinita Danei Caras
» Gradinita(nu de copii,de flori)Paulynei

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Clubul gradinarilor :: Ograzile noastre-
Mergi direct la: