| Gradinita lu` Doinita :)) | |
|
+22Paunita costieanuconstantin Cora-Maria Dana Caras DanaA Paulyna simonaelena ella06 popescugp Karla aura ghana bubu duduta190578 leonor penelopa geodezia stefana georgiana laurabv Doini Myosotis 26 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| |
| |
Cora-Maria
Numarul mesajelor : 896 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : inginer chimist/orhidee Stare de spirit : optimista Data de inscriere : 23/02/2014
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Dum Mar 16, 2014 6:22 pm | |
| Da,dar inca nu imi revin din socul incurcaturilor genealogice ale lui Frenk Daca nu-mi spuneai nu mi se parea nimic...anormal la el. | |
|
| |
Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Dum Mar 16, 2014 6:41 pm | |
| | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Lun Mar 17, 2014 9:30 pm | |
| Astazi am fost la terapie Si nu aveam cum, in drumul meu spre casa, sa nu ma opresc si la terapie pentru suflet. [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Am sperat sa gasesc ceva special, o pelorica, poate un papucel, ceva.. Ei bine, nimic care sa-mi dea emotii.. Dar, am comis-o oricum. Ca tot ne povestea Aura de muscate, voi mi-ati facut pofta cu comanda, etc.. Asa ca, doamnelor, mi-am luat Muscate colorate [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]Da stiu, sunt o tradatoare Dar imi plac foarte mult si muscatele si multe, multe alte flor. | |
|
| |
Cora-Maria
Numarul mesajelor : 896 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : inginer chimist/orhidee Stare de spirit : optimista Data de inscriere : 23/02/2014
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Lun Mar 17, 2014 9:37 pm | |
| Vai Doini pai chiar incepusem sa ma ingrijorez ca nu ai mai postat nimic in gradinita ta de mai mult de 24 de ore ! Imi plac foarte mult muscatele,prima si ultima sunt preferatale mele | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Lun Mar 17, 2014 10:14 pm | |
| | |
|
| |
DanaA
Numarul mesajelor : 451 Localizare : Iasi Joburi/Distractii : Bibilitul florilor! Stare de spirit : Increzatoare Data de inscriere : 17/02/2014
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Mar Mar 18, 2014 7:46 am | |
| Vai ce pofta mi-ai facut cu muscatele! Cred ca nu este floare sa nu-mi placa. Trebuie sa le scot si eu din beci pe alea zonale, dar muscate englezesti trebuie neaparat sa-mi cumpar, pe ele nu le pot trece iarna. | |
|
| |
Doini
| |
| |
Dana Caras
Numarul mesajelor : 1154 Localizare : Iasi Joburi/Distractii : Iubesc orhideele Stare de spirit : Fericita si mereu optimista Data de inscriere : 23/02/2014
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Mar Mar 18, 2014 3:50 pm | |
| Chiar sunt foarte frumoase, toate! Sa-ti traiasca sanatoase, Doini! A fost o vreme cand am avut si eu. Imi plac si acum dar nu mai am cum pune jardiniere in afara, iar in interior....nu-i loc! | |
|
| |
aura
Numarul mesajelor : 1196 Localizare : bucuresti Joburi/Distractii : cultivare flori -/ Stare de spirit : generos Data de inscriere : 27/07/2013
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Mar Mar 18, 2014 5:52 pm | |
| eeee..ce frumoase sunt!!!ce-mi plaaac!muscatele sunt peste tot prin curtea mea ,indiferent de ce alte flori mai am,ele sunt nelipsite.vai ce ma bucur Doini ca ai cazut in capcana muscatelor... ai vazut ca nu ai rezistat,atat sunt de frumusele...sa le pui direct in balcon ca le place.. | |
|
| |
aura
Numarul mesajelor : 1196 Localizare : bucuresti Joburi/Distractii : cultivare flori -/ Stare de spirit : generos Data de inscriere : 27/07/2013
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Mar Mar 18, 2014 5:54 pm | |
| - DanaA a scris:
- Vai ce pofta mi-ai facut cu muscatele! Cred ca nu este floare sa nu-mi placa.
Trebuie sa le scot si eu din beci pe alea zonale, dar muscate englezesti trebuie neaparat sa-mi cumpar, pe ele nu le pot trece iarna. ..Dana,toamna le scurtezi tulpinile la 5cm ,le pui la racoare si lumina.primavara le scoti tufe si cu bobocei in varfuri.sunt cel mai usor de trecut iarna,fata de curgatoare care fac fite. si ce tyai din ele infigi in pamant si primavara ai mai multe.eu am acum inflorite din lastari pusi la prins in octombrie. | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Mar Mar 18, 2014 8:45 pm | |
| Asa ca sunt foarte dragute!? Aveau multe culori. Mi-a fost foarte greu sa ma rezum doar la 6 Dintotdeauna mi-au placut si, am avut muscate. Este o traditie pe care am mostenit-o de la mama. Cand am vazut albumul Laurei cu muscate, am incremenit, nu mai vazusem asemenea muscate frumoase. Apoi, aruncand cate un ochi la ce comandati voi de la Nea Gomer, incepusem inca de pe atunci sa poftesc la ele De asemenea, imi amintesc muscatele Penelopei, atunci cand am avut sansa sa cunosc o parte din fete. Doamne cat de multe si de diferite mai erau! Cat de multi lastari mi-a dat si mie.., saru mana. Dar au ramas in urma.. Aici, in apartament, imi este mult mai greu sa-mi satisfac poftele. In principiu, nu ar trebui sa-mi lipseasca leandrii, pe care ii ador! Imi amintesc de copilarie, de strabunica care m-a crescut, de leandrul mare cat un pom, de la fantana, hmm, parca ii mai simt si acum parfumul.. Avea florile batute si formau buchete mari incat stateau aplecate. Of Doamne ce parfum.. Dar, chiar nu am cum sa tin asa ceva in apartament. Ce imi lipseste foarte mult, sunt Calele albe.. Acasa, avea mama o minunatie de Cale, si le vorbea si le dragalea. Avea o reala colectie si de muscate. Cand vorbea mama de noi, de sora mea si de mine, spunea ca este mandra de noi, ca de de florile ei din feastra; Ca suntem frumoase precum florile ei din fereastra; Ca suntem florile ei, etc.. Numai astfel de comparatii facea, atat de mult isi iubea florile, exact ca pe noi. Am avut Cale in trecut, dar nu reuseam sa le fac sa reinfloreasca. Imi amintesc ca si mama avea una care nu facea flori, si cand o intrebam, imi amintesc ca imi spunea ca este "mascul" si ca infloreste o data la 7 ani.. Poate am visat asta, dar imi suna tot timpul in minte.. Maine, ma duc sa-mi caut o Cala! Si daca nu gasesc maine, imi iau oricum cat de curand una. Am zis! Asa dar, daca as dispune de o casa mai mare, macar de o terasa, multe as mai strange Dar trebuie sa ma limitez si cenzurez la spatiu si conditii, pe care uneori simt ca le cam depasesc.. Acum, a inceput o ploaie urata si rece.. Fug sa-mi feresc Cymbi de ea. | |
|
| |
laurabv
Numarul mesajelor : 1123 Data de inscriere : 22/11/2011
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Mar Mar 18, 2014 10:40 pm | |
| | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Mar Mar 18, 2014 11:03 pm | |
| Laura, sa faci bine, si tu si Leonora, sa ma invatati cum sa le ingrijesc pe aceste frumoase, ca nu vreau sa ajunga cracanate precum curgatoarele. Si daca tot m-a luat valul, poate faci bine si deschizi un topic la muscate, cu identificari La tine am vazut niste minunatii, la Leonora de asemena, asa ca, sunt convinsa ca va este usor sa le identificati si pe ale mele. Da?! | |
|
| |
laurabv
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Mar Mar 18, 2014 11:13 pm | |
| Doini eu ma impac mai bine cu muscate zonale, cele regale sunt foarte apreciate de musculita alba ( mai ales pe perioada iernii) asa ca am putine. [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] Frumoasa asta pare sa rie Rimfire, o am si eu si mi-a tare draga. | |
|
| |
laurabv
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Mar Mar 18, 2014 11:16 pm | |
| [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] cred ca e Zofia Poppe. | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Mar Mar 18, 2014 11:35 pm | |
| Hai ca m-ai dat pe spate! Hai ca nu am cuvinte sa-ti multumesc pentru identificarile facute Laura, hai sa dam mana cu mana, si sa ridicam forumul cat mai mult! Avem "di tati" zice un cantec, [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] iar noi chiar suntem fete de treaba Invatati-ma si pe mine cum sa le ingrijesc, iar eu la randul meu, va transmit ganduri bune marar si patrunjel, urechi si cartofe, papusoi...etc Na, lasand gluma la o parte, sa sti ca apreciez din suflet ajutorul tau! Ajuta-ma te rog sa inteleg ceva ce nu stiu, si nu-mi este jena sa o recunosc... Care este treaba cu zonalele? Adica cum? Ale mele sunt englezesti si sunt fitoase.? Pai vi le trimit prin DHL
Ultima editare efectuata de catre Doini in Mier Mar 19, 2014 1:14 am, editata de 1 ori | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Mar Mar 18, 2014 11:36 pm | |
| Maine!!! Ca tot sunt acasa! | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Mar Mar 18, 2014 11:41 pm | |
| | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Mier Mar 19, 2014 12:17 am | |
| - laurabv a scris:
- Doini ce muscate frumoase ti-ai luat eu sunt indragostita de ele. Muscatele au ceva aparte, o energie pe care o transmit...o stalucire aparte si o stare.....
Scumpa mea, asa simt eu cu orhideele. Cu Vandele si papuceii, in mod special! Ascult muzica mea " [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] " impreuna cu ele. Stau cu ele mai mult decat cu mandru Simt o reala euforie cand le privesc, cand le ating, cand le adimir. Imi dau acea stare de "zen" ma fac sa ma simt bine, implinita, mandra, etc.. Astazi, sora mea mi-a trimis un mail, in care imi spunea ca in pauza unei prezentari din Paris, a pus pe propiector in ditamai sala de prezentare, cu multi lideri de opinie din lumea cercetarii medicale, poze de pe albumul mei de pe flickr Am primit aplauze din parte unor oameni care nu detin aceasta pasiune, pe care nu-i stiu si nu ma stiu, dar care mi-au apreciat daruirea..Ce mai vreau?! Hmmm, o Sanderiana Pink | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Mier Mar 19, 2014 12:48 am | |
| Va rog, ascultati aceasta compilatie [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]O voi pune si la semnatura, si poate din cand in cand, va veti amintinde ea | |
|
| |
laurabv
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Mier Mar 19, 2014 7:01 am | |
| Doini, scuze ca nu am mai rapuns aseara, dar vin rupta de la servici...ma dor atat de tare ochii de la calculator ca nu ma suport sa stau si acasa la el... Muscatele englezesti( sau regale ) nu neaparat sunt mai fitoase dar ele sunt in mod deosebit apreciate de musculita alba...pe mine m-au omorat in iarna asta. Daca esti atenta si stopesti la timp nu o sa ai probleme. In rest lumina multa ( chiar soare ) si ingrasamant ( 20-20-20) o data la 2 saptamani in perioada in care au flori si udate cand au pamantul uscat ( suporta mai bine lipsa apei decat apa in exces ) Zonalele sunt cele clasice ( pe care le vezi in majoritatea ferestrelor din Romania ) , cu frunze netede si pufoase si moi , uite aici [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] .....dar le stii tu foarte bine. Pe frunza apare o zona mai inchisa la culoare ( la unele soiuri chiar foarte inchisa ) de aici le vine numele de zonale Cele curgatoare, au frunza mai mica si lucioasa, ele sunt foarte frumoase vara afara, dar peste iarna nu se descurca prea bine in casa. | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Mier Mar 19, 2014 1:33 pm | |
| Multumesc mult Laura. Stai linistita te rog! Raspunzi cand pot,i ca nu arde! M-ai lamurit foarte bine Voi respecta instructiunile primite Englezesti nu am avut pana acum. Am avut zonale si curgatoare. Dar spune-mi te rog, trebuie sa le stopesc prevenitiv, ca sa nu apara musculitele? | |
|
| |
Dana Caras
Numarul mesajelor : 1154 Localizare : Iasi Joburi/Distractii : Iubesc orhideele Stare de spirit : Fericita si mereu optimista Data de inscriere : 23/02/2014
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Joi Mar 20, 2014 8:33 pm | |
| | |
|
| |
Cora-Maria
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Joi Mar 20, 2014 8:35 pm | |
| Il gasesti la "Doini si aventurile ei" .Pe larg | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) | |
| |
|
| |
| Gradinita lu` Doinita :)) | |
|