| Clubul gradinarilor Grebla, sapa si urzica fac gradina frumusica ! |
|
| Doini si aventurile, dupa noi orhidee :) | |
|
+15bubu Dana Caras Myosotis Cora-Maria DanaA Paulyna laurabv geodezia aura penelopa Karla ghana stefana duduta190578 Doini 19 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
duduta190578
Numarul mesajelor : 1686 Localizare : onesti Data de inscriere : 27/07/2011
| Subiect: Re: Doini si aventurile, dupa noi orhidee :) Joi Feb 27, 2014 10:15 am | |
| | |
| | | Paulyna
Numarul mesajelor : 501 Localizare : Constanta Joburi/Distractii : Gradinar la mine acasa Stare de spirit : De la bine in sus! Data de inscriere : 10/07/2013
| Subiect: Re: Doini si aventurile, dupa noi orhidee :) Joi Feb 27, 2014 12:28 pm | |
| | |
| | | Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Doini si aventurile, dupa noi orhidee :) Joi Feb 27, 2014 1:02 pm | |
| Oh, cred ca v-am mai spus asta. Prima data cand am vazut eu multe orhidee la un loc, a fost acu vreo 8 ani . In practiker adusesera tot felul de cambria si erau cateva rafturi din alea etajate umblatoare pline. Ce sa va spun , m-a luat cu lesin. Pana nu am luat din fiecare cate una, n-am plecat de acolo. Erau mult mai putine in vanzare, la noi, decat sunt acum. Asa ca, Doini, nu-ti fie teama de ridicol, eu sigur m-as fi intins pe jos de fericire. Si nu sunt o sensibila Culmea este ca senzatiile astea "tari" nu le am la orice plantatii. Acelasi gadilici in stomac l-am mai avut in rozariul gradinii botanice din Galati, cand am ajuns la Eden Rose. Era si prima data cand il vedeam. Si nu mi-a trecut | |
| | | Dana Caras
Numarul mesajelor : 1154 Localizare : Iasi Joburi/Distractii : Iubesc orhideele Stare de spirit : Fericita si mereu optimista Data de inscriere : 23/02/2014
| Subiect: Re: Doini si aventurile, dupa noi orhidee :) Joi Feb 27, 2014 1:42 pm | |
| Doini e de-a dreptul extraordinar, vandele alea uriase, padurea aia de cymbi, papucii aia care imi par mult mai mari decat cei pe care i-am vazut vreodata, pestisorii, papagalii totul ma face sa cred ca acolo e un rai in miniatura. Toate, daca am fi fost in locul tau cred ca am fi reactionat la fel. Mi-ai umplut sufletul de bucurie, multumesc! Si fara scene de gelozie din partea ta , un pupic pentru Frenk, ca el te-a dus acolo! Si el te-a dus datorita Corei, deci unul si pentru Cora! Foarte frumoase si pozele cu voi! Myo, si eu am accelasi sentiment cand intru intr-un magazin plin cu flori si cu orhidee abia aduse. Nerabdare , curiozitate, bucurie, fericirea cand plec cu ceva frumos de acolo... (chiar si atunci cand las acolo o caruta de bani! ) | |
| | | Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| Subiect: Re: Doini si aventurile, dupa noi orhidee :) Joi Feb 27, 2014 6:26 pm | |
| Ca bine va mai exprmati mai fetelor Dar va inteleg ca eu abia dupa mult timp am reusit sa articulez Va spuneam doar ca scoteam diverse sunete cu care-l oripilam de sunetistul cu urechi sensibile Mda, Myo, tu sti ca eu sunt un amalgam care compune o nebunie de om. Sensibilitatea mea, poate fi pusa in umbra tocmai de expresivitatea si lacomia expusa cu prea multe explicatii ale trairilor emotiilor mele, cu un numar exagerat de poze, etc.. Dar, citindu-ti mesajul incurajator, mi-ai dat aripi si-ti multumesc frumos! Pentru a nu stiu a cata oara, va spun ca eu simt ca acum, la varsta asta, descopar lumea... Simt ca pana acum am trait pentru ceilalti si abia acum ma ocup de mine, imi las pasiunile sa se dezvolte, sa fac ce-mi place, si nu doar ce trebuie (ca tot urasc eu acest trebuie) Desi am trait in Bucuresti 12 ani, nu am ajuns niciodata la gradina botanica eram poate prea tanara si altele imi erau prioritatile si bucuriile.. Aici, pana cand am ajuns sa vizitez Keukenhof-ul, drumul pana acolo era printre campurile si plantatiile cu lalele, narcise si zambile. Am plans! Am tremurat si ma pierdusem cu firea! Cand am intrat pe poarta Keukenhof-ului, eu deja aveam nevoie sa stau jos, sa beau apa si sa fumez o tigara, ca sa ma linistesc E, astea sunt emotiile unui om sensibil! Asta te incarca si te face sa simti ca nu traiesti degeaba, ca ai ce-ti amintii, ca ai calcat prin acele locuri, la o adica pentru unii simple dar pentru altii, pline de bun gust si frumos, de natural..., de libertate.. In gradina asta, asta am resimtit. Poate nu la fel de intens ca la Keukenhof, si asta pentru ca nu toate erau inflorite, si pentru ca restul plantelor de interior, chit ca sunt ele tropicale, pe mine inca nu m-au prins... Emotia cumpararii unei flori care te seduce instant, este fascinanta. Eu am mai trait asta doar cu pantofii si trandafirii :lol:si probabil din cauza asta imi plac asa de mult papuceii Iar cum pantofi chiar nu mai are sens sa-mi mai iau, fiindca nu am unde sa-i port ma rezum la flori cu numele asta Visez si eu sa vad o gradina de trandafiri, desi am una chiar in Haga, si este vestita si renumita, dar, spre rusinea mea, eu inca n-am ajuns... Am vazut pozele multor trandafiri, desi imi cumparasem si eu ca o inecata.. Dar, fiindca m-am mutat in acelas an, nu am apucat sa le vad cu ochii mei florile, sa le simt parfumul si sa le simt petalele catifelate.. E o mare durere a mea, si ma ineaca uneori dar asta nu ma opreste sa nu visez si sa creez in minte gradina mea plina de trandafiri din care nu va lipsii Eden Rose plus ca o am pe Karla, te am pe tine, si ma simt protejata si ajutata inca de mult timp, in sensul asta. Asa dar, prima dragoste nu se uita! Trandafirii sunt marea mea iubire si in lipsa lor, am navalit spre orhidee ca o nebuna dar, o nebuna fericita ca ele ma fac sa ma simt fantastic de bine! Si, asta cred ca conteza cel mai mult! Noi sa fim fericite! DanaC, apropo de Frenk... Imi spunea ca desi nu-i plac orhideele,( ba mai mult ca de fapt sut ale lui, ) imi spunea dupa vizita, ca datorita exprimarii fericirii mele , il face sa-mi cumpere si altele, sa imi lase spatii prin casa, luandu-si el propriile lucruri, ca sa fiu eu fericita. Si orice ar mai zice, e mandru de arajamentele mele E, da, meritata pupat! Iar de gelozie, nici pomeneala la mine... Sunt facuta dintr-o coca in care mama a uitat sa-mi presare si aceste sentimente-condimente .. Si Cora merita pupata si sa faca bine sa-mi mai trimita astfel de link-uri si de 1 si 8 Martie | |
| | | Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| | | | ghana
Numarul mesajelor : 294 Localizare : Botosani Stare de spirit : se poate si mai bine Data de inscriere : 05/07/2013
| Subiect: Re: Doini si aventurile, dupa noi orhidee :) Joi Mar 20, 2014 12:55 am | |
| O noua aventura prin paradisul florilor? | |
| | | DanaA
Numarul mesajelor : 451 Localizare : Iasi Joburi/Distractii : Bibilitul florilor! Stare de spirit : Increzatoare Data de inscriere : 17/02/2014
| | | | Doini
| Subiect: Re: Doini si aventurile, dupa noi orhidee :) Joi Mar 20, 2014 11:10 am | |
| Aventura fara finalizare Asa ca de data asta, m-am omorat eu Nu am timp acum de scris povesti, dar oricum e una trista. Cand am vazut portile cu lacatul pus, va spun, ca nu mai respiram de ciuda. Dupa atatea luni de visat la acel loc, am ajuns mai mult sa mai putin dintr-o intamplare si nu am sunat sa verific. Ghinionul face ca martea nu este deschisa sera. Persoana care era acasa, nu a vrut sa deschida, si-mi spunea sa vin in urmatoarea zi, indiferent cat ii explicam eu, ca vin de la o distanta de doua ore de condus. Trebuie sa-mi iau revansa Trebuie sa gasesc in perioada asta o aventura ceva, ca intru in sevraj Noaptea trecuta am visat ca eram in sera de Cattleya | |
| | | Cora-Maria
Numarul mesajelor : 896 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : inginer chimist/orhidee Stare de spirit : optimista Data de inscriere : 23/02/2014
| Subiect: Re: Doini si aventurile, dupa noi orhidee :) Joi Mar 20, 2014 11:15 am | |
| Te inteleg perfect ca si eu ma tot uit in calendar sa vad cate zile mai sunt pana la Paste cand o sa ma duc iar prin magazine - sper sa aduca ceva mai special . Noroc cu DanaC ca mi-a atras atentia ca s-ar putea sa aduca si de Florii deci mai am doar vreo 2 saptamani de asteptat | |
| | | DanaA
Numarul mesajelor : 451 Localizare : Iasi Joburi/Distractii : Bibilitul florilor! Stare de spirit : Increzatoare Data de inscriere : 17/02/2014
| Subiect: Re: Doini si aventurile, dupa noi orhidee :) Joi Mar 20, 2014 11:40 am | |
| Pai mai Doini, de ce ne-ai mai starnit cu pozele alea? | |
| | | Doini
| Subiect: Re: Doini si aventurile, dupa noi orhidee :) Joi Mar 20, 2014 11:56 am | |
| Pai.... Ca sa suferiti si voi cu mine? Nu aveti idee ce negocieri duc cu Frenk ca sa ma duca la sera de Cattleya... L-am luat iar cu lugu lugu, promisiuni ca-i fac masaj, reflexo terapie, desi habar n-am sa fac asa ceva dar ce conteaza, poate poate am o sansa E clar, e boala! Maine se fac doua saptamani de cand nu mi-am mai luat o orhidee, si nu mai am stare, ma manaca rau Oricum astazi ma duc la terapii si trec si pe la cea de suflet, poate gasesc o Cala, ca de orhidee m-am lamurit ca nu mai aduc nimic Dana, deci sa ma uit la preturile casutelor de pasarele da? Sa sti ca la topicul Cip Cirip.. Sunt foarte multe modele de custi. Arunca un ochi si poate barbateii tai, se apuca de facut una
Ultima editare efectuata de catre Doini in Joi Mar 20, 2014 5:00 pm, editata de 1 ori | |
| | | DanaA
| Subiect: Re: Doini si aventurile, dupa noi orhidee :) Joi Mar 20, 2014 1:07 pm | |
| Da-mi link, ca sunt ding-ding si nu gasesc nimic! | |
| | | Doini
| Subiect: Re: Doini si aventurile, dupa noi orhidee :) Joi Mar 20, 2014 5:04 pm | |
| | |
| | | Doini
| Subiect: Re: Doini si aventurile, dupa noi orhidee :) Joi Mar 20, 2014 5:06 pm | |
| | |
| | | Doini
| Subiect: Re: Doini si aventurile, dupa noi orhidee :) Joi Mar 20, 2014 7:34 pm | |
| Ehe, doamnelor frumoaselor, astazi a fost zi de tarapie.. Am facut si acupunctura, am fost si la terapia pentru suflet, si chiar daca nu mi-am gasit o Cala, m-am simtit foarte bine. M-am intalnit cu Luis, am schimbat pareri si impresii, etc.. Aa, sa nu uit, vremea, este superba! Cer senin, soare, putin vand cat sa iti ventileze parul parfumat.. Si am ajuns acasa, speram sa-l gasesc pe Frenk liber si poate sa mai incerc inca o data sa-l conving sa ma duca la sera de Cattleya.. Nu era acasa, era la studio, dar cum imi trageam eu sufletul, o idee mi-a trasnit in minte. Am reluat pozele vechi la rasfoit si am cautat numarul de telefon a domnului Helderman, unul din cei doi asociati ai companiei Anco pure Vanda. Am luat o gura mare de aer in piept, si am format numarul (personal) Am salutat politicos si m-am prezentat: - Doini, o indragostita, ok, usor obsedata de orhidee Domnul Helderman, incomparabil mai politicos si mai "cald" ca Steef, partenerul sau, mi-a ascultat monologul... Il rugam, sa faca ceva, si sa-mi indeplineasca o dorinta foarte mare. Si anume, sa imi vanda o Vanda Sanderiana Pink I-am povestit cum ca detin 16 Vanda si ca sunt foarte mandra si incantata de exotismul si frumusetea acestor plante, chiar daca am ajuns ca dintr-un apartament modest sa-l transform intr-un apartament exptic, cu un om (Frenk) care mai are putin si va sta pe balcon din lipsa spatiului, etc.. Mi-a explicat ca desi chiar i-ar face placere sa-mi indeplineasca dorinta, nu are cum in viitorul apropiat ( 6 ani ) pentru ca, Sanderienele Pink sunt plante mama, si ca sunt folosite la marirea productiei si in acest moment, doar tijele sunt de vanzare L-am intrebat la fel de politicos si in stilul meu caracteristic , daca ma poate indruma catre un colectionar privat de unde pot achizitiona macar un pui, orice numai Sanderiana sa fie.. Raspunsul a fost negativ, ba mai mult, m-a indrumat sa nu ma aventurez pe E-bay, pentru ca putin probabil sa fie ce imi doresc, si, mi-a spus ca sunt plante protejate, foarte rare, etc Ee.. Vazand ca nu imi indeplinesc dorinta, am trecut instantaneu la alta. I-am spus ca imi doresc enor sa am sansa sa invat cat mai multe despre Vanda de la ei, cu atat mai mult ca sunt usor confuza in privinta udarilor lor, si ca pe langa valoarea materiala a plantelor pe care le detin, durerea pierderii lor, mi-ar aduce durere si frustrari.. I-am spus ca locuiesc la doar 6 km de serele si birourile companiei, si ca daca candva, cumva va putea sa ma primeasca sa mi se explice cateva lucruri pe viu despre ingrijirea lor, as ramane profund indatorata si recunoscatoare... Fireste ca mintea mea era si la vizita pe care i-am cerut-o in urma cu cateva luni colegului sau Steef, dar cum nici macar la e-mail nu mi-a raspuns, am abandonat ideea dar nu si dorinta.. La fel de bland, mi-a spus ca exista o carte a secretelor, pe care nu are cum sa mi-o impartaseasca, ca este din Tailanda si ca na.. si eu acum cu trainuliala mea... L-am facut sa rada.. Dar, i-am reamintit ca eu sunt doar un amator, indragostita de plantele astea, si ca este dreptul meu dar si al plantelor mele, sa primeasca o ingrijire corespunzatoare, atat cat se poate intr-un apartament... Ehe, fetelor, ce credeti? Am fost intrebata daca maine la 8.30 pot veni pentru o vizita in sera Da voi credeti ca eu mai puteam articula ceva?! Pai imi venea sa urlu de fericire! Aveam inima in gat, daca nu direct in gura, ochii mari si plini de lacrimi de fericire, eram drepti in picioare si gesticulam precum elicele unui elicopter M-a intrebat daca am o adresa de faceboock sau un album cu orhideele mele si sa-i spun numele. I-am dat numele de pe flickr. M-am scuzat de calitatea pozelor, dar mi-a spus ca florile mele sunt asa de frumoase, incat asta conteaza cel mai mult! Dupa ce am inchis telefonul, nu stiam ce sa fac mai intai. In primul rand, nu stiam daca. Frenk va fi maine dimineata acasa Deja ma gandeam cum ma duc la unul din vecinii mei, si ii cer scuterul sau sa ma duca el, ca de intors, nu cred ca mai vreau sa ma intorc Am omis sa va spun ca i-ar propus sa ma primeasca voluntar in sera, iar apoi mi-a spus ca nu s-a gandit niciodata la asta, cu atat mai mult sa primeasca astfel de propuneri, dar nu este de refuzat si se va gandii. Fug acum, am inca multe de facut, si deja sunt dezorganizata, acum, astazi, sunt si mai mult.. As face de toate si nimic as pleca de acum si as dormi intr-un cort in fata serei | |
| | | Doini
| Subiect: Re: Doini si aventurile, dupa noi orhidee :) Joi Mar 20, 2014 7:52 pm | |
| | |
| | | Cora-Maria
Numarul mesajelor : 896 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : inginer chimist/orhidee Stare de spirit : optimista Data de inscriere : 23/02/2014
| Subiect: Re: Doini si aventurile, dupa noi orhidee :) Joi Mar 20, 2014 8:19 pm | |
| Pai si Frenk ce zice,te poate duce maine ? | |
| | | Doini
| Subiect: Re: Doini si aventurile, dupa noi orhidee :) Joi Mar 20, 2014 8:23 pm | |
| Da, ma poate duce, si mi-a mai spus ca ar vrea sa ma lase acolo, cu tot cu Vandele mele | |
| | | Cora-Maria
| Subiect: Re: Doini si aventurile, dupa noi orhidee :) Joi Mar 20, 2014 8:25 pm | |
| Nu uita sa iei bani cu tine sigur o sa te lipesti de ceva | |
| | | Doini
| Subiect: Re: Doini si aventurile, dupa noi orhidee :) Joi Mar 20, 2014 8:34 pm | |
| Sper sa pot cumpara ce imi pofteste inima! Dar imi doresc foarte mult sa nu-l sperii pe sarmanul om, fiindca chiar as vrea sa ma primeasca voluntar, cand imi revin. Doamne ca as vrea sa fie acum maine dimineata! Da cum voi dormi eu in noaptea asta, daca inca de cand am aflat ca am aceasta sansa, ma invart ca un titirez... Uff sarmanul meu om
Ultima editare efectuata de catre Doini in Joi Mar 20, 2014 8:50 pm, editata de 1 ori | |
| | | Dana Caras
Numarul mesajelor : 1154 Localizare : Iasi Joburi/Distractii : Iubesc orhideele Stare de spirit : Fericita si mereu optimista Data de inscriere : 23/02/2014
| Subiect: Re: Doini si aventurile, dupa noi orhidee :) Joi Mar 20, 2014 8:49 pm | |
| Ce noroc! Ma bucur pentru tine Doini! Chiar ca a fost o zi a fericirii pentru tine, dar sa vezi... maine cum va fi! Si eu care credeam ca ai o noutate, dar vizita asta e si mai si! Sa-ti mearga bine totul, si sa-ti iasa cum doresti! Tinem pumnii! | |
| | | Doini
| Subiect: Re: Doini si aventurile, dupa noi orhidee :) Joi Mar 20, 2014 9:03 pm | |
| Asa este Dana, vizita asta este si mai si!! Sunt niste mamuti pe piata Olandeza si Europeana.. si pe unde or mai fi ei.. Si chiar nu ma asteptam ca de pe azi pe maine sa primesc sansa asta.. Iti spun sincer ca ma asteptam sa aud ca peste vreo luna, poate si mai bine.. Acum, mai exact astazi, s-a deschis expozitia de orhidee din incinta gradinii de la Keukenhof iar ei sunt prezenti cu Vandele lor, ca in fie are an.. Tine pana la sfarsitul lunii Mai, cand se inchid portile acestei uriase gradini. Plus ca mai este o expozitie la care participa cu un stand, fiind sponsorii unor producatori de diverse.. Chiar nu ma asteptam sa fie asa de amabil, asa de cald. Stef a fost mult mai tacut si drept dovada ca nici nu mi-a raspuns pana acum mail-ului trimis in Noiembrie Am niste emotii, de parca m-as duce la examenul de licenta Va trebui sa cantaresc foarte bine si sa inteleg daca chiar ma pot manifesta dupa sufletul meu, fiindca fiind si Frenk cu mine, care se jeneaza una doua, am inca un motiv in plus sa fiu cuminte. Partea proasta este ca fiind cu el, nu ma pot destrabala si alerga de la una la alta simt asta sa cumpar chiar tot ce-mi doresc, sa filmez nu doar sa pozez, ca deja m-a atentionat sa nu fac circ Hmm, parca acum vreo doua saptamani imi spunea cat de mult ii place sa ma vada fericita, atunci cand imi mai ia o noua orhidee iar acum, a ajuns saracul om sa aibe emotii din cauza exprimarii fericirii mele Na lasand comentariile la o parte, astazi a fost foarte mandru de mine, de initiativa dar si de tupeul meu, care nu prea se intalneste printre olandezii astia seriosi Cand i-am dat vestea, era in fata blocului stand de vorba cu vecinul nostru, si amandoi se uitau la mine cum topaiam balbaindu-ma de entuziasm Ideea este ca i-am distrat | |
| | | Dana Caras
| Subiect: Re: Doini si aventurile, dupa noi orhidee :) Joi Mar 20, 2014 9:30 pm | |
| A vazut si el ca ai foarte multe orhidee, muuuulte vande si probabil si-a dat seama ca le iubesti cu adevarat. Indiferent de pozitia pe care o ocupa( care, chiar e uriasa!), este si el iubitor si pasionat de acelasi lucru, deci te-a inteles! Atatea luni pierdute, daca ai fi apelat la el din prima...Dar e bine, e foarte bine si acum. Vezi, fa-l pe Frenk sa fie si mai mandru de tine, maine! | |
| | | bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Doini si aventurile, dupa noi orhidee :) Joi Mar 20, 2014 9:55 pm | |
| Eu astept continuarea ... | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Doini si aventurile, dupa noi orhidee :) | |
| |
| | | | Doini si aventurile, dupa noi orhidee :) | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |