| Clubul gradinarilor Grebla, sapa si urzica fac gradina frumusica ! |
|
| Gradinita lu` Doinita :)) | |
|
+22Paunita costieanuconstantin Cora-Maria Dana Caras DanaA Paulyna simonaelena ella06 popescugp Karla aura ghana bubu duduta190578 leonor penelopa geodezia stefana georgiana laurabv Doini Myosotis 26 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Mier Feb 12, 2014 9:32 am | |
| Multumesc din suflet pentru incurajare. Asa e cum spuneti, dar mi s-a rupt sufletul in tine. Inca o caut cu privirea prin casa, in locurile in care statea., inca imi vine sa-i strig numele, tresar si imi spun sa-i pregatesc mancarea, s-o scot afara sau s-o ajut sa se intorca pe o alta parte... Inchid ochii si parca aud acel oftat de bine, de multumire, pe care il avea si facea frecvent... Acum, stau cu inima stransa ca la ora 9 plecam sa ridicam urna. Ieri nu am putut, asa de rau mi-a fost. Nu pot sa accept viteza lucrurilor desfasurate.... | |
| | | Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Joi Feb 13, 2014 7:30 pm | |
| Putin reconfort pentru tine, Doini, stiu ca-ti place muzica de aici... (sper sa nu fac o prostie si sa te intristez si mai tare). [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Ti-am adus si versurile: Partir aux bouts cassés Aux entrailles de chair Voir la tranquillité Comme on peut voir la mer
Partir aux innocences Aux caresses du coeur Une étoile à la chance Une lune à dix heure(Sa pleci sfâsiat in bucati , adânc in carne, ca sa vezi linistea, la fel cum ai vedea marea… Sa pleci in lumea celor inocenti care-ti mangaie inima, sa ai o stea norocoasa si luna la ora zece…) Partir au monde entier Au commencement de tout Aux péchés que j'avoue Devant Dieu qui se tait
Et attraper le ciel Pour seule maladie Au bras d'une étincelle Y retrouver la vie... Y retrouver la vie...(Sa pleci in lumea larga, acolo unde incepe totul… sa-ti spui pacatele in fata lui Dumnezeu care tace Si sa contactezi cerul ca pe o boala ; la bratul unei stele sa regasesti viata…) De quel enfant serions-nous faits Pour ne jamais, jamais vibrer? De quel enfant serions-nous père Pour ne jamais, jamais aimer?
(Din ce copil om fi facuti de nu vibram niciodata ? Carui copil i-am putea fi parinte, de nu iubim niciodata ?)
C'est à ca que je pense Au moment d'être à vous...(La asta ma gandesc cand sunt cu tine/cu voi) Partir aux libertés Pour combien de chevaux? De galops effrayés? Jusqu'au combat de trop
Partir aux impatientes Qui n'attendent que nous
C'est à ça que je pense Au moment d'être à vous... Au moment d'être à vous...(Sa pleci spre libertate, câta putere iti trebuie ? Cata fuga speriata pâna la lupta ultima ? Sa pleci spre Nerabdare, ne asteapta doar pe noi, la asta ma gandesc atunci cand sunt cu tine…) De quel métal serions-nous faits Pour ne jamais, jamais vibrer? De quel enfant serions-nous père Pour ne jamais, jamais aimer?
C'est à ça que je pense Au moment d'être à vous... C'est à ça que je pense Au moment d'être à vous...(Din ce metal suntem oare facuti de nu vibram niciodata ? Carui copil i-am putea fi parinti, de nu iubim niciodata ? La asta ma gandesc atunci cand sunt cu tine…)
Ultima editare efectuata de catre Karla in Vin Feb 14, 2014 12:16 pm, editata de 2 ori | |
| | | Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Joi Feb 13, 2014 8:11 pm | |
| Karla, fiinta draga sufletului meu, iti multumesc frumos! Prin mesajul tau, nu numai ca m-ai alinat, dar mi-ai dat o traire pe care parca sufletul meu o cerea!
Imbratisari!
| |
| | | Doini
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Vin Feb 14, 2014 12:47 am | |
| Karla, iti marturisesc ca ascult melodia inca dcand am primit mesajul tau. Pe langa linia melodica, limba imi da o stare de liniste, de pace.. Am citit de atatea ori versurile traduse de tine, incat le-am retinut deja si in mintea mea le cant. Acum mi-a venit idea sa fac un colaj cu cateva poze ale Marei si sa pun coloana sonora, aceasta melodie. Iti multumesc inca o data.
| |
| | | laurabv
Numarul mesajelor : 1123 Data de inscriere : 22/11/2011
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Vin Feb 14, 2014 8:00 am | |
| Doini e o idee minunata Melodia si versurile sunt superbe....pozele Mariei o vor completa.
Ultima editare efectuata de catre laurabv in Vin Feb 14, 2014 8:08 am, editata de 3 ori | |
| | | Paulyna
Numarul mesajelor : 501 Localizare : Constanta Joburi/Distractii : Gradinar la mine acasa Stare de spirit : De la bine in sus! Data de inscriere : 10/07/2013
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Vin Feb 14, 2014 8:03 am | |
| Chiar nu stiu ce sa-ti scriu,decat ca imi pare tare rau,stiu cat ai iubit-o pe Mara. Sa iti dea Dumnezeu putere si rabdare si sa treci cu bine peste toate | |
| | | leonor
Numarul mesajelor : 1070 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : florile Stare de spirit : optimista Data de inscriere : 13/02/2012
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Vin Feb 14, 2014 8:22 am | |
| | |
| | | ella06
Numarul mesajelor : 481 Localizare : dej jud cluj Joburi/Distractii : distractii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 23/06/2013
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Vin Feb 14, 2014 10:03 am | |
|
Ultima editare efectuata de catre ella06 in Sam Feb 15, 2014 9:58 am, editata de 1 ori | |
| | | Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Vin Feb 14, 2014 12:13 pm | |
| | |
| | | Doini
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Dum Feb 16, 2014 9:25 pm | |
| Va multumesc pentru incurajare fetelor. Probabil pagina mea se va restarta, si nu as vrea sa aibe acest final tris.. Asa ca, as vea sa va arat orhideele mele (dintre cele noi) care si-au mai desfacut boboceii. Voi incepe cu vedeta casei, Vanda Dark Chocolate Brow[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Este evident cat pot fi de incantata de frumusetea ei, la cat de multe poze am pus cu ea Sper ca nu va deranjeaza. Phal. Dream Glory[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Dtps. Lioulin Wild Catt, realmente ma incanta frumusetea ei. [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Aceatsa poza este singura facuta la lumina naturala. Si fireste ca nu puteam sa-l dau jos pe pufosul Strauss, pe care abia astept sa-l duc la tuns.. [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Pe acesta inca nu stiu cum o cheama, dar tare gingasa mai este, asa cu tijele piticute si bogate, ba mai nou da semne si de noi ramificatii. [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Desi ma rept cu modelele, s-ar putea spune ca este o actualizare, pentru ca si-au mai deschis din boboci si ele.. Asa ca, nu ma pot abtine sa nu o atasez si pe "rozalinda" [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Pe aceasta de asemenea nu stiu cum o cheama. Am primit-o sambata trecuta de la Frenk. Are floricele mici dar e plina de bobocei si re ramificatii pe cele tri tije principale. [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Si prea frumoasa Cattleya parfumata merita admirata. Are un parfum de piersica. [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Sper sa va faca placere sa priviti frumoasele mele, si va rog primiti-le asa virtual din partea mea, pentru cat de aproape mi-ati fost zilele astea. Multumesc
Ultima editare efectuata de catre Doini in Mar Feb 18, 2014 3:54 pm, editata de 2 ori | |
| | | Doini
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Dum Feb 16, 2014 9:31 pm | |
| Intre timp, mi-a venit acesta idee si sper sa va faca placere [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Aceste poze reprezinta emotia si euforia alegerii unenei orhidee, 1. Bucuria aprobarii din partea lui Frenk 2, 3, 4, Atacul 4. Expresia fetei cand caut inamicii lanosi sau mai stiu eu ce bazdaganii. 5. Dragostea se instala. 6. Expresia bucuriei unei noi membre in gasca mea de colorate.
Ultima editare efectuata de catre Doini in Dum Feb 16, 2014 10:30 pm, editata de 1 ori | |
| | | bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Dum Feb 16, 2014 10:04 pm | |
| Toate sunt frumoase, dar cel mai mult imi place prima, Vanda, e speciala.
Eu, trebuie sa recunosc, cu orhideele nu m-am descurcat, am avut 2 phale si le-am dat. Mai am una, nu-mi aduc aminte acum cum o cheama, dar nici ei nu-i merge la mine, n-a mai inflorit de 2-3 ani.
| |
| | | Doini
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Dum Feb 16, 2014 10:37 pm | |
| Am avut si eu pierderi la Phala. din cele din "lotul luat la reduceri" asa ca m-am lecuit cu reducerile celor de la Horbach, cu toate ca atunci cand le-am luat nu prezentau probleme... Da Bubu, Vanda ma va ajunge in inaltime curand. Are peste 1.65 m Sper sa se simta bine si sa ma mai bucure cu noi tije cat mai curand. Frenk mi-a mai comandata o Vanda de la Anco, dar saptamana asta nu am avut cum sa ajung si cred ca am ratat-o, dar ma vor suna cand o vor aduce iar.. Bubu, aceea este asa de frumoasa, incat o visez noaptea Poate pui o poza cu orhideea ta, in speranta ca ne putem prinde ce nu-i convine. E dubios sa infloreasca la 3-4 ani, doar daca e Cymbi se mai intampla. | |
| | | laurabv
Numarul mesajelor : 1123 Data de inscriere : 22/11/2011
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Lun Feb 17, 2014 12:29 am | |
| | |
| | | Doini
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Lun Feb 17, 2014 2:44 am | |
| Ma bucur ca iti plac Laura! Fac parte din mine si pe zi ce trece le inteleg nevoile si ma dedic cu tot sufletul, bucurandu-ma de fiecare chestie nou descoperita. Am scris despre asta la "discutii despre orhideele noastre" Pozele sunt de acum mai bine de doua saptamani. Data viitoare voi avea grija sa ma fardez Eu m-am prins de mult care e treaba cu mine legat si despre mai noua dependenta numita de unii orhidita Uite, acum recunos public sa sti ca si cumparatul lor este pura terapie. Incantarea descoperirii unui nou model, unei specii pe care ti-o doreai, te incarca si te face sa zbori de fericire. Pana si drumul pana la magazin parca e altfel, e plin de entuziasm de sperante si ganduri pozitive, de rugi ca sa gasesti ce iti doresti, sau ce ai vazut in alte albume. Eu daca nu fac asta, intru in sevraj Glumesc, dar pe jumatate spun adevarul. Ma roade sa plec macar pana la magazinul din cartier, si imi spun, ca eventual voi lua una de la reduceri, macar o miniuta, daca nu gasesc o pelorica, un papucel diferit. Astazi a fost asa de frumos, cu soare, si am zis sa profit sa ma plimb mai mult cu agaricii, intr-un final de fapt eu mergeam cei drept cu agaricii prin cartier, dar nu in pas lejer ci unul foarte grabit. Unde crezi ca ma indreptam si-mi trageam cateii dupa mine?! Iti spun tot eu, direct catre magaxin. Cand am ajuns acolo, tocmai ce se inchideau portile curtii Iar drumul inapoi a fost unul lent, ca doar eram dezamagita Va sa zica, dependenta de bucuria descoperirii unei nou frumuseti, unei noi amarate pe care simti ca o poti salva, etc este foarte mare, iar mintea "zdruncinata" are nevoie de bucurii. | |
| | | Karla
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Lun Feb 17, 2014 11:20 am | |
| Si mie-mi place grozav aceea violet-ciocolatiu, poate reusesti intr-o zi sa o pozezi alaturi de tine, sa ne dam seama de dimensiuni. | |
| | | Doini
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Lun Feb 17, 2014 12:40 pm | |
| Buna Karla cu drag! [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Am o gramajoara de poze facute cu mine si cu Vanda asta, facute tocmai ca sa le postez, dar nu am facut-o pana acum, fiind dezamagita de chipul meu (.....) Uitat-va si voi la Vanda nu la mine | |
| | | penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Lun Feb 17, 2014 2:49 pm | |
| Probabil ca ai scris pe undeva, Doini, dar mai scrie si pentru mine cum uzi tu orhideele astea cu radacinile despletite in aer | |
| | | leonor
Numarul mesajelor : 1070 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : florile Stare de spirit : optimista Data de inscriere : 13/02/2012
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Lun Feb 17, 2014 3:40 pm | |
| Doini sunteti frumoase amandoua | |
| | | Karla
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Lun Feb 17, 2014 7:06 pm | |
| Merci Doini.
Mama Doamne, e o uriasa... si eu sunt interesata sa aflu raspunsul la intrebarea Penelopei. Am trecut azi pe la o gradinarie si erau o multime de orhidee, insa eu am luat doi arbusti diferiti de buddleia albastru pentru câmpul primariei (ca eu il vad de pe geam) | |
| | | Paulyna
Numarul mesajelor : 501 Localizare : Constanta Joburi/Distractii : Gradinar la mine acasa Stare de spirit : De la bine in sus! Data de inscriere : 10/07/2013
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Lun Feb 17, 2014 7:48 pm | |
| Wow,Doini ce Vanda mare si frumoasa,ce radacini sanatoase are,ce minuni sa creasca in.....aer fara nimic !!!( cam multe ce,ce am scris :)) ) !!!! | |
| | | Doini
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Lun Feb 17, 2014 8:05 pm | |
| Buna seara doamnelor, Imi cer scuze ca raspund cu intarziere dar am iar purici , ma rog, cateii au purici... Voi scrie la "Animalute..." Ca deja ma simt invinsa de urateniile astea scarboase. Asa, Vandele sunt misterioasa intr-un cuvant. Cel mai bine traiesc astfel: suspendate, stand intr-un cos de plastic sau din lemn, cu radacinile libere. Necesita insa putin mai multa atentia ca orice alta planta de interior, sau din familia orhideelor. Zilnic au nevoie de "dus" radacinile trebuiesc astfel hidratate. Eu chiar o fac cu dusul, cu atat mai mult ca le tin in baie, si imi este usor. In magazine, angajatii o fac cu furtunul. Se si pot pulveriza, dar dureaza mai mult procedura si te mai doare si mana. O data pe saptamana zic unii, dar cei de la Anco Pure Vanda, zic ca la 3 zile s-o scufunzi cate 30-40 de minute in apa (la temperatura camerei) Eu pentru ca le tin in zona caloriferului, pe langa dusul zilnic (din diverse motive, uneori mai sar cate o zi, dar obligatoriu in urmatoare le dusez) le scufund radacinile la 4 zile. In cazul in care stau in vaze de sticla, se umple vaza cu apa pana la baza frunzelor si se lasa 30-40 de minute, apoi se scurge cu atentie sa nu ramana apa pe baza vasului iar radacinile astfel sa stea in apa. Asta se face o data la 3 zile. Ele pot creste foarte bine afara, agatate prin copaci, pana cand vine toamna rece. Eu le voi agata prin balcon Sunt mari iubitoare de lumina, dar nu de soarele direct de la amiaza, ca se pot arde frunzele. Poate in viitor voi scrie mai multe despre ele, la topicul dedicat orhideelor. Mi-ar placea sa aveti si voi asa ceva. Sunt atat de frumoase florile lor, atat de mari, atat de frumoase, si atat de misterioasa intreaga planta. Cu putin noroc infloreste si de 3 ori pe an, uneori cu mai multe tije in acelasi timp. Am o prietena, care a avut sansa ca una din minunatele ei Vanda sa faca trei tije, in acelasi timp.
Ultima editare efectuata de catre Doini in Mar Feb 18, 2014 12:05 am, editata de 3 ori | |
| | | ella06
Numarul mesajelor : 481 Localizare : dej jud cluj Joburi/Distractii : distractii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 23/06/2013
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Lun Feb 17, 2014 8:08 pm | |
| Doini ,eu le pun ca catei Frontline Spot On S | Pipeta Antiparazitara Frontline Spot On S 2 - 10 kg - 1 pipeta si nu am probleme
| |
| | | Doini
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Lun Feb 17, 2014 8:13 pm | |
| Of, Ella, crede-ma ca si eu le pun pipeta lunar, fiindca am trecut prin maxime emotii cu Babesioza (sper ca nu gresesc numele bolii transmise de capuse) in urma cu cativa ani, cand toti mi-au fost afectati de boala asta, dupa ce am fost la plimbare in padure.
Va voi povesti la topicul despre animale. | |
| | | ella06
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Lun Feb 17, 2014 8:39 pm | |
| Acesta ii mai bun Advantix pipeta
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) | |
| |
| | | | Gradinita lu` Doinita :)) | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |