| Hibiscus rosa sinensis | |
|
+26corinap vicudan nico.agat sicamin bubu Mariabt duduta190578 Marga gabriela60 vickylucia bibacj doina geodezia Carina Tinkerbell doinabacau Rux Vernil georgiana penelopa ela Mada ani Myosotis didi stefana 30 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
georgiana
Numarul mesajelor : 2072 Localizare : valenii de munte/prahova Joburi/Distractii : hibiscusii Stare de spirit : buna Data de inscriere : 19/03/2011
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Sam Iul 02, 2011 10:06 am | |
| am crezut ca nu stiu eu sa-l ingrijesc, anul trecut am avut 3 plante intr-un ghiveci, le-am despartit si in iarna au murit toti 3 am si eu acasa Atonik, cum il folosesti? | |
|
| |
ani
Numarul mesajelor : 37 Localizare : Braila Data de inscriere : 11/06/2008
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Sam Iul 02, 2011 11:47 am | |
| "Trio balcon": | |
|
| |
georgiana
Numarul mesajelor : 2072 Localizare : valenii de munte/prahova Joburi/Distractii : hibiscusii Stare de spirit : buna Data de inscriere : 19/03/2011
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Sam Iul 02, 2011 11:49 am | |
| | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Sam Iul 02, 2011 6:59 pm | |
| - georgiana a scris:
- am crezut ca nu stiu eu sa-l ingrijesc, anul trecut am avut 3 plante intr-un ghiveci, le-am despartit si in iarna au murit toti 3
am si eu acasa Atonik, cum il folosesti? Neaparat sa pui butasi la prins si sa uzi cu Atonik la 2 saptamani. Nu mai mult. Ani, ce bine ca ne incanti sufletul cu frumosii tai hibiscusi! | |
|
| |
geodezia
Numarul mesajelor : 3566 Localizare : Ticleni Joburi/Distractii : flori.goblene , Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/06/2011
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Sam Iul 02, 2011 7:14 pm | |
| deci se uda cu atonik nu se stropeste . uf ca eu stropean nu udam ... mai invat cite ceva . multam Vernil | |
|
| |
georgiana
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Sam Iul 02, 2011 9:56 pm | |
| am inteles, o sa tai butas si o sa ii pun sub pet, pentru siguranta | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Sam Iul 02, 2011 10:54 pm | |
| - geodezia a scris:
- deci se uda cu atonik nu se stropeste . uf ca eu stropean nu udam ... mai invat cite ceva . multam Vernil
Geo, niciodata nu am stropit frunzele cu Atonik, am udat normal, insa la 2 saptamani foloseam Atonik. Sper sa nu mai pierd vreun hibiscus. | |
|
| |
doina
Numarul mesajelor : 648 Localizare : Oltenita Joburi/Distractii : gradinaritul pe balcon Stare de spirit : relaxata Data de inscriere : 27/06/2011
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Dum Iul 03, 2011 6:51 am | |
| Cu atonik se uda dar se poate si pulveriza , bineinteles nu ambele forme deodata | |
|
| |
geodezia
Numarul mesajelor : 3566 Localizare : Ticleni Joburi/Distractii : flori.goblene , Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/06/2011
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Dum Iul 03, 2011 11:38 am | |
| pai fir-ar sa fie ca pe ambalaj zice pulverizare .las ca ma duc la tg jiu si mai cumpar 1 sticluta si am sa ud de data asta .uf bine ca ma lamurirati . multam .asa cred ca si cu bionatul ... ca ala e mai ieftin si sa pun pe la rosii ,ardei castraveti si vinete . inca odata multam fetele | |
|
| |
georgiana
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Dum Iul 03, 2011 11:39 am | |
| bionatul la mine e 5 lei, atonik-ul 35 | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Dum Iul 03, 2011 11:49 am | |
| - georgiana a scris:
- bionatul la mine e 5 lei, atonik-ul 35
Bionatul cred ca e natural, am folosit la inradacinarea trandafirilor, e foarte bun. Eu nu prea gasesc bionat, d-aia folosesc mai mutl Atonik. SI am folosit la toate plantele, inclusiv hoya si orhidee. Dar sunt atenta sa nu fie concentratie prea mare si doar la 2 saptamani. | |
|
| |
georgiana
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Dum Iul 03, 2011 11:50 am | |
| cum adica la inradacinatul trandafirilor? | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Dum Iul 03, 2011 7:06 pm | |
| - georgiana a scris:
- cum adica la inradacinatul trandafirilor?
Trandafirii de gradina, nu hibiscusilor! Atonik este foarte bun pentru inradacinare, pentru toate plantele. Il poti folosi cand uzi pamantul in care sunt butasii, dar scuze ca ma repet, doar la 2 saptamani. | |
|
| |
georgiana
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Dum Iul 03, 2011 7:09 pm | |
| am inteles, eu udam o data la doua saptamani cu bionat, iar atonik am folosit atunci cand am pus la inradacinat butasi in banutzi de turba, am pus cate o picatura pe fiecare banutz | |
|
| |
bibacj
Numarul mesajelor : 60 Localizare : Cluj Joburi/Distractii : fotografia, calatoriile Stare de spirit : .... Data de inscriere : 21/06/2011
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Lun Iul 04, 2011 11:45 am | |
| Ce ingrasamant folositi voi pt hibi? | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Lun Iul 04, 2011 12:13 pm | |
| Teoretic stiu ca la iesirea din iarna se pune unul mai bogat in azot. Iar dupa aceea unul bokat in potasiu. Dar acum le pun de orhidee, ca s-a invechit cel pe care il aveam si nu prea l-am folosit, ar cam trebui sa-l termin | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Lun Iul 04, 2011 1:08 pm | |
| Natiune, ziceti-mi ceva de bine de cameleonul meu. Asa arata acum 2 luni (l-am postat aici, pe la primele pagini cred) Iar acum e chelios (s-au ingalbenit toate frunzele, au picat, dar bobocii si-au vazut de treaba lor, in continuare. Uitati ce schimbare radicala a culorii. Dar imi place la nebunie aceste hibiscus | |
|
| |
geodezia
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Lun Iul 04, 2011 1:26 pm | |
| fier ia solutie de fier de la farmacia umana stie Sica ea ma invatat si pe mine .... repede repede .. | |
|
| |
bibacj
Numarul mesajelor : 60 Localizare : Cluj Joburi/Distractii : fotografia, calatoriile Stare de spirit : .... Data de inscriere : 21/06/2011
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Lun Iul 04, 2011 5:44 pm | |
| Oricum e superb. Am primit de la Attila si eu niste butasi. Atunci aveau punctele acelea albe din care ies radacinile. I-am pus tot in apa dar au disparut. Ce sa fac sa ii mai las in apa sa ii pun in pamant? | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Lun Iul 04, 2011 7:19 pm | |
| Nu sunt deloc priceputa la hibiscusi, mai ales la prins. Eu pun butasii direct in pamant, dar le asigur climatul de sera. De obicei traiesc in proportie de 80%. | |
|
| |
georgiana
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Lun Iul 04, 2011 7:27 pm | |
| eu anul trecut am pus in ghiveci cu pet in cap, am reusit din 20 de lastari sa prind 12, anul acesta am incercat cu banutzi de turba, din 8 au radacini 6, in apa nu stiu ce sa zic, acum am Gatorul de albul imaculat pe care mi i-a daruit Pene, au punctisoare albe, poate-poate le da radacina, daca vad ca nu se misca, ii pun in pamant cu pet | |
|
| |
georgiana
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Lun Iul 04, 2011 7:38 pm | |
| | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Mar Iul 05, 2011 11:03 am | |
| | |
|
| |
georgiana
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Sam Iul 09, 2011 5:38 pm | |
| am primit ieri un colet cu lastari de hibi, au ajung cam vestejiti, i-am pus in apa si sper sa isi revina sunt lemnosi, asa ca nu stiu cum sa-i pun la inradacinat: in apa, in pamant cu pet sau in banutz de turba? | |
|
| |
bibacj
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Sam Iul 09, 2011 5:52 pm | |
| Superbe exemplare Georgiana. Eu am primit niste lastari de la Attila. Erau lemnificati si pusi in apa. Aparusera punctele albe din care ies radacinile. I-am pus dar acum acele puncte nu mai sunt. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis | |
| |
|
| |
| Hibiscus rosa sinensis | |
|