| Seminte hibiscus, germinare, cultivare | |
|
+11doinabacau vickylucia doina Tinkerbell stefana Marga penelopa Vernil georgiana gabriela60 Myosotis 15 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Seminte hibiscus, germinare, cultivare Dum Feb 12, 2012 12:22 am | |
| Am zis ca nu spun ca sa nu ma deocheati, dar ma mananca limba Am o capsula cu seminte. Parintii au fost tata -Memories mama - cred ca e Columbine progenitura - a ramas pe planta pana cand s-a desfacut singura M-am repezit si am pus 5 seminte in pastile de turba. Apoi am recitit ce trebuie facut si am constatat ca am gresit. Conform spuselor lui Joe Ludick semintele ar trebui lasate cam o saptamana la odihna dupa ce s-au copt. Inainte de semanare, inmuiate in apa calduta cateva ore. Trebuie obligatoriu scarificate - se inlatura o pojghita subtire din partea rotunjita a semintei astfel incat sa se vada albul. Se planteaza cu bombeul in sus; pe acolo vor iesi frunzulitele. Ca orice planta tropicala au nevoie de caldura si zile lungi ca sa germineze. De preferat ar trebui semanate cam dupa 15martie si avut in vedere ca urmatoarea perioada de cateva saptamani sa nu plecam de acasa. Au nevoie de ingrijire permanenta. Cei care se ocupa de hibridizari seamana cateva sute/mii de seminte din care se aleg doar cativa trandafiri. Pentru a vedea calitatea unui trandafir, trebuie crescut cam 3 ani si observat. Caracteristicile florilor se modifica in primii ani. | |
|
| |
gabriela60
Numarul mesajelor : 1334 Localizare : Tg.Jiu Joburi/Distractii : inginer Stare de spirit : buna Data de inscriere : 03/07/2011
| Subiect: Re: Seminte hibiscus, germinare, cultivare Dum Feb 12, 2012 8:41 am | |
| wau! Ce-mi plac parintii dar cine a purtat samanta si de unde stii ca amandoi au contribuit la facerea ei? Daca or sa iasa pui si sa faca flori ma gandesc ce floare deosebita or avea. Interesant experimentul Myo dar spune-mi cum ai reusit sa ai seminte ,nu ai rupt floarea trecuta? | |
|
| |
georgiana
Numarul mesajelor : 2072 Localizare : valenii de munte/prahova Joburi/Distractii : hibiscusii Stare de spirit : buna Data de inscriere : 19/03/2011
| Subiect: Re: Seminte hibiscus, germinare, cultivare Dum Feb 12, 2012 8:46 am | |
| si daca ai gresit, data viitoare stii ce sa faci memorisul este grozav, este luat tot de la gommer? (cred ca am innebunit de tot) | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Seminte hibiscus, germinare, cultivare Dum Feb 12, 2012 3:42 pm | |
| - georgiana a scris:
- si daca ai gresit, data viitoare stii ce sa faci
memorisul este grozav, este luat tot de la gommer? (cred ca am innebunit de tot) Nu ne mai facem bine Niciuna Ah, ce-mi place de voi ! | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Seminte hibiscus, germinare, cultivare Dum Feb 12, 2012 3:51 pm | |
| Myo, cine e "mama" am inteles, ca doar si-a crescut samanta, dar de unde stii ca ala-i tac-su ? .. l-ai prins la "mama" | |
|
| |
georgiana
Numarul mesajelor : 2072 Localizare : valenii de munte/prahova Joburi/Distractii : hibiscusii Stare de spirit : buna Data de inscriere : 19/03/2011
| Subiect: Re: Seminte hibiscus, germinare, cultivare Dum Feb 12, 2012 3:56 pm | |
| | |
|
| |
Marga
Numarul mesajelor : 1555 Localizare : Timisoara Joburi/Distractii : florile Stare de spirit : buna Data de inscriere : 16/07/2011
| Subiect: Re: Seminte hibiscus, germinare, cultivare Dum Feb 12, 2012 4:08 pm | |
| O dar ce frumos este poate ai noroc sa rasara puisorii. | |
|
| |
georgiana
| Subiect: Re: Seminte hibiscus, germinare, cultivare Dum Feb 12, 2012 4:10 pm | |
| poate chiar rasar, si ne umple shefa de copii de memoris pe toate | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Seminte hibiscus, germinare, cultivare Dum Feb 12, 2012 4:20 pm | |
| ... si, cu cine or sa semene "copiii" ?? | |
|
| |
georgiana
| Subiect: Re: Seminte hibiscus, germinare, cultivare Dum Feb 12, 2012 4:27 pm | |
| poate cu mama, poate cu tata | |
|
| |
Marga
Numarul mesajelor : 1555 Localizare : Timisoara Joburi/Distractii : florile Stare de spirit : buna Data de inscriere : 16/07/2011
| Subiect: Re: Seminte hibiscus, germinare, cultivare Dum Feb 12, 2012 10:35 pm | |
| o pereche frumoasa si tata si mama. | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Seminte hibiscus, germinare, cultivare Lun Feb 13, 2012 1:39 pm | |
| Nu poci sa scriu pe romaneste ca nu-i frumos .... cum de unde stiu care-i tata .... i-am polenizat cu pensulica ....... am luat polen de la Memoris si l-am pus la galbenica. Am pus si eticheta pe codita florii fiindca am polenizat mai multi intre ei. Cei care au avut flori in acelasi timp. Din toate, asta a fost singura care a facut seminte. Am mai avut un inceput de capsula la Herm Geller, dar a cazut dupa ce am avut vreo doua episoade de frig din lipsa de curent electric. Memoris este de la Hodnik si cred ca ceva nu prea e in regula cu el. Ar fi trebuit sa fie o floare simpla, nu semidubla. Nu stiu cat si ce caractere respecta hibiscusii obtinuti din seminte ca n-am gasit pe nicaieri scris nimic. | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: Seminte hibiscus, germinare, cultivare Lun Feb 13, 2012 1:53 pm | |
| - Myosotis a scris:
- ... am luat polen de la Memoris si l-am pus la galbenica.
Deci Memoris-ul e tatal | |
|
| |
georgiana
| Subiect: Re: Seminte hibiscus, germinare, cultivare Lun Feb 13, 2012 2:03 pm | |
| Eu pe egradini am tot citit despre semintele de hibi | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Seminte hibiscus, germinare, cultivare Lun Feb 13, 2012 4:00 pm | |
| Myo imi place la nebunie tatal Mama e cam simpla ,macar copii sa fie frumosi | |
|
| |
doina
Numarul mesajelor : 648 Localizare : Oltenita Joburi/Distractii : gradinaritul pe balcon Stare de spirit : relaxata Data de inscriere : 27/06/2011
| Subiect: Re: Seminte hibiscus, germinare, cultivare Lun Feb 13, 2012 9:10 pm | |
| Am si eu hibi din seminte. Asa arata acum Au un an si in vara astept flori de la ei. | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Seminte hibiscus, germinare, cultivare Lun Feb 13, 2012 9:16 pm | |
| Doamne Doina ce rabdare poti avea | |
|
| |
georgiana
| Subiect: Re: Seminte hibiscus, germinare, cultivare Lun Feb 13, 2012 9:27 pm | |
| Am avut si eu doi hibi din seminte de la sini, unul a murit anul trecut, iar celalalt e pe moarte acum i-am pus un pet in cap dar nu stiu daca il salvez acum astept niste seminte, sa vad daca ajung la mine | |
|
| |
gabriela60
Numarul mesajelor : 1334 Localizare : Tg.Jiu Joburi/Distractii : inginer Stare de spirit : buna Data de inscriere : 03/07/2011
| Subiect: Re: Seminte hibiscus, germinare, cultivare Mar Feb 14, 2012 7:13 am | |
| acum inteleg de ce eu nu am vazut niciodata seminte la hibii mei pentru ca nu-s polenizati.Dar daca i-am tinut toata vara afara de ce nu au veni ceva albine la ei? | |
|
| |
Marga
| Subiect: Re: Seminte hibiscus, germinare, cultivare Mar Feb 14, 2012 8:36 am | |
| si la mine a facut unul o capsula de seminte era un oberon dar eu am rupto sa faca flori.poate la vara. | |
|
| |
doina
Numarul mesajelor : 648 Localizare : Oltenita Joburi/Distractii : gradinaritul pe balcon Stare de spirit : relaxata Data de inscriere : 27/06/2011
| Subiect: Re: Seminte hibiscus, germinare, cultivare Mar Feb 14, 2012 9:25 am | |
| Daca vreti seminte la hibi cred ca ar trebui polenizate primele flori, ca sa aiba timp sa se maturizeze pana toamna pentru ca am avut si eu o capsula la un hibi dar a pierdut-o in toamna cand i-am dus in casa. | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: Seminte hibiscus, germinare, cultivare Mar Feb 14, 2012 10:31 am | |
| - gabriela60 a scris:
- ...i-am tinut toata vara afara de ce nu au veni ceva albine la ei?
Poate albinele nu-s atrase de hibi. Vad ca-s colorati, da'nu le place nectarul . La mama lor acasa or fi alte insecte interesate de ei. | |
|
| |
georgiana
| Subiect: Re: Seminte hibiscus, germinare, cultivare Vin Apr 06, 2012 7:26 pm | |
| Shefa, au rasarit semintele? au crescut puii? ca nu ne-ai mai zis nimicuta..... | |
|
| |
doina
| Subiect: Re: Seminte hibiscus, germinare, cultivare Vin Apr 06, 2012 8:05 pm | |
| Georgiana, si tu asteptai niste seminte . Au ajuns ? | |
|
| |
georgiana
| Subiect: Re: Seminte hibiscus, germinare, cultivare Vin Apr 06, 2012 8:11 pm | |
| da, am plantat din ele cam jumatate in week-end ma ocup de restul | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Seminte hibiscus, germinare, cultivare | |
| |
|
| |
| Seminte hibiscus, germinare, cultivare | |
|