| Hibiscus rosa sinensis | |
|
+26corinap vicudan nico.agat sicamin bubu Mariabt duduta190578 Marga gabriela60 vickylucia bibacj doina geodezia Carina Tinkerbell doinabacau Rux Vernil georgiana penelopa ela Mada ani Myosotis didi stefana 30 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Hibiscus rosa sinensis Mar Iun 10, 2008 1:48 pm | |
| Trandafirul chinezesc (Hibiscus rosa sinensis) - familia Malvaceae Arbust ce poate atinge 2 m. Florile, in culori extrem de variate pot fi simple sau duble. Infloreste din primavara pana in toamna, daca are lumina suficienta, dar floarea tine doar o zi. Pentru a ramifica frumos, necesita, dupa terminarea perioadei de inflorire, taierea lastarilor laterali. In cazul in care nu infloreste, o taiere drastica, toamna, este benefica. Planta rezista si in plin soare, la temperaturi in jur de 40 de grade, dar are nevoie de multa apa. Exceptie fac exemplarele cumparate de la furnizori externi, care au nevoie de lumina, dar nu soare direct. Iarna, la temperaturi scazute si intensitate redusa a luminii, fotosinteza este mult diminuata. Se recomanda reducerea udarilor, pentru a nu putrezi radacinile. Inmultirea cea mai usoara se face prin butasire Daunatori: tripsi, paduchi... Pentru combaterea lor se folosesc cu succes insecticide: Mospilan, Faster. Sunt necesare 2 stropiri, la interval de 7 zile. | |
|
| |
didi
Numarul mesajelor : 5 Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Lun Iun 16, 2008 6:38 am | |
| | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Lun Iun 16, 2008 7:55 pm | |
| Stef, de unde l-ai luat pe cel alb-alb? Didi, la tine a plouat? Pune si tu miniaturi. E mai placut, cand deschizi pagina sa vezi direct Fetii frumosi. Au inceput sa faca flori si ai mei. Cei care au scapat de Epoca de gheata. | |
|
| |
ani
Numarul mesajelor : 37 Localizare : Braila Data de inscriere : 11/06/2008
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Mier Iun 25, 2008 11:51 am | |
| | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Mier Iun 25, 2008 12:40 pm | |
| Ani, ai niste frumuseti de hibi! De fiecare data cand pui link spre ei, nu rezist si ma uit in intreg albumul tau cu hibi, ramanand ca in smilies-ul ala admirand cu barbia in palme | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Joi Iun 26, 2008 9:38 am | |
| Am vazut ieri la Romstal Garden in Pantelimon, copaci de hibi,inalti de aproape 2m si cu coroana cred cam la 1m diametru.... unul de Fidji ... si mai multi cu flori rosii simple, nu stiu ce soi... Pretul.............................................. 5mil | |
|
| |
ani
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Joi Iun 26, 2008 11:11 am | |
| Wow! ce pret! Mai bine facem schimb de butasi intre noi si asteptam sa creasca. Eu nu am loc pentru hibiscusi mari si cum cresc putin, cum ii dau (dupa ce prind un lastar). | |
|
| |
stefana
| |
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Vin Iun 27, 2008 2:45 pm | |
| Mai, copacii aia aveau un trunchi de vreo 5cm grosime. Eu am pierdut asta iarna vreo 20 de plante, cumparate cu bani grei . Vreau sa spun ca e destul de greu in conditiile nostre, de casa, sa ajungi sa obtii un astfel de copac. Pe de alta parte, am un fel de copac, de Konig. Are foarte putine frunze, iar lastarii (cati are, ca sunt putini) sunt lemnificati. Nu am vrut eu sa-l fac copac, deci nu are coroana. Ce vreau sa spun este ca il am de vreo 10 ani si tulpina lui are cam 3-4cm grosime, comparativ cu copacii de la Romstal, care au ceva ani in spate. | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Vin Iun 27, 2008 3:11 pm | |
| Uitasem, n-am plecat cu mana goala de la Romstal | |
|
| |
Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Vin Iun 27, 2008 3:15 pm | |
| Superb Hibi,cat costa unul ? |
|
| |
Mada
Numarul mesajelor : 27 Localizare : Deva Stare de spirit : nashpa Data de inscriere : 07/06/2008
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Sam Iun 28, 2008 8:20 pm | |
| Ce ma enervezi, Myo! E superb!!!!! | |
|
| |
Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Lun Iun 30, 2008 12:08 am | |
| - Admin a scris:
- AngelEyes a scris:
- Superb Hibi,cat costa unul ?
32,3 lei Multumesc pentru raspuns. |
|
| |
ani
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Lun Iun 30, 2008 11:46 am | |
| Frumos tare hibi de la Romstal! Cand il tunzi, poate vinzi butasi, sa ne bucuram si noi! | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Lun Iun 30, 2008 1:09 pm | |
| Il tund, numai sa-i treaca putin florile ca are boboci in toate varfurile. | |
|
| |
stefana
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Vin Iul 04, 2008 12:06 pm | |
| | |
|
| |
Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Vin Iul 04, 2008 3:24 pm | |
| Moaaa cat e de frumos !!! M-am indragostit rau de tottt Superb hibi,la cat mai multe flori ! |
|
| |
Mada
Numarul mesajelor : 27 Localizare : Deva Stare de spirit : nashpa Data de inscriere : 07/06/2008
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Lun Iul 07, 2008 7:59 pm | |
| Chiar ca este frumos! Tot uit sa prind si eu un lastar pentru mine.... | |
|
| |
ani
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Mar Iul 08, 2008 11:44 am | |
| | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Mier Iul 09, 2008 12:00 am | |
| Se pare ca ai avut un week-end placut :nk5: | |
|
| |
ela
Numarul mesajelor : 5 Localizare : Bucuresti Data de inscriere : 10/06/2008
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Mier Iul 09, 2008 7:02 am | |
| - Admin a scris:
- Mai, copacii aia aveau un trunchi de vreo 5cm grosime. Eu am pierdut asta iarna vreo 20 de plante, cumparate cu bani grei . Vreau sa spun ca e destul de greu in conditiile nostre, de casa, sa ajungi sa obtii un astfel de copac.
Pe de alta parte, am un fel de copac, de Konig. Are foarte putine frunze, iar lastarii (cati are, ca sunt putini) sunt lemnificati. Nu am vrut eu sa-l fac copac, deci nu are coroana. Ce vreau sa spun este ca il am de vreo 10 ani si tulpina lui are cam 3-4cm grosime, comparativ cu copacii de la Romstal, care au ceva ani in spate. eu am dat acum 2 ani trei hibi mari, aveau cam 1,72 inaltime si erau cam cat coada de matura (scuzati comparatia) de grosi. | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Mier Iul 09, 2008 10:47 am | |
| Inteleg ca i-ai dat din cauza ca nu mai aveai loc pentru ei ? In cat timp au ajuns asa mari ? | |
|
| |
stefana
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Mier Iul 09, 2008 11:23 am | |
| Un hibi crescut din butas, ajuns la 1 m inaltime, a inflorit cam tot dupa un an. Nu stiu cum reusesc unii sa ii faca sa infloreasca ramanand mici . Sa-l tai (dupa ce-si termina tura de boboci)? Doar, doar o ramifica | |
|
| |
Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Mier Iul 09, 2008 3:52 pm | |
| |
|
| |
stefana
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Mier Iul 09, 2008 4:33 pm | |
| Eu ii tai primavara, dar asta parea prea slab. Oricum, i-am ciupit varful, dar tot deshirat a crescut. Se vede ca trebuia sa tai mai drastic (ca pe Surinam ) lasand doar vreo 25 cm. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis | |
| |
|
| |
| Hibiscus rosa sinensis | |
|