| Gradinita lu` Doinita :)) | |
|
+24laurabv ghana leonor ella06 popescugp duduta190578 sicamin costieanuconstantin anasstasia Marga gabriela60 Carina Mihai georgiana Rux Karla bubu anamaria Myosotis Vernil stefana Tinkerbell penelopa Doini 28 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Mar Feb 19, 2013 11:08 am | |
| Doini nu sta ascunsa iesi la lumina si apuca-te de gradinarit in ghivece macar si povesteste-ne si noua Pai nu te hotarasei sa fii olandeza? Deja ma ametesti si deja sunt ametita Ma enervat un bosorog de dimineatza,ca nu e in stare sa-si tina gura si o deschide exact cand nu trebuie si numa' prostii debiteaza Macar planuri ai? Ia povesteste din ele Io am biroul plin de tartacutze cu pui de catalpe ,niscai glicine si de ieri si seminte de busuioc puse la incoltit Si urmeaza niste ochiul boului,agearatum si rabarbar
| |
|
| |
Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Mar Feb 19, 2013 2:55 pm | |
| Pai cum facem Tink-ule ca am scris ceva mai sus ca sunt venita pt un proces pe care il am din 2006 si astept vesti de la avocat tocmnai ca sa pot pleca linistita pt ca birocratia din Romania iti mananca tot timpul si energia si sunt anumite lucruri pe care doar eu personal le pot face.., Vorba lui Mircea Badea, "Traim in Romaia si asta ne ocupa tot timpul" asa dar, cum am mai spus, stau pitulita in mansarda surori si astept vesti bune ..., De gradinarit la sora mea.., hmm, ciudat dar nu imi vine.., nu este cazul si nici nu pot da detalii care ar fi cauza de nu ma avant in a face ceva prin gradina ei..., Ma rog.., trist dar adevarat "Familia NU ti-o poti alege, dar prietenii DA! " Planuri..., ufff ce planuri frumoase am, dar din pacate tocmai lipsa banilor mi le tine in faza de asezat pe hartie, ceea ce de alftfel nu-i rau..., atat timp cat mai pot visa si am sperante sunt fericita In balcon anul asta vreau sa am clematite si macar o pasiflora.., mai am cativa crini si in rest nu ma mai arunc pt ca e tare mitilet balconul meu si arata caraghios..., anul trecut din lacomie chiar l-am umplut incat nici intr-un picior nu puteam sta in el.., In Olanda iti poti inchiria gradini de la primaria orasului, ( le puteti vedea incepand cu pagina 5 din albumul acesta [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] ) anul trecut erau 3 gradini disponibile chiar in amenajarea de gradini din vecinatatea cartierului unde stau, numai ca: gradina o inchiriezi de la stat, si ai o cota de plata (intretinere, apa, gunoi undeva pe la 400 de euro/an) dar casuta din gradina este particulara si ea costa de la 1200 de euro pana la 4000, eu ma multumeam si cu cea ieftina cu toate ca era darapanata iar gradina abandonata de foarte multi ani.., dar iar ma intorc la banii.., cand nu-i produci si doar ii cheltui pe cei din economi .., nu iti prea vine.., pt ca, iar ma repet, procesul asta al meu imi mananca toti banii si nu am curaj sa ma avant la cheltuieli... | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Mier Feb 20, 2013 9:15 pm | |
| Doini eu incercam sa-ti abat gandul de la chestii neplacute,ma gandeam ca macar gradinaritul in ghivece e o activitate placuta Nu vorbesc de bani si de necazuri pt ca-mi stric Karma si urasc vaicareala Prefer sa fiu considerata aeriana si o rasfatata fara griji Imi cer scuze ca m-am amestecat,o sa-mi tin "gura" de acum | |
|
| |
Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Joi Feb 21, 2013 2:30 am | |
| ?????Deja ma ametesti si deja sunt ametita?????
Adevarul este ca eu nu vreau sa ametesc pe nime .., cu atat mai mult sa stric Karma cuiva "imi stric Karma si urasc vaicareala"" iar de vaicareala...,hmmm, atat timp cat o fac in gradinita mea asa cum si spuneam ca imi umbla sufletul prin ea.., o mai ud si cu cate o lacrima ca-i a mea !!! ceva mai sus am scris "Familia nu ti-o poti alege, dar prietenii DA![b] | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Joi Feb 21, 2013 10:58 am | |
| Doini, nu cred ca se referea la tine cand zicea "Nu vorbesc de bani si de necazuri pt ca-mi stric Karma si urasc vaicareala..." | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Joi Feb 21, 2013 11:10 am | |
| Pentru Doini, cu multa simpatie. Esti unica si de nepretuit. [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Joi Feb 21, 2013 1:50 pm | |
| - stef a scris:
- Doini, nu cred ca se referea la tine cand zicea "Nu vorbesc de bani si de necazuri pt ca-mi stric Karma si urasc vaicareala..."
Sarut mana doamna Stefana, Ce mai faceti? | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Joi Feb 21, 2013 1:52 pm | |
| - Vernil a scris:
- Pentru Doini, cu multa simpatie. Esti unica si de nepretuit.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] Va multumesc doama Mariana!!!! Ce frumos ma mai alintati !!!!! Ascul melodia acum si ma simt tare bine!!! Sarut mana! | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Joi Feb 21, 2013 2:01 pm | |
| Doini, sunt OK si ma gandesc deseori la tine. Mult noroc sa-ti dea Dumnezeu! | |
|
| |
costieanuconstantin
Numarul mesajelor : 223 Localizare : codlea Joburi/Distractii : gradinarit , albine ,noutati Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/03/2011
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Joi Feb 21, 2013 2:29 pm | |
| | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Joi Feb 21, 2013 3:19 pm | |
| | |
|
| |
costieanuconstantin
Numarul mesajelor : 223 Localizare : codlea Joburi/Distractii : gradinarit , albine ,noutati Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/03/2011
| |
| |
Doini
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Vin Mai 10, 2013 12:03 pm | |
| un pic de viata si culoare la ghiveci prima floare a clematitei Miss Bateman [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]passiflora si clematite la ghiveci [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Vin Mai 10, 2013 12:56 pm | |
| Foarte bine, Doini! Pasiflorele cresc frumos si la ghioveci. Am 5 exemplare, pe care le scot vara afara si le merge foarte bine in ghivece. | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Vin Mai 10, 2013 1:32 pm | |
| Te pup Pene si iti multumesc de incurajari Tot 5 passiflora am si eu. Passiflora Constance Elliott, Caerulea, Lavander Lady, Purpel Haze si Victoria. De altfel am luat tot ce am gasit asa ca te rog sa imi spui ce sa fac cu ele la iarna. am renuntat la bulbi.., a fost un real chin cu ei anul trecut si o dureroasa regasire cand m-am intors aici in martie.., ma rog.. am mai salvat cativa bulbi de crini anemici si bulbii de Amaryllis.., nici cu cei din urma nu stiu ce sa le fac.., stau saracii in ghivece. mi-am mai luat si lavanda, cimbru, rozmarin, oregano si mare bucuriee LEUSTEAN (sper sa il pot ingriji in ghiveci ), cateva floricele ale caror nume nu le cunosc , dar macar am o bucurie.., flori pe langa mine! | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Vin Mai 10, 2013 1:41 pm | |
| Toamna tarziu, cand se aduc plantele in casa pentru iernat, eu tund scurt passiflorele (las cateva noduri pe lastarii cei mai puternici) si le duc in balconul neincalzit, dar luminos, acolo unde iernea si muscatele, leandrii, brugmansiile etc. Le tin intr-un semirepaus, in sensul ca, le ud putin cam la 2 saptamani, iar ele ajung in primavara, uneori, cu noi lastari. | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Vin Mai 10, 2013 1:50 pm | |
| Amarylisii ii lasi in ghivece pana in toamna, cand ii tunzi de la baza si-i duci la intuneric si racoare (dar nu sa inghete). Pana atunci, ii uzi corespunzator (cand pamantul se usuca) si, neaparat, ii fertilizezi, pentru a revigora bulbul. Ii mai scoti la lumina si incepi sa-i uzi, abia la inceputul lui februarie. Eu asa fac cu ai mei. Apoi, tot pentru protectia bulbului, cand infloresc, las floarea doar 2 zile, apoi o tai si-o pun in vaza. Tine bine floarea in vaza si, in plus, menajez si bulbul.
| |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Vin Mai 10, 2013 1:55 pm | |
| Vezi tu Pene.., eu sunt o complicata pe langa ca sunt si lacoma (la flori) Eu nu am un astfel de loc.., sper doar sa le pot gasii un loc in beci.., doar acesta este neincalzit dar fara pic de lumina.. mai am o camera plina cu valizele mele pline cu haine si incaltaminte, prosoape si lenjerie de pat (zestrea mea ) pe care nu o incalzim.., dar tot sa fie vreo 20 de grade.. | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Vin Mai 10, 2013 2:02 pm | |
| Am mai citit cand spuneai ca tai florile Amarylisilor dupa doua zile, si am bagat la cap Dar.., prietenul meu in lipsa mea..,a binevoit sa scoata pe balcon toate ghivecele incusiv Amarylisii in plina iarna iar saracii aveau frunzele mari.., iar cand m-am intors erau topiti de ger.., bulbii sunt zdraveni dar nu dau semne de frunze noi Maine ma duc la Hornbach si imi voi lua un fertilizator.., le pot pune in perioada asta? | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Mier Mai 29, 2013 1:57 pm | |
| Va invit la o plimbare, nu e in gradina mea, ci in locul pe care il vizitez aproape zilnic cand ies la pranz cu cateii [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Sper sa va faca placere | |
|
| |
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Mier Mai 29, 2013 2:53 pm | |
| Unele gradinite arata super. Am vazut lalele inflorite . | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Mier Mai 29, 2013 3:03 pm | |
| Pai e vremea cu fundul in sus aici..., ca ma tot plang de frig si ploaie ... Acum sunt 11 grade si ploua.. pozele au fost facute duminica 19 Mai, dar si ieri mai erau inca lalele inflorite Uite, cand am facut poza asta, [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]m-am gandit la tine si la Karla pt ca in acea perioada vorbeati despre panselute | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Mier Mai 29, 2013 3:48 pm | |
| Foarte frumoase (pentru mine) gradiniole prezentate de tine, Doini! Mi-au mesr la inima! ... mai ales, cele cu multi arbori mari si arbusti | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Mier Mai 29, 2013 4:00 pm | |
| Ma bucur Pene, chiar ma bucur ca iti place Imi amintesc ca si anult trecut ca si acum ti-au placut gradinile si in mod special cele cu arbusti, de aceea le-am si fotografiat Macar acolo mai intru si eu in vorba cu alti oameni.., ca nu degeaba-i vorba aia Cine se seamama se aduna..., La inceput poate se uitau dupa mine.., pt ca nu ma cunosteau si nu prea intra straini ci doar cei care au gradini.., dar acum dupa atat vreme ma cunosc si ma saluta.., iar mie atat imi trebuie ca si incep cu vorba Acum vreo luna am ramas incuiata.., cineva, dupa ce a plecat, a incuiat poarta.., hmmm, a fost emotionant pana am gasit un gradinar care lucra in gradina si care mi-a spus ca intr-o ora va pleca, si sa-l astept | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) Mier Mai 29, 2013 4:48 pm | |
| Si cateva imagini din balconasul meu minuscul [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Gradinita lu` Doinita :)) | |
| |
|
| |
| Gradinita lu` Doinita :)) | |
|