Clubul gradinarilor
Bine ati venit !
Haideti sa vorbim despre gradinile noastre !
Clubul gradinarilor
Bine ati venit !
Haideti sa vorbim despre gradinile noastre !
Clubul gradinarilor
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Clubul gradinarilor

Grebla, sapa si urzica fac gradina frumusica !

Portal*AcasaUltimele imaginiÎnregistrareConectare

Langa Neajlov

In jos 
+22
Dana Caras
costieanuconstantin
aura
leonor
laurabv
gabriela60
doinabacau
geodezia
popescugp
Tinkerbell
bubu
georgiana
Marga
doina
Carina
penelopa
Doini
Karla
stefana
sicamin
Vernil
Myosotis
26 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Urmatorul
AutorMesaj
geodezia

geodezia

Numarul mesajelor : 3566
Localizare : Ticleni
Joburi/Distractii : flori.goblene ,
Stare de spirit : buna
Data de inscriere : 07/06/2011

Langa Neajlov - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Langa Neajlov   Langa Neajlov - Pagina 3 Icon_minitimeMar Iun 18, 2013 11:03 am

da prima din poza face o floare galben batuta cea de -a doua le zicem si noi napi are tubercul in pamint sub forma cartofului este cautat de cunoscatori ca leac impotriva diabetului face flori maricele galbene ca rudbekia aia da nu e ea .. nemtisorii sa iti triasca si prima aia cu floarea batuta napi daca nu ai diabet sunt si ei frumosi cind infloresc ca stau vreo luna plini de flori da iti invadeaza gradina ..eu ii jumol in fiecare primavara si vara si toamna si fata precum iepuri dintr-unul iese 20 .. ma bucur ca te-ai asezat vad acolo si o mica sera
usor usor iti revii tu sa fii sanatoasa ..
Sus In jos
Myosotis
Admin
Myosotis

Numarul mesajelor : 5257
Localizare : Bucuresti
Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate
Stare de spirit : tot inainte !!!
Data de inscriere : 21/01/2008

MesajSubiect: Re: Langa Neajlov   Langa Neajlov - Pagina 3 Icon_minitimeMar Iul 16, 2013 2:55 pm

Deci aia din prima poza a facut flori galbene ciufulite.
Aia uriasa din a doua poza (pe pag.3) n-am gasit tuberculi. Au sapat cainii la radacina tufei si si-au facut culcus la umbra. Nu se vede nici un tubercul.

Floxul - cam decolorat din cauza soarelui. Sunt doua culori, unul roz-movuliu si unul corai-neon. Am mai descoperit zilele trecute o tufa mai subtirica, alb cu mijlocul florii grena (sau ceva apropiat). Abia acum a inflorit.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] 

Cei 4 trandafiri pe care i-am gasit aici in fata casei sunt 2 roz, unul alb si unul rosu

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Sus In jos
Myosotis
Admin
Myosotis

MesajSubiect: Re: Langa Neajlov   Langa Neajlov - Pagina 3 Icon_minitimeMar Iul 16, 2013 3:05 pm

"Dulcetarul" de la Bubu 

"Neamtul" e inca in ghiveci, Achillea  am reusit s-o pun in pamant si a si inflorit

Ar trebui sa pastrez asocierea intre cele doua fiindca imi par asortate. Dar asta inseamna sa mut Achillea  de acolo. Am nimerit-o ca nuca-n perete , langa un trandafir roz. Neutral

Ultima editare efectuata de catre Myosotis in Joi Iul 18, 2013 12:11 am, editata de 1 ori
Sus In jos
doinabacau

Numarul mesajelor : 947
Localizare : Bacau
Joburi/Distractii : lectura,odihna activa
Stare de spirit : optimism
Data de inscriere : 20/03/2011

MesajSubiect: Re: Langa Neajlov   Langa Neajlov - Pagina 3 Icon_minitimeMar Iul 16, 2013 4:19 pm

Myo,Tink a identificat bine,necunoscutele tale.
Trandafirii sunt minunati,in timp,vei completa.
Coada soricelului,o poti stramuta in toamna...
O vara cu mai putine griji,sanatate sa fie!
Sus In jos
Marga

Marga

Numarul mesajelor : 1555
Localizare : Timisoara
Joburi/Distractii : florile
Data de inscriere : 16/07/2011

MesajSubiect: Re: Langa Neajlov   Langa Neajlov - Pagina 3 Icon_minitimeMar Iul 16, 2013 6:14 pm

Myo la gradina mea prima poza este cu planta ca o ai tu in prima poza la noi populr se numeste marita-ma mama dar cred ca e o rudbechia .
Sus In jos
bubu

Numarul mesajelor : 2033
Stare de spirit : in general buna
Data de inscriere : 09/06/2008

MesajSubiect: Re: Langa Neajlov   Langa Neajlov - Pagina 3 Icon_minitimeMar Iul 16, 2013 7:42 pm

Cel corai seamana cu Orange perfection (seamana, nu zic ca e). La toamna iti pot da phlox alb-alb (e cel mai parfumat phlox pe care-l am) si unul ciclam-movuliu cu mijloc alb : [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] ii stiam si numele, dar trebuie sa caut eticheta.
Sus In jos
Myosotis
Admin
Myosotis

MesajSubiect: Re: Langa Neajlov   Langa Neajlov - Pagina 3 Icon_minitimeMar Iul 16, 2013 10:35 pm

Multam, multam.
Doina draga, chiar azi socoteam ca vara e pe duca. Mai e un pic si trebuie sa cumpar lemnele pentru iarna pale
Sus In jos
doinabacau

MesajSubiect: Re: Langa Neajlov   Langa Neajlov - Pagina 3 Icon_minitimeMier Iul 17, 2013 8:43 am

Chiar asa,timpul zboara,Myo,iar noi trebuie sa pastram cadenta,altfel ne-mpresoara prea multe!
Din tot sufletul,iti doresc liniste si hotarare,sanatate si realizarea celor dorite!
Sus In jos
gabriela60

gabriela60

Numarul mesajelor : 1334
Localizare : Tg.Jiu
Joburi/Distractii : inginer
Data de inscriere : 03/07/2011

MesajSubiect: Re: Langa Neajlov   Langa Neajlov - Pagina 3 Icon_minitimeMier Iul 17, 2013 10:37 am

Buna Myo in noua ta gradina.Te apreciez ca ai luat totul de la inceput si-ti doresc multa sanatate si putere de munca.O sa-ti refaci tu incetul cu incetul si gradina si toate cele.Ma bucur ca ai reusit sa-ti iei toate animalutele cu tine si-mi pare rau de motanul tau dar viata merge inainte si el o sa supravegheze din raiul motanilor ce faci tu prin gradina.Eu si acum ii mai dau catelusei mele de pomana cate ceva si-mi place sa cred ca de acolo de unde e ne-a ramas acelasi prieten fidel.
Te rog sa te uiti prin gradina mea si sa-mi spui ce ti-ar trebui.Langa Neajlov - Pagina 3 2422189467 
Sus In jos
Vernil

Numarul mesajelor : 2383
Localizare : acasa
Joburi/Distractii : munca
Stare de spirit : ok

MesajSubiect: Re: Langa Neajlov   Langa Neajlov - Pagina 3 Icon_minitimeMier Iul 17, 2013 11:05 am

De cand l-am pierdut pe Nero, labradorul meu frumos si drag, nu mai pot sa cresc alt caine, dar am grija de toti maidanezii din jurul meu. Si nu stiu cum se face, dar daca mergem la tara la cineva care are caine, nu ne latra ... Iar gazda e tare mirata de asta. Sunt absolut sigura ca animalele simt foarte multe, ele nu au nevoie de cuvinte.
Sus In jos
popescugp

Numarul mesajelor : 503
Localizare : Medgidia
Joburi/Distractii : pensionar
Stare de spirit : optimist
Data de inscriere : 29/03/2013

MesajSubiect: Re: Langa Neajlov   Langa Neajlov - Pagina 3 Icon_minitimeMier Iul 17, 2013 10:23 pm

Myo ma bucur ca incet gradina ta isi revine;imi place phloxul;la mai multe culori.
Sus In jos
Myosotis
Admin
Myosotis

MesajSubiect: Re: Langa Neajlov   Langa Neajlov - Pagina 3 Icon_minitimeJoi Iul 18, 2013 12:09 am

Multumesc.
Sus In jos
laurabv

laurabv

Numarul mesajelor : 1123
Data de inscriere : 22/11/2011

MesajSubiect: Re: Langa Neajlov   Langa Neajlov - Pagina 3 Icon_minitimeJoi Iul 18, 2013 12:25 am

Myo, din ce vad eu, gradina ta arata mai bine decat a mea....asa ca sanatate sa avem si retul le facem incet incet Langa Neajlov - Pagina 3 2302975194 
plox-ul e o flore pe care am tot evitat-o, bunicii mele nu-i placea deloc, imi spunea ca nici pe mormant sa nu-i pun Langa Neajlov - Pagina 3 2945718842 . Acum ca vorbiti de el, parca mi-as procura si eu cateva soiuri, pt ca imi aduce aminte de copilarie. Very Happy 
Sus In jos
doinabacau

MesajSubiect: Re: Langa Neajlov   Langa Neajlov - Pagina 3 Icon_minitimeJoi Iul 18, 2013 6:18 am

Laura ,Dumnezeu ne-a lasat multe frumuseti,izvor de bucurie si de inaltare sufleteasca,dar noi,oamenii,asociindu-le cu diverse stari sufletesti,le-am atribuit unora insusiri negative!
Sus In jos
Vernil

MesajSubiect: Re: Langa Neajlov   Langa Neajlov - Pagina 3 Icon_minitimeJoi Iul 18, 2013 12:58 pm

Voi imi amintiti de un proverb. E multa intelepciune in cuvintele lui, aparent simple

"strugurii, tot privindu-se intre ei, incep sa se coaca"
Sus In jos
laurabv

laurabv

Numarul mesajelor : 1123
Data de inscriere : 22/11/2011

MesajSubiect: Re: Langa Neajlov   Langa Neajlov - Pagina 3 Icon_minitimeJoi Iul 18, 2013 10:11 pm

Asa e dureri de cap 
Sus In jos
Myosotis
Admin
Myosotis

MesajSubiect: Re: Langa Neajlov   Langa Neajlov - Pagina 3 Icon_minitimeSam Iul 20, 2013 12:36 am

laurabv a scris:
Myo, din ce vad eu, gradina ta arata mai bine decat a mea....asa ca sanatate sa avem si retul le facem incet incet Langa Neajlov - Pagina 3 2302975194 
plox-ul e o flore pe care am tot evitat-o, bunicii mele nu-i placea deloc, imi spunea ca nici pe mormant sa nu-i pun Langa Neajlov - Pagina 3 2945718842 . Acum ca vorbiti de el, parca mi-as procura si eu cateva soiuri, pt ca imi aduce aminte de copilarie. Very Happy 

Sanatate si timp - avantaj tu, ca esti mai tanara Very Happy  Eu o iau de la capat. 
Dupa ce te agiti ani in sir sa cresti copaci, sa aduni toate verziturile pamantului (lacomia bat-o vina) si apoi sa le pierzi, oricat ai incerca sa uiti, tot ramai cu un spin in suflet No  
Totusi, ma uit in jur si ma minunez si ma bucur de norocul ce l-am avut. Lista copilariei mele/bunicii cuprindea trandafirul de dulceata (ala de zicea geo c=o fi Mme isaac pereire) floxul parfumat, crinii imperiali, regina noptii, zmeura si vreo doi pomi fructiferi. In afara de trandafir , toate celelalte sunt in curtea asta noua a mea. Plus verdeturile (marar, patrunjel, leustean) care cred ca sunt de multi ani aici si toate au flori/seminte si se insamanteaza singure. Au o aroma puternica, nu ca cele pe care le gasesti in piata. Am avut patrunjel din seminte si nu era asa parfumat ca asta din curte. 
Asa........ mai am doua glicine dintre care, una mai sclerozata are un ciorchine de flori, acum. Am o tufa mare de hortensie. A dat lastari noi, in primavara direct din pamant si creste foarte greu. E intinsa, dar nu are mai mult de 30-40cm inaltime. De boboci nici urma.
Sus In jos
doinabacau

MesajSubiect: Re: Langa Neajlov   Langa Neajlov - Pagina 3 Icon_minitimeSam Iul 20, 2013 5:55 am

Daca paharul are si continut,e loc de optimism!
Sus In jos
Vernil

MesajSubiect: Re: Langa Neajlov   Langa Neajlov - Pagina 3 Icon_minitimeSam Iul 20, 2013 2:53 pm

Myo, incepi sa revii la viata. Dupa astfel de incercare, apreciezi altfel viata!
Mai demult, am trecut printr-o perioada atat de grea, incat ma trezeam noaptea si ma intrebam daca mie si familiei mele ni se intampla asa ceva. Nu ma mai opream din plans. Nu puteam sa inteleg ce ni se intampla. Ajunsesem de imi scriam jurnal zilnic, iar noaptea, cand ma trezeam plangand (in timpul somnului), citeam ce scrisesem ziua. Cu ajutorul lui Dumnezeu am trecut acest timp. Dar nu am vrut sa treaca irosit, incerc si acum sa deslusesc de ce am avut aceasta incercare. Am inteles ca Dumnezeu nu ramane niciodata dator, nimanui, si rasplateste inzecit rabdarea si bunatatea. Asa ca roaga-te, Myo, te asteapta vremuri bune si pline de bucurie !
Sus In jos
Vernil

MesajSubiect: Re: Langa Neajlov   Langa Neajlov - Pagina 3 Icon_minitimeSam Iul 20, 2013 2:57 pm

Pentru tine, Myo, din tot sufletul

Sus In jos
Myosotis
Admin
Myosotis

MesajSubiect: Re: Langa Neajlov   Langa Neajlov - Pagina 3 Icon_minitimeSam Iul 20, 2013 3:19 pm

Langa Neajlov - Pagina 3 1059784619 
Asta fac, de cate ori imi vin gandurile "negative" spun rugaciuni (tot repet vreo 2-3 ca nu stiu prea multe). Cred ca e un tratament psiho foarte bun. Am si niste carti de rugaciuni din care mi-am tot propus sa citesc, dar nu prea ajung. 
Jurnalul meu este aici, la vedere Langa Neajlov - Pagina 3 1239631719
Sus In jos
Vernil

MesajSubiect: Re: Langa Neajlov   Langa Neajlov - Pagina 3 Icon_minitimeSam Iul 20, 2013 9:10 pm

Nu conteaza ce rugaciuni spui, important este ca te gandesti la ajutorul lui Dumnezeu. Adica ai inceput sa Il cauti, ceea ce este esential. Cea mai simpla si folositoare rugaciune este cea cunoscuta ca si rugaciunea inimii, cea pe care o rostesc calugarii neincetat. Se spune ca daca o repeti continuu(ei stiu sa faca asta pe o anumita cadenta a respirtiei), la un moment dat, sufletul spune singur rugaciunea, in timp ce tu iti vezi de viata ta.
Aceasta rugaciune este "Doamne, Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma!"
Sus In jos
Doini

Numarul mesajelor : 4009
Localizare : Haga
Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi
Stare de spirit : Zen
Data de inscriere : 09/03/2011

MesajSubiect: Re: Langa Neajlov   Langa Neajlov - Pagina 3 Icon_minitimeDum Iul 21, 2013 9:14 pm

Myosotis a scris:

Jurnalul meu este aici, la vedere Langa Neajlov - Pagina 3 1239631719

Myo, ca adevar graiesti!
Si pentru mie forumul este un jurnal, imi astern gandurile, ideile cu sufletul, am cui ura o zi buna sau cineva inafara de Frenk imi mai spune o vorba buna...
...., constiinta fiind ca de multe ori sunt pe langa subiectul forumului, dar, sper ca pana acum v-ati obisnuit cu stilul meu si ati inteles ca pentru mine forumul acesta este terapie pentru suflet!

Probabil ca v-am mai spus asta si in alte contexte si alte cuvinte, dar, probabil ca o voi spune de cate ori voi avea ocazia, si, va multumesc ca existati Langa Neajlov - Pagina 3 1239631719 
Sus In jos
Myosotis
Admin
Myosotis

MesajSubiect: Re: Langa Neajlov   Langa Neajlov - Pagina 3 Icon_minitimeDum Iul 21, 2013 11:49 pm

Cine-a mai vazut gradina fara suflet, fara pasarele, fara animalute, fara povestioare,.... Scrie ce vrei si ce simti ca forumul nu-i stiintific. Acum e plin internetul de date despre orice.
Mi-ai amintit de lavanda, cu proiectul tau de a vizita Franta. Ar trebui sa scriu la gradini imaginare........ in lanul cu trandafiri (sau roze cum le zice Geo) ma gandesc sa intercalez randuri de lavanda drunken  sau fac intr-o curte rozeria si intr-una lavanderia scratch ha ? cum sa fac ?
Deocamdata n-am decat o lavanda mica-mica. Am avut-o prinsa de anul trecut, intr-un ghiveci. Am pus-o in pamant. Vad ca-i place locul. Daca se ridica frumos o sa cumpar mai multe.
Sus In jos
Myosotis
Admin
Myosotis

MesajSubiect: Re: Langa Neajlov   Langa Neajlov - Pagina 3 Icon_minitimeDum Iul 21, 2013 11:52 pm

Vernil a scris:
Nu conteaza ce rugaciuni spui, important este ca te gandesti la ajutorul lui Dumnezeu. Adica ai inceput sa Il cauti, ceea ce este esential. Cea mai simpla si folositoare rugaciune este cea cunoscuta ca si rugaciunea inimii, cea pe care o rostesc calugarii neincetat. Se spune ca daca o repeti continuu(ei stiu sa faca asta pe o anumita cadenta a respirtiei), la un moment dat, sufletul spune singur rugaciunea, in timp ce tu iti vezi de viata ta.
Aceasta rugaciune este "Doamne, Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma!"

Da, asta este una Very Happy din ele. Dar cand zic "rugaciune" in mintea mea trebuie sa fie o poezie mai lunga, macar cat si Tatal Nostru.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Langa Neajlov   Langa Neajlov - Pagina 3 Icon_minitime

Sus In jos

Langa Neajlov
Sus 
Pagina 3 din 9Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Clubul gradinarilor :: Ograzile noastre-
Mergi direct la: