| Langa Neajlov | |
|
+22Dana Caras costieanuconstantin aura leonor laurabv gabriela60 doinabacau geodezia popescugp Tinkerbell bubu georgiana Marga doina Carina penelopa Doini Karla stefana sicamin Vernil Myosotis 26 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Langa Neajlov Sam Oct 26, 2013 10:20 am | |
| Ai tinut cont, Myo, ca Sexy-rexy face 60 cm inaltime si 80 cm de latime? (e ca Faunul doar ca are florile turbinate). | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Langa Neajlov Dum Oct 27, 2013 1:07 am | |
| Nu prea, dar in jurul lui crinii si usturoii ori ii scot candva, ori poate cresc printre crengile trandafirului. Cu bujorii s-ar putea sa fie o problema, peste cativa ani. Kerria iarasi se face mare. Acum are trei fire, dar cred ca o voi muta la anul, inainte sa se extinda prea mult. | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Langa Neajlov Lun Oct 28, 2013 1:00 pm | |
| Am modificat lucrarea, dupa ce m-am sfatuit cu Karla. O sa modific si schita , la noapte, ca atunci am timp si liniste. | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: Langa Neajlov Mier Oct 30, 2013 10:04 am | |
| [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Asta e o bucata din gradina din fata casei. Are cam 2,5x2,5m. La iarna - cand sper sa am timp liber mult mai mult - o sa fac schite pe anotimpuri. Ca nu-s toate inflorite in acelasi timp. | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Langa Neajlov Mier Oct 30, 2013 11:16 am | |
| De ce ai pus menta intre bujori, Myo? E o mare mancatoare de spatiu, ori bujorii au nevoie tocmai de spatiu si de aer ca sa se exprime. Ii obligi sa se lupte pentru teritoriu in loc sa se concentreze pe inflorit. Parerea mea... | |
|
| |
laurabv
Numarul mesajelor : 1123 Data de inscriere : 22/11/2011
| Subiect: Re: Langa Neajlov Mier Oct 30, 2013 7:47 pm | |
| Ce-mi plac schitele tale Ar trebui sa incep si eu sa desenez....nici nu vreau sa ma gandesc cum am plantat trndafirii, la rand...cum i-am cumparat .... intre randurile de pomi fructiferi [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: Langa Neajlov Joi Oct 31, 2013 10:12 am | |
| Menta a fost intr-un ghiveci mic. Aproape ca l-am uitat sub tufa de bujor (aia din stanga) pe care am pus-o in primavara. Ma gandeam s-o las fiindca ii merge bine acolo si e tare parfumata. Deocamdata se intinde pe orizontala. | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: Langa Neajlov Vin Dec 20, 2013 9:03 am | |
| N-am mai apucat sa fac nici un desen. Am o hartie pe care am notat ce si cum am plantat. Numai s-o mai gasesc si pe aia. In gradina mea e bruma groasa in fiecare zi. Si un frig, vorba lui Geo, bbrrrrr | |
|
| |
geodezia
Numarul mesajelor : 3566 Localizare : Ticleni Joburi/Distractii : flori.goblene , Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/06/2011
| Subiect: Re: Langa Neajlov Lun Dec 23, 2013 9:42 am | |
| pai da cica i-a anuntat la servici ca dupa 3 ian vine muma de zapada .. eu nu vreau mai ma treaba | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Langa Neajlov Lun Dec 23, 2013 2:46 pm | |
| Ma bucur, Myo, ca ai chef de schite peisagiste , asta insemnand ca "speranta' mai falfaie Ai sa vezi ce gradina iti tragi intr-un timp destul de scurt, avand in vedere si experienta ta anterioara. Eu, nu stiu de ce, nu ma impac deloc cu schtele si schemele proprii sau preluate din reviste de specialitate... nu ma pot oriebta decat "la fata locului". In mare, stiu cam ce plante mi-ar mai trebui, dar mereu cumpar altele | |
|
| |
costieanuconstantin
Numarul mesajelor : 223 Localizare : codlea Joburi/Distractii : gradinarit , albine ,noutati Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/03/2011
| Subiect: Re: Langa Neajlov Lun Dec 23, 2013 11:37 pm | |
| asa iti doreste " sufletul " | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: Langa Neajlov Mar Dec 24, 2013 8:52 am | |
| - penelopa a scris:
- Ma bucur, Myo, ca ai chef de schite peisagiste , asta insemnand ca "speranta' mai falfaie Ai sa vezi ce gradina iti tragi intr-un timp destul de scurt, avand in vedere si experienta ta anterioara.
Eu, nu stiu de ce, nu ma impac deloc cu schtele si schemele proprii sau preluate din reviste de specialitate... nu ma pot oriebta decat "la fata locului". In mare, stiu cam ce plante mi-ar mai trebui, dar mereu cumpar altele Falfaie, falfaie ca bine zici, da' nu prea bate vantul al naibii ....... Imaginatia mea e putin ... lipsa. De fapt cred ca sunt si cam nehotarata si de cate ori tre sa pun ceva ma invart cu verdeata-n brate si nu stiu cum sa fac. O mai las o vreme, iar o mai plimb si asa pierd vremea. Da' sa vedeti voi ce strat alb - mov (lila) mi-am tras. Il povestesc eu zilele astea. Sper sa mai gasesc si hartia cu "amplasamentele" ca nu stiu pe unde e. | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: Langa Neajlov Lun Ian 13, 2014 6:45 pm | |
| N-am gasit hartia, inca si nici n-am apucat sa fac desene, cu toate ca imi place treaba asta. Nu stiu cum se face de mi s-arata numai lucrari care nu-mi plac (sacrificat/curatat pasari, de ex.). In gradina mea e soare, pamantul e uscat, baltoaca ratelor e la jumatate plina cu apa si tot scade. Daca o tine tot asa la vara mancam pietre in loc de paine.
| |
|
| |
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Langa Neajlov Lun Ian 13, 2014 7:14 pm | |
| Myo, cand poti macar povesteste ce ai pus in stratul alb-lila, eu sunt curioasa . | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: Langa Neajlov Vin Ian 17, 2014 10:26 pm | |
| Haha, primul l-am pus pe Novalis si tufa de Aster liliachiu conform pozei de mai in urma. In total sunt cam 6x3m sau pe-acolo. E aproximativ un dreptunghi. Le scriu la rand mergand in lungul dreptunghiului, sa zicem - Glamis Castle - Boule de Neige - Hibiscus syriacus alb - Bambus pitic - O tufa pe care am gasit-o aici si are niste frunze ca mararul dar foarte aromate, un verde gri. Nu stiu ce este. Nu face flori ca am avut si dincolo. - lalele albe si mov flori multiple - 5 si 5 - de la cebule, le-am pus gramada intr-un cosulet de plantare - doi irisi cu frunze baltate cu galben - de la Pene - a zis ca fac floare albastra - o tufa de nu mai stiu cum se cheama care face inflorescente ca spicele albastre, imi amintesc eu ce e... - Un bujor Shirley Temple - sa vedem daca s-o prinde -alb - Clematis Kiri Te Kanawa - Iasomie alba batuta (cam pricajita momentan) - Clematis Vivien Penell - Blue Eden - Jacqueline de Pre - Clematis Blue explosion - Camaieux - Baronne de Rotschild clg - nici asta nu e mov dar e in coltul dinspre stratul cu rozalii - avea alta destinatie, dar ... poate o sa-l mut la anul - Mdme Legrais de Saint Germaine - Clematis Kacper - 3 Irisi albastru cu alb Luplop sau cam asa ii cheama - Brunera macrophyla - un fel de numauita peren - Aster pitic alb - 3 irisi pitici albastru inchis - niste muscari - Rugosa Ritausma - Rugosa Hansa -nici asta nu e chiar mov, dar l-am tot plimbat prin galeti si pana la urma l-am bagat aici mai pe "spatele stratului" | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Langa Neajlov Lun Feb 24, 2014 3:39 pm | |
| ... da', Neajlovu' mai curge, Myo? Macar sa ai apa la trandafiti, la vara | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: Langa Neajlov Lun Feb 24, 2014 5:01 pm | |
| Curge, curge, saracul, chiar a iesit din matca pe alocuri. Daca ar curge si la mine treburile asa, ce bine ar fi :) Am curatat la prepelite de mi s-a acrit. De fapt n-au fost ingrozitor de multe, decat vreo 40, dar nu-mi place treaba asta. De-abia scapasem de cei 7 ratoi si ceva cocosi Am pus si ceva seminte printre picaturi, la pahare. Prea multe nu pot pune acum ca e frig rau si n-am un loc cu lumina si caldura in care sa le tin. Poate la anul voi avea - speranta moare ultima.... Ar trebui sa m-apuc de gropile pentru Kazanlaci, dar e cam moale asfaltul, prin curtile mele. | |
|
| |
leonor
Numarul mesajelor : 1070 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : florile Stare de spirit : optimista Data de inscriere : 13/02/2012
| Subiect: Re: Langa Neajlov Lun Feb 24, 2014 5:24 pm | |
| Sunt gustoase prepelitele? | |
|
| |
Dana Caras
Numarul mesajelor : 1154 Localizare : Iasi Joburi/Distractii : Iubesc orhideele Stare de spirit : Fericita si mereu optimista Data de inscriere : 23/02/2014
| Subiect: Re: Langa Neajlov Joi Feb 27, 2014 7:31 pm | |
| Draga Myo, am terminat plimbarea prin gradina ta. A fost a 4-a, pentru ca le-am luat in ordine. Plimbarea asta mi-a adus atatea amintiri placute, incat am simtit nevoia sa-ti multumesc pentru ele. Am crescut pana pe la 12 ani la bunicii mei, din partea mamei, la tara (stand alternativ cand la Iasi, cand acolo). Am plecat de acolo definitiv, dupa ce n-au mai fost ei. Mi-am iubit bunicii, nu-i corect pentru ca eu i-am divinizat( mai ales pe bunicul). Casa bunicilor e pentru mine cel mai frumos loc de pe pamant, e locul pe care il visez frecvent si in care m-as intoarce mereu. Ce mi-a amintit de ei? Crinii tai obisnuiti, tufa de zmeura, musetelul din curte, tufa de leustean(bunica avea si tarhon) si de menta, trandafirul de dulceata, Neajlovul care trece pe aproape (la noi era Tutova), acei trandafiri fara fite, animalutele din curtea ta...Asa ca eu cred, ca tu locuiesti deja intr-un loc minunat, pe care vei reusi sa-l faci mai frumos decat cel din care ai plecat. Iti doresc din inima sa reusesti sa-l faci asa cum iti doresti! Cat mai repede! | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: Langa Neajlov Dum Apr 06, 2014 11:53 pm | |
| Ioi, de cand n-am mai umblat pe-aici .....Multumesc din suflet, draga Dana Si pentru mine curtea bunicilor e legata de crinii imperiali (sau regali cum li se mai spunea), trandafirul de dulceata ale carui petale le haleam direct din tufa, dulceata de caise intregi cu samburi prin siropul translucid ... tufa de zmeura din fundul curtii, vita-de-vie, crizantemele mari batute, floxul parfumat si in special, parfumul reginelor noptii pe care le plimb cu mine peste tot. Chiar am vrut sa ma mut acolo, in casa in care am si copilarit cativa ani. Terminasem facultatea, eram maritata, aveam si copil. Numai ca n-a vrut domnul sot si nici Domnul cel de sus. Parintii au vandut casa din motive financiare. Valurile vietii. Altfel, n-apuc sa fac poze ,dar gradina mea incepe sa prinda contur. In fata casei, unde numai in chenarul de pe margini erau flori, mijlocul fiind destinat legumelor, deja nu mai incap legumele Cand ma vede ca mai sap pe acolo, ma-ntreaba - ce mai pui ? tot flori ? pe un anume ton. Eu ii dau inainte cu ale mele. Oi manca trandafiri la vara Am plantat si Kazanlacii si Rose de Resht.E pamantul cam galben acolo unde i-am pus. Va trebui sa cam adaug balegar sau sa pun ceva ingrasamant verde. Am 43 de tufe in total - wow ce multi ...si inca doi pusi din butasi taiati de la cei plantati in toamna.Unul cred ca s-a prins. Cei de la Famouseroses (Kazanlacii) inca nu i-am desfacut de sub peturi, dar au frunze noi toti. Nu cred totusi sa vad vreo floare anul asta de la ei,la cat sunt de mici. . | |
|
| |
Dana Caras
Numarul mesajelor : 1154 Localizare : Iasi Joburi/Distractii : Iubesc orhideele Stare de spirit : Fericita si mereu optimista Data de inscriere : 23/02/2014
| Subiect: Re: Langa Neajlov Lun Apr 07, 2014 7:39 am | |
| Amintiri frumoase, de nepretuit!
Multa munca dar rezultatele unui lucru bine facut iti vor da puterea de-a merge si mai departe. Cand vor fi toti infloriti vei fi in raiul trandafirilor, sa faci poze atunci sa ne bucuram si noi sufletele. Spor sa treaba, sa fii sanatoasa si sa se prinda, sa creasca si sa infloreasca tot ce-i bun si frumos in gradina ta! | |
|
| |
laurabv
| Subiect: Re: Langa Neajlov Lun Apr 07, 2014 8:04 am | |
| Myo sa pui taxa de intrare in gradina ta....cand vor inflori toti trandafirii. | |
|
| |
laurabv
| Subiect: Re: Langa Neajlov Lun Apr 07, 2014 8:08 am | |
| - leonor a scris:
- Sunt gustoase prepelitele?
Eu am mancat o singura data prepelite dar mancat e mult spus...am gustat. Au fost facute la cuptor umplute cu ficat , probabil nici reteta nu a fost cea mai buna idee , dar cand le-am vazut asa mici, ca niste porumbei nu nu mi-a mai trebuit nici sa ma uit la ele...am mancat cartofi goi. Daca erau intre-o tocanita ceva sa nu le vad...poate... poate.... | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: Langa Neajlov Lun Apr 07, 2014 8:51 am | |
| Prepelitele au gust de pasare Putin diferit de cel de pui. Nu stiu sa explic fiindca gusturile mele in materie de mancaruri sunt cam primitive. Nu ma omor dupa retete fitoase. Prepelitele fiind foarte mici nu prea ai ce alege din ele. Multi le considera o delicatesa. Umplute n-am incercat. Abia am rabdare sa le fac o supa, sau o tocana vorba Laurei. De obicei, le dau intr-un fiert, cu legume de supa. Zeama o consum ca si supa. Din carnea care o dau jos de pe oase fac mancare gen tocana, ciulama sau un sos pentru paste. Oricum, la mine se consuma tot. Pieptul la oameni, restul la pisici. Crantane usor oasele lor. Gustul lor difera si in functie de hrana pe care o primesc. E ca si diferenta intre puii de Avicola si puii de tara. | |
|
| |
laurabv
| Subiect: Re: Langa Neajlov Lun Apr 07, 2014 10:59 pm | |
| Da corect...astea preparate de cumnata mea erau crescute cu chimicale banuiesc....nici nu sunt curioasa | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Langa Neajlov | |
| |
|
| |
| Langa Neajlov | |
|