| Langa Neajlov | |
|
+22Dana Caras costieanuconstantin aura leonor laurabv gabriela60 doinabacau geodezia popescugp Tinkerbell bubu georgiana Marga doina Carina penelopa Doini Karla stefana sicamin Vernil Myosotis 26 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Dana Caras
Numarul mesajelor : 1154 Localizare : Iasi Joburi/Distractii : Iubesc orhideele Stare de spirit : Fericita si mereu optimista Data de inscriere : 23/02/2014
| Subiect: Re: Langa Neajlov Vin Mai 23, 2014 1:50 pm | |
| Frumosi bujorii, deosebita culoarea irisului, delicate cele roz. Felicitari Myo, e frumos si muncit! | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Langa Neajlov Vin Mai 23, 2014 3:53 pm | |
| - Karla a scris:
- Sa vezi ca incepe sa prinda contur gradina, cel putin asa se vede in poze...
Da, deja e destul de aglomerata zona din fata casei. Trebuie sa fac putina ordine pentru o imagine de ansamblu. Trandafirii sunt majoritatea la inaltimi mici, fiind in prima lor primavara la mine. Am un solar de 50mp in zona asta care strica peisajul. Este de-a latul intre casa si strada (adica ulita). L-am trantit aici cand ne-am mutat, la repezeala, ca sa cazez plantele de interior in el. Sper sa-l mut in toamna sau in primavara caci am detectat un loc in livada, unde s-au uscat doi pomi si i-am taiat. Dana, multumesc. Rozaliile sunt garofite. Sunt intr-un ghiveci mare. Unele puse in pamant mi le-au consumat ratele anul trecut cand umblau pe unde voiau ele. Acum au arest la domiciliu, in livada. | |
|
| |
laurabv
Numarul mesajelor : 1123 Data de inscriere : 22/11/2011
| Subiect: Re: Langa Neajlov Vin Mai 23, 2014 11:39 pm | |
| Chiar ca e frumos irisul roz ...dar si bujorul . Si garaofitele roz....Myo te-ai dat pe roz? Adevarul este ca eu la iceput cand faceam primele achizitii am tot evitat rozul, ca sa constat anul trecut ca de fapt imi place la nebunie ! | |
|
| |
aura
Numarul mesajelor : 1196 Localizare : bucuresti Joburi/Distractii : cultivare flori -/ Stare de spirit : generos Data de inscriere : 27/07/2013
| Subiect: Re: Langa Neajlov Sam Mai 24, 2014 12:13 am | |
| ce tufa de bujori impresionanta!!!cred ca miroase bestial in curte la tine,impreuna cu garofitele cu mirosul lor amarui si irisul...dar bujorul i-mi place muult!asa bogat... | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Langa Neajlov Sam Mai 24, 2014 1:52 am | |
| A, bujorul ala nu e chiar mare. Asa l-am gasit. Tufa pe care am adus-o cu mine este la fel de mare, doar ca are florile mai deschise. Nu m-am dat pe roz. Am incercat sa fac un strat galben-roz, sau pe acolo, asa cum mi-a zis Karla. E cel pe care am incercat sa-l schitez cu ceva pagini in urma. Cine doreste la toamna, daca se inmulteste, cedez din Irisul roz. La cateva zile dupa ce s-a deschis, a virat spre crem/roz banan. Cred totusi ca le-am cam ingramadit. Am zbarcit-o si cu Vyvyan P. care e departe de a fi roz si e cam in coasta stratului respectiv. Are niste nuante de mov extraordinare. | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: Langa Neajlov Dum Mai 25, 2014 12:58 am | |
| Am fost in vizita la vecini :) [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Au vreo 6 tufe ca asta de mai sus. | |
|
| |
laurabv
| Subiect: Re: Langa Neajlov Dum Mai 25, 2014 12:23 pm | |
| | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Langa Neajlov Dum Mai 25, 2014 2:51 pm | |
| Seamana cu Louise Odier, doar ca frunzisul pare mai inchis la culoare (doar daca e vreun efect de aparat foto)... | |
|
| |
geodezia
Numarul mesajelor : 3566 Localizare : Ticleni Joburi/Distractii : flori.goblene , Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/06/2011
| Subiect: Re: Langa Neajlov Dum Mai 25, 2014 3:29 pm | |
| Myo nu il folosesc la dulceata ? asta cam este si prin zona noastra folosit la siropeli si dulceturi frumoasa tufa | |
|
| |
Dana Caras
Numarul mesajelor : 1154 Localizare : Iasi Joburi/Distractii : Iubesc orhideele Stare de spirit : Fericita si mereu optimista Data de inscriere : 23/02/2014
| Subiect: Re: Langa Neajlov Dum Mai 25, 2014 5:44 pm | |
| | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: Langa Neajlov Dum Mai 25, 2014 5:48 pm | |
| Da, asa zic doamnele (sunt doua surori) ca e de dulceata. Tufa are cam 1-1,2m inaltime fiindca ele ii taie in fiecare an. Anul asta nu i-au mai taiat. Una din tufe e mai mare ca asta. Pozele sunt cu telefonul si din cauza asta nu arata prea bine. Frunzele sunt relativ deschise la culoare. Pe spate sunt o nuanta verde-gri si are spini mici si destul de rari. Parfum mediu as zice eu. Ele spun ca e foarte parfumat, poate stau eu rau cu nasul. Floarea are peste 100 petale, pe numarate. Cele care se trec capata o nuanta de lila. M-as bucura sa fie Louise Odier fiindca nu il am. E si remontant. [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Si m-au invitat sa culeg florile fiindca ele nu le folosesc | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: Langa Neajlov Dum Mai 25, 2014 5:53 pm | |
| Nu e Louise O. Pe HMF zice ca are 28-56 petale. | |
|
| |
geodezia
Numarul mesajelor : 3566 Localizare : Ticleni Joburi/Distractii : flori.goblene , Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/06/2011
| Subiect: Re: Langa Neajlov Dum Mai 25, 2014 6:39 pm | |
| | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Langa Neajlov Lun Mai 26, 2014 11:38 am | |
| Are parca si floarea prea plina, prea voluminoasa pentru Louise Odier. Nu ti-a spus de unde il are? | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Langa Neajlov Lun Mai 26, 2014 1:47 pm | |
| E bun de inmultit trandafirul ala, Myo! Daca e remontant, atunci e la fix sa pui niste butasi sub pet-uri. | |
|
| |
laurabv
| Subiect: Re: Langa Neajlov Lun Mai 26, 2014 7:41 pm | |
| Da da | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: Langa Neajlov Lun Mai 26, 2014 8:15 pm | |
| Pai ce credeti, ca n-am sustras si cativa butasi ? Nu stiu de unde il au. Casa e a parintilor lor si ele sunt la pensie. O sa intreb de cand au trandafirii. Am facut sirop din el. Nu sunt prea multumita. Petalele au o parte alba foarte mare. La fierbere capata un aspect urat, spre maroniu. Siropul e acceptabil ca si culoare. Si parfumat. | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Langa Neajlov Lun Mai 26, 2014 9:35 pm | |
| Eu as zice ca un bourbon, da' sa ma tai daca-mi dau seama care... probabil de aia nici nu merge la bucatarit. mai stii ca n-o avea vecina vreo varietate pierduta? | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: Langa Neajlov Mar Mai 27, 2014 12:17 am | |
| Ai frecat petalele cu sare de lamaie ? | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: Langa Neajlov Mar Mai 27, 2014 12:48 am | |
| | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: Langa Neajlov Dum Feb 08, 2015 7:51 pm | |
| Wow, imi gasii si eu ograda De cand n-am mai dat pe-aici. Am pierdut butasii de la trandafirul vecinelor. In gradina, ratele negrese mi-au halit toporasii si alte cateva chestii care dadeau sa iteasca varfuri. Acum s-a acoperit iar pamantul, cu zapada si nu mai sapa. Trebuie sa le inchid undeva vreo luna pana cresc bulbii de primavara. Anul trecut mi-au halit toate frunzele noi de la niste stanjenei. | |
|
| |
geodezia
| Subiect: Re: Langa Neajlov Dum Feb 15, 2015 11:41 am | |
| salut asa ai sa pati cu ele halesc orice
| |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: Langa Neajlov Mar Iun 02, 2015 9:46 am | |
| In sfarsit cate ceva din gradina mea, asta a stat inflorit vreo doua luni [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Agnes [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Jacqueline du Pre [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Dumnealui e de la Karla, am uitat cum se numeste , am un lipsus momentan [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
geodezia
| Subiect: Re: Langa Neajlov Mar Iun 02, 2015 11:41 am | |
| | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Langa Neajlov Lun Iun 08, 2015 1:23 pm | |
| E de la mine? Sa ma tai daca-l recunosc... | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Langa Neajlov | |
| |
|
| |
| Langa Neajlov | |
|