| Langa Neajlov | |
|
+22Dana Caras costieanuconstantin aura leonor laurabv gabriela60 doinabacau geodezia popescugp Tinkerbell bubu georgiana Marga doina Carina penelopa Doini Karla stefana sicamin Vernil Myosotis 26 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Langa Neajlov Lun Mai 20, 2013 1:31 pm | |
| Intr-o comunitate cu discernamant, incap si 1-2 fara, ca altfel, ne-am plictisi de atata ratiune | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Langa Neajlov Mar Mai 21, 2013 12:01 am | |
| Vernilico, deocamdata ma macina alte griji, decat plantele. Adica si astea, dar mai pe locul 3-4. Colac peste pupaza mi-a cazut o creanga pe masina si mi-a indoit tavanul si a spart parbrizul. Laptopul ma cam lasa... Daca tot ai mai mult timp liber acum, poate te iei de mana cu Stef, mai la vara, cand o avea si ea timp si va excursionati incoace. Cu sacosele pline de balarii, desigur Tinko n-am avut niciodata vinete albe, dar am pus acum vreo 10 fire. Mi-a zis femeia de la care le-am luat, ca sunt dietetice. Adica nu fac rau la ficat ca cele obisnuite. Am si seminte, cumparate anul trecut, dar n-am reusit sa le pun. | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Langa Neajlov Mar Mai 21, 2013 9:43 am | |
| Myo sa stii ca nici io si-s curioasa de mor cica nu au atatea seminte si nu pica greu la fiere si ficat La toamna schimbam opinii Cu ani in urma am avut de la Brasov de la un ungur vinete pitice,la ghiveci As pune si cateva de alea Cu semintele de vinete ce sa zic,am incercat si anul trecut si anul asta Anul asta par sa am succes Acu astept sa vad ce succes am cu ceapa de foi ,ceva cu "h" Am uitat cum ii zice Buruieni ai? Ca la mine parca e raiul burienilor,abia asteapta sa ar primavara ca sa iasa mai mari si mai frumoase | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Langa Neajlov Mar Mai 21, 2013 1:40 pm | |
| Asa e in viata, uneori, Myo, vine cate o perioada de ti-e mila sa o dai si dusmanilor ... Apoi, ca dintr-un miracol, scapi viu si nevatamat ! Iti dai seama ca venim, sigur venim, nici cand nu te gandesti ne vezi la poarta ta. | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Langa Neajlov Vin Mai 24, 2013 9:33 am | |
| - Vernil a scris:
- ... Apoi, ca dintr-un miracol, scapi viu si nevatamat !
Astept cu interes sa vina ziua aia Ca tot mereu imi mai apare cate-o nefacuta, in ultimul timp. Eh, ce sa va mai povestesc Poze am facut cu telefonul, dar nu reusesc sa le descarc... la aparatul foto (l-am gasit de curand) nu gasesc incarcatorul, mai nou am intepenit de spate si nu pot termina de pus rasadurile (cumparate de vreo saptamana) in pamant.... masina nu o pot repara ca n-am cu ce .... distractie mare.... noroc ca mai puneti voi poze si mai uit de 'ghinioane' | |
|
| |
popescugp
Numarul mesajelor : 503 Localizare : Medgidia Joburi/Distractii : pensionar Stare de spirit : optimist Data de inscriere : 29/03/2013
| Subiect: Re: Langa Neajlov Vin Mai 24, 2013 12:22 pm | |
| Myo sper sa fie cat mai curand frumusetile gradinii tale. | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Langa Neajlov Sam Mai 25, 2013 11:58 pm | |
| Myo, ar fi o idee sa va ocupati de stuparit ? Este ceva de munca, insa mai putin ca la gradina, si poti incepe cu cativa stupi. | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: Langa Neajlov Lun Mai 27, 2013 4:21 pm | |
| Hmmm, unu - colegului de apartament, ii este groaznic de frica de albine........ doi /daar pe locul 1/ costa destul de mult chiar si cativa stupi si uneltele de inceput. Stiu de la d. popescugp. Mi-a dat cateva informatii mai demult pe TM. Trebuie si ceva campuri cu plante melifere neaparat in vecinatate (max 3km distanta) pentru 'stationar'. Ca de plecat cu ei , e mai complicat. Sunt foaarte necajita. A murit motanul meu iubit. Era batran. A si suferit rau in ultimul timp. Ajunsese numai piele si os. In iunie se faceau 17 ani de cand l-am salvat dintr-o haita de maidanezi. | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: Langa Neajlov Lun Mai 27, 2013 5:46 pm | |
| Myo, imi pare tare rau, stiu cat de mult tineai la el | |
|
| |
Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| Subiect: Re: Langa Neajlov Lun Mai 27, 2013 7:42 pm | |
| Imi pare rau! Putine sunt de spus in astfel de situati.... | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: Langa Neajlov Vin Iun 07, 2013 7:26 am | |
| Eh, am reusit (sper) sa trec de faza cu plansul zilnic. Acum stam de vorba seara. Eu pe bancuta, el de sub trandafir numa ca tare mi-as dori sa-i mai pot mangaia blanita. Sa vedeti cum toate cele se leaga uneori. Mi-a parut tare rau ca nu am apucat sa iau de dincolo cativa rugi de zmeura. Cand au inceput sa inverzeasca plantele in curte au aparut rugi de zmeura,aici in gradinita din spatele casei. I-am curatat si ieri am halit primele doua boabe de zmeura. Tot prin gradinita asta, vechii proprietari au au avut diverse legume. Crescusera niste rosii din semintele cazute de anul trecut. Am curatat ieri o bucata de pamant si am inceput sa le replantez pe randuri. Vecina din spate uda si ea legumele. Mi-a spus ca acolo au fost un rand de rosii - rosii si un rand de rosii - galbene. Inutil sa spun ce rau imi parea ca n-am apucat sa pun si eu rosii galbene Apoi, tot rasarite "spontan" din seminte de anii trecuti : - multime de marar (din care mereu eram suparata ca nu iesea destul), patrunjel si leustean (din asta imi si adusesem o tufa de dincolo) - zorele, barba-mparatului, busuioc rosu (cred) si vreo 3-4 soiuri de flori care nu stiu cum se numesc - muuuult musetel care miroase foarte frumos dimineata mai ales daca treci peste tufe. Nu compenseaza lipsa trandafirilor vechi, dar incerc sa vad partea plina a paharului Cand oi gasi si incarcatorul de la aparatul foto .... pun si poze. | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: Langa Neajlov Vin Iun 07, 2013 12:46 pm | |
| Rabdare, Myo! Are Dmnezeu grija de toate! | |
|
| |
popescugp
Numarul mesajelor : 503 Localizare : Medgidia Joburi/Distractii : pensionar Stare de spirit : optimist Data de inscriere : 29/03/2013
| Subiect: Re: Langa Neajlov Vin Iun 07, 2013 3:02 pm | |
| Myo,cui pe cui se scoate;un alt pisic te va salva,ca de altfel si florile sunt un leac. | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: Langa Neajlov Sam Iun 08, 2013 9:04 am | |
| Ooooo, mai am 6 pisici. Din care doi - un baiat (copilul lui Mao-cel plecat) si o fata = nevasta-sa cum ar veni tot birmanezi. Celelalte, patru fete - bunica, mama si doua fete (nepoate) = maidaneze. Cele mai tinere sunt 'nepoatele' care au vreo 5-6 ani. Dar.... nu pot explica de ce, de el m-a durut intotdeauna sufletul cel mai mult. Vernil, exact la asta ma gandeam cand am auzit de rosiile galbene. | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Langa Neajlov Sam Iun 08, 2013 1:02 pm | |
| Myo, asa ma simt si eu lgata de Tara, catelusa Husky care m-a parasit acum 2 ani Cu tot cei 8 caini pe care-i am si la cat de dragi imi sunt si acestia, de cate ori vad mormantul Tarei, ma cuprinde o tristete nesfarsita si incep sa plang Tara a fost primul meu caine. Probabil, si Mao a fost prima ta pisica. In ceea ce priveste plantele pe care ti le-a dat D-zeu in curte, sunt mult mai valoaroase decat orice trandafir cu fite, creat de oameni. | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Langa Neajlov Dum Iun 09, 2013 8:10 am | |
| Numai 6? Nu mai vrei si niste "vanatorese"? Prind soricei,vrabii,gaze si mai intorc si burticile la mangaiat Am spus ca sunt si mari gradinarese? Se tolanesc in ardei si vinete daca suntem in gradina si ne admira cum muncim Cand am pus cartofi au "sapat" si ele Am una mare si frumoasa care e paznicul solarului,doarme intre rosii Myo ti-au rezistat peste iarna cherry galbene? Inseamna ca e o zona calduroasa la tine | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: Langa Neajlov Dum Iun 09, 2013 9:43 am | |
| Nu mai vreau ca de-abia ma descurc si cu astea, cu mancarea si ingrijirea. Nu era vorba de cherry galbene. Am gasit "rasad" spontan. Rosii galbene iesite in gradina din semintele cazute anul trecut. | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: Langa Neajlov Sam Iun 15, 2013 12:48 am | |
| Am reusit sa fac ceva poze. Am niste flori in curte si nu stiu ce sunt Poate le cunoasteti voi. Inca nu au inflorit. Cele din a doua poza cresc foarte inalte, cam la 2m si au niste frunze foarte mari. In a treia poza cele inflorite cu roz, alb , mov. Si alea cresc destul de inalte. Au frunzele ca mararul. [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
Carina
Numarul mesajelor : 428 Localizare : Brasov Joburi/Distractii : dependenta de gradinarit Stare de spirit : astept primavara Data de inscriere : 24/06/2011
| Subiect: Re: Langa Neajlov Sam Iun 15, 2013 10:19 am | |
| Cele inflorite din ultima poza sunt nemtisori anuali (consolida ajacis). Sunt plante anuale dar se insamanteaza singure, eu am semanat un plic in primul an cand am avut gradina si apoi tot mi-au rasarit singure Celelalte nu reusesc sa le identific doar dupa frunze, desi prima imi pare foarte cunoscuta dar nu stiu de unde s-o apuc | |
|
| |
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Langa Neajlov Sam Iun 15, 2013 11:12 am | |
| Nu vreau sa spun prostii, dar exista un tip de rudbekia care creste asa mare. Ca dupa frunze in a doua poza poate sa fie si echinaceea, dar n-am auzit sa creasca 2 m. | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: Langa Neajlov Dum Iun 16, 2013 1:10 am | |
| Nu e echinaceea. In locul ala erau niste tulpini cu flori uscate in iarna. Tulpinile aratau ca cele de floarea soarelui. Groase si foarte inalte. | |
|
| |
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Langa Neajlov Dum Iun 16, 2013 11:00 am | |
| N-am zis ca e echinaceea, am zis ca seamana la frunze. Daca tulpinile aratau ca cele de floarea soarelui, cel mai probabil e rudbekia. | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Langa Neajlov Dum Iun 16, 2013 4:54 pm | |
| Carina si Alina au dreptate! In ultima poza sunt nemtisori de gradina,de aia batuti Poza 2 e intr-adevar un tip de ru daca e cu adevaratdbechia ,cu flori galbene Unii ii zic floare de nap,fac niste mici tuberculi cu gust de nap foarte buni de mancat sau de gatit Nu stiu daca e adevarat Prima e o floare galbena batuta,popular ii spune "marita-ma mama" In general e prezenta in gradinile de pe la sate pe gardul de la strada Florile sunt mari,galbene,batute si extrem de vesele Cica si asta ar fi un soi de rudbekia,dar cum nu-i cunosc denumirea latineasca nu comentez Esti o fericita sa gasesti rasad spontan de rosii galbene La mine doar cherry sunt spontane in gradina | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: Langa Neajlov Dum Iun 16, 2013 7:35 pm | |
| Deci Tinko m-ai ametit Aia mararosi am inteles. Sunt nemtisori. Alelalte - - in prima poza nu cred ca e rudbekia. Frunzele seamana a lupin sau a canepa - in a doua poza, s-ar putea sa fie napi. Napul se numeste Helianthus tuberosus. O sa sap putin acolo sa vad daca au tuberculi. Napii sunt foarte-foarte invazivi. Noroc ca sunt intr-un colt al unui gard. Si am citit pe un blog ca nici la gust nu sunt cine-stie-ce. Sa vedem ce mai am prin gradina. Crini parfumati, din cei albi arhicunoscuti. Azi din cauza caldurii mirosea toata curtea. Mai am niste tufe care as zice ca sunt de flox din ala care creste inalt. Am un Boule de Neige rahitic si amarat. Nu stiu de ce, dar toti copacii/pomii sunt defecti. Pana si cei doi nuci au crengi uscate. Si nu par foarte batrani. Corcodusii iarasi, au crengi multe uscate. Si astia sunt in general foarte rezistenti. Nu am stropit cu nimic. Am cazat gainile si ratele in livada. Sper sa extermine macar o parte din daunatorii miscatori. Am un soc marisor din care am facut socata. O sa-l folosesc si la stropit pomii. Zic ecologistii ca maceratul din frunze de soc este un bun fungicid. | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Langa Neajlov Lun Iun 17, 2013 3:27 pm | |
| Nu te-am ametit Prima poza e cu "marita-ma mama" si intr-o discutie nu mai stiu pe ce forum s-a tras concluzia ca ar fi un soi de rudbeckia Eu am zis doar ca ii stiu numele popular Napi sa stii ca sunt invazivi dar mie imi plac,ceva mai dulci si mai gustosi decat cotorul de varza Boule de neige-ul s-ar putea sa aiba pureci negrii daca-i rahitic Dai cu zeama de urzica si as zice ca se rezolva Poate il abtiguiesti cu niste diluat de gainat | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Langa Neajlov | |
| |
|
| |
| Langa Neajlov | |
|