| Nerium oleander | |
|
+19Carina georgy duduta190578 sicamin gabriela60 Marga doina gabi_gabriella Vernil codruta Rux Tinkerbell stefana bubu GetaV doinabacau penelopa Mada Myosotis 23 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
georgy
Numarul mesajelor : 112 Localizare : Bucuresti-Titan Stare de spirit : canuta om sucit Data de inscriere : 15/05/2011
| Subiect: Re: Nerium oleander Joi Iul 26, 2012 7:49 am | |
| | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Nerium oleander Joi Iul 26, 2012 8:45 am | |
| Scria Alina = bubu pe undeva, pe aici, ca a lasat un leandru afara, peste iarna, insa a fost acoperit cu ceva. Se pare ca a rezistat. Insa trebuie sa o intrebi cu ce anume a fost acoperit. Eu am lasat in gradina niste bulbi de gladiole care au rezistat si culmea, au si inflorit anul asta. Asa am aflat ca am gladiole albe | |
|
| |
duduta190578
Numarul mesajelor : 1686 Localizare : onesti Data de inscriere : 27/07/2011
| Subiect: Re: Nerium oleander Joi Iul 26, 2012 9:21 am | |
| Pai gladiole albe va mai dau eu d-na Mariana daca doriti! | |
|
| |
gabriela60
Numarul mesajelor : 1334 Localizare : Tg.Jiu Joburi/Distractii : inginer Stare de spirit : buna Data de inscriere : 03/07/2011
| Subiect: Re: Nerium oleander Joi Iul 26, 2012 9:35 am | |
| gladiolele rezista iarna in gradina,mama me nu le scotea bulbii niciodata. | |
|
| |
duduta190578
| Subiect: Re: Nerium oleander Joi Iul 26, 2012 9:49 am | |
| Eu le scot in fiecare an pentru ca pe langa bulbul mare mai face uneori si bulbisori mici si cand ies apare ca o tufa,iar inflorirea se poate sa nu mai fie asa spectaculoasa. In plus eu de vreo 2 ani le etichetez sa stii ce exact ce culori sunt! | |
|
| |
doina
Numarul mesajelor : 648 Localizare : Oltenita Joburi/Distractii : gradinaritul pe balcon Stare de spirit : relaxata Data de inscriere : 27/06/2011
| Subiect: Re: Nerium oleander Mar Iul 31, 2012 7:47 am | |
| Lastarii de leandru pusi la inradacinat pentru Think si Duduta au inceput sa faca radacini Intai au facut radacini lastarii fara frunze; am luat de la mama un lastar mai lung pe care l-am taiat si nu am aruncat betele fara frunze. Unul dintre ele are deja muguri de frunze. Cred ca in weekend o sa plantez lastarii cu radacina si poate azi imi amintesc sa tai din thevetia si sa incerc din nou sa o inradacinez | |
|
| |
duduta190578
| Subiect: Re: Nerium oleander Mar Iul 31, 2012 8:16 am | |
| ,multumim d-na Doina! | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Nerium oleander Mar Iul 31, 2012 9:17 am | |
| Doina esti o comoara Eu ce pot sa-ti dau? Iti pun la inradacinat pui de catalpa O sa incer sa ti-l cresc cam de o 20 de cm ca sa ti se prinda Parerea mea e ca daca ai curte la parintii tai,mai bine o duci acolo sa nu mai joace puradei pe ea | |
|
| |
doina
Numarul mesajelor : 648 Localizare : Oltenita Joburi/Distractii : gradinaritul pe balcon Stare de spirit : relaxata Data de inscriere : 27/06/2011
| Subiect: Re: Nerium oleander Mar Iul 31, 2012 10:03 am | |
| Multumesc fetelor Am observat ca leandrul face radacini destul de repede in apa in perioada verii. Think, vreau catalpa, multumesc. | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Nerium oleander Mar Iul 31, 2012 10:59 am | |
| Asa este. Vara fac radacini mai usor. Lasati undeva mai in umbra. Doina ce culoare sunt leandrii butasiti? | |
|
| |
doina
| Subiect: Re: Nerium oleander Mar Iul 31, 2012 1:10 pm | |
| Myo, sunt din clasicul roz dublu. | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Nerium oleander Mar Iul 31, 2012 6:10 pm | |
| Am si eu vreo 10 butasi de leandru pusi la prins, daca s-or prinde, ai vostri sunt. Ca am sterpelit de pe unde vedem dar am mers pe principiul ca numai asa se prind florile Sigur am 3 butasi rosii, dar cu floare simpla, mare si parfumata. Albi, cu floare dubla, parfumata, am 4. | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Nerium oleander Mar Iul 31, 2012 8:09 pm | |
| Aaa, Vernil unu rosu cu floare mare imi dai si mie ? Al meu are flori mici si nu sunt parfumate, ala care e asa zis rosu, ca nu e chiar rosu.. Clasicul roz batut e cel mai parfumat. | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: Nerium oleander Mar Iul 31, 2012 9:20 pm | |
| Vineri, cand ajung acasa, pun eticheta la ei. Iti dau doi, ca mai pot sterpeli de la Slatina inca nu am plecat de aici. Si vad ca leandrii maturi, rosii, aia de i-am "aranjat" acum 2 luni, sunt bine merci, deja au inceput sa ramifice (cate trei odata). Deci fac doua fapte bune, alaturi de una rea. | |
|
| |
duduta190578
| Subiect: Re: Nerium oleander Mar Iul 31, 2012 9:47 pm | |
| Alb am,rosu mi-ar placea sa am! | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Nerium oleander Mier Aug 01, 2012 8:40 am | |
| Vernil,daca nu te deranjeaza vreau si eu niscai butasi,adica fdin fiecare fel pe care-l gasesti(nesatula sunt) Am taiat din bouga si am pus-o in apa Aveti idee daca mi se prinde?sau cum sa se prinda? Crengile sunt semilemnificate,destul de groaseca, 3-4mm in diametru si cu coaja verde | |
|
| |
doina
| Subiect: Re: Nerium oleander Mier Aug 01, 2012 6:48 pm | |
| Think, bouga inradacineaza direct in substrat sa pastile de turba. Chiar daca face radacini in apa nu supravietuieste transferului in substrat. De fapt la mine nu a rezistat. | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Nerium oleander Joi Aug 02, 2012 9:17 am | |
| Mie nu mi-a reusit nimic laq prins in pastila Cum faci? | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: Nerium oleander Joi Aug 02, 2012 12:54 pm | |
| Incearca si in pamant amestecat cu nisip. Jumate-jumate. Pui lastarii, ii uzi bine si ii uiti undeva la umbra. Mai uzi cand se usuca pamantul. In pastila de turba trebuie sa uzi numai cand isi schimba culoarea. Pastila se face maro deschis cand se usuca. Le pui in minisera, in semiumbra. Buga are nevoie de caldura la picioare ca sa inradacineze.
| |
|
| |
doina
| Subiect: Re: Nerium oleander Joi Aug 02, 2012 5:34 pm | |
| | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: Nerium oleander Vin Aug 03, 2012 9:36 am | |
| Pai am invatat si eu din greseli Doar am aruncat destui butasi cu tot cu pastilele de turba. Inainte ii aruncam ca nu inradacinau. Acum ii arunc gata inradacinati ca se usuca din lipsa de apa. Nu apuc sa-i ud la timp Trebuie sa mai tai din activitati. Cred ca pasarile vor trece pe lista neagra. | |
|
| |
doinabacau
Numarul mesajelor : 947 Localizare : Bacau Joburi/Distractii : lectura,odihna activa Stare de spirit : optimism Data de inscriere : 20/03/2011
| Subiect: Re: Nerium oleander Vin Aug 03, 2012 12:00 pm | |
| Cred ca toti invatam din greseli! Si daca am aruncat primele pastile de turba,in care s-au uscat butasii,pe urmatoarele le-am desfacut in ghivecele acidofilelor,amestecandu-le in pamantul lor... Si pentru ca bougainvilea nu are de gand sa infloreasca,dar una din ramuri devenise prea lunga,am scurtat-o si am pus butasul intr-o pastila care-a baut apa, in care pusesem doua-trei picaturi de atonik. Am strans bine,sa elimin surplusul de apa si sa adere turba in jurul butasului. Am pus totul intr-un paharut transparent si am acoperit cu altul(butasul e mic),de dimensiuni diferite. Cat timp erau vapori condensati pe interior,n-am pus apa,apoi am umezit doar,cu doua-trei picaturi,chiar pe butas,sa se scurga in pastila(se recomanda tot cu atonik). Nu stiu daca a durat trei saptamani,dar am vazut radacinute,va doresc bafta si dv! | |
|
| |
doina
| Subiect: Re: Nerium oleander Vin Aug 03, 2012 1:24 pm | |
| Am facut si eu poze leandrilor de la tara si au inceput si unii dintre ai mei sa faca boboci A inflorit si thevetia peruviana | |
|
| |
doinabacau
Numarul mesajelor : 947 Localizare : Bacau Joburi/Distractii : lectura,odihna activa Stare de spirit : optimism Data de inscriere : 20/03/2011
| Subiect: Re: Nerium oleander Vin Aug 03, 2012 1:34 pm | |
| Sa-ti traiasca minunatiile,Doina,sunt superbe! Te rog,am si eu thevetia din seminte,n-ai putea sa-mimicsorezi putin incertitudinile legate de inflorire? O tin pe un pervaz exterior si se bucura de soare pana dincolo de pranz,iti multumesc! | |
|
| |
doina
| Subiect: Re: Nerium oleander Vin Aug 03, 2012 1:48 pm | |
| Doina, eu tratez thevetia ca pe leandru, sta afara in soare plin dupa-amiaza. Anul trecut nu a inflorit pentru ca i-au fost deranjate radacinile in primavara si cred ca s-a refacut mai greu dupa calatoria cu posta. Acum tot verific niste plante din seminte germinate anul trecut pentru ca stiu ar trebui sa infloreasca anul acesta. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Nerium oleander | |
| |
|
| |
| Nerium oleander | |
|