Clubul gradinarilor
Bine ati venit !
Haideti sa vorbim despre gradinile noastre !
Clubul gradinarilor
Bine ati venit !
Haideti sa vorbim despre gradinile noastre !
Clubul gradinarilor
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Clubul gradinarilor

Grebla, sapa si urzica fac gradina frumusica !

Portal*AcasaUltimele imaginiÎnregistrareConectare

Nerium oleander

In jos 
+19
Carina
georgy
duduta190578
sicamin
gabriela60
Marga
doina
gabi_gabriella
Vernil
codruta
Rux
Tinkerbell
stefana
bubu
GetaV
doinabacau
penelopa
Mada
Myosotis
23 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13  Urmatorul
AutorMesaj
Tinkerbell

Tinkerbell

Numarul mesajelor : 2311
Localizare : Insula de Smarald
Joburi/Distractii : scurmatul
Stare de spirit : zburatoare
Data de inscriere : 08/04/2011

Nerium oleander - Pagina 6 Empty
MesajSubiect: Re: Nerium oleander   Nerium oleander - Pagina 6 Icon_minitimeVin Iul 06, 2012 11:02 am

Eu am pierdut toti leandri de anul trecut
Acum am unul grena nebatut si unul galben batut,adusi de Elf
Mai am niscai "puiuti" abia prinsi ,ar trebui sa am si unul somon printre ei
A fost o iarna mizerabila pt leandri
Cel mare l-am dus pe scara la bloc si a inghetat asta iarna ca i-a mancat pe vecini sa deschida geamul pe ger sa uite sa-l inchida
Vernil eu ii tin la semiumbra si ii ud cam de 2 ori pe saptamana
La locurile lor de bastina sunt considerati plante rezistente la seceta,dar e drept ca si in Grecia si in Italia si in Spania sau pe valea Loarei exista umezeala in aer
Sus In jos
doinabacau

Numarul mesajelor : 947
Localizare : Bacau
Joburi/Distractii : lectura,odihna activa
Stare de spirit : optimism
Data de inscriere : 20/03/2011

MesajSubiect: Re: Nerium oleander   Nerium oleander - Pagina 6 Icon_minitimeVin Iul 06, 2012 11:22 am

Asa este,sunt rezistenti si la caldura,daca sunt plante mature si sunt in pamant,sau in vase mari,dar puiutii au radacinute mai firave. Si eu am avut ,mai de mult,leandri mari,in vase largi si stateau neudati cate doua-trei saptamani . Dupa o udare imbelsugata isi reveneau si infloreau mereu. Cred ca fiecare dintre noi are un minimum de experienta si se orienteaza si dupa ceea ce are in fata,important e sa ne bucuram de frumusetea lor...
Sus In jos
Tinkerbell

Tinkerbell

MesajSubiect: Re: Nerium oleander   Nerium oleander - Pagina 6 Icon_minitimeVin Iul 06, 2012 11:31 am

Doina ai dreptate,pui de cam 10-15 cm sunt vulnerabili rau,dar pana ajung de ghvece mari dureaza cu zeci de ani
Bunica mea avea in curte vreo 5-6 hardaie cu leandri roz si albi(batuti si nebatuti) si erau o bucurie sa le simti mirosul seara dupa o zi calduroasa
Cand s-a mutat la bloc au inceput sa dispara sau sa piara ,mai ales in anii cand caldura incepea sa devina amintire
Primavara ii scotea in fata bocului pe alee impreuna cu a unei vecine de la parter si aia ii pazea sa nu dispara......amintiri
Sus In jos
Marga

Marga

Numarul mesajelor : 1555
Localizare : Timisoara
Joburi/Distractii : florile
Stare de spirit : buna
Data de inscriere : 16/07/2011

MesajSubiect: Re: Nerium oleander   Nerium oleander - Pagina 6 Icon_minitimeSam Iul 07, 2012 8:01 am

Si mie mi sau prapadit toti leandri am ramas cu unul alb si unul rosu .am inceput sa-i inlocuesc am cumparat de la dianadia toate culorile si putin mai mari la un metru cu floricele .Am ajuns cred ca la cinsprezece bucaati,dar am inceput sa-i imultesc sa am dubluri pentru ca uite ce se intimpla .Mi-am dorit o curte plina de leandri pe strada mea este o curte plina si dupa mult timp am vazuto pe doamna mi-a spus ca are in jur de patruzeci de leandri .Iar in alta curte am vazut cred ca vreo zece dar foarte mari chiar nu stiu unde poate sa tina atitia leandri .
Sus In jos
Vernil

Numarul mesajelor : 2383
Localizare : acasa
Joburi/Distractii : munca
Stare de spirit : ok
Data de inscriere : 09/06/2008

MesajSubiect: Re: Nerium oleander   Nerium oleander - Pagina 6 Icon_minitimeDum Iul 08, 2012 11:21 pm

Pana anul asta nu am avut leandru, deci nu aveam cum sa "ma orientez" la fata locului, iar eu stiam despre ei doar ca le place in plin soare, asta dupa ce am vazut in Grecia.

Oricum, acum am 2 leandri maturi si 5 pui, dintre care 2 rosii, unul roz (dublu) si doi albi. Parfumul lor ma atrage mult, faptul ca florile lor dureaza destul de mult si nu sunt prea pretentiosi.
Sus In jos
Tinkerbell

Tinkerbell

MesajSubiect: Re: Nerium oleander   Nerium oleander - Pagina 6 Icon_minitimeMar Iul 10, 2012 11:33 am

Vernil daca nu reusesc sa-mi fac rost ,vreau si eu un butas alb si unul roz si iti dau galben
Am fost intr-o curte ,cu niste ani in urma . care avea gardata aleea de la poarta pana in casa cu leandrii in hardaie si nu va spun cum miroseau
Nu cred ca erau mai mult de 10-12 hardaie ,dar ite ameteau cu parfumul
In mod ciudat cei mai parfumati erau unii roz si albi ,nebatuti,cu floarea destul mica
Fiecare leandru avea cam 20 si mai bine de ani
Iarna ii tinea tanti pe o terasa inchisa langa bucatarie si primeau aburul de la bucatarie
Terasa era flancata de "puii" primilor leandri si erau piticuti de 60-80cm,tunsi foarte frumos si batuti de floare
N-avea culori fantastice ,cred ca alb,roze,roz si un roz intens,batuti si nebatuti dar erau un vis
Dupa ultimile mele date acu cateva zile inca erau
Trebuie sa fac o vizita de curtoazie
Sus In jos
Vernil

Numarul mesajelor : 2383
Localizare : acasa
Joburi/Distractii : munca
Stare de spirit : ok
Data de inscriere : 09/06/2008

MesajSubiect: Re: Nerium oleander   Nerium oleander - Pagina 6 Icon_minitimeMar Iul 10, 2012 8:12 pm

Am remarcat si pe aceste meleaguri multi leandri, mai ales pe langa magazine sau restaurante. Unii sunt foarte frumosi, dar nu au nici un pic de parfum, chiar daca florile lor sunt mari, duble.
Sus In jos
Marga

Marga

MesajSubiect: Re: Nerium oleander   Nerium oleander - Pagina 6 Icon_minitimeMar Iul 10, 2012 9:03 pm

Fetelor am tinut butasi de leandru o saptamina in apa cu atonik dupa o saptamina i-am pus in banut de turba si nu cred ca o sa credeti a doua zi aveau radacini dar nu firave mi-au umplut paharul .Mie mi-a spus cineva chestia asta si nu mi-a venit sa cred .
Sus In jos
penelopa

penelopa

Numarul mesajelor : 4030
Localizare : Peris de capitala
Joburi/Distractii : multiple
Stare de spirit : vesnica nemultumire
Data de inscriere : 04/03/2011

MesajSubiect: Re: Nerium oleander   Nerium oleander - Pagina 6 Icon_minitimeMier Iul 11, 2012 8:42 am

Cred că v-am mai zis că, anul aceasta, am plantat leandrii direct în grădină, fiindcă arătau destul de urât după iernare.
Vreau să spun că aşa, cu rădăcinile direct în pământul de afară, s-au revigorat şi au înflorit bogat. (Am să le fac nişte poze). Nu ştiu cum mă voi descurca la toamnă când va trebui să-i replantez în ghivece Rolling Eyes
Sus In jos
duduta190578

duduta190578

Numarul mesajelor : 1686
Localizare : onesti
Data de inscriere : 27/07/2011

MesajSubiect: Re: Nerium oleander   Nerium oleander - Pagina 6 Icon_minitimeMier Iul 11, 2012 9:46 am

Am avut si eu lastari in apa,dar nu am vazut rezultate!
Sus In jos
doina

doina

Numarul mesajelor : 648
Localizare : Oltenita
Joburi/Distractii : gradinaritul pe balcon
Stare de spirit : relaxata
Data de inscriere : 27/06/2011

MesajSubiect: Re: Nerium oleander   Nerium oleander - Pagina 6 Icon_minitimeMier Iul 11, 2012 11:23 am

Eu nu cred ca voi vedea flori la leandrii mei anul acesta pentru ca i-am tuns vara trecuta destul de tarziu.
In schimb am boboci la ruda leandrului , thevetia Nerium oleander - Pagina 6 421221538
Think, daca doresti pot sa-ti pun si eu la inradacinat lastari de leandru roz clasic pentru ca avem unul batran la serviciu.
Duduta daca doresti si tu, am de unde taia.
Sus In jos
duduta190578

duduta190578

MesajSubiect: Re: Nerium oleander   Nerium oleander - Pagina 6 Icon_minitimeMier Iul 11, 2012 11:32 am

Multumesc d-na Doina,daca va pricepeti la inradacinat ar fi minunat.
Nu am incercat sa pun in pamant cu clonex,am pus in apa acoperit cu folie total dar nu a mers.
Sus In jos
doina

doina

MesajSubiect: Re: Nerium oleander   Nerium oleander - Pagina 6 Icon_minitimeMier Iul 11, 2012 11:44 am

Toti leandri mei i-am inradacinat eu si mi-a reusit inradacinarea unor lastari adusi de o prietena din vacanta in Grecia.
Stiu ca leandri fac radacini destul de repede in perioada calda.
Inainte de a pune lastarii in apa trebuie tinuti putin in apa calduta ca sa se spele de seva care curge din ei apoi eu ii pun in apa fara folie sau punga.
Sus In jos
doinabacau

MesajSubiect: Re: Nerium oleander   Nerium oleander - Pagina 6 Icon_minitimeMier Iul 11, 2012 2:25 pm

Am citit cele scrise mai sus...
Inafara de cei comuni,roz si alb,cred ca parfumul lor este mai slab,acolo unde exista.
Asteptam sa-i vedem infloriti,la toata lumea!
Inca ceva, cu mijloacele de stimulare de acum,dupa doi ani,un pui de leandru ,ciupit uneori,poate arata destul de bogat,bafta!
Sus In jos
Tinkerbell

Tinkerbell

MesajSubiect: Re: Nerium oleander   Nerium oleander - Pagina 6 Icon_minitimeJoi Iul 12, 2012 6:13 pm

Doina multumesc mult,raman indatorata
La mine leandrul galben,e un galben deschis spre crem are parfum doar seara si daca am udat
E o ciudatenie
Probabil ca schimbandule culorile si facandu-i motzati,ceva au pierdut si anume parfumul
Am fost in vizita la curtea cu leandri si cei mai parfumati erau clasicii alb si roz nebatuti
Am observat ca si acolo tot seara dupa ce au fost udati miros cel mai tare
Stapana curtii spunea ca dimineata pe racoare si daca sunt si udati au un parfum de te ametesc si ca ea e binecuvantata sa-si bea cafeluta intr-o gradina mediteraniana
Am uitat sa spun ca de la ultima mea vizita si-a achizitionat si niste lamai si portocali
Ca doul meu,o boughenvillia a completat atmosfera
Nu stiu ce faceti voi dar eu o sa ajung cunoscuta ca musafirul de seara,nu reusesc sa ma misc inainte de 9 seara si vad ca in general cam atunci s-a mutat ora de vizite
Daca te duci seara pe la 10-12 noaptea e Herastraul plin,zici ca-i manifestatie
Sus In jos
doinabacau

MesajSubiect: Re: Nerium oleander   Nerium oleander - Pagina 6 Icon_minitimeJoi Iul 12, 2012 7:28 pm

Tink,esti amabila,dar chiar nu ai pentru ce sa-mi multumesti,cred ca ne reunim pe un astfel de forum,pentru a primi,dar si pentru a darui,iar eu am primit mult ,fara sa daruiesc!
Cunostintele tale sunt niste oameni care apreciaza lucrurile simple,ce le-ndulcesc clipele de liniste.
La noi s-andurat Domnul si ne-a trimis o ploaie cam repezita,dar curata...
Sus In jos
Marga

Marga

MesajSubiect: Re: Nerium oleander   Nerium oleander - Pagina 6 Icon_minitimeJoi Iul 12, 2012 9:50 pm

Fetelor va mai amintiti ca am un leandru din saminta este la al treilea an .Acum a inflorit o splendoare de floare nu am vazut asa ceva un bordo inchis foarte frumos.miine o sa-i fac poze sa va arat.Si mi-a inflorit o sansaviera are un miros ca nu-mi vine sa cred.
Sus In jos
Marga

Marga

MesajSubiect: Re: Nerium oleander   Nerium oleander - Pagina 6 Icon_minitimeVin Iul 13, 2012 8:13 am

Leandru meu din seminte .Nerium oleander - Pagina 6 T5hyeb
Sus In jos
duduta190578

duduta190578

MesajSubiect: Re: Nerium oleander   Nerium oleander - Pagina 6 Icon_minitimeVin Iul 13, 2012 9:12 am

Oooo,ce frumos este,sa va traiasca!
Sus In jos
gabriela60

gabriela60

Numarul mesajelor : 1334
Localizare : Tg.Jiu
Joburi/Distractii : inginer
Data de inscriere : 03/07/2011

MesajSubiect: Re: Nerium oleander   Nerium oleander - Pagina 6 Icon_minitimeSam Iul 14, 2012 11:52 am

chiar este frumos.Am reusit s eu sa-mi mai prind ceva lastari de leandru mai am sa- pu in ghiveci si sa vad cum ii trec de iarna.
Sus In jos
doina

doina

MesajSubiect: Re: Nerium oleander   Nerium oleander - Pagina 6 Icon_minitimeSam Iul 14, 2012 7:30 pm

Ce rosu frumos..
Sus In jos
Marga

Marga

MesajSubiect: Re: Nerium oleander   Nerium oleander - Pagina 6 Icon_minitimeSam Iul 14, 2012 8:35 pm

Este un visiniu inchis dar aparatul nu-mi reda culorile naturale .
Sus In jos
Tinkerbell

Tinkerbell

MesajSubiect: Re: Nerium oleander   Nerium oleander - Pagina 6 Icon_minitimeLun Iul 16, 2012 10:18 am

DoinaB stapana curtii cu leandrii e o doamna nemaipomenita,care a avut ocazia sa calatoreasca cam prin toata lumea ,acum la peste 70 de ani calatoreste mai rar si-si adora gradina,o adevarata oaza mediteraneana
Casa e una veche de peste un secol si are si o fantana arteziana care se pare ca asigura umiditatea care le place leandrilor
Marga stiu culoarea,e spre grena
Din pacate marea majoritate a aparatelor nu pring gama respectiva de rosuri intense si grenauri,doar daca folosesti filtre speciale sau le prelucrezi dupa aia
Am problema asta la niscai trandafiri si clematite
Sus In jos
Marga

Marga

MesajSubiect: Re: Nerium oleander   Nerium oleander - Pagina 6 Icon_minitimeLun Iul 16, 2012 12:49 pm

Tink si eu am trecut pe linga o casa cocheta noua in care erau foarte multi leandri .Am gasito si pe doamna o doamna cam de virsta mea draguta a stat devorba cu mine si ma invitat sa-mi dea butasi .Tot asa a calatorit foarte mult si a adus leandri de peste tot avea vreo treizeci de leandri . Eu am peste treizeci de hibiscusi . Bolnava nu?
Sus In jos
Tinkerbell

Tinkerbell

MesajSubiect: Re: Nerium oleander   Nerium oleander - Pagina 6 Icon_minitimeMar Iul 17, 2012 1:53 pm

E BOLNAVA?!!!
Eu am 2 mari si vreo 8 pui la ghivecele
Am taiat din poinsettia ca atingea tavanul si desi o am pe mama si inca 2 pui mari am mai prins inca niste pui
Cum e sa ai intr-o casa nu stiu cate poinsettia de aceeasi culoare
In materie de flori mie una nu mi se pare ca am vreodata prea multe(poate doar cand sunt pe graba si trebuie sa le ud sau sa le mut)
Sa te bucuri de leandrii tai si sa-ti parfumeze curtea ditamai copacii
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Nerium oleander   Nerium oleander - Pagina 6 Icon_minitime

Sus In jos

Nerium oleander
Sus 
Pagina 6 din 13Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Clubul gradinarilor :: Terasa si balcon :: Apocynaceae-
Mergi direct la: