| Nerium oleander | |
|
+19Carina georgy duduta190578 sicamin gabriela60 Marga doina gabi_gabriella Vernil codruta Rux Tinkerbell stefana bubu GetaV doinabacau penelopa Mada Myosotis 23 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Nerium oleander Vin Iul 06, 2012 11:02 am | |
| Eu am pierdut toti leandri de anul trecut Acum am unul grena nebatut si unul galben batut,adusi de Elf Mai am niscai "puiuti" abia prinsi ,ar trebui sa am si unul somon printre ei A fost o iarna mizerabila pt leandri Cel mare l-am dus pe scara la bloc si a inghetat asta iarna ca i-a mancat pe vecini sa deschida geamul pe ger sa uite sa-l inchida Vernil eu ii tin la semiumbra si ii ud cam de 2 ori pe saptamana La locurile lor de bastina sunt considerati plante rezistente la seceta,dar e drept ca si in Grecia si in Italia si in Spania sau pe valea Loarei exista umezeala in aer | |
|
| |
doinabacau
Numarul mesajelor : 947 Localizare : Bacau Joburi/Distractii : lectura,odihna activa Stare de spirit : optimism Data de inscriere : 20/03/2011
| Subiect: Re: Nerium oleander Vin Iul 06, 2012 11:22 am | |
| Asa este,sunt rezistenti si la caldura,daca sunt plante mature si sunt in pamant,sau in vase mari,dar puiutii au radacinute mai firave. Si eu am avut ,mai de mult,leandri mari,in vase largi si stateau neudati cate doua-trei saptamani . Dupa o udare imbelsugata isi reveneau si infloreau mereu. Cred ca fiecare dintre noi are un minimum de experienta si se orienteaza si dupa ceea ce are in fata,important e sa ne bucuram de frumusetea lor... | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Nerium oleander Vin Iul 06, 2012 11:31 am | |
| Doina ai dreptate,pui de cam 10-15 cm sunt vulnerabili rau,dar pana ajung de ghvece mari dureaza cu zeci de ani Bunica mea avea in curte vreo 5-6 hardaie cu leandri roz si albi(batuti si nebatuti) si erau o bucurie sa le simti mirosul seara dupa o zi calduroasa Cand s-a mutat la bloc au inceput sa dispara sau sa piara ,mai ales in anii cand caldura incepea sa devina amintire Primavara ii scotea in fata bocului pe alee impreuna cu a unei vecine de la parter si aia ii pazea sa nu dispara......amintiri
| |
|
| |
Marga
Numarul mesajelor : 1555 Localizare : Timisoara Joburi/Distractii : florile Stare de spirit : buna Data de inscriere : 16/07/2011
| Subiect: Re: Nerium oleander Sam Iul 07, 2012 8:01 am | |
| Si mie mi sau prapadit toti leandri am ramas cu unul alb si unul rosu .am inceput sa-i inlocuesc am cumparat de la dianadia toate culorile si putin mai mari la un metru cu floricele .Am ajuns cred ca la cinsprezece bucaati,dar am inceput sa-i imultesc sa am dubluri pentru ca uite ce se intimpla .Mi-am dorit o curte plina de leandri pe strada mea este o curte plina si dupa mult timp am vazuto pe doamna mi-a spus ca are in jur de patruzeci de leandri .Iar in alta curte am vazut cred ca vreo zece dar foarte mari chiar nu stiu unde poate sa tina atitia leandri . | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Nerium oleander Dum Iul 08, 2012 11:21 pm | |
| Pana anul asta nu am avut leandru, deci nu aveam cum sa "ma orientez" la fata locului, iar eu stiam despre ei doar ca le place in plin soare, asta dupa ce am vazut in Grecia.
Oricum, acum am 2 leandri maturi si 5 pui, dintre care 2 rosii, unul roz (dublu) si doi albi. Parfumul lor ma atrage mult, faptul ca florile lor dureaza destul de mult si nu sunt prea pretentiosi. | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Nerium oleander Mar Iul 10, 2012 11:33 am | |
| Vernil daca nu reusesc sa-mi fac rost ,vreau si eu un butas alb si unul roz si iti dau galben Am fost intr-o curte ,cu niste ani in urma . care avea gardata aleea de la poarta pana in casa cu leandrii in hardaie si nu va spun cum miroseau Nu cred ca erau mai mult de 10-12 hardaie ,dar ite ameteau cu parfumul In mod ciudat cei mai parfumati erau unii roz si albi ,nebatuti,cu floarea destul mica Fiecare leandru avea cam 20 si mai bine de ani Iarna ii tinea tanti pe o terasa inchisa langa bucatarie si primeau aburul de la bucatarie Terasa era flancata de "puii" primilor leandri si erau piticuti de 60-80cm,tunsi foarte frumos si batuti de floare N-avea culori fantastice ,cred ca alb,roze,roz si un roz intens,batuti si nebatuti dar erau un vis Dupa ultimile mele date acu cateva zile inca erau Trebuie sa fac o vizita de curtoazie | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Nerium oleander Mar Iul 10, 2012 8:12 pm | |
| Am remarcat si pe aceste meleaguri multi leandri, mai ales pe langa magazine sau restaurante. Unii sunt foarte frumosi, dar nu au nici un pic de parfum, chiar daca florile lor sunt mari, duble. | |
|
| |
Marga
Numarul mesajelor : 1555 Localizare : Timisoara Joburi/Distractii : florile Stare de spirit : buna Data de inscriere : 16/07/2011
| Subiect: Re: Nerium oleander Mar Iul 10, 2012 9:03 pm | |
| Fetelor am tinut butasi de leandru o saptamina in apa cu atonik dupa o saptamina i-am pus in banut de turba si nu cred ca o sa credeti a doua zi aveau radacini dar nu firave mi-au umplut paharul .Mie mi-a spus cineva chestia asta si nu mi-a venit sa cred . | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Nerium oleander Mier Iul 11, 2012 8:42 am | |
| Cred că v-am mai zis că, anul aceasta, am plantat leandrii direct în grădină, fiindcă arătau destul de urât după iernare. Vreau să spun că aşa, cu rădăcinile direct în pământul de afară, s-au revigorat şi au înflorit bogat. (Am să le fac nişte poze). Nu ştiu cum mă voi descurca la toamnă când va trebui să-i replantez în ghivece | |
|
| |
duduta190578
Numarul mesajelor : 1686 Localizare : onesti Data de inscriere : 27/07/2011
| Subiect: Re: Nerium oleander Mier Iul 11, 2012 9:46 am | |
| Am avut si eu lastari in apa,dar nu am vazut rezultate! | |
|
| |
doina
Numarul mesajelor : 648 Localizare : Oltenita Joburi/Distractii : gradinaritul pe balcon Stare de spirit : relaxata Data de inscriere : 27/06/2011
| Subiect: Re: Nerium oleander Mier Iul 11, 2012 11:23 am | |
| Eu nu cred ca voi vedea flori la leandrii mei anul acesta pentru ca i-am tuns vara trecuta destul de tarziu. In schimb am boboci la ruda leandrului , thevetia Think, daca doresti pot sa-ti pun si eu la inradacinat lastari de leandru roz clasic pentru ca avem unul batran la serviciu. Duduta daca doresti si tu, am de unde taia. | |
|
| |
duduta190578
| Subiect: Re: Nerium oleander Mier Iul 11, 2012 11:32 am | |
| Multumesc d-na Doina,daca va pricepeti la inradacinat ar fi minunat. Nu am incercat sa pun in pamant cu clonex,am pus in apa acoperit cu folie total dar nu a mers. | |
|
| |
doina
Numarul mesajelor : 648 Localizare : Oltenita Joburi/Distractii : gradinaritul pe balcon Stare de spirit : relaxata Data de inscriere : 27/06/2011
| Subiect: Re: Nerium oleander Mier Iul 11, 2012 11:44 am | |
| Toti leandri mei i-am inradacinat eu si mi-a reusit inradacinarea unor lastari adusi de o prietena din vacanta in Grecia. Stiu ca leandri fac radacini destul de repede in perioada calda. Inainte de a pune lastarii in apa trebuie tinuti putin in apa calduta ca sa se spele de seva care curge din ei apoi eu ii pun in apa fara folie sau punga. | |
|
| |
doinabacau
Numarul mesajelor : 947 Localizare : Bacau Joburi/Distractii : lectura,odihna activa Stare de spirit : optimism Data de inscriere : 20/03/2011
| Subiect: Re: Nerium oleander Mier Iul 11, 2012 2:25 pm | |
| Am citit cele scrise mai sus... Inafara de cei comuni,roz si alb,cred ca parfumul lor este mai slab,acolo unde exista. Asteptam sa-i vedem infloriti,la toata lumea! Inca ceva, cu mijloacele de stimulare de acum,dupa doi ani,un pui de leandru ,ciupit uneori,poate arata destul de bogat,bafta! | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Nerium oleander Joi Iul 12, 2012 6:13 pm | |
| Doina multumesc mult,raman indatorata La mine leandrul galben,e un galben deschis spre crem are parfum doar seara si daca am udat E o ciudatenie Probabil ca schimbandule culorile si facandu-i motzati,ceva au pierdut si anume parfumul Am fost in vizita la curtea cu leandri si cei mai parfumati erau clasicii alb si roz nebatuti Am observat ca si acolo tot seara dupa ce au fost udati miros cel mai tare Stapana curtii spunea ca dimineata pe racoare si daca sunt si udati au un parfum de te ametesc si ca ea e binecuvantata sa-si bea cafeluta intr-o gradina mediteraniana Am uitat sa spun ca de la ultima mea vizita si-a achizitionat si niste lamai si portocali Ca doul meu,o boughenvillia a completat atmosfera Nu stiu ce faceti voi dar eu o sa ajung cunoscuta ca musafirul de seara,nu reusesc sa ma misc inainte de 9 seara si vad ca in general cam atunci s-a mutat ora de vizite Daca te duci seara pe la 10-12 noaptea e Herastraul plin,zici ca-i manifestatie | |
|
| |
doinabacau
| Subiect: Re: Nerium oleander Joi Iul 12, 2012 7:28 pm | |
| Tink,esti amabila,dar chiar nu ai pentru ce sa-mi multumesti,cred ca ne reunim pe un astfel de forum,pentru a primi,dar si pentru a darui,iar eu am primit mult ,fara sa daruiesc! Cunostintele tale sunt niste oameni care apreciaza lucrurile simple,ce le-ndulcesc clipele de liniste. La noi s-andurat Domnul si ne-a trimis o ploaie cam repezita,dar curata... | |
|
| |
Marga
| Subiect: Re: Nerium oleander Joi Iul 12, 2012 9:50 pm | |
| Fetelor va mai amintiti ca am un leandru din saminta este la al treilea an .Acum a inflorit o splendoare de floare nu am vazut asa ceva un bordo inchis foarte frumos.miine o sa-i fac poze sa va arat.Si mi-a inflorit o sansaviera are un miros ca nu-mi vine sa cred. | |
|
| |
Marga
| Subiect: Re: Nerium oleander Vin Iul 13, 2012 8:13 am | |
| Leandru meu din seminte . | |
|
| |
duduta190578
| Subiect: Re: Nerium oleander Vin Iul 13, 2012 9:12 am | |
| Oooo,ce frumos este,sa va traiasca! | |
|
| |
gabriela60
Numarul mesajelor : 1334 Localizare : Tg.Jiu Joburi/Distractii : inginer Stare de spirit : buna Data de inscriere : 03/07/2011
| Subiect: Re: Nerium oleander Sam Iul 14, 2012 11:52 am | |
| chiar este frumos.Am reusit s eu sa-mi mai prind ceva lastari de leandru mai am sa- pu in ghiveci si sa vad cum ii trec de iarna. | |
|
| |
doina
| Subiect: Re: Nerium oleander Sam Iul 14, 2012 7:30 pm | |
| | |
|
| |
Marga
| Subiect: Re: Nerium oleander Sam Iul 14, 2012 8:35 pm | |
| Este un visiniu inchis dar aparatul nu-mi reda culorile naturale . | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Nerium oleander Lun Iul 16, 2012 10:18 am | |
| DoinaB stapana curtii cu leandrii e o doamna nemaipomenita,care a avut ocazia sa calatoreasca cam prin toata lumea ,acum la peste 70 de ani calatoreste mai rar si-si adora gradina,o adevarata oaza mediteraneana Casa e una veche de peste un secol si are si o fantana arteziana care se pare ca asigura umiditatea care le place leandrilor Marga stiu culoarea,e spre grena Din pacate marea majoritate a aparatelor nu pring gama respectiva de rosuri intense si grenauri,doar daca folosesti filtre speciale sau le prelucrezi dupa aia Am problema asta la niscai trandafiri si clematite | |
|
| |
Marga
| Subiect: Re: Nerium oleander Lun Iul 16, 2012 12:49 pm | |
| Tink si eu am trecut pe linga o casa cocheta noua in care erau foarte multi leandri .Am gasito si pe doamna o doamna cam de virsta mea draguta a stat devorba cu mine si ma invitat sa-mi dea butasi .Tot asa a calatorit foarte mult si a adus leandri de peste tot avea vreo treizeci de leandri . Eu am peste treizeci de hibiscusi . Bolnava nu? | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Nerium oleander Mar Iul 17, 2012 1:53 pm | |
| E BOLNAVA?!!! Eu am 2 mari si vreo 8 pui la ghivecele Am taiat din poinsettia ca atingea tavanul si desi o am pe mama si inca 2 pui mari am mai prins inca niste pui Cum e sa ai intr-o casa nu stiu cate poinsettia de aceeasi culoare In materie de flori mie una nu mi se pare ca am vreodata prea multe(poate doar cand sunt pe graba si trebuie sa le ud sau sa le mut) Sa te bucuri de leandrii tai si sa-ti parfumeze curtea ditamai copacii | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Nerium oleander | |
| |
|
| |
| Nerium oleander | |
|