| Nerium oleander | |
|
+19Carina georgy duduta190578 sicamin gabriela60 Marga doina gabi_gabriella Vernil codruta Rux Tinkerbell stefana bubu GetaV doinabacau penelopa Mada Myosotis 23 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Nerium oleander Mar Feb 21, 2012 7:37 pm | |
| Margo, nu cred ca e in regula sa aibe mizeriile alea, apoi nici pozitia frunzelor nu e in regula. Denota clar o suferinta. Gabriela, eu zic sa freci temeinic, cu spirt, fiecare frunza. Si sa repeti operatia dupa o saptamana. | |
|
| |
Marga
Numarul mesajelor : 1555 Localizare : Timisoara Joburi/Distractii : florile Stare de spirit : buna Data de inscriere : 16/07/2011
| Subiect: Re: Nerium oleander Mar Feb 21, 2012 7:41 pm | |
| Ma refeream la frunze nu la linosi .Sa stitii eu ii tin la 4-5 grade in pod si ii ud la o luna o data si cum ii scot in curte in doua saptamini isi revin. Si nu fac linosi niciodata ca toata vara am grija si cind stropesc ceva brugmasiile de ex ii stropesc si pe ei. | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Nerium oleander Mar Feb 21, 2012 7:56 pm | |
| In drumul spre serviciu, trec pe langa un bloc unde vara sunt leandri infloriti ... De multe ori, aleg sa merg pe acolo, mai ales dimineata, sa-mi mearga bine toata ziua. Ieri am cautat-o pe batranica care ingrijeste leandrii. Sta intr-o gasoniera mica, iar ghivecele le tine pe holul blocului. Avea 12 ghivece mari cu leandri si o hoya carnosa care atarna pe tot tavanul. Mi-a fost asa drag de ea cand am vazut cata dragoste are de flori ... Am rugat-o sa-mi vanda si mie cativa butasi de leandru, cand o sa-i tunda. Dar ea mi-a oferit un ghiveci. Rusinata, i l-am platit, dar batranica nu s-a lasat cu una cu doua, mi-a mai dat alt ghiveci. A zis ca se bucura ca imi plac leandrii ... Si ca ea nu stie cat va mai putea avea grija lor, ca ii este din ce in ce mai greu ...
Asa ca acum am doi leandri cu floare dubla, unul alb, altul roz. Voi mai merge la batranica, sa-i duc niste fructe si alte cele care ar bucura-o. Ce bine ca sunt oameni care imbatranesc frumos. | |
|
| |
Marga
Numarul mesajelor : 1555 Localizare : Timisoara Joburi/Distractii : florile Stare de spirit : buna Data de inscriere : 16/07/2011
| Subiect: Re: Nerium oleander Mar Feb 21, 2012 8:16 pm | |
| Ce suflet mare nu degeaba se spune ca cine iubeste florile sint oameni buni .Sanatate ii doresc si eu la aceasta doamna iubitoare de leandru. | |
|
| |
doina
Numarul mesajelor : 648 Localizare : Oltenita Joburi/Distractii : gradinaritul pe balcon Stare de spirit : relaxata Data de inscriere : 27/06/2011
| Subiect: Re: Nerium oleander Mar Feb 21, 2012 8:46 pm | |
| Gabriela , leandrii tai au testosi nu lanosi. O sa scapi de ei dar trebuie sa insisti sa-i iei pe toti . O sa ai ceva de lucru pentru ca vad ca sunt multi. Vernil , ma bucur ca ai leandri . Din pacate eu i-am tuns pe ai mei prin septembrie si nu mai am ce taia din ei | |
|
| |
gabriela60
Numarul mesajelor : 1334 Localizare : Tg.Jiu Joburi/Distractii : inginer Stare de spirit : buna Data de inscriere : 03/07/2011
| Subiect: Re: Nerium oleander Mier Feb 22, 2012 8:35 am | |
| de curatat i-am curatat ca am spalat fiecare frunza si i-am indepartat.Anul asta nu i-am mai dus la racoare pentru ca anul trecut mi-au murit dar cand sa zic si eu hop...na ca s-au blegit.Sa-mi spuneti cam cat sa tai din asta din imagine ca asa cam sunt toti.N-am avut pana acum leandru si astia sunt prinsi anul trecut.Asta m-a ingrijorat si pe mine pozitia frunzelor si-mi este frica sa nu se uste tulpina ca atunci moare.Una dintre voi spunea ceva de var la leandru.Ca i-ar face bine. | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Nerium oleander Mier Feb 22, 2012 10:23 am | |
| Gabriela, frunzele arata ca fiind deshidratate. Dar se poate sa fie asa din cauza ca paduchii testosi le sug seva. Eu as zice sa nu-i tai si sa nu le aplici mai multe tratamente dintr-o data. Asteapta un pic pana vezi ca-si revin si apoi vezi ce mai faci. Daca le-ai pus turba din comert e posibil sa fie prea acida pentru ei. Decat sa pui var, care nu stiu ce reactie va avea in ghiveci, mai bine pisezi creta alba (din cea scolara) si o presari. Paduchii testosi se "razuiesc" cu unghia ca sa-i dai jos. Dupa aceea moaie o bucata de vata in spirt medicinal si sterge toate frunzele pe dos. | |
|
| |
doinabacau
Numarul mesajelor : 947 Localizare : Bacau Joburi/Distractii : lectura,odihna activa Stare de spirit : optimism Data de inscriere : 20/03/2011
| Subiect: Re: Nerium oleander Mier Feb 22, 2012 2:49 pm | |
| La ai mei li se albisera frunzele si i-am scurtat in toamna! Am pierdut cativa dintre ei,dar astept unul ,tamoure,saptamana viitoare! | |
|
| |
gabriela60
Numarul mesajelor : 1334 Localizare : Tg.Jiu Joburi/Distractii : inginer Stare de spirit : buna Data de inscriere : 03/07/2011
| Subiect: Re: Nerium oleander Dum Mar 11, 2012 8:21 am | |
| doar 2 leandri mi-au scapat dupa testosi.Unul e roz si celalalt alb.Sper sa traiasca pana ii scot afara.Celorlalti li s-au uscat frunzele pe toata tulpina dar i-am lasat in pace poate le dau altele. | |
|
| |
gabriela60
| Subiect: Re: Nerium oleander Vin Apr 06, 2012 8:20 am | |
| unul dintre leandrii mei salvati a fost mai smecher si dupa testosi si-a invitat un clan intreg de lanosi.Am spalat la el o gramada aseara.Era pus in mijlocul unor alte plante destul de multe si numai el era plin de lanosi cred ca aveau si oras pe el. | |
|
| |
doina
Numarul mesajelor : 648 Localizare : Oltenita Joburi/Distractii : gradinaritul pe balcon Stare de spirit : relaxata Data de inscriere : 27/06/2011
| Subiect: Re: Nerium oleander Vin Apr 06, 2012 8:43 am | |
| Nasol, Gabriela Unul din leandrii mei are frunzele uscate dar ii da lastari noi | |
|
| |
gabriela60
| Subiect: Re: Nerium oleander Vin Apr 06, 2012 1:24 pm | |
| aia cred ca e bine inseamna ca traieste.Mie cand s-au uscat frunzele s-au uscat si ei.Pe asta cu lanosii l-am spalat bine bine si sper c-am scapat de ei .O sa-l verific zilnic.Cred ca s-au saturat si ei de stat in casa. | |
|
| |
doina
| Subiect: Re: Nerium oleander Vin Apr 06, 2012 1:38 pm | |
| Inca nu ai dat leandri afara ? | |
|
| |
gabriela60
| Subiect: Re: Nerium oleander Sam Apr 07, 2012 8:30 am | |
| nu pentru ca noaptea este frig si au mai fost si zilele alea cu vant urat.N-am scos inca florile afara ca nici nu am avut timp dar acum 2 ani am facut-o tot in aceasta perioada si dupa aceea a dat asa un frig ca nu si-au mai revenit tot anul.O sa scot muscatele inainte de Pasti dar hibiscusiii nu. | |
|
| |
Marga
| Subiect: Re: Nerium oleander Sam Apr 07, 2012 11:14 am | |
| Si leandri mei sint tare suparati i-am mai tuns odata frunzele sint uscote si daca vremea asta e asa cu toane saracii sufera la diferente asa mari de temperatura. | |
|
| |
doinabacau
Numarul mesajelor : 947 Localizare : Bacau Joburi/Distractii : lectura,odihna activa Stare de spirit : optimism Data de inscriere : 20/03/2011
| Subiect: Re: Nerium oleander Mar Iun 19, 2012 1:38 pm | |
| Eu promit sa nu-i mai tai niciodata ,atat de drastic! De vreo doua saptamani i-am scos la soare si abia acum incep sa miste... | |
|
| |
doina
| Subiect: Re: Nerium oleander Mar Iun 19, 2012 5:42 pm | |
| Eu i-am scos mai demult la soare dar inca nu au inceput sa formeze boboci. I-am tuns si eu asta toamna asa ca acum trebuie sa mai astept. | |
|
| |
doinabacau
| Subiect: Re: Nerium oleander Mar Iun 19, 2012 7:10 pm | |
| Probabil,spre toamna,Doina,imi pare rau . | |
|
| |
sicamin
Numarul mesajelor : 389 Localizare : timisoara Joburi/Distractii : drumetii ,gradinarit Stare de spirit : destul de buna Data de inscriere : 01/04/2011
| Subiect: Re: Nerium oleander Mier Iul 04, 2012 4:47 pm | |
| Eu am ramas doar 2 cu leandri albi.Am avut si roz si rosu ,dar s-au uscat. I-am pus direct in gradina. | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: Nerium oleander Mier Iul 04, 2012 8:51 pm | |
| Frumosi leandrii tai, Sica! Chiar daca sunt albi, mirosul e la fel de placut. Voi cum ingrijiti leandrul, il udati des, acum vara ? sau le place sa stea mai pe uscat ? | |
|
| |
Marga
| Subiect: Re: Nerium oleander Mier Iul 04, 2012 9:42 pm | |
| O ce frumos cred ca si la mine a scapat unul alb .Acuma a facut boboci .Eu ii ud si de doua ori pe zi acuma. | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Nerium oleander Joi Iul 05, 2012 9:23 am | |
| - Vernil a scris:
- Frumosi leandrii tai, Sica! Chiar daca sunt albi, mirosul e la fel de placut. Voi cum ingrijiti leandrul, il udati des, acum vara ? sau le place sa stea mai pe uscat ?
Apa muuultttaaa. Daca are ghiveci mai mic, chiar de doua ori pe zi cum zice si Marga. Totul e sa ai timp, ceea ce eu nu prea mai am. Ii rezolv seara cu furtunul. | |
|
| |
Marga
| Subiect: Re: Nerium oleander Joi Iul 05, 2012 1:10 pm | |
| Myo crezi ca eu mai am timp si cind te gindesti ca doua sute de litri de apa pe zi pun numai la flori singura citeodata zic ii frumos pentru cine le vede inflorite dar eu cind pic seara poti sa tai lemne pe mine . | |
|
| |
doinabacau
| Subiect: Re: Nerium oleander Joi Iul 05, 2012 1:37 pm | |
| Eu stiu ca leandrul este printre putinele plante,ca si cyperusul si papyrusul,care se bucura sa aiba apa si in farfuriuta,pe vremea asta,iar daca apa e calcaroasa si in armonie cu temperatura mediului,multumeste de doua ori... | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: Nerium oleander Joi Iul 05, 2012 5:53 pm | |
| Multumesc, dragelor. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Nerium oleander | |
| |
|
| |
| Nerium oleander | |
|