Clubul gradinarilor
Bine ati venit !
Haideti sa vorbim despre gradinile noastre !
Clubul gradinarilor
Bine ati venit !
Haideti sa vorbim despre gradinile noastre !
Clubul gradinarilor
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Clubul gradinarilor

Grebla, sapa si urzica fac gradina frumusica !

Portal*AcasaUltimele imaginiÎnregistrareConectare

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]

In jos 
+21
MYRELA
Marga
duduta190578
doinabacau
Karla
sicamin
Mariabt
Vernil
stefana
costieanuconstantin
codruta
geodezia
bubu
Myosotis
gabriela60
doina
Tinkerbell
vickylucia
georgiana
Carina
penelopa
25 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9 ... 14  Urmatorul
AutorMesaj
gabriela60

gabriela60

Numarul mesajelor : 1334
Localizare : Tg.Jiu
Joburi/Distractii : inginer
Stare de spirit : buna
Data de inscriere : 03/07/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 5 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 5 Icon_minitimeVin Dec 02, 2011 3:44 pm

am mancat la cineva niste chestii coji asemeni celor de ecler , umplute cu crema de branza si erau super fa conopida cu maioneza si poti umple cu ea niste coji de choux (sper c-amm scris bine) , ca sa nu pui crema de branza , daca ai de unde sa iei pachete cu foetaj poti sa faci pateuri cu ciuperci , vezi ca mai sus am dat eu o reteta de aluat simplu de facut pe care il poti umple cu ce vrei. Am mai vazut intr-o revista jumatati de lamai mai mici ,golite de miez si umplute cu icre si poti sa-i pui si o jumatate de felie asa ca la un pahar si niste bete din alea gen grisinele de la noi alaturi.Sau poti sa faci o salata de iarna din:o ridiche neagra rasa ,un mar , un morcov, maioneza cat e necesar , sare,piper zeama de lamaie dupa gust amestecate toate. Si cu asta poti umple rosii sau jumatati de lamaie . Sau pasta de peste. Dar la voi nu se gasesc pateuri din foetaj umplute cu ciuperci, cu carne ,cu mere cuetc... din alea crude de numai le bagi al cuptor? [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 5 1059784619
Sus In jos
Karla

Numarul mesajelor : 2635
Localizare : France
Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii
Stare de spirit : vesela
Data de inscriere : 22/03/2011

MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 5 Icon_minitimeVin Dec 02, 2011 4:26 pm

Sigur, Gabriela, se gasesc tot soiul de preparate "crude" numai sa le bagi la cuptor...
Insa nu astea sunt apreciate, ci tot ce e facut cu mana ta, de la ingredientele de baza...

Pateurile cu ciuperci sunt o idee super, am remarcat reteta ta de foietaj, o sa incerc, cu conditia sa pot improviza o crema buna.
Merci
Sus In jos
gabriela60

gabriela60

MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 5 Icon_minitimeVin Dec 02, 2011 4:33 pm

poti pe langa ciuperci sa faci si pateuri cu varza si cu carne, separat.
Sus In jos
Vernil

Numarul mesajelor : 2383
Localizare : acasa
Joburi/Distractii : munca
Stare de spirit : ok
Data de inscriere : 09/06/2008

MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 5 Icon_minitimeVin Dec 02, 2011 5:14 pm

Karla, stiu ca e banala ideea, dar ouale umplute sunt f.apreciate. Fierte bine, apoi galbenusul frecat cu mustar, piper, ulei, pus inapoi in "culcusul" lui de albus, si ornat si ardei sau orice altceva vrei tu.

Eu mai folosesc un aperitiv care se consuma rapid, si anume pateu de ficat frecat cu unt, apoi mestecat cu bucatele de masline, bucatele de castraveti acri.

Fasole batuta (asta e super-cautata) ...
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 5 Icon_minitimeVin Dec 02, 2011 7:36 pm

E adevarat ca toate astea sunt super-idei, merci Gabriela...
Sus In jos
gabriela60

gabriela60

MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 5 Icon_minitimeVin Dec 02, 2011 8:25 pm

eu am facut zilele astea o tava de drob si e usor de preparat si e f bun si nu stiu daca francezii prepara drob si nici nu-ti trebuie multe. Am folosit 1kg ficat de porc si 1 kg ficat de vita si 5oo g slanina,4 cepe mari 1 capatana de usturoi ,2 leg patrunjel si 1 marar si 5 oua.Am fiert ficatl si slanina ,le-am dat prin masina ,dai si ceapa si verdeturile si usturoiu si le amesteci pe toate cu sare si piper dupa gust si cu 5 oua intregi.Ungi tava cu ulei , o tapetezi cu faina pui compozitia si pe deasupra pui un ou batut.Cand e copt se desprinde de margini.Poti sa-l tai in patrate sau romburi ca pe prajituri.
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 5 Icon_minitimeVin Dec 02, 2011 8:48 pm

Genial!
Asta e genul de reteta dupa care frantuzimea se da in vant...

Ei le spun, "terrines" preparatelor cu carne si legume care coc astfel...;
Merci Gabriela, o sa-mi iau carnetul de reteta sa copiez toate astea...
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 5 Icon_minitimeVin Dec 02, 2011 8:50 pm

Waw, si cred ca o sa incerc cu ficat de gasca sau rata indopata, ceea ce francezii numesc "foie-gras"...
Terrine de foie-gras, i-am dat pe spate! bounce bounce
Sus In jos
bubu

Numarul mesajelor : 2033
Localizare : Bucuresti
Stare de spirit : in general buna

MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 5 Icon_minitimeVin Dec 02, 2011 8:51 pm

Si clatite cu carne in loc de pateuri, muncesti mai putin. Sau placinta cu carne cu foi din comert.
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 5 Icon_minitimeVin Dec 02, 2011 8:53 pm

Si cum prepari umplutura, Bubu?
Sus In jos
bubu

Numarul mesajelor : 2033
Stare de spirit : in general buna

MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 5 Icon_minitimeVin Dec 02, 2011 9:02 pm

Ca pt musaca, carne tocata jumate porc, jumate vita (mie imi place si cu oaie, dar stramba altii din nas prin casa) 2-3 cepe tocate cam la un kilogram de carne, totul prajit bine cu sare si piper dupa gust.
Pui foile in tava, umplutura, restul de foi si gata. Eu sunt mai lenesa si nu iau foi din alea subtiri ca trebuie date cu unt, eu iau aluat de foetaj, o foaie groasa care la copt se face multe foi, trebuie tapetata tava si atat. Si poti sa pui si ciuperci.
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 5 Icon_minitimeVin Dec 02, 2011 9:16 pm

Super. Merci, Alina.
Sus In jos
geodezia

geodezia

Numarul mesajelor : 3566
Localizare : Ticleni
Joburi/Distractii : flori.goblene ,
Data de inscriere : 07/06/2011

MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 5 Icon_minitimeSam Dec 03, 2011 4:35 pm

am executat creier pane ca tot aveam lipsa cu cola bineinteles ca nu mai beau nici apa si sfecla rosie cu usturoi si otet .. ma saturasem de peste fript zilele astea ca au venit fetele si a adus d-l Pipi care a fost in vizita la Dragasani ditamai pestele de mare . am mincat peste preparat la tigaie , ciorba de peste si bineinteles peste cu usturoi . asa ca azi facui creier pane . e fu si asta bun asa ca mmiine cred ca execut ficat de gaina cu ceapa si cartofi piure
Sus In jos
Vernil

Numarul mesajelor : 2383
Localizare : acasa
Joburi/Distractii : munca
Stare de spirit : ok

MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 5 Icon_minitimeSam Dec 03, 2011 8:09 pm

Geo, da' tu nu mai esti la cura ? Ca si ficatul, si cartofii, dar mai ales creierul sunt interzise Very Happy Da/ mi-ai facut asa o pofta ... mmm...
Sus In jos
gabriela60

gabriela60

MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 5 Icon_minitimeMier Dec 21, 2011 7:22 pm

fetelor help . Am nevoie de o reteta de cornulete cu nuci macinate in compozitie fara umplutura.Daca stiti careva v-as multumi foarte mult sa-mi scrieti Neutral
Sus In jos
stefana

stefana

Numarul mesajelor : 1443
Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos
Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte
Data de inscriere : 08/06/2008

MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 5 Icon_minitimeMier Dec 21, 2011 11:43 pm

Gabi, e o reteta simpla - de post - pe care o pot tine minte si fara caietelul de prajituri alaturi Very Happy
300 grame faina
1 pachet margarina (din aceea pentru prajituri)
100-150 grame nuci macinate (in functie de cate am disponibile Wink )
arome (vanilie, coaja de lamaie rasa)
Daca vrei pui si 100 grame zahar, dar eu pun doar niste zaharina lichida.
Se amesteca ingredientele si se formeaza mici semilune.
Dupa copt se dau prin zahar pudra aromat cu vanilie (sau tot zaharina pudra, dar nu e acelasi gust).
Daca nu o fac de post, adaug un ou si unt in loc de margarina.
Sus In jos
gabriela60

gabriela60

MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 5 Icon_minitimeJoi Dec 22, 2011 6:31 am

multumesc Stef m-ai salvat ca nora mea vrea tare mult cornulete din astea si erau undeva in oras facute gata dar acum fac numai la comenzi de 3 kg si nu mananca asa de multe.Inca un multumesc.
Sus In jos
stefana

stefana

MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 5 Icon_minitimeJoi Dec 22, 2011 3:47 pm

Am uitat sa-ti zic ca dupa ce amesteci toate ingredientele, aluatul trebuie sa stea sa "se odihneasca" vreo ora la rece (iese mai fraged).
Poti pune si putin bicarbonat sau praf de copt (sa fie mai pufoase), dar eu nu pun.

Mai am o reteta de cornulete, pe care cred ca o stie toata lumea Very Happy
o ceasca bors, 2 cesti ulei si faina cata cuprinde, sa iasa un aluat bun de intins. Se formeaza cam 4 bile, se intind rotund, se taie radial in 8 si se rasucesc cornulete. In mijlocul se pune o bucatica de rahat sau niste gem amestecat cu nuca macinata. Dupa copt se tavalesc fierbinti prin zahar pudra. Sunt foarte fragede.
Sus In jos
Tinkerbell

Tinkerbell

Numarul mesajelor : 2311
Localizare : Insula de Smarald
Joburi/Distractii : scurmatul
Stare de spirit : zburatoare
Data de inscriere : 08/04/2011

MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 5 Icon_minitimeDum Dec 25, 2011 11:29 pm

Stef aluat frantuzesc?
Ce inseamna doar cu nusi fara umplutura,Gabi?
Adica nu date prin masina si amestecate cu gem?
Se pot face usor si cu foi Bella,de alea groase si in interiorul cornuletelor se pun nuci caramelizate,daca nu frei cu gem sau cu rahat
Eu una fac pt Sf Stefan mere impachetate,merge si cu grefruit
Sus In jos
stefana

stefana

MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 5 Icon_minitimeLun Dec 26, 2011 11:19 am

Dara, din bucatele de aluat se fac suluri mici care se indoaie semiluna si asta este tot. Nu se umplu cu nimic.

Sunt bucuroasa ca mi-a reusit iarasi cozonacul cu zaharina [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 5 1982394566 (pusesem mai putina drojdie decat de obicei, dar am framantat mai mult aluatul) . Are doar o culoare mai galbuie la suprafata, cred ca din cauza lipsei zaharului din compozitie.
[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 5 2681445680101198585S200x200Q85 [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 5 2956627230101198585S200x200Q85
Sus In jos
Tinkerbell

Tinkerbell

Numarul mesajelor : 2311
Localizare : Insula de Smarald
Joburi/Distractii : scurmatul
Stare de spirit : zburatoare
Data de inscriere : 08/04/2011

MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 5 Icon_minitimeLun Dec 26, 2011 3:38 pm

Stef cornulete umplute doar cu coca,adica golase?
Mie imi plac cornuletele sa fie pline cu crema
Doamne multa rabdare si mai ales putereai, sa faci cozonaci?
Stef , cu umarul tau dureros si ai framantat atata la cozonaci,eu zic ca familia ar trebui deja sa-ti ridice statuie
La noi cozonac se face doar de PASTE si atunci imi trebuie mult curaj
Noroc ca-mi place pasca cu smantana la nebunie ca altfel nu ma urnea nimeni la atata munca si stat in caldura(pe mine statul in caldura si in aburi ma omoara)
La capitolul prajituri sunt destule si cu crema si fursecuri si oricum pana si Elfu incepe sa intre in haine cu incaltatorul
Sus In jos
stefana

stefana

MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 5 Icon_minitimeLun Dec 26, 2011 4:03 pm

Tinkerbell a scris:
... cu umarul tau dureros si ai framantat atata la cozonaci...
Pai, n-am probleme cu umarul, daca nu trebuie sa ridic mana deasupra capului Very Happy . Am vrut sa testez si "framantatul" asta
http://www.gourmet.com/magazine/video/2008/03/bertinet_sweetdough
dar in final am ales o combinatie intre stilul clasic si cel din imagini king . Plus ca eu pregatesc cam altfel aluatul si nu folosesc decat galbenusuri in compozitie (albusurile le pun in nuca).
Iar la mine in bucatarie nu-i prea cald, de aburi nici vorba.
De Paste mai fac langa cozonaci si pasca.
Cornuletele alea sunt un soi de fursec. Daca faci o data, te-au cucerit, sunt extrem de simplu de realizat. La prajituri cu crema nu ma bag Embarassed
Sus In jos
Myosotis
Admin
Myosotis

Numarul mesajelor : 5257
Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate
Stare de spirit : tot inainte !!!
Data de inscriere : 21/01/2008

MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 5 Icon_minitimeLun Dec 26, 2011 10:52 pm

Mie daca nu-mi miroase a cozonac in casa, nu simt ca e Craciunul/Pastele. Chit ca uneori nu prea a iesit asa cum trebuie, dar mirosul e baza.
Cornuletele cu nuca s-au flescait in tava. Habar n-am de ce. Le-am halit si asa sfaramate ca deh .... mai bine mate sparte decat bucate aruncate [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 5 2945718842
Sus In jos
stefana

stefana

MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 5 Icon_minitimeMar Dec 27, 2011 10:21 am

Myo, aluatul trebuie sa fie destul de vartos si lasat cam o ora la frigider. Ce grasime ai folosit?
Sus In jos
Myosotis
Admin
Myosotis

Numarul mesajelor : 5257
Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate
Stare de spirit : tot inainte !!!
Data de inscriere : 21/01/2008

MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 5 Icon_minitimeMar Dec 27, 2011 11:06 am

Unt. L-am lasat afara unde era ca si in frigider. Nu e prima data cand fac. Cred ca am reteta de mai mult de 15 ani. Dar e cu zahar - 150g zahar, 150g nuci macinate, un pachet de margarina, 300g faina.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 5 Icon_minitime

Sus In jos

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]
Sus 
Pagina 5 din 14Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9 ... 14  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» chestii de dat
» chestii la schimb

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Clubul gradinarilor :: D-ale gurii :: Pofta buna !-
Mergi direct la: