| Clubul gradinarilor Grebla, sapa si urzica fac gradina frumusica ! |
|
| [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] | |
|
+21MYRELA Marga duduta190578 doinabacau Karla sicamin Mariabt Vernil stefana costieanuconstantin codruta geodezia bubu Myosotis gabriela60 doina Tinkerbell vickylucia georgiana Carina penelopa 25 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Mar Dec 27, 2011 5:18 pm | |
| Myo io zic ca e de la margarina Eu reteta de cornulete o stiu cu osanza sau daca e musai cu unt(frecat sa iasa apa din el,ca si la cozonac) Imi ajunge cozonacul la Paste La Craciun se face o prajitura din foi tari care se insiropeaza si intre foi se pune o crema de nuci rase si unt de seminte de canepa I se spune "pelincile Domnului" Fac turta dulce,cornulete cu umplutura de nuci ,gem,rahat sau alternativ gem,mac,susan,fursecuri simple sau cu crema,tort Nema cozonac ca ma pune mama sa frec atata la el ca-mi dau duhu' Stefana si eu tot numai din galbenusuri fac cozonacul,10galbenusuri la 1 kg de faina si jumate de albusuri pun in umplutura de nuca,jumate fac pricomigdale Anul asta am sarit cozonacul si pricomigdalele La Rev fac pricomigdale si tort Diplomat si poate tort de Mascota(desi e tare migalos si e ca sufleul,nu trebuie nici sa soptesti langa el ca se tufleste) | |
| | | Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Mar Dec 27, 2011 9:32 pm | |
| - Tinkerbell a scris:
- Myo io zic ca e de la margarina
Eu reteta de cornulete o stiu cu osanza sau daca e musai cu unt(frecat sa iasa apa din el,ca si la cozonac) Am pus unt nu margarina. Astea nu sunt din alea umplute. Se face coca din faina,unt,zahar si nuca rasa si se modeleaza in mana niste bastonase care se pun in tava indoite, ca o semiluna. Nu se umplu. - Tinkerbell a scris:
- ........
La Craciun se face o prajitura din foi tari care se insiropeaza si intre foi se pune o crema de nuci rase si unt de seminte de canepa I se spune "pelincile Domnului" ........ La noi se numesc turte. Se fac foi foarte subtiri (simbolizeaza scutecele lui Isus) din apa cu faina din care se taie patrate. Se coc pe plita sobei sau pe o tabla pe aragaz. Se lasa la uscat cateva zile. In ajun se face un sirop de apa cu zahar, coaja rasa de lamaie si scortisoara. Se inmoaie fiecare foaie in sirop, se aseaza pe farfurie si se presara cu nuca rasa amestecata cu putin zahar, apoi iar o foaie, iar nuca si tot asa. Se face un teanc cam de o palma inaltime. | |
| | | penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Mier Dec 28, 2011 10:42 am | |
| Si la noi (la Braila), Myo, tot "scutecele lui Iisus" le spune si se fac la fel cum spui tu. Prepararea lor imi aduce aminte de serile Ajunului de Craciun din copilarie, cand umblam cu colindele!!!
Ultima editare efectuata de catre penelopa in Mier Dec 28, 2011 10:46 am, editata de 1 ori | |
| | | penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Mier Dec 28, 2011 10:45 am | |
| Nici eu nu concep Craciun sau Paste fara cozonac. Dar, de regula, il cumpar In schimb, caut si fac noi retete de tort sau prajituri. Anul acesta am experimentat 2 retete gasite intr-o revista: una- tort de zahar ars si, a 2-a, placinta cu iaurt. Se fac usor si sunt extrem de gustoase! Daca intereseaza pe cineva, le voi scrie. | |
| | | georgiana
Numarul mesajelor : 2072 Localizare : valenii de munte/prahova Joburi/Distractii : hibiscusii Stare de spirit : buna Data de inscriere : 19/03/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Mier Dec 28, 2011 11:12 am | |
| Pentru tort vreau eu reteta daca se poate | |
| | | Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Mier Dec 28, 2011 11:45 am | |
| Daca ti-au placut, scrie ca cine stie cui trebuie vreodata. Placinta cu iaurt suna bine la o cura de "dezintoxicare" | |
| | | Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Mier Dec 28, 2011 5:57 pm | |
| - Myosotis a scris:
- Mie daca nu-mi miroase a cozonac in casa, nu simt ca e Craciunul/Pastele. Chit ca uneori nu prea a iesit asa cum trebuie, dar mirosul e baza.
Io cumpar cozonac de la Boromir si ca sa obtin "parfum de sarbatori", dupa care sunt topita, pun o felie de cozonac la microunde si se umple toata casa de miros Sarmale si alte bunataturi fac singurica, asa ca la alea nu-i nevoie sa pun in functiune microundele | |
| | | penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Mier Dec 28, 2011 7:01 pm | |
| Deci, Tort de zahar ars
Ingrediente: - 1/2 cana de zahar, care se caramelizeaza pentru creama: 6 oua, 6 linguri zahar, 600 ml lapte, un plic de zahar vanilat pentru blat: 4 oua, 4 linguri zahar , 4 linguri faina, un praf de copt pentru ornat: frisca si fructe
Mod de preparare - se caramelizeaza zaharul (1/2 cana) intr-o cratita de 3 l si se roteste vasul pana se imbraca peretii, apoi se lasa la racit. Intr-un castron, se amesteca cu telul, ingredientele pentru crema.(6 oua cu 6 linguri zahar, zaharul vanilat si laptele treptat). Se toarna in cratita caramelizata. Separat, se face blatul: se bat albusurile cu zaharul pana se face spuma ca de bezea, se adauga galbenusurile, faina cu praful de copt. Si acest amestec se toarna peste crema, in cratita caramelizata. Se baga in cuptor cam 25-30 min. pana se coace blarul (se incearca cu o scobitoare). Se scoate din cuptor si se lasa la racit. Apoi, se aseaza un platou peste cratita si se rastoarna tortul gata insiropat. Deasupra se orneaza cu frisca si fructe. Eu am pus banane, mandarine si ananas. | |
| | | penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Mier Dec 28, 2011 7:13 pm | |
| Placinta cu iaurtIngrediente - un pachet de foi de placinta, 1 l iaurt, 8 oua, 1 can zahar tos (cine vrea mai putinb dulce, poate pune mai putin zahar), 100 g stafide, 4 plicuri zahar vanilat, un varf cutit sare si aprox. 300 -400 g unt (eu am folosit margarina). Mod de preparare - se topeste untul si cu o parte din el se unge tava, restul punandu-se intre foi. (eu n-am mai topit margarina, am folosit-o solida). Intr-un vas se bat ouale cu zaharul si cu sarea, apoi zaharul vanilat, iaurtul si stafidele. Se desfac foile de placinta si se impart in 3. O parte se pun pe fundul tavii (unse intre ele), apoi o parte din compozitia cu iaurt, iar foi ( a 2-a parte) si restul de compozitie cu iaurt. Deasupra se pune a 3-a parte de foi, unse si la suprafata cu unt si ou. Apoi, se presara zahar tos si se baga la cuptor pana se rumeneste usor deasupra. Recunosc, eu n-am pus decat 2 randuri de foi: la fundul tavii si deasupra | |
| | | georgiana
Numarul mesajelor : 2072 Localizare : valenii de munte/prahova Joburi/Distractii : hibiscusii Stare de spirit : buna Data de inscriere : 19/03/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Mier Dec 28, 2011 7:33 pm | |
| Placinta cu iaurt e tare buna a doua zi cand intra aromele unele in altele si foile nu mai sunt uleioase | |
| | | Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Joi Dec 29, 2011 3:45 pm | |
| Myo ce stiu eu e ca foile se fac rotunde ca sa incapa intr-o cratita,intr-adevar se face un gen de tort cam de vreo 20 de cm Strabunica si bunica le insiropau cu sirop de trandafiri in care puneau un strop de esenta de vanilie sau niste coniecel si intre foi faceau un soi de crema din nuca,susan,seminte de canepa,migdale si alune rase si se punea o foaie sedadea cu crema ,se mai punea inca o foie si tot asa pana sus cred ca se puneau si 30 de foi,ultima era foie Daca vroiai sa-l faci mai atractiv,il rasturnai pe un platou si il imbracai in crema de cacao,vanile sau fructe Oricum nu capatai decat cate o feliuta fina cate o data si nu mai mult de 2(dupa masa) pe zi Prajitura asta nu se face decat de Craciun si oricum nu tine mult Sunt o groaza de prajituri pe care nu le-am mai mancat de zeci de ani Mai facea bunica-mea o prajitura evreiasca o coca gen frantujeasca care se lasa la rece 6-12 ore si apoi se scotea si se faceau niste gogoloaie de nuca si crema si se intindeau pe foaie si iar stateau la rece si dupa aia mai puneai nu stiu ce crema faceai cam 2 zile la ea nu stiu reteta dar era buna rau masa la bunicii mei era plina de bunatatiuri,de la toba,lebea,caltabos,carnati,costita afimata,muschi file,pomana porcului fripturi de vreo 3 soiuri ,sarmale de vreo 3 categorii pana la tot felul de nebunii de prajituri se faceau si prajituri grele cu creme cu unt sau osanza pana la struele cu mere si gutui avea bunica-mea o masuta mai inalta(facuta special de bunica-miu) cu 3 eafturi si aia era plina de platouri si fructiere cu prajituri pt Rev se faceau musia 2 torturi Si se prelindau familia,prietenii finii,cumatrii si cunostiitele din 25 seara pana pe 8 ianuarie Daca m-ar pune cineva sa fac atatea prajituri acu cred ca l-as lua la bataie Noi,copii faceam cornulete(impachetam la ele) fursecuri taiate cu formele,madlene si dadeam pe masina compozitia de biscuiti?(ca sa fiu sincera ,in locul bunica-mii as da afara din bucatarie orice plod;era o galagie si o chiraiala de zile mari;uneori cred ca ne auzea toata strada de cat cantam si chiraiam ;bineinteles ca era si cu imbranceli si cu para si cu plansete ca celalalt nu te lasa sa faci nu stiu ce;probabil ca bunicii mei aveau nervii de otel) Cu toate astea dulciurile erau bune,noi eram murdari de faina,creme din cap pana in picioare si bineinteles ca nu mai mancam nika la masA Daca stie cineva vreo reteta apropiata de ce am descris eu ca prajitura aia evreiasca as vrea si eu s-o stiu | |
| | | Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Vin Dec 30, 2011 8:39 pm | |
| Pentru noaptea de An Nou am facut prajitura cu iaurt a Penelopei, mai ales ca Georgiana a confirmat ca e un desert bun. E comestibila si arata bine, dar am adus ceva schimbari, adica 300 grame stafide, multe esente (rom, vanilie, menta, lamaie) si ceva mai putina grasime. Adca o foaie am uns-o, una nu. Chiar si asa mi s-a parut putintel cam grasa, dar vedem cum se comporta pana maine. Deci, prajitura nu e doar comestibila, ci buna. Multumesc de reteta, Penelopa. Penelopa, uite asa o sa fiu mai aproape de tine, cand voi manca din bunaciunea de prajitura, ma voi gandi la tine Si, fara sa vrei, vei face acelasi lucru. Asa ca ia sa vedem noi cine mai face prajitura pentru noaptea de An Nou ? In 10 minute se termina prepararea ei, si nici la cuptor nu dureaza mult. | |
| | | doinabacau
Numarul mesajelor : 947 Localizare : Bacau Joburi/Distractii : lectura,odihna activa Stare de spirit : optimism Data de inscriere : 20/03/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Sam Dec 31, 2011 8:35 pm | |
| De cativa ani,fac si eu placinta cu iaurt,dupa o reteta auzita la televizor,la care am adus o mica completare,doar deasupra ultimelor foi...(dupa o reteta de pasca cu smantana,dintr-o revista) Ingrediientele: 1 l iaurt,lapte batut 9 oua 250 g zahar arome- rom ,vanilie sare foi de placinta (doar 6,pot face a doua placinta,raman inca 6,daca le impachetez bine la loc,apoi pun totul in foaie de aluminiu)
Procedura e la fel de simpla,gata in cateva minute:
se bat 7 oua cu zaharul si un praf de sare,se adauga iaurtul si mirodeniile pun hartie de copt,in tava aragazului,sa depaseasca marginea se pun doua foi,jumatate din compozitie,alte doua foi si restul compozitiei,iar deasupra ultimele doua foi. Acum,intr-un castron,bat bine cele doua oua,sau numai galbenusurile,cu 3-4 vanilii si o lingura,doua de smantana, si intind pe suprafata placintei. Restul il stiti ,deja...e delicioasa,usor de facut si nu se invecheste niciodata!
| |
| | | penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Dum Ian 01, 2012 10:40 am | |
| Buna ideea ta, Doinabacau! O pun si eu in aplicare, mai ales ca aceasta "prajitura" este adorat de sotul meu. Este prima oara cand il vad mancand cu placere o prajitura. | |
| | | doinabacau
Numarul mesajelor : 947 Localizare : Bacau Joburi/Distractii : lectura,odihna activa Stare de spirit : optimism Data de inscriere : 20/03/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Dum Ian 01, 2012 4:04 pm | |
| Si la noi,mananca toata lumea,cu placere! Se recomanda sa se intepe suprafata,din loc in loc,dar nu e obligatoriu...Cand am facut prima data si am deschis usa cuptorului,era de trei ori mai inalta decat ramane,atunci cand e coapta,iar gustul mi-a amintit de o branza scoapta doar cat sa se adune,deasupra zerului. La tara avem un vecin care ne aduce lapte cu galeata,si am invatat sa fac branza cu smantana,iese extrem de buna,cand se incalzeste doar,laptele prins,pe plita cu foc moale!
| |
| | | Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Dum Ian 01, 2012 4:25 pm | |
| Va rog, stie cineva o reteta de tort diplomat ? Dar una incercata, nu de pe net. Acum, ca m-am linistit in privinta cainelui meu, vreau sa fac un tort diplomat pentru ziua de Sf.Ion. | |
| | | doinabacau
Numarul mesajelor : 947 Localizare : Bacau Joburi/Distractii : lectura,odihna activa Stare de spirit : optimism Data de inscriere : 20/03/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Dum Ian 01, 2012 5:37 pm | |
| Parca am vazut in pagina lui lety,pe sunphoto,Vernil ,cred ca poti incerca,cu incredere!
| |
| | | geodezia
Numarul mesajelor : 3566 Localizare : Ticleni Joburi/Distractii : flori.goblene , Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/06/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Dum Ian 01, 2012 7:50 pm | |
| facui si io reteta de la Gabriela si iesii buna | |
| | | Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Lun Ian 02, 2012 1:02 am | |
| Cred ca dupa sf Ioan o sa cantaresc cam 1 tona............ma si vad pe post de balena Am facut cremsnit si tort diplomat (facut dupa carte),tiramisu si negrese Merele infofolite insa au avut cel mai mare succes Din pacate mai mult de 10 mere la o tura nu poti face Prefer sa fac o tura mica si sa mai fac alta data Cu gref inca n-am incercat Stie cineva o reteta de gogosi,dar nu de alea cu aluat de cozonac Sa se faca repede,sa nu fie foarte multe si sa fie bune.eventual cu umplutura(crema ,fructe)
| |
| | | doinabacau
Numarul mesajelor : 947 Localizare : Bacau Joburi/Distractii : lectura,odihna activa Stare de spirit : optimism Data de inscriere : 20/03/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Lun Ian 02, 2012 3:36 pm | |
| Eu fac gogosi cu branza de vaci... 1/2 Kg branza de vaci,proaspata,bine framantata,pana devine ca o pasta 1 l lapte batut 6 oua sare,zahar,arome, dupa gust 1 plic si 1/2,praf de copt ,stins 1 kg faina,aproximativ
Se amesteca bine ,toate ingredientele si se adauga faina la urma,astfel incat,compozitia sa aibe consistenta unei smantani groase si se toarna cu lingura,intr-un vas larg,cu ulei fierbinte. Daca sunt mai putin dulci,se pudreaza cu zahar. Sunt moi si gustoase,bune si reci. | |
| | | Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Mar Ian 03, 2012 9:47 pm | |
| Si branza si lapte batut? Iti ies cam un lighean de gogosi ,Doina? As putea sa reduc proportional cantitatile? Noi suntem putini si n-as vrea sa hranesc tot satul Multumesc mult pt reteta ,o s-o fac Mai in tolba si alte retete? De exemplu de papanasi cu branza? Nu de aia cu aluat de cozonac Cred ca se faceau cu branza de vaci,gris si cartofi Avea bunica-mea niste retete super Nu stiu ce s-a intamplat cu retetarul ei si de aia intreb Papanasii de care spun eu se pot face si fierti si prajiti in tigaie | |
| | | Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Mar Ian 03, 2012 9:48 pm | |
| PS prajitura aia de Craciun cu foietaj se numeste Pelincile Domnului sau Julfa(mi-am scurmat amintirile si a am gasit numele) | |
| | | gabriela60
Numarul mesajelor : 1334 Localizare : Tg.Jiu Joburi/Distractii : inginer Stare de spirit : buna Data de inscriere : 03/07/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Mier Ian 04, 2012 8:15 am | |
| o reteta de diplomat pot sa-ti dau eu ca tocmai am facut si a iesit foarte buna si pentru ca am trei Ioni in casa vor sa le fac si de Sf.Ion. 1 galetica de iaurt de 900g frisca pentru ornat 1 cutie compot de ananas esenta vanilie 3 plicuri gelatina Dr.Oetkher zahar dupa gust piscoturi de sampanie din comert(de 5 lei)( acum vreau sa-l fac cu pandispan) o mana de stafide Pentru ca iaurtul este foarte dulce si cremos am renuntat sa mai folosesc la compozitie si frisca am amestecat iaurtul cu zahar (dupa gust),cu esenta de vanilie, pana s-a topit zaharul si am pus apoi cele 3 gelatine pe care le-am dizolvat in putina apa rece cu zahar pe care le-am pus putin pe foc pana la dizolvare totala (sa nu le clocotiti).Apoi le-am pus si pe ele in compozitie. Am luat 2 tavi de chec si le-am tapetat cu folie din aceea gen celofan si am pus piscoturi pe fundul lor,pe care le-am stropit cu zeama de la compot, am pus deasupra o parte din compozitie, am presarat bucati de ananas ,stafide, apoi am mai pus niste piscoturi si am turnat restul de compozitie si am presarat restul de fructe. Sa nu te sperii daca piscoturile se mai ridica pentru ca arata bine in compozitie.Am pus tavile in frigider pana a doua zi. Dupa o zi le rastorni pe platou, tava ,ce ai tu, am vazut ca se pot face si in forme rotunde, si le-am ornat cu frisca si eu am avut niste fructe de kivi. A fost foarte bun si singura prajitura din care n-a mai ramas nimic.
In reteta de diplomat iaurtul se amesteca si cu o cantitate de frisca de 400g dar eu vazand ca iaurul nu este acru am considerat ca nu e necesar sa mai pun frisca si a iesit foarte bun.Cui ii place se mai pot pune in compozitie bucatele de coaja de portocala fierte in putin sirop de zahar dar la copii mei nu le place coaja de portocala si lamaie. | |
| | | doinabacau
Numarul mesajelor : 947 Localizare : Bacau Joburi/Distractii : lectura,odihna activa Stare de spirit : optimism Data de inscriere : 20/03/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Mier Ian 04, 2012 1:01 pm | |
| Si branza si lapte batut, Tink,am aflat reteta asta acum vreo treizeci de ani,de la o ardeleanca,care lucra la Bacau! Cat au fost fetele mici,am facut-o mereu,dar secretul l-am aflat singura,in privinta cantitatilor... Daca punem prea multa branza,absoarbe ulei si nu sunt prea gustoase,gogosile! Sigur ca poti micsora cantitatile!
Iar papanasi...,am facut extrem de rar,tot bunica facea! Am totusi,o reteta...
400 gr faina 3 oua 100gr apa 200 gr branza de vaci smantana,optional marar verde sare,mirodenii Se face o coca din 2 oua,faina si apa,intindem turta si facem patrate de 8-10cm. Separat,amestecam branza cu oul ramas si cu marar si impartim compozitia,cu lingurita,pe patratele formate,le pliem in triunghi,apasand bine marginile si le dam drumul in apa in care am pus un pic de sare si acum fierbe. Cand se ridica la suprafata,sunt gata si se pot servi cu smantana ,sau fara... Se pot face si cu zahar... | |
| | | doinabacau
Numarul mesajelor : 947 Localizare : Bacau Joburi/Distractii : lectura,odihna activa Stare de spirit : optimism Data de inscriere : 20/03/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Mier Ian 04, 2012 1:03 pm | |
| A,turtele de craciun,simbolizeaza scutecele,pelincile Domnului... | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] | |
| |
| | | | [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |
|