Clubul gradinarilor
Bine ati venit !
Haideti sa vorbim despre gradinile noastre !
Clubul gradinarilor
Bine ati venit !
Haideti sa vorbim despre gradinile noastre !
Clubul gradinarilor
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Clubul gradinarilor

Grebla, sapa si urzica fac gradina frumusica !

Portal*AcasaUltimele imaginiÎnregistrareConectare

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]

In jos 
+21
MYRELA
Marga
duduta190578
doinabacau
Karla
sicamin
Mariabt
Vernil
stefana
costieanuconstantin
codruta
geodezia
bubu
Myosotis
gabriela60
doina
Tinkerbell
vickylucia
georgiana
Carina
penelopa
25 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 14  Urmatorul
AutorMesaj
penelopa

penelopa

Numarul mesajelor : 4030
Localizare : Peris de capitala
Joburi/Distractii : multiple
Stare de spirit : vesnica nemultumire
Data de inscriere : 04/03/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 9 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 9 Icon_minitimeMar Mar 06, 2012 8:45 pm

Cu beutura stau prost Wink Colecistul nu-mi permite decat, cel mult, un pahar cu vin natural. pirat
Sus In jos
georgiana

georgiana

Numarul mesajelor : 2072
Localizare : valenii de munte/prahova
Joburi/Distractii : hibiscusii
Stare de spirit : buna
Data de inscriere : 19/03/2011

MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 9 Icon_minitimeMar Mar 06, 2012 8:48 pm

Eu nu beau deloc, doar vara, in modocazional, maibeau cate un pahar de bere
Sus In jos
bubu

Numarul mesajelor : 2033
Localizare : Bucuresti
Stare de spirit : in general buna
Data de inscriere : 09/06/2008

MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 9 Icon_minitimeSam Mar 31, 2012 9:48 pm

Mai fetelor, mai les oltencele aveti idee cum se face ciorba de stevie (dragavei) acrita cu otet ? Caut reteta pe net si nimic, numai acrita cu bors. Facea bunica o ciorba de dragavei cu otet de mancam o oala intreaga.
Sus In jos
gabriela60

gabriela60

Numarul mesajelor : 1334
Localizare : Tg.Jiu
Joburi/Distractii : inginer
Data de inscriere : 03/07/2011

MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 9 Icon_minitimeMar Apr 03, 2012 8:49 am

calesti o ceapa cu putin ulei si daca ai niste slaninuta afumata tocata marunt.Daca ai rosii toci una sau 2 si le calesti si pe ele,pui o mana de orez, apa si dragaveiul tocat nu chiar marunt.Sarezi dupa gust si cand consideri ca totul e fiert iei ciorba de pe foc si o dregi cu ou.Adica eu la ciorbe folosesc doar galbenusul pe care-l bati cu putina apa si cu otet dupa gust si il amesteci in ciorba.
Sus In jos
bubu

Numarul mesajelor : 2033
Stare de spirit : in general buna
Data de inscriere : 09/06/2008

MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 9 Icon_minitimeMar Apr 03, 2012 11:31 am

Multumesc.
Sus In jos
doinabacau

Numarul mesajelor : 947
Localizare : Bacau
Joburi/Distractii : lectura,odihna activa
Stare de spirit : optimism
Data de inscriere : 20/03/2011

MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 9 Icon_minitimeMar Apr 03, 2012 8:12 pm

Doamnelor,pentru ca se apropie Invierea si cred ca aproape toate faceti pasca,va rog ,as dori o reteta pentru cea cu ciocolata,daca se poate.
De multa vreme,eu am gasit in revista "Familia Mea",o reteta pentru cea cu smantana,usor de facut si foarte gustoasa:
Cantitati:
750gr,branza de vaci
5 oua
10 linguri zahar tos
3 linguri lapte praf
1/4 kg smantana
2 linguri faina
coaja de la o lamaie
1/4 stafide
o,100 kg unt topit
2 prafuri de vanilie.

Se framanta bine branza de vaci cu furculita,ca sa nu ramana cocoloase. Se pune un praf de sare,se adauga galbenusurile de ou,zaharul,praful de lapte,faina,smantana,stafidele,mirodeniile si untul topit. Se amesteca totul bine,pana se omogenizeaza ca o pasta. La urma se aduga albusurile batute spuma tare si din nou se amesteca totul,dar incet. Se tapeteaza tava cu hartie de copt se pune compozitia si se coace la foc potrivit,cca . o ora.

Pentru ca scade compozitia ,daca smantana nu a fost pusa la scurs(intr-un prosop,pe o farfurie cu malai,care va absorbi zerul), eu dublez cantitatea,pentru tava aragazului.

Iar ouuale ,le colorez usor,cu hartie creponata.
Sus In jos
doinabacau

MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 9 Icon_minitimeMar Apr 03, 2012 8:43 pm

Uitasem sa specific faptul ca deasupra,intodeauna,intind pe toata suprafata amestecul din doua oua batute bine cu doua linguri de samntana si doua-trei prafuri de vanilie. Ideale sunt ouale de la tara...
Sus In jos
gabriela60

gabriela60

MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 9 Icon_minitimeVin Apr 06, 2012 8:17 am

am gasit o reteta in ultimul practic in bucatarie.Eu nu fac decat pasca cu branza si aia din aluat de cozonac dar scriu reteta aici in poza arata bine.
Aluatul:50g drojdie; 8 galbenusuri; 500ml lapte dulce; 300g zahar; 200g unt; coaja de lamaie.
Umplutura:100g ciocolata; 2 linguri cacao; 2 linguri faina; 4 oua; 1 pahar lapte dulce; 100g unt 1 plic zahar vanilat.
Amesteci toate ingredientele pentru aluat intr-un castron mare(in prealabil faci maiaua din drojdie,putin zahar,putin lapte caldut,putina faina).Dupa ce a crescut maiaua framanti bine aluatul si-l lasi la crescut.
La umplutura bati ouale cu zaharul pe foc mic,pana se intaresc,adaugi faina amestecata cu cacaua si cu lapte caldut,cu ciocolata,amesteci continuu pana obtii o crema groasa.O lasi la racit dupa care adaugi untul,frecand bine pana se incorporeaza.Ungi o forma si o tapetezi, asezi aluatul dospit pe fundul si pe marginile formei,apoi torniumplutura si o bagi la cuptor.Cand s-a rumenit o scoti si olasi sa se raceasca.
Sus In jos
stefana

stefana

Numarul mesajelor : 1443
Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos
Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte
Data de inscriere : 08/06/2008

MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 9 Icon_minitimeVin Apr 06, 2012 12:28 pm

Ingredientele de la aluat sunt pentru 1 kg de faina, nu?
Sus In jos
doina

doina

Numarul mesajelor : 648
Localizare : Oltenita
Joburi/Distractii : gradinaritul pe balcon
Stare de spirit : relaxata
Data de inscriere : 27/06/2011

MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 9 Icon_minitimeVin Apr 06, 2012 1:06 pm

Noi nu facem pasca in schimb fac 2-3 feluri de prajituri si tort.
Cozonacul cred ca-l vom cumpara.
Joi vopsesc oua impreuna cu sora mea. De obicei vopseam aproape 200 oua dar acum o sa vopsim mai multe ca am mai adaugat pe lista 1 familie [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 9 2627208998 pentru care o sa vopsim.
Sus In jos
gabriela60

gabriela60

MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 9 Icon_minitimeVin Apr 06, 2012 1:35 pm

scuze ca nu am fost atenta dar ai dreptate Stef mai scrie si 1 kg faina.
Daca mai vreti retete sa-mi spuneti ca vad prin toate revistele din astea cu pasca.
Sus In jos
georgiana

georgiana

MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 9 Icon_minitimeVin Apr 06, 2012 2:44 pm

doina a scris:
Noi nu facem pasca in schimb fac 2-3 feluri de prajituri si tort.
Cozonacul cred ca-l vom cumpara.

ce prajituri faceti, doamna Doina? ca vreau idei [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 9 1059784619
Sus In jos
doina

doina

MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 9 Icon_minitimeVin Apr 06, 2012 8:11 pm

Am, descoperit acum vre-o 2 luni o prajitura foarte simpla, care se face cam in 10 minute, cu mac si nuca de cocos pe care am facut-o de cateva ori si mi-a placut foarte mult.
O sa caut link-ul si sper sa dau de el daca va intereseaza sau o sa o scriu.
Voi face Amandine pentru ca imi plac foarte mult mie si un salam de biscuiti care e preferatul fetei.
Tortul va fi cu iaurt, frisca, fructe si gelatina.
Daca doriti retetele o sa le scriu.
Sus In jos
georgiana

georgiana

MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 9 Icon_minitimeVin Apr 06, 2012 8:12 pm

eu vreau retetele la prajitura cu mac si la amandina
Sus In jos
doina

doina

MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 9 Icon_minitimeVin Apr 06, 2012 8:50 pm

Georgiana , amandina o fac dupa reteta lui Edith de aici http://www.edithskitchen.ro/2008/11/tort-amandina.html mi-a iesit din prima si eu sunt topita dupa ciocolta si rom.
Deasupra am pus glazura gata preparata de la Lidl.
Reteta de prajiturta cu mac si nuca de cocos e de aici http://www.lalena.ro/106-reteta-chec-cu-mac-si-nuca-de-cocos.html

Ultima editare efectuata de catre doina in Vin Apr 06, 2012 8:54 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
georgiana

georgiana

MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 9 Icon_minitimeVin Apr 06, 2012 8:54 pm

multumesc
Sus In jos
stefana

stefana

Numarul mesajelor : 1443
Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos
Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte
Data de inscriere : 08/06/2008

MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 9 Icon_minitimeSam Apr 07, 2012 8:20 am

Tortul ala amandina pare grozav, dar eu nu indraznesc sa mai fac dulciuri din astea (blogul lui Edit e suuper Very Happy ) ca nu ies bune cu inlocuitori de zahar Neutral
Sus In jos
gabriela60

gabriela60

MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 9 Icon_minitimeSam Apr 07, 2012 8:38 am

eu la inlocuitori de zahar fac rulouri cu crema de vanilie, ecler si strudel cu mere cu pachete de foetaj din comert.Eu iau de la Kaufland niste pachete cu coca de foetaj pe care o intind eu si-mi ies doua foi bune din el.Eu nici nu am incercat niciodata altceva decat cyclamat dar cred ca ar merge la un pandispan(cred nu sunt sigura).
Sus In jos
georgiana

georgiana

MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 9 Icon_minitimeSam Apr 07, 2012 9:12 am

de pe blogul lui Edith am facut prajitura cu branza si fanta, care la noi se bucura de succes
Sus In jos
MYRELA

MYRELA

Numarul mesajelor : 23
Localizare : bistrita
Joburi/Distractii : gradinarit
Stare de spirit : apreciez munca unora /fericirea altora
Data de inscriere : 20/02/2012

MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 9 Icon_minitimeSam Apr 07, 2012 4:27 pm

ce ma fac femei bune, ca anul asta tre sa respect [ pentru sotul meu ] un regim drastic si la dulciuri n-am nici o idee , inafara de salata de fructe fara frisca , poate doar cu iaurt...
deci e asa? fara zahar, miere, fara grasimi- max 2 linguri ulei- , fara ciocolata, fara smantana, fara faina, fara oua dureri de cap

ce ma fac?
Sus In jos
doina

doina

MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 9 Icon_minitimeSam Apr 07, 2012 5:17 pm

Off Myrela Sad , cred ca cel mai bun lucru este sa nu faci nici prajituri si nici oua.
Respectati amandoi regimul sotului tau si tu ciugulesti din alimentele interzise cand va duceti in vizite.
Sus In jos
MYRELA

MYRELA

Numarul mesajelor : 23
Localizare : bistrita
Joburi/Distractii : gradinarit
Stare de spirit : apreciez munca unora /fericirea altora
Data de inscriere : 20/02/2012

MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 9 Icon_minitimeSam Apr 07, 2012 5:27 pm

Eu n-am nici o pofta, dar voiam sa-i fac lui o surpriza, asa printr-o magie poate as gasi ceva sa mearga cu regimul, ca, sti cum e, ce ti-e interzis te tenteaza si-i un pofticios pe dulciuriiiiii, dar se abtine , ce-i drept cu ochiii lungi,dar e ambitios.
Sus In jos
doinabacau

MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 9 Icon_minitimeSam Apr 07, 2012 6:59 pm

Gabriela,iti multumesc pentru reteta de pasca!
Sus In jos
gabriela60

gabriela60

MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 9 Icon_minitimeSam Iun 16, 2012 8:56 am

fetelor ce este cu voi gradinari,gradinari dar cu burta goala? Pai nu va mai este foame de nimic?Mai dati si voi cate o reteta ca nu mai stiu ce sa mai gatesc.Si acum daca tot v-am bazait sa va spun ce am incercat ieri dintr-o revista.Chifle umplute si sa stiti ca le-au mancat repede pe toate,adica 10 bucati.Am avut o mana de carne tocata ,o punga de ciuperci un ardei,ceapa si rosii.Am tocat ceapa si am calit-o putin cu carnea si restul componentelor,am pus sare,piper patrunjel si o foaie de dafin.La chifle le-am luat putin capacul caci inauntru nu sunt prea pline.Am uns tava cu margarna.Pe ele le-am muiat repede in lapte(sa nu se tina mult in lapte)si le-am pus in tava,apoi le-am umplut cu compozitia.Deasupra am pus cate o felie de rosie drept capac peste care am presarat putina branza rasa si cate o lingura de ou batut cu putin lapte si le-am dat la cuptor.Sunt ca niste minipite pe care le poti tine in mana si sunt foarte aspectoase.Cred ca poti sa le umpli cu tot ce ai,salam feliute de carnaciori.Acum o sa incerc cu bucati de franzela sa iasa ca niste barcute.Mie mi-ar place numai cu legume si branza dar ai mei sunt carnivori.
Myrela ma gandeam pentru sotul tau sa incerci cu fructe,zeama de fructe indulcita cu indulcitori si gelatina sa-i faci in vase mici pe care sa le rastorni apoi pe farfuriute si sa le ornezi cu putin iaurt.Ar iesi ca niste jeleuri.Chestia cu regimul este valabila si pentru mine caci din cauu vederea.za diabetului n-am mai vazut.Abia acum incep sa-mi revin cu vederea.
Sus In jos
Tinkerbell

Tinkerbell

Numarul mesajelor : 2311
Localizare : Insula de Smarald
Joburi/Distractii : scurmatul
Stare de spirit : zburatoare
Data de inscriere : 08/04/2011

MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 9 Icon_minitimeLun Iun 25, 2012 11:45 am

Pe caldura asta mai gateste cineva?
La mine se mananca in general legume din gradina(rosii,castraveti,ceapa,dovlecei,vinete)
cu sosuri pe baza de iaurt
In miez de noapte se mai face cate un gratar de peste,fructe de mare sau pui si cu legume (dovlecei ,vinete,cartofi noi)
Cate o ciorba de zarzavat o data pe saptamana ,ceva fasole fiarta pt salata ,compot si ceai
Am facut dovlecei umpluti aseara ca era racoare
Am mutat bucataria pt animale ca sa nu mai facem caldura in casa
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 9 Icon_minitime

Sus In jos

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]
Sus 
Pagina 9 din 14Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 14  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» chestii de dat
» chestii la schimb

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Clubul gradinarilor :: D-ale gurii :: Pofta buna !-
Mergi direct la: