| [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] | |
|
+21MYRELA Marga duduta190578 doinabacau Karla sicamin Mariabt Vernil stefana costieanuconstantin codruta geodezia bubu Myosotis gabriela60 doina Tinkerbell vickylucia georgiana Carina penelopa 25 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Mar Oct 04, 2011 8:58 am | |
| Acum, dupa ce-am experimentat prajitura "bio"cu mere a lui Myo (am mai venit sa citesc o data, ca nu-mi iesea la socoteala cu ... "aluatul" care nu era aluat . Abia atunci am realizat ede ce spunea Myo "prafoase" ), hai Geo, sa-ti zic si eu de o reteta trasnita a mea cu dovleac. - fac aluat ca de pizza( 1 cana apa, 1/2 cana ulei, un cub mic drojdie, 1/2 kg faina.) Il las la dospit pana se umple castronul, apoi fac 3 foi din el (cu sucitorul, ca este un aluat foarte elastic, te joci cum vrei cu el) pe care le umplu cu dovleacul calit cu mirodenii si putin zahar. Le rulez (ca la strudel), le pun in tava unsa cu margarina, dau cu ou pe deasupra si, gata placinta, dupa ce o las la cuptor pana se rumeneste putin. | |
|
| |
geodezia
Numarul mesajelor : 3566 Localizare : Ticleni Joburi/Distractii : flori.goblene , Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/06/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Mar Oct 04, 2011 10:10 am | |
| pai atunci pun in foi de lica gata facute ca mie nu prea imi ies aluaturile astea . | |
|
| |
codruta
Numarul mesajelor : 240 Localizare : Veldhoven - Olanda Joburi/Distractii : xxx Stare de spirit : oscilanta Data de inscriere : 25/03/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Mar Oct 04, 2011 10:31 am | |
| Myo, la prajitura cu prafoase si mere, merele se pun stoarse sau nu? | |
|
| |
costieanuconstantin
Numarul mesajelor : 223 Localizare : codlea Joburi/Distractii : gradinarit , albine ,noutati Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/03/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Mar Oct 04, 2011 11:43 am | |
| - penelopa a scris:
- Acum, dupa ce-am experimentat prajitura "bio"cu mere a lui Myo (am mai venit sa citesc o data, ca nu-mi iesea la socoteala cu ... "aluatul" care nu era aluat . Abia atunci am realizat ede ce spunea Myo "prafoase" ), hai Geo, sa-ti zic si eu de o reteta trasnita a mea cu dovleac.
- fac aluat ca de pizza( 1 cana apa, 1/2 cana ulei, un cub mic drojdie, 1/2 kg faina.) Il las la dospit pana se umple castronul, apoi fac 3 foi din el (cu sucitorul, ca este un aluat foarte elastic, te joci cum vrei cu el) pe care le umplu cu dovleacul calit cu mirodenii si putin zahar. Le rulez (ca la strudel), le pun in tava unsa cu margarina, dau cu ou pe deasupra si, gata placinta, dupa ce o las la cuptor pana se rumeneste putin. pai de-a aia te-ai maritat ca esti buna !!!!! | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Mar Oct 04, 2011 11:47 am | |
| - codruta a scris:
- .. la prajitura cu prafoase si mere, merele se pun stoarse sau nu?
Nu cred ca trebuie stoarse, doar ala este tot lichidul din "aluat". | |
|
| |
gabriela60
Numarul mesajelor : 1334 Localizare : Tg.Jiu Joburi/Distractii : inginer Stare de spirit : buna Data de inscriere : 03/07/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Mar Oct 04, 2011 12:26 pm | |
| Pene eu fac un aluat in genul celui spus de tine dar care in cuptor se desface in foi ca la strudel si o sa fac si eu cu dovleac n-am facut niciodata placinta cu dovleac acum sa av dau reteta mea de aluat: 1/2 kg faina , un praf sare , un cub drojdie , una cana ulei (cana sa nu fie chiar din aceea mare de ceai dar mai mare decat cea de cafea) , 1 cana apa calduta (aceeasi cana) , o manuta zahar pe care o dizolvi cu drojdia. pui faina , sarea drojdia dizolvata cu apa si zahar , din acana de ulei sa mai lasi cam un sfert pe fundul ei si se framanta o coca pe care s-o poti intinde cu sucitorul. restul de ulei ramas in cana se amesteca cu faina ca sa devina o crema care curge si dupa ce ai intins foaia o ungi cu aceea crema de ulei cu faina dupa ce ai uns foaia , o rulezi ca pe clatita si tai din ea cate bucati vrei ca sa faci 2 , 3 , cate foi vrei pe care le umpli cu ce doresti mere , branza , dovleac , dulceata ,ciuperci ,etc. ungi tava cu ulei si o tapetezi cu faina si le dai la cuptor eu de obicei le fac sub forma de strudel adr merge si cu 2 foi una jos si una deasupra iese gen foetaj si nu trebuie lasata la crescut si daca vrei poti s-o ungi cu ou dar nu prea e nevoie | |
|
| |
geodezia
Numarul mesajelor : 3566 Localizare : Ticleni Joburi/Distractii : flori.goblene , Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/06/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Mar Oct 04, 2011 1:06 pm | |
| ete asa poate ma invat si eu la prajituri . va multumesc inmiit | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Mier Oct 05, 2011 3:44 pm | |
| - codruta a scris:
- Myo, la prajitura cu prafoase si mere, merele se pun stoarse sau nu?
Nu le-am stors niciodata. Dar nici nu prea au avut zeama, fiindca le-am ras si imediat le-am folosit. | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Mier Oct 05, 2011 9:48 pm | |
| ... pai, daca ar fi stoarse merele, cu ce zeama s-ar mai lega prafoasele ? Eu mai fac o data reteta imbunatatita ... adica, pun nuci taiate peste stratul de mere si fac si siropul dar o cantitate mica, iar maclavaisul in asez in cratita rotunda ca sa-mi iasa tort. | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Mier Oct 05, 2011 9:49 pm | |
| Gabriela, voi face si eu aluatul tau foi-etajat, dar cu branza. | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Mier Oct 05, 2011 10:02 pm | |
| Ba, chiar m-am remaritat, Costica, de "buna" ce sunt Da', stii cum se zice pe la noi, ca femeile gospodine sunt bune de proaste! | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Dum Oct 09, 2011 12:03 pm | |
| Myo, sa traiesti o mie de ani1 Am facut prajitura cu mere - prafoasa - este extraordinar de buna si de efect maxim. Am urmat instructiunile date de tine, mai putin siropul de la sfarsit, nu era cazul, era suficient de suculenta. Iar dupa straturile cu mere puneam scortisoara. Este foarte comod de facut (cu tot cu rasul merelor) pregatirea prajiturii a durat exact 10 minute. Se taie mai usor a doua zi, dupa ce sta cateva ore. Sincer, nu credeam ca iese ceva (ma refer si la partea estetica),, dar surpriza a fost de proportii. | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Dum Oct 09, 2011 12:31 pm | |
| Maine incerc sa refac prajitura prafoasa, insa voi inlocui merele cu branza dulce-smantana-oua-stafide. Va zic daca merge. | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Dum Oct 09, 2011 12:36 pm | |
| Ma bucur ca v-a placut prafoasa Mie cel mai greu imi e pana tai merele si le curat de samburi. Dupa aceea le bag la robot si merge repede. | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Dum Oct 09, 2011 12:49 pm | |
| Ai incercat sa schimbi umplutura ? eventual cu prune (jumatati) sau branza ? | |
|
| |
gabriela60
Numarul mesajelor : 1334 Localizare : Tg.Jiu Joburi/Distractii : inginer Stare de spirit : buna Data de inscriere : 03/07/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Lun Oct 10, 2011 7:26 pm | |
| azi am facut si eu prafoasa si mai am 4 bucatele dintr-o tava a fost super si eu i-am pus si sirop o sa incerc si cu branza dar ma gandesc daca ii fac sirop de lapte cu zahar si vanilie cred ca n-ar fi rau adica nu stiu cat de zemoasa ar fi branza ca sa se umfle prafosul ce mai felicitari Myo de reteta le-a placut tuturor celor din casa si se face asa usor | |
|
| |
geodezia
Numarul mesajelor : 3566 Localizare : Ticleni Joburi/Distractii : flori.goblene , Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/06/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Mar Oct 11, 2011 6:50 pm | |
| Draga Myo mi-a iesit prajitura pufoasa super sa traiestii tu sa ne mai inveti si noi sa mincam bunatati si sper sa imi iese si a 2 a oara la fel de buna . am halit din prima 2 bucati . multam .vad eu ca vreti sa faceti din mine muiere de casa . | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| |
| |
geodezia
Numarul mesajelor : 3566 Localizare : Ticleni Joburi/Distractii : flori.goblene , Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/06/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Vin Oct 14, 2011 8:06 am | |
| de -ale inventici marca Geo .prafoasa lu Myo am adaptat-o cu dovleac . adica compozitia dovleacul +smintina + zahar in loc de mere a fost mortala . a iesit super .. cred ca am sa incerc prafoasa + ceva crema de vanilie hihi hi ....... | |
|
| |
codruta
Numarul mesajelor : 240 Localizare : Veldhoven - Olanda Joburi/Distractii : xxx Stare de spirit : oscilanta Data de inscriere : 25/03/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Vin Oct 14, 2011 10:30 am | |
| Si eu am facut prafoasa. Super buna. Sunt si eu curioasa cum e cu branza. | |
|
| |
geodezia
Numarul mesajelor : 3566 Localizare : Ticleni Joburi/Distractii : flori.goblene , Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/06/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Vin Oct 14, 2011 11:03 am | |
| Gabriela zicea ca o sa incerce cu brinza | |
|
| |
gabriela60
Numarul mesajelor : 1334 Localizare : Tg.Jiu Joburi/Distractii : inginer Stare de spirit : buna Data de inscriere : 03/07/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Vin Oct 14, 2011 2:14 pm | |
| n-am apucat sa fac cu branza dar azi am facut cu gutui si mi-a iesit super dar trebuie si putin sirop iese foarte aromata | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Vin Oct 14, 2011 4:46 pm | |
| Intrebarea mea e ce inseamna o cana ? Eu nu stiu sa fac prajituri decat cu grame In casa am cani care au 200g/250g/300g Ca si cu lingurile.......care daca le iau pe alea de la bunica cred ca au vreo 40g Am gasit o echivalenta 1 lingura =25g si alta 1 lingura =20g ziceti-mi si mie echivalena ca sa pot face si eu retetele | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Vin Oct 14, 2011 5:43 pm | |
| eu am folosit cana de 250 gr, dar a iesit cam dulce, dupa gustul meu. Poate si din cauza merelor (Voinesti) care sunt si ele ceva mai dulci ca alte soiuri. Tink, daca folosesti masura de 250 gr ai nevoie de 1, 300 kg mere | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Vin Oct 14, 2011 6:10 pm | |
| Aha Multumesc si lingura de 20 sau de 25? Paharul ct inseamna in grame? 100/150/200g? Eu am niste golden...........verzi si ma gandeam sa incerc cu alea sau cu niste gutui ai pus si sirop? | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] | |
| |
|
| |
| [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] | |
|