Clubul gradinarilor
Bine ati venit !
Haideti sa vorbim despre gradinile noastre !
Clubul gradinarilor
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.
Clubul gradinarilor

Grebla, sapa si urzica fac gradina frumusica !
 
Portal*AcasaInregistrareConectare

 

 [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]

In jos 
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3 ... 8 ... 14  Urmatorul
AutorMesaj
penelopa

penelopa

Numarul mesajelor : 4030
Localizare : Peris de capitala
Joburi/Distractii : multiple
Stare de spirit : vesnica nemultumire
Data de inscriere : 04/03/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 Icon_minitimeMar Oct 04, 2011 8:58 am

Acum, dupa ce-am experimentat prajitura "bio"cu mere a lui Myo (am mai venit sa citesc o data, ca nu-mi iesea la socoteala cu ... "aluatul" care nu era aluat Very Happy . Abia atunci am realizat ede ce spunea Myo "prafoase" [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 2945718842 ), hai Geo, sa-ti zic si eu de o reteta trasnita a mea cu dovleac. [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 1922459146

- fac aluat ca de pizza( 1 cana apa, 1/2 cana ulei, un cub mic drojdie, 1/2 kg faina.) Il las la dospit pana se umple castronul, apoi fac 3 foi din el (cu sucitorul, ca este un aluat foarte elastic, te joci cum vrei cu el) pe care le umplu cu dovleacul calit cu mirodenii si putin zahar. Le rulez (ca la strudel), le pun in tava unsa cu margarina, dau cu ou pe deasupra si, gata placinta, dupa ce o las la cuptor pana se rumeneste putin.
Sus In jos
geodezia

geodezia

Numarul mesajelor : 3541
Localizare : Ticleni
Joburi/Distractii : flori.goblene ,
Stare de spirit : buna
Data de inscriere : 07/06/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 Icon_minitimeMar Oct 04, 2011 10:10 am

pai atunci pun in foi de lica gata facute ca mie nu prea imi ies aluaturile astea .
Sus In jos
codruta

codruta

Numarul mesajelor : 240
Localizare : Veldhoven - Olanda
Joburi/Distractii : xxx
Stare de spirit : oscilanta
Data de inscriere : 25/03/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 Icon_minitimeMar Oct 04, 2011 10:31 am

Myo, la prajitura cu prafoase si mere, merele se pun stoarse sau nu?
Sus In jos
costieanuconstantin



Numarul mesajelor : 223
Localizare : codlea
Joburi/Distractii : gradinarit , albine ,noutati
Stare de spirit : buna
Data de inscriere : 07/03/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 Icon_minitimeMar Oct 04, 2011 11:43 am

penelopa a scris:
Acum, dupa ce-am experimentat prajitura "bio"cu mere a lui Myo (am mai venit sa citesc o data, ca nu-mi iesea la socoteala cu ... "aluatul" care nu era aluat Very Happy . Abia atunci am realizat ede ce spunea Myo "prafoase" [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 2945718842 ), hai Geo, sa-ti zic si eu de o reteta trasnita a mea cu dovleac. [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 1922459146

- fac aluat ca de pizza( 1 cana apa, 1/2 cana ulei, un cub mic drojdie, 1/2 kg faina.) Il las la dospit pana se umple castronul, apoi fac 3 foi din el (cu sucitorul, ca este un aluat foarte elastic, te joci cum vrei cu el) pe care le umplu cu dovleacul calit cu mirodenii si putin zahar. Le rulez (ca la strudel), le pun in tava unsa cu margarina, dau cu ou pe deasupra si, gata placinta, dupa ce o las la cuptor pana se rumeneste putin.


pai de-a aia te-ai maritat ca esti buna !!!!! Very Happy Wink
Sus In jos
stefana

stefana

Numarul mesajelor : 1443
Localizare : Bucuresti
Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos
Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte
Data de inscriere : 08/06/2008

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 Icon_minitimeMar Oct 04, 2011 11:47 am

codruta a scris:
.. la prajitura cu prafoase si mere, merele se pun stoarse sau nu?
Nu cred ca trebuie stoarse, doar ala este tot lichidul din "aluat".
Sus In jos
gabriela60

gabriela60

Numarul mesajelor : 1334
Localizare : Tg.Jiu
Joburi/Distractii : inginer
Stare de spirit : buna
Data de inscriere : 03/07/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 Icon_minitimeMar Oct 04, 2011 12:26 pm

Pene eu fac un aluat in genul celui spus de tine dar care in cuptor se desface in foi ca la strudel si o sa fac si eu cu dovleac n-am facut niciodata placinta cu dovleac
acum sa av dau reteta mea de aluat:
1/2 kg faina , un praf sare , un cub drojdie , una cana ulei (cana sa nu fie chiar din aceea mare de ceai dar mai mare decat cea de cafea) , 1 cana apa calduta (aceeasi cana) , o manuta zahar pe care o dizolvi cu drojdia.
pui faina , sarea drojdia dizolvata cu apa si zahar , din acana de ulei sa mai lasi cam un sfert pe fundul ei si se framanta o coca pe care s-o poti intinde cu sucitorul.
restul de ulei ramas in cana se amesteca cu faina ca sa devina o crema care curge si dupa ce ai intins foaia o ungi cu aceea crema de ulei cu faina
dupa ce ai uns foaia , o rulezi ca pe clatita si tai din ea cate bucati vrei ca sa faci 2 , 3 , cate foi vrei pe care le umpli cu ce doresti mere , branza , dovleac , dulceata ,ciuperci ,etc.
ungi tava cu ulei si o tapetezi cu faina si le dai la cuptor
eu de obicei le fac sub forma de strudel adr merge si cu 2 foi una jos si una deasupra
iese gen foetaj si nu trebuie lasata la crescut si daca vrei poti s-o ungi cu ou dar nu prea e nevoie
Sus In jos
geodezia

geodezia

Numarul mesajelor : 3541
Localizare : Ticleni
Joburi/Distractii : flori.goblene ,
Stare de spirit : buna
Data de inscriere : 07/06/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 Icon_minitimeMar Oct 04, 2011 1:06 pm

ete asa poate ma invat si eu la prajituri . va multumesc inmiit
Sus In jos
Myosotis
Admin
Myosotis

Numarul mesajelor : 5258
Localizare : Bucuresti
Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate
Stare de spirit : tot inainte !!!
Data de inscriere : 21/01/2008

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 Icon_minitimeMier Oct 05, 2011 3:44 pm

codruta a scris:
Myo, la prajitura cu prafoase si mere, merele se pun stoarse sau nu?

Nu le-am stors niciodata. Dar nici nu prea au avut zeama, fiindca le-am ras si imediat le-am folosit.

_________________
floarea raiului

0747*394*150
Sus In jos
penelopa

penelopa

Numarul mesajelor : 4030
Localizare : Peris de capitala
Joburi/Distractii : multiple
Stare de spirit : vesnica nemultumire
Data de inscriere : 04/03/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 Icon_minitimeMier Oct 05, 2011 9:48 pm

... pai, daca ar fi stoarse merele, cu ce zeama s-ar mai lega prafoasele ? Laughing
Eu mai fac o data reteta imbunatatita Rolling Eyes ... adica, pun nuci taiate peste stratul de mere si fac si siropul dar o cantitate mica, iar maclavaisul in asez in cratita rotunda ca sa-mi iasa tort. tongue
Sus In jos
penelopa

penelopa

Numarul mesajelor : 4030
Localizare : Peris de capitala
Joburi/Distractii : multiple
Stare de spirit : vesnica nemultumire
Data de inscriere : 04/03/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 Icon_minitimeMier Oct 05, 2011 9:49 pm

Gabriela, voi face si eu aluatul tau foi-etajat, dar cu branza. Wink
Sus In jos
penelopa

penelopa

Numarul mesajelor : 4030
Localizare : Peris de capitala
Joburi/Distractii : multiple
Stare de spirit : vesnica nemultumire
Data de inscriere : 04/03/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 Icon_minitimeMier Oct 05, 2011 10:02 pm

Ba, chiar m-am remaritat, Costica, de "buna" ce sunt pirat
Da', stii cum se zice pe la noi, ca femeile gospodine sunt bune de proaste! [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 2945718842
Sus In jos
Vernil



Numarul mesajelor : 2383
Localizare : acasa
Joburi/Distractii : munca
Stare de spirit : ok
Data de inscriere : 09/06/2008

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 Icon_minitimeDum Oct 09, 2011 12:03 pm

Myo, sa traiesti o mie de ani1 Am facut prajitura cu mere - prafoasa - este extraordinar de buna si de efect maxim.
Am urmat instructiunile date de tine, mai putin siropul de la sfarsit, nu era cazul, era suficient de suculenta. Iar dupa straturile cu mere puneam scortisoara. Este foarte comod de facut (cu tot cu rasul merelor) pregatirea prajiturii a durat exact 10 minute.
Se taie mai usor a doua zi, dupa ce sta cateva ore.
Sincer, nu credeam ca iese ceva (ma refer si la partea estetica),, dar surpriza a fost de proportii.
Sus In jos
Vernil



Numarul mesajelor : 2383
Localizare : acasa
Joburi/Distractii : munca
Stare de spirit : ok
Data de inscriere : 09/06/2008

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 Icon_minitimeDum Oct 09, 2011 12:31 pm

Maine incerc sa refac prajitura prafoasa, insa voi inlocui merele cu branza dulce-smantana-oua-stafide. Va zic daca merge.
Sus In jos
Myosotis
Admin
Myosotis

Numarul mesajelor : 5258
Localizare : Bucuresti
Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate
Stare de spirit : tot inainte !!!
Data de inscriere : 21/01/2008

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 Icon_minitimeDum Oct 09, 2011 12:36 pm

Ma bucur ca v-a placut prafoasa [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 1059784619
Mie cel mai greu imi e pana tai merele si le curat de samburi. Dupa aceea le bag la robot si merge repede.

_________________
floarea raiului

0747*394*150
Sus In jos
Vernil



Numarul mesajelor : 2383
Localizare : acasa
Joburi/Distractii : munca
Stare de spirit : ok
Data de inscriere : 09/06/2008

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 Icon_minitimeDum Oct 09, 2011 12:49 pm

Ai incercat sa schimbi umplutura ? eventual cu prune (jumatati) sau branza ?
Sus In jos
gabriela60

gabriela60

Numarul mesajelor : 1334
Localizare : Tg.Jiu
Joburi/Distractii : inginer
Stare de spirit : buna
Data de inscriere : 03/07/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 Icon_minitimeLun Oct 10, 2011 7:26 pm

azi am facut si eu prafoasa si mai am 4 bucatele dintr-o tava a fost super si eu i-am pus si sirop
o sa incerc si cu branza dar ma gandesc daca ii fac sirop de lapte cu zahar si vanilie cred ca n-ar fi rau
adica nu stiu cat de zemoasa ar fi branza ca sa se umfle prafosul
ce mai felicitari Myo de reteta le-a placut tuturor celor din casa si se face asa usor
Sus In jos
geodezia

geodezia

Numarul mesajelor : 3541
Localizare : Ticleni
Joburi/Distractii : flori.goblene ,
Stare de spirit : buna
Data de inscriere : 07/06/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 Icon_minitimeMar Oct 11, 2011 6:50 pm

Draga Myo mi-a iesit prajitura pufoasa super sa traiestii tu sa ne mai inveti si noi sa mincam bunatati si sper sa imi iese si a 2 a oara la fel de buna . am halit din prima 2 bucati . multam .vad eu ca vreti sa faceti din mine muiere de casa .
Sus In jos
Vernil



Numarul mesajelor : 2383
Localizare : acasa
Joburi/Distractii : munca
Stare de spirit : ok
Data de inscriere : 09/06/2008

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 Icon_minitimeMar Oct 11, 2011 8:43 pm

geodezia a scris:
multam .vad eu ca vreti sa faceti din mine muiere de casa .

Very Happy
Sus In jos
geodezia

geodezia

Numarul mesajelor : 3541
Localizare : Ticleni
Joburi/Distractii : flori.goblene ,
Stare de spirit : buna
Data de inscriere : 07/06/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 Icon_minitimeVin Oct 14, 2011 8:06 am

de -ale inventici marca Geo .prafoasa lu Myo am adaptat-o cu dovleac . adica compozitia dovleacul +smintina + zahar in loc de mere a fost mortala . a iesit super .. cred ca am sa incerc prafoasa + ceva crema de vanilie hihi hi .......
Sus In jos
codruta

codruta

Numarul mesajelor : 240
Localizare : Veldhoven - Olanda
Joburi/Distractii : xxx
Stare de spirit : oscilanta
Data de inscriere : 25/03/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 Icon_minitimeVin Oct 14, 2011 10:30 am

Si eu am facut prafoasa. Super buna. Sunt si eu curioasa cum e cu branza.
Sus In jos
geodezia

geodezia

Numarul mesajelor : 3541
Localizare : Ticleni
Joburi/Distractii : flori.goblene ,
Stare de spirit : buna
Data de inscriere : 07/06/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 Icon_minitimeVin Oct 14, 2011 11:03 am

Gabriela zicea ca o sa incerce cu brinza
Sus In jos
gabriela60

gabriela60

Numarul mesajelor : 1334
Localizare : Tg.Jiu
Joburi/Distractii : inginer
Stare de spirit : buna
Data de inscriere : 03/07/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 Icon_minitimeVin Oct 14, 2011 2:14 pm

n-am apucat sa fac cu branza dar azi am facut cu gutui si mi-a iesit super dar trebuie si putin sirop iese foarte aromata
Sus In jos
Tinkerbell

Tinkerbell

Numarul mesajelor : 2311
Localizare : Insula de Smarald
Joburi/Distractii : scurmatul
Stare de spirit : zburatoare
Data de inscriere : 08/04/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 Icon_minitimeVin Oct 14, 2011 4:46 pm

Intrebarea mea e ce inseamna o cana ?
Eu nu stiu sa fac prajituri decat cu grame
In casa am cani care au 200g/250g/300g
Ca si cu lingurile.......care daca le iau pe alea de la bunica cred ca au vreo 40g
Am gasit o echivalenta 1 lingura =25g si alta 1 lingura =20g
ziceti-mi si mie echivalena ca sa pot face si eu retetele
Sus In jos
Vernil



Numarul mesajelor : 2383
Localizare : acasa
Joburi/Distractii : munca
Stare de spirit : ok
Data de inscriere : 09/06/2008

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 Icon_minitimeVin Oct 14, 2011 5:43 pm

eu am folosit cana de 250 gr, dar a iesit cam dulce, dupa gustul meu. Poate si din cauza merelor (Voinesti) care sunt si ele ceva mai dulci ca alte soiuri.
Tink, daca folosesti masura de 250 gr ai nevoie de 1, 300 kg mere
Sus In jos
Tinkerbell

Tinkerbell

Numarul mesajelor : 2311
Localizare : Insula de Smarald
Joburi/Distractii : scurmatul
Stare de spirit : zburatoare
Data de inscriere : 08/04/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 Icon_minitimeVin Oct 14, 2011 6:10 pm

Aha
Multumesc
si lingura de 20 sau de 25?
Paharul ct inseamna in grame?
100/150/200g?
Eu am niste golden...........verzi si ma gandeam sa incerc cu alea sau cu niste gutui
ai pus si sirop?
Sus In jos
Continut sponsorizat




[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 2 Icon_minitime

Sus In jos
 
[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]
Sus 
Pagina 2 din 14Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3 ... 8 ... 14  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Clubul gradinarilor :: D-ale gurii :: Pofta buna !-
Mergi direct la: