| [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] | |
|
+21MYRELA Marga duduta190578 doinabacau Karla sicamin Mariabt Vernil stefana costieanuconstantin codruta geodezia bubu Myosotis gabriela60 doina Tinkerbell vickylucia georgiana Carina penelopa 25 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
georgiana
Numarul mesajelor : 2072 Localizare : valenii de munte/prahova Joburi/Distractii : hibiscusii Stare de spirit : buna Data de inscriere : 19/03/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Vin Oct 28, 2011 1:59 pm | |
| - stef a scris:
- Pandispanul il pui de la inceput, sau lasi merele sa se coaca inainte?
eu fac reteta cum a zis vernil dar nu rad merele, le tai bucati pun merele sa se inmoaie mai intai in cuptor, apoi le scot cateva minute sa se racoreasca si dupa aceea pun pandispanul | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Dum Oct 30, 2011 8:01 pm | |
| Am facut reteta de aluat a Gabrielei. Este extraordinar de buna ... am primit felicitari pentru foietaj ... Este foarte usor de facut si garantat buna. Am facut aluat dintr-un kilogram de faina, din care am copt placinta cu branza dulce si stafide, o alta cu mere si o alta cu dovleac. Saptamana viitoare voi face acelasi aluat dar cu umplutura de carne. Cred ca se poate folosi aluatul si la cornulete cu rahat. CHiar ca l-as face fericit pe sotul meu.
Ultima editare efectuata de catre Vernil in Dum Oct 30, 2011 8:05 pm, editata de 1 ori | |
|
| |
georgiana
Numarul mesajelor : 2072 Localizare : valenii de munte/prahova Joburi/Distractii : hibiscusii Stare de spirit : buna Data de inscriere : 19/03/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Dum Oct 30, 2011 8:04 pm | |
| mi-ai facut pofta de placinta cu branza | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Dum Oct 30, 2011 8:07 pm | |
| Georgiana, a ramas tortul nemancat, s-au batut pe placinte. Mie imi place foarte mult sa mananc simplu, chiar daca este o zi festiva. Iar acum este anotimpul dovleacului, al merelor. Anul asta am ratat sa fac galuste cu prune. | |
|
| |
gabriela60
Numarul mesajelor : 1334 Localizare : Tg.Jiu Joburi/Distractii : inginer Stare de spirit : buna Data de inscriere : 03/07/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Lun Oct 31, 2011 8:48 am | |
| spune-mi si mie cum faci umplutura de dovleac eu nu am facut niciodata placinta cu dovleac | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Lun Oct 31, 2011 6:12 pm | |
| Soacra mea fierbe dovleacul in lapte. Pe altii i-am auzit ca il calesc, ca si pe mere. Eu il las "naturel", ca e mai sanatos. Insa il amestec cu zahar, scortisoara si putin gris (ca sa absoarba sucul). Si il rad pe cea mai fina razatoare. | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Mar Noi 01, 2011 2:00 pm | |
| Am vazut pe culinar.ro (primesc newsletter de la ei ) reteta de sarmale "sparte" . Voi cum le faceti? Eu am incercat mai demult sa le pregatesc baietilor varza " a la Cluj" , dar n-au fost prea incantati de aspect. Nu mai repet experienta cu placinta prafoasa prea curand, ca s-a terminat rapid din tava (am facut-o cu zahar obisnuit, nedorind sa experimentez cu fructoza). Primul care s-a infiintat la degustare a fost sotul meu . | |
|
| |
gabriela60
Numarul mesajelor : 1334 Localizare : Tg.Jiu Joburi/Distractii : inginer Stare de spirit : buna Data de inscriere : 03/07/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Mar Noi 01, 2011 6:44 pm | |
| tu sarmale sparte ii zici la varza a la Cluj? eu de obicei o fac cu varza dulce ca o mananca cu smantana pai calesc 1 - 2 cepe cu putina slaninuta afumata (pentru gust) eu pun si orezul aferent la calit cu ceapa pun apoi in carne sare , piper , cimbru si ceapa cu cele calite varza tocata si frecata cu sare amestecata cu o lingura pasta de rosii si niste felii de rosii de aspect, pui putin ulei pe fundul tavii asa ca si cum o ungi ,pui un strat de varza ,o foaie 2 de dafin boabe de piper,pui carnea o uniformizezi si apoi inca un strat de varza , o acoperi cu apa ca la sarmale si o dai la cuptor. Eu si sarmalele le fierb in cuptor si nu se prind niciodata si arata mai bine. Am mancat la o colega "clatite lugojene" si mi-au placut tare mult sa va zic si voua reteta: faci clatite pe care le rulezi ca pe un pachetel cu urda indulcita cu stafide si ce pui in ea , atatea cate-ti trebuie sa acoperi fundul unei tavi ( tu o alegi cat de mare vrei).Tava o ungi cu margarina pui clatitele frumos si faci un amestecdintr-un pahar mare de smantana , 3 galbenusuri de ou si zahar dupa gust pe care-l torni peste clatite.Albusurile le bati spuma cu putin zagar , le intinzi frumos pe deasupra si dai la cuptor. Inainte de a le scoate din cuptor le mai lasi cateva minute cu usa la cuptor intredeschisa sa devina albusul crocant. Mie mi-au placut tare mult dar am folosit cam mult zahar si m-au certat ai mei deci faci totul cat vrei de dulce nu ai o anumita cantitate.Poti sa faci clatitele si cu dulceata. | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Mar Noi 01, 2011 6:45 pm | |
| sotului tau i-a fost pofta | |
|
| |
gabriela60
Numarul mesajelor : 1334 Localizare : Tg.Jiu Joburi/Distractii : inginer Stare de spirit : buna Data de inscriere : 03/07/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Mier Noi 02, 2011 7:43 am | |
| Stef clatitele alea poti sa le faci pentru sotul tau ca nu pui zahar pui inlocuitor si poti renunta la albus ouale cu smantana se fac asa ca o crema de vanilie | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Mier Noi 02, 2011 9:00 am | |
| Am facut compot de mere fara zahar, fara nici un fel de indulcitor. A fost foarte bun. Pur si simplu am fiert merele. Am fost obligata sa-l fac asa pentru tatal meu care e bolnav si are si diabet. Acum asa il beau si eu. Chiar eram stresata cand beam compot cu zahar. Trebuie sa beau foarte mult lichid si ma gandeam ca bag prea mult zahar in mine. Mama mea face placinta de dovleac si fara zahar. Rade dovleacul pe razatoarea mare, il intinde pe foaie si uneori presara putin zahar din mana. Dar mie imi place fara zahar. Mi se pare mai gustoasa. | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Mier Noi 02, 2011 2:21 pm | |
| - gabriela60 a scris:
- tu sarmale sparte ii zici la varza a la Cluj?
,pui un strat de varza ,o foaie 2 de dafin boabe de piper,pui carnea o uniformizezi si apoi inca un strat de varza , .. In reteta de pe culinar, carnea (pregatita cum se stie) era pusa pe stratul de varza sub forma de perisoare mai mari, rotunde sau alungite (sa semene la forma cu sarmalele). Iar in farfurie aspectul era mai placut decat amestecul de carne tocata cu varza. Cand fac clatite nici nu mai apuc sa le umplu pe toate, ca fiecare proceseaza deja cateva cu ce umplutura ii cere inima. Eventual chiar fara umplutura. Necum sa am timp sa le pun si la cuptor . | |
|
| |
gabriela60
Numarul mesajelor : 1334 Localizare : Tg.Jiu Joburi/Distractii : inginer Stare de spirit : buna Data de inscriere : 03/07/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Mier Noi 02, 2011 3:50 pm | |
| n-am incercat asa sa fac carnea ca niste perisoare dar eu o scot din tava cu o paleta su zici ca-i budinca dar nu se omoara teribil nici dupa asta nici dupa sarmale iar clatite fa cand nu sunt acasa mie nu prea-mi place sa fac clatitele ca dupa ce termini si tu mirosi ca o clatita | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Mier Noi 02, 2011 5:08 pm | |
| La ce bun să facem sarmale sparte, când oricum se sparg în farfurie când le mănânci Am vrut să vă dau şi eu o reţetă de prăjotură cu gutui, dar nu v-o mai dau că am făcut-o eu şi-a ieşit un caca-maca!!1 | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Mar Noi 08, 2011 10:38 pm | |
| Io taman am facut lasagne cu carne si branza Sa va spun ca s-au batut turcii la gura lor? Lasagnele le-am cumparat Le-am pus in straturi intr-o tava,am pus un strat de carne tocata cu mirodenii(ghimbir,piper) si multi multi ardei si dovlecei in ea,apoi strat de lasagne ,strat de branza telemea cu branza de vaci ,mirodenii si alt strat de lasangne Peste toate am turnat sos bechamel si gata papa In we fac canneloni Ma gandesc sa incerc si cu umplutura pe baza de peste Sa pun in aceeasi tava 3 tipuri de umpluturi | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Dum Noi 13, 2011 1:40 pm | |
| Trebuie neaparat sa incercati prajitura asta. E rapida, gustoasa si cu ZERO grad de dificultate in preparare. E chiar perfecta pentru un sfarsit de saptamana. E o reteta greceasca. Ingrediente: - 1 pahar de ulei- 1 pahar de zahar- 1 pachet foi de placinta (400 grame)- 1 pahar de iaurt (200 ml)- 1 plic praf de copt- 1 plic zahar vanilat- 4 oua- 1 lamaie- 1 fiola esenta de rom- sirop de zahar ars (6, 7 linguri zahar, 3 cani apa) Mod de preparare:Se dezgheata foile de placinta, se zdrentuiesc fara mila . Se bat ouale cu zahar; se adauga ulei, iaurt, zahar vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se adauga esenta de rom si se amesteca totul bine. Se pun zdrentele foilor de placinta si se omogenizeaza. Se toarna compozitia intr-un vas termorezistent/tava (nu e nevoie sa ungeti cu nimic forma). Se da prajitura la cuptor cca. 35-40 de minute pana se rumeneste, la foc potrivit (180 grade). Intre timp se prepara siropul de zahar ars: ardeti pe foc foarte mic 6, 7 linguri de zahar (eu am pus zahar brun). Cand incepe sa se caramelizeze (nu are voie sa fumege sau sa se arda/sa se inegreasca, fiindca va fi amar) adaugati trei pahare mari de apa. Lasati sa se topeasca caramelul si fierbeti pana scade putin. Siropul se pune peste prajitura cat inca e calda. Nu va grabiti, siropul se va absorbi incet, incet... pe masura ce-l turnati. Siropul original era de lamaie: din 3 pahare de apa, zeama de la 2 lamai + coaja, 2 pahare de zahar. Se fierb toate pana scade putin, dupa care se toarna peste prajitura, exact ca cel de zahar ars Prajitura de taie cand e rece, e zemoasa si dulce ca o baclava... adica delicioasa! | |
|
| |
gabriela60
Numarul mesajelor : 1334 Localizare : Tg.Jiu Joburi/Distractii : inginer Stare de spirit : buna Data de inscriere : 03/07/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Dum Noi 13, 2011 2:38 pm | |
| multumesc Vernil o sa incerc si eu dar trebuie sa-mi iau foi de placinta e interesanta reteta | |
|
| |
gabriela60
Numarul mesajelor : 1334 Localizare : Tg.Jiu Joburi/Distractii : inginer Stare de spirit : buna Data de inscriere : 03/07/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Mar Noi 15, 2011 2:50 pm | |
| ernil sa stii ca azi am facut prajitura de ai dat mai sus reteta si e foarte buna numai ca a mea nu pare asa insiropata cred ca am avut ceasca mai mica in rest e super.Multumesc de reteta. | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Mier Noi 16, 2011 7:51 pm | |
| Data viitoare folosesti o cana mai mare. | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Joi Noi 17, 2011 9:05 am | |
| Cine stie o reteta de conservat sfecla rosie ? Am scos-o de vreo doua zile din pamant si ma tot invart pe langa ea. N-am mai pus niciodata, dar nici n-am timp momentan. Sper sa nu se strice repede. | |
|
| |
sicamin
Numarul mesajelor : 389 Localizare : timisoara Joburi/Distractii : drumetii ,gradinarit Stare de spirit : destul de buna Data de inscriere : 01/04/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Joi Noi 17, 2011 9:35 am | |
| Myo ,eu cum sant momentan o mare consumatoare de sfecla rosie (de nevoie) ,o pregatesc in mai multe feluri. Cel mai bine e ca sfecla sa fie coapta in cuptor ,ca isi pastreaza mai mult vitaminele. Se lasa un pic acoperite si calde inca se curata. Se rad ,se pune sare si otet si apoi in borcan. Eu mai rad si hrean si pun . | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Joi Noi 17, 2011 9:53 am | |
| Şi eu conserv de vreo 2 ani salată de sfeclă roşie. Sunt multe reţete pe Net, dar eu am folosit-o pe cea care mi s-a părut cea mai comodă. Adică, am spălat sfecla şi am pus-o la fiert cu coajă. După ce s-a fiert (intră furculiţa în ea), am lăsat-o la scurs, am curăţat-o de coajă şi am dat-o pe răzătoarea mare. Peste ea am ras hrean (pe răzătoarea mică- atenţie, se lasă cu plâns şi secreţii nazale apoase ) după gust şi după cît rezişti , apoi se adaugă sare (cât îţi place), zahăr (cam 1 lingură la 1 kg sfeclă rasă) şi oţet tot după gust. Am amestecat maclavaisul şi l-am lăsat vreo 2 ore să se înţeleagă ingredientele între ele, apoi am pus la borcane, am pus în fiecare din zeama rămasă în vas, am capsat şi ... la beci cu ele. Poftă bună, că eu nu pot s-o mănânc .. fiindcă-mi iese pe nas | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Joi Noi 17, 2011 5:36 pm | |
| Sfecla se conserva .........................invelita in ziare si pusa in ladite in pivnita/garaj totul e sa fie vreo 3-5 grade peste 0 Din ce am citit eu se pastreaza mai bine vitaminele si mineralele daca o pui in papa clocotita si o fierbi vreo 10 min Acu variaza in functuie de soi,sfecla buna ,aia grena pana in miez ,fierbe repede,aia furazera,mai mult albicioasa la interior e mai atoasa si fierbe mai greu Se poate face si suc de sfecla verde,morcovi si telina Se recomanda pt efectul lor antiradicali liberi,anticanceros si se recomanda mai ales celor care au facut operatii reteta ar fi 300 ml de suc de morcovi si telina si 150ml suc de sfecla,se amesteca si se bea in decursul unei zile mie imi place sala de sfecla cruda in salata de cruditati sau de sfecla fiarta si rasa ,cu ulei de samburi de struguri,lamaie Eu cumpar hrean la borcanele si-l amestec cu sfecla rasa ;cum urmeaza sezonul"porcariilor"e numa bun in combinatie cu carnai,toba,leber si altele Cand am de lucru si nu-mi gasesc inspiratia imi curat o sfecla o tai felii,pun suc de lamaie pe ele si pornesc rontaiala sunt bune de folosit ca "farduri " sau ca vopsele pt panzeturi
Ultima editare efectuata de catre Tinkerbell in Joi Noi 17, 2011 11:55 pm, editata de 1 ori | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Joi Noi 17, 2011 8:13 pm | |
| Multumesc. Cred ca sunt maxim vreo 3 kg asa ca n-am prea mult de lucru. bine ca nu trebuie sa fierb borcanele ca nu stiu de ce dar nu-mi place operatia asta. Cred ca o sa le fierb cum zice Pene. Pe vremuri, cand radeam hrean puneam ochelarii de ski | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Vin Dec 02, 2011 12:53 pm | |
| Fetele, dati-mi o idee de aperitive... Habar n-am ce sa pregatesc care sa fie romanesc: chiftele am tot facut, au un succes nebun la frantuzi... La fel vinetele si zacusca...
As vrea altceva, care sa nu fie pizza (ca toti stiu sa faca), nici vreun antreu cu branza (frantuzii mananca branza la sfarsit, ca pe un desert)... Vreo placinta cu legume, cu carne... habar n-am...
vreo idee? Intre timp, o sa ma lansez si eu sa incerc prajiturile de aici, alea care nu sunt cu praf de copt, ca nu exista de cumparat... doar drojdie...
| |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] | |
| |
|
| |
| [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] | |
|