| Clubul gradinarilor Grebla, sapa si urzica fac gradina frumusica ! |
|
| Cea mai variata gama de perene, produse in RO | |
|
+11Marga GetaV doinabacau Tinkerbell Myosotis Vernil bubu stefana Carina penelopa levviking 15 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
levviking
Numarul mesajelor : 69 Localizare : Sacele Joburi/Distractii : gradinaria Plant-Shop Garden Sacele Stare de spirit : optimist Data de inscriere : 19/08/2010
| Subiect: Re: Cea mai variata gama de perene, produse in RO Lun Iul 11, 2011 7:09 pm | |
| | |
| | | levviking
Numarul mesajelor : 69 Localizare : Sacele Joburi/Distractii : gradinaria Plant-Shop Garden Sacele Stare de spirit : optimist Data de inscriere : 19/08/2010
| Subiect: Re: Cea mai variata gama de perene, produse in RO Lun Iul 11, 2011 7:44 pm | |
| Rog pe toată lumea care intră pe site să deruleze pagina până jos, la fiecare plantă există o descriere detaliată. Mai există o funcţie de căutare pe site, dacă ştiţi denumirea la o plantă doar o introduceţi(de exemplu: fuchsia, vi se afişează toate soiurile expuse pe site) în deapta sus. Mai există opţiunea de a comenta o plantă, unde puteţi specifica dacă aţi cumpărat planta respectivă, v-a plăcut sau nu calitatea plantei, etc... Toate aceste funcţii sunt utile şi sunt făcute să uşureze viaţa tuturor celor ce caută informaţii despre plante. | |
| | | penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Cea mai variata gama de perene, produse in RO Mar Iul 12, 2011 8:59 am | |
| Moamăăă, ce bine arată macii ăia orientali!!! Eu, întotdeauna, citesc pagina până la capăt , iar după ce cumpăr planta, mai citesc odată, că am început să uit | |
| | | levviking
| Subiect: Re: Cea mai variata gama de perene, produse in RO Joi Iul 14, 2011 9:10 am | |
| Se pot comanda fuchsii, plantele sunt la ghivece, au rădăcini şi le ambalăm bine, până acum doar o singură persoană s-a plâns că i s-a rupt vârful la o crenguţă de fuchsie. Noi le pulverizăm frunzele ca să reziste la căldura din timpul transportului. Fuchsiile necesită umiditate ridicată al aerului, necesită pulverizarea frunzelor de 2-3 ori pe zi, în zilele caniculoase. Mulţi nu înţeleg diferenţa dintre umiditatea aerului şi umiditatea din sol. La aceste plante nu le place umiditatea ridicată din sol, se îneacă, mai ales dacă este ajutat şi de un sol inadecvat. Udate dimineaţa şi seara în zilele cu temperaturi de peste 30 grade Celsius, este suficient. Dacă totuşi se pălesc de la căldură, nu le mai udaţi, trebuie pulverizaţi sau să le faceţi câte un duş, bineînţeles ţinute la umbră. De asemenea nu le place căldura reflectată de pereţi, pavaje, suprafeţe de construcţie, în special dacă bate soarele în ele. Am o clientă pe care am vizitat-o anul trecut, se tot plângea că nu-i supravieţuiesc fuchsiile peste vară. I-am dat indicaţii-le de mai sus, dar tot degeaba, una dintre fuchsii i-a decedat deja. Am întrebat unde ţine fuchsiile, "pe terasă la umbra unei umbrele mari, are umbră destulă, le ud de 3-4 ori pe zi, etc..." Problema: soarele se reflecta de sub umbrelă din pavaj direct în cerceluş, chiar în perioada cea mai nepotrivită a zilei. | |
| | | levviking
| Subiect: Re: Cea mai variata gama de perene, produse in RO Joi Iul 14, 2011 9:32 am | |
| Atenţie la oferta 2+1cadou, expiră azi, 14 iulie. | |
| | | penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Cea mai variata gama de perene, produse in RO Joi Iul 14, 2011 12:08 pm | |
| Bine punctat, Levi, la fuchsii. Ce nu ştiam până acum e faptul că nu le place umezeala stătută din sol. Eu credeam că au frunzele pleoştite din cauza insufienţei apei în sol, deşi la verificare pământul mi se părea umed. Abia acum realizez de ce mureau unele dintre ele .... le înnecam ps. Eu nu vânez oferte! Ce-mi place, cumpăr... cât îmi permit "buzunarele" | |
| | | Carina
Numarul mesajelor : 428 Localizare : Brasov Joburi/Distractii : dependenta de gradinarit Stare de spirit : astept primavara Data de inscriere : 24/06/2011
| Subiect: Re: Cea mai variata gama de perene, produse in RO Joi Iul 14, 2011 1:58 pm | |
| Stiu ca era vorba la un moment dat ca o sa aveti mecanopsis, dar nu reusesc sa-l gasesc pe site. S-a terminat stocul pe anul asta sau e prea mic ca sa fie livrat?
| |
| | | levviking
| Subiect: Re: Cea mai variata gama de perene, produse in RO Joi Iul 14, 2011 2:25 pm | |
| - penelopa a scris:
- Bine punctat, Levi, la fuchsii.
Ce nu ştiam până acum e faptul că nu le place umezeala stătută din sol. Eu credeam că au frunzele pleoştite din cauza insufienţei apei în sol, deşi la verificare pământul mi se părea umed. Abia acum realizez de ce mureau unele dintre ele .... le înnecam
ps. Eu nu vânez oferte! Ce-mi place, cumpăr... cât îmi permit "buzunarele" Ar fi bine pe viitor să mai întrebaţi un prieten, poate ştie, sau poate vă îndrumă greşit, nu se ştie niciodată.... Vânatul ofertelor este o modă, sau mai bine zis o necesitate la noi în ţară. Toată lumea aleargă la supermarketuri după oferte senzaţionale, iar când ajung la supermarket, cumpără totdeauna altceva decât ce este pe ofertă. | |
| | | levviking
| Subiect: Re: Cea mai variata gama de perene, produse in RO Joi Iul 14, 2011 2:29 pm | |
| - Carina a scris:
- Stiu ca era vorba la un moment dat ca o sa aveti mecanopsis, dar nu reusesc sa-l gasesc pe site. S-a terminat stocul pe anul asta sau e prea mic ca sa fie livrat?
Din păcate este o plantă foarte greu de crescut, mai ales dacă se creşte din seminţe. În mod normal se însămânţează în exterior direct în ghivece în ianuarie-februarie. Eu am încercat o metodă mai deosebită, dar din păcate mi-au răsărit doar aprox 5%, şi pe aceia am reuşit să-i omor, din păcate, au rămas afară în soare vreo 2 ore şi s-au prăjit. Este o plantă foarte pretenţioasă. | |
| | | penelopa
| Subiect: Re: Cea mai variata gama de perene, produse in RO Vin Iul 15, 2011 8:45 am | |
| Levi, nu pot veni sâmbătă la târg (are loc mitingul aerian "Otopeni Air Show" şi fac parte din echipa de organizatori), aşa că, dacă vii şi duminică la târg, spune! | |
| | | levviking
| Subiect: Re: Cea mai variata gama de perene, produse in RO Vin Iul 15, 2011 2:09 pm | |
| În această săptămână vom fi prezenţi doar sâmbătă la târgul din Bucureşti. Dacă chiar doriţi, vă putem lăsa undeva pe DN1, la intersecţia cu Periş, sau să o lăsăm pe săptămâna viitoare. Distracţie plăcută la "Otopeni Air Show" | |
| | | Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Cea mai variata gama de perene, produse in RO Sam Iul 16, 2011 10:41 am | |
| - levviking a scris:
Din păcate este o plantă foarte greu de crescut, mai ales dacă se creşte din seminţe. În mod normal se însămânţează în exterior direct în ghivece în ianuarie-februarie. Eu am încercat o metodă mai deosebită, dar din păcate mi-au răsărit doar aprox 5%, şi pe aceia am reuşit să-i omor, din păcate, au rămas afară în soare vreo 2 ore şi s-au prăjit. Este o plantă foarte pretenţioasă. Am avut seminte de la Suttons , cred ca acum doi ani, pe care le-am pus in februarie. Nu mai stiu exact care a fost rata de germinare, in orice caz, mica. Am pierdut plantutele inainte de a ajunge cu ele in gradina. Cred ca in zona de munte/deal ar putea supravietui, dar la mine , la campie in nici un caz. | |
| | | levviking
| Subiect: Re: Cea mai variata gama de perene, produse in RO Lun Iul 18, 2011 12:52 pm | |
| | |
| | | levviking
| Subiect: Re: Cea mai variata gama de perene, produse in RO Lun Iul 18, 2011 1:06 pm | |
| - Myosotis a scris:
- levviking a scris:
Din păcate este o plantă foarte greu de crescut, mai ales dacă se creşte din seminţe. În mod normal se însămânţează în exterior direct în ghivece în ianuarie-februarie. Eu am încercat o metodă mai deosebită, dar din păcate mi-au răsărit doar aprox 5%, şi pe aceia am reuşit să-i omor, din păcate, au rămas afară în soare vreo 2 ore şi s-au prăjit. Este o plantă foarte pretenţioasă. Am avut seminte de la Suttons , cred ca acum doi ani, pe care le-am pus in februarie. Nu mai stiu exact care a fost rata de germinare, in orice caz, mica. Am pierdut plantutele inainte de a ajunge cu ele in gradina. Cred ca in zona de munte/deal ar putea supravietui, dar la mine , la campie in nici un caz. Da, din păcate este o plantă pt o climă mai răcoroasă şi mai umedă. La câmpie rezistă cu greu în special la canicula şi aerul uscat de oraş. | |
| | | levviking
| Subiect: Re: Cea mai variata gama de perene, produse in RO Lun Iul 18, 2011 2:07 pm | |
| | |
| | | penelopa
| Subiect: Re: Cea mai variata gama de perene, produse in RO Mar Iul 19, 2011 9:52 am | |
| Da, vreau şi menta asta! Poate, în sâmbăta care vine, intru în posesia plantelor ... la târg. Merci! | |
| | | Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Cea mai variata gama de perene, produse in RO Mar Iul 19, 2011 5:33 pm | |
| Pe mine m-ar interesa hibi acetosella si moscheutos dar vad ca rezista doar pana pe la -10 grade Cum ii treceti iarna,in sera? | |
| | | Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Cea mai variata gama de perene, produse in RO Mar Iul 19, 2011 5:34 pm | |
| Am 2 butasi de roz pusi la prins si ma gandesc ca ma paste o casa si mai incarcata de plante | |
| | | levviking
| Subiect: Re: Cea mai variata gama de perene, produse in RO Mar Iul 19, 2011 6:42 pm | |
| - penelopa a scris:
- Da, vreau şi menta asta!
Poate, în sâmbăta care vine, intru în posesia plantelor ... la târg. Merci! Bine, vă aştept. | |
| | | levviking
| Subiect: Re: Cea mai variata gama de perene, produse in RO Mar Iul 19, 2011 6:49 pm | |
| - Tinkerbell a scris:
- Pe mine m-ar interesa hibi acetosella si moscheutos dar vad ca rezista doar pana pe la -10 grade
Cum ii treceti iarna,in sera? Hibiscus acetosella, nu rezistă la noi în ţară peste iarnă afară. Nu rezistă afară peste iarnă, trebuie iernată într-un loc protejat. Utilizată în ţările de origine din Africa, mai ales în Congo şi Camerun, frunzele plantei sunt consumate precum legumele, fiind preparate asemănător spanacului. Aborigenii o folosesc şi ca plantă medicinală. În Europa a pătruns relativ recent în grădini, planta fiind considerată, datorită frunzelor ei roşii şi ţinutei, o plantă foarte decorativă, care rivalizează prin spectacolul de culoare cu arţarul japonez. Hibiscus moscheutos rezistă protejată afară, până la -24 grade Celsius. Această rezistenţă este relativă, şi diferă foarte mult chiar şi în aceeaşi grădină. În locurile cu multă umiditate în timpul iernii rezistă mai greu. Şi această plantă este relativ nou introdusă la noi în ţară. Îi place soarele şi căldura, face nişte flori splendide şi comestibile. O recomandare: salată de fructe, iar în loc de farfurie folosiţi o floare de hibiscus moscheutos. Spor la butăşit, soiul pe care îl produc eu se înmulţeşte din seminţe, este un soi hibrid. Să ne ţineţi la curent cu reuşita dumneavoastră. | |
| | | Tinkerbell
| Subiect: Re: Cea mai variata gama de perene, produse in RO Mar Iul 19, 2011 9:39 pm | |
| Gradina mea e in zona Snagovului,pamantul e nisipos,am orientarea gradinii Nord-Sud La sud am padurea,chiar in spatele curtii Cred ca as putea sa le gasesc niste locuri insorite si sa-i infofolesc iarna Delfinium mai sunt disponibili si ce culori? | |
| | | Tinkerbell
| Subiect: Re: Cea mai variata gama de perene, produse in RO Mar Iul 19, 2011 9:43 pm | |
| Asta in conditiile in care plantele achizitionate acu 2 saptamani stau inca in ladite,la umbra si le ud aproape zilnic A fost canicula si mi-a fost frica ca o mutare pe asa caldura sa nu le dauneze Altfel sunt toate bine si infloresc cu spor Sunt foarte multumita si de cele de gradina si de cele de interior Fuchia alba(nu-i stiu denumirea)b arata foarte bine Fara sa stiu am tot pulverizat-o Fuchiile mele stau spre nord,la racoare | |
| | | levviking
| Subiect: Re: Cea mai variata gama de perene, produse in RO Mier Iul 20, 2011 8:47 am | |
| - Tinkerbell a scris:
- Gradina mea e in zona Snagovului,pamantul e nisipos,am orientarea gradinii Nord-Sud
La sud am padurea,chiar in spatele curtii Cred ca as putea sa le gasesc niste locuri insorite si sa-i infofolesc iarna Delfinium mai sunt disponibili si ce culori? În zona Snagovului, ar trebui să reziste hibiscus moscheutos peste iarnă cu bine. Necesită foarte mult soare, cât puteţi să-i daţi maximum. Delphinium mai am doar câteva bucăţi anul acesta. Sunt la tăviţe pack, nu le mai transplantez la ghivece mari, anul acesta nu le-am văzut culoarea la delphinium, le-am vândut pe toate în boboci sau chiar mai mici. | |
| | | levviking
| Subiect: Re: Cea mai variata gama de perene, produse in RO Mier Iul 20, 2011 8:51 am | |
| - Tinkerbell a scris:
- Asta in conditiile in care plantele achizitionate acu 2 saptamani stau inca in ladite,la umbra si le ud aproape zilnic
A fost canicula si mi-a fost frica ca o mutare pe asa caldura sa nu le dauneze Altfel sunt toate bine si infloresc cu spor Sunt foarte multumita si de cele de gradina si de cele de interior Fuchia alba(nu-i stiu denumirea)b arata foarte bine Fara sa stiu am tot pulverizat-o Fuchiile mele stau spre nord,la racoare Este chiar bine că nu le-aţi plantat în canicula care a fost. Urmează însă câteva zile ploioase, aşa că le puteţi planta, mai ales dacă aveţi posibilitatea să le udaţi, în caz că nu plouă. Fuchsia albă am două soiuri: Annabelle are flori medii spre mari duble, şi Harry Gray, are florile mărunte dar enorm de multe tot duble. Le place mai la răcoare, temperatura ideală 10-30 grade Celsius. La peste 25 grade Celsius, şi pe vreme uscată caniculară, se bucură dacă le pulverizaţi chiar şi din oră-n oră. Atenţie la supraudare, udaţi moderat, maxim 1 dată pe zi. | |
| | | bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Cea mai variata gama de perene, produse in RO Mier Iul 20, 2011 1:35 pm | |
| | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Cea mai variata gama de perene, produse in RO | |
| |
| | | | Cea mai variata gama de perene, produse in RO | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |
|