| Cea mai variata gama de perene, produse in RO | |
|
+11Marga GetaV doinabacau Tinkerbell Myosotis Vernil bubu stefana Carina penelopa levviking 15 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Carina
Numarul mesajelor : 428 Localizare : Brasov Joburi/Distractii : dependenta de gradinarit Stare de spirit : astept primavara Data de inscriere : 24/06/2011
| Subiect: Re: Cea mai variata gama de perene, produse in RO Mier Iul 20, 2011 2:19 pm | |
| Si ai mei erau la stadiul de boboc cand am plecat de acasa, acum 2 saptamani. Abia astept sa ma intorc la gradina sa vad in ce culori au inflorit. Sper ca din 10 cati au fost in pack sa nimeresc macar 1 albastru cu mov cum are Bubu, că albi am deja foarte multi | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Cea mai variata gama de perene, produse in RO Joi Iul 21, 2011 3:11 pm | |
| Eu am luat 4 delphinium de la Levi, din care au înflorit 3 .. superb! Nu vă spun mai mult că le fac poze şi le pun mâine. | |
|
| |
levviking
Numarul mesajelor : 69 Localizare : Sacele Joburi/Distractii : gradinaria Plant-Shop Garden Sacele Stare de spirit : optimist Data de inscriere : 19/08/2010
| Subiect: Re: Cea mai variata gama de perene, produse in RO Joi Iul 21, 2011 7:11 pm | |
| | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Cea mai variata gama de perene, produse in RO Vin Iul 22, 2011 1:25 pm | |
| | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: Cea mai variata gama de perene, produse in RO Vin Iul 22, 2011 5:41 pm | |
| Colorati frumos delfinii tai, Pene | |
|
| |
levviking
Numarul mesajelor : 69 Localizare : Sacele Joburi/Distractii : gradinaria Plant-Shop Garden Sacele Stare de spirit : optimist Data de inscriere : 19/08/2010
| Subiect: Re: Cea mai variata gama de perene, produse in RO Mar Iul 26, 2011 6:19 pm | |
| Se poate adăuga un comentariu la orice produs de pe site. Puteţi comenta pro şi contra, în limitele bunului simţ şi al unui limbaj acceptabil, fără obscenităţi. | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Cea mai variata gama de perene, produse in RO Mier Iul 27, 2011 8:32 am | |
| ... în cazul ăsta, măi Levi, eu mă abţin Mai bine comentez aici. | |
|
| |
levviking
| Subiect: Re: Cea mai variata gama de perene, produse in RO Joi Iul 28, 2011 1:20 pm | |
| | |
|
| |
levviking
| Subiect: Re: Cea mai variata gama de perene, produse in RO Joi Aug 04, 2011 7:24 pm | |
| În următoarele 10 zile voi fi plecat de la grădinărie. Dacă nu răspund rapid, vă rog să nu vă supăraţi. Vă mulţumesc pt înţelegere. | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Cea mai variata gama de perene, produse in RO Vin Aug 05, 2011 8:34 am | |
| Pe tine nu ne putem supăra, Levi! Aşa, mai stai şi pe la "grădinărie" ... să produci plante noi, pentru noi! | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Cea mai variata gama de perene, produse in RO Mier Aug 24, 2011 8:42 am | |
| Levi, macii islandezi de la tine au "dispărut"! .... adică, s-au topit şi nu mai e nimic la suprafaţă. Oare, au murit sau aşa se întâmplă de regulă şi răsar din nou la primăvară?! | |
|
| |
doinabacau
Numarul mesajelor : 947 Localizare : Bacau Joburi/Distractii : lectura,odihna activa Stare de spirit : optimism Data de inscriere : 20/03/2011
| Subiect: Re: Cea mai variata gama de perene, produse in RO Lun Aug 29, 2011 3:42 pm | |
| Ca sa nu fii ingrijorata,Penelopa,cred ca e vorba de cei pe care eu ii stiu de escholtzia californica,maci californieni,si fii sigura ca la primavara o sa ai mai multi,sunt pereni. http://doinabacau.sunphoto.ro/vara_2011_balcon_si_gradina/38357674 Sper sa nu ma fi inselat,sunt multe culori,dar la mine au aparut doar asa,cu mici variatii! | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Cea mai variata gama de perene, produse in RO Mar Aug 30, 2011 3:36 pm | |
| | |
|
| |
doinabacau
Numarul mesajelor : 947 Localizare : Bacau Joburi/Distractii : lectura,odihna activa Stare de spirit : optimism Data de inscriere : 20/03/2011
| Subiect: Re: Cea mai variata gama de perene, produse in RO Mar Aug 30, 2011 4:17 pm | |
| Sa spui simplu,ca nu e asa cum am crezut eu,si ai dreptate! 'Islandezii"astia sunt altfel,eu nu-i cunosc,imi cer scuze si ar fi pacat de frumusetea lor ,sa nu reapara! | |
|
| |
Carina
Numarul mesajelor : 428 Localizare : Brasov Joburi/Distractii : dependenta de gradinarit Stare de spirit : astept primavara Data de inscriere : 24/06/2011
| Subiect: Re: Cea mai variata gama de perene, produse in RO Mar Aug 30, 2011 4:30 pm | |
| Macii islandezi sunt papaver nudicaule, eu asa stiu. Am luat si eu 2 de la Levi si la mine inca n-au disparut, ba chiar unul mi-a facut 2 flori ieri. In schimb macii orientali Pizzicato s-au uscat aproape complet la suprafata. Sper sa reapara la primavara, ca deocamdata n-am vazut nici o floare de la ei | |
|
| |
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Cea mai variata gama de perene, produse in RO Mar Aug 30, 2011 9:17 pm | |
| Carina eu am un singur mac oriental, imi scapa acum cum il cheama si in fiecare vara dispare complet, iar spre toamna, cand se mai racoreste vremea ii ies cateva frunzulite, care raman mici pana da zapada (eu zic ca asa ma anunta unde e, sa nu dau cu sapa ). Primavara apare fara probleme, desi nu infloreste la fel de frumos in fiecare an,. Anul trecut a facut 2-3 flori, anul asta multe, acum 2 ani f. multe, in fine dupa cum e vremea . | |
|
| |
doinabacau
| Subiect: Re: Cea mai variata gama de perene, produse in RO Vin Sept 02, 2011 12:54 pm | |
| Multumiri Carina,e distanta de la escholtzia,la papaver! | |
|
| |
levviking
| Subiect: Re: Cea mai variata gama de perene, produse in RO Vin Sept 09, 2011 8:06 am | |
| - penelopa a scris:
- Nu ştiu ce să zic, Doina, dar macii mei par ... mai altfel. Levi le spune "maci islandezi"
http://penelopa.sunphoto.ro/Gradina_2011/40733480 Papaver nudicaule = Mac islandez. De obicei nu dispare complet macul islandez, cel puţin la noi la Săcele, nu a dispărut niciodată. Dacă ştiţi unde le-aţi plantat să verificaţi dacă au rădăcini în sol, ele seamănă cu pătrunjelul, sunt albe şi lungi, poate mai subţiri ca pătrunjelul. Să verificaţi dacă nu i-a mâncat vreun animal: melci, coropişniţe, cârtiţe, şoareci de câmp, etc... | |
|
| |
levviking
| Subiect: Re: Cea mai variata gama de perene, produse in RO Vin Sept 09, 2011 8:14 am | |
| - Carina a scris:
- Macii islandezi sunt papaver nudicaule, eu asa stiu. Am luat si eu 2 de la Levi si la mine inca n-au disparut, ba chiar unul mi-a facut 2 flori ieri.
In schimb macii orientali Pizzicato s-au uscat aproape complet la suprafata. Sper sa reapara la primavara, ca deocamdata n-am vazut nici o floare de la ei Da, macii orientali se retrag în sol în verile calde şi uscate, iar în toamnă reapar cu câteva frunzuliţe. La mine nu s-au retras, dar eu i-am udat din abundenţă şi îi ţin la semiumbră. Ele înfloresc doar din al doilea an. Iar numărul de flori depinde de cantitatea de îngrăşământ şi foarte mult de vremea de afară, în special de umiditate. Se face tufa mare de aproximativ 50x60 cm, necesită mult calciu(se poate uda cu apă amestecată cu ghips, 20grame ghips/10Litri apă, ajută foarte mult la ramificarea plantei şi la dezvoltarea bobocilor). O plantă poate avea în acelaşi timp chiar şi 20 de flori cu diametrul de 15cm, faceţi socoteală cam ce suprafaţă acoperă florile. | |
|
| |
levviking
| Subiect: Re: Cea mai variata gama de perene, produse in RO Vin Sept 09, 2011 8:18 am | |
| - doinabacau a scris:
- Multumiri Carina,e distanta de la escholtzia,la papaver!
Este mică distanţa, sunt din aceiaşi familie de plante, adică sunt veri de gradul 2. Escholtzia californica este plantă anuală, care se reseamănă singură. Găsiţi seminţe la supermarketuri, sunt ieftine, se seamănă prin împrăştierea seminţelor direct la locul dorit. Cel mai bine în locuri cu iarbă care nu se tunde, sau gazon rustic. | |
|
| |
levviking
| Subiect: Re: Cea mai variata gama de perene, produse in RO Vin Sept 09, 2011 8:18 am | |
| Sâmbătă 10 septembrie vom fi prezenţi la târgul din curtea Institutului de Agronomie, de pe Bd. Mărăşti, din Bucureşti. Probabil şi duminică dar încă nu e sigur. | |
|
| |
levviking
| Subiect: Re: Cea mai variata gama de perene, produse in RO Mar Sept 13, 2011 11:05 am | |
| | |
|
| |
levviking
| Subiect: Re: Cea mai variata gama de perene, produse in RO Mar Sept 13, 2011 7:01 pm | |
| | |
|
| |
levviking
| Subiect: Re: Cea mai variata gama de perene, produse in RO Mier Sept 14, 2011 10:20 am | |
| În perioada 16-18 septembrie, vom fi prezenţi la " Zilele recoltei" din Parcul Tineretului, sector 4 Bucureşti. Vă aştept cu drag. | |
|
| |
levviking
| Subiect: Re: Cea mai variata gama de perene, produse in RO Mier Sept 14, 2011 11:15 am | |
| | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Cea mai variata gama de perene, produse in RO | |
| |
|
| |
| Cea mai variata gama de perene, produse in RO | |
|