Clubul gradinarilor
Bine ati venit !
Haideti sa vorbim despre gradinile noastre !
Clubul gradinarilor
Bine ati venit !
Haideti sa vorbim despre gradinile noastre !
Clubul gradinarilor
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Clubul gradinarilor

Grebla, sapa si urzica fac gradina frumusica !

Portal*AcasaUltimele imaginiÎnregistrareConectare

Gradinita lu` Doinita :))

In jos 
+24
laurabv
ghana
leonor
ella06
popescugp
duduta190578
sicamin
costieanuconstantin
anasstasia
Marga
gabriela60
Carina
Mihai
georgiana
Rux
Karla
bubu
anamaria
Myosotis
Vernil
stefana
Tinkerbell
penelopa
Doini
28 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 20 ... 37, 38, 39, 40  Urmatorul
AutorMesaj
Karla

Numarul mesajelor : 2635
Localizare : France
Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii
Stare de spirit : vesela
Data de inscriere : 22/03/2011

Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 38 Empty
MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 38 Icon_minitimeSam Noi 30, 2013 9:42 pm

In general, intr-un aranjament floral trebuie sa ai tipuri de frunze diferite (late combinate cu fine, verzi cu colorate, ori mate cu lucioase), si etaje diferite: unul inalt si drept, unul mediu si unul care sa curga in jos...

Sa stii ca am auzit ca multi folosesc dopurile, cica sunt foarte utile...
héhé, cred ca toata lumea te intelege, aproape ca dau un sens nou vietii, ca orice pasiune, insa revino sa povestesti Very Happy

Sus In jos
Doini

Numarul mesajelor : 4009
Localizare : Haga
Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi
Stare de spirit : Zen
Data de inscriere : 09/03/2011

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 38 Icon_minitimeDum Dec 01, 2013 4:04 am

Karla a scris:

héhé, cred ca toata lumea te intelege,
Esti tu draguta si deosebita, dar, am ajun sa cred ca nu! Nu toata lumea Very Happy Aici am scris aventura de astazi, in fuga mea dupa orhidee:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] Sper sa-ti placa Very Happy

Nu mi-a fost simplu sa aleg Dendro de la De Hoog. Novicia, dar si poate pentru ca eram singura in tot depozitul ala urias... Nu stiam la ce sa ma uit mai intai... Laughing

Spre ghinionul meu, si spre norocul lui Frenk, care avea o fata cand am plecat... L-am lasat stand in pozitia ganditorului de la Hamangia a lui Brancusi si totodata, asa, cu o fata de om impacat cu soarta, ca mai nou, are o lunatica langa el.

Am ajuns la De Hoog cu 5 minute inainte de deschiderea magazinul... Imi venea sa intru prin spate clown pe la usile mari pentru camioane, sau pe vreun geam Laughing

Ma asteptam sa-i vad pe dragutii Nobile, aliniati si frumos colorati, dar cum va spuneam, din pacate nu aveau decat 3 culori. Drept dovada, le-am luat pe toate trei Very Happy
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Am rascolit prin paletii depozitului dupa plante cu mai mult de 3 tije, asa cum erau cei scosi la vanzare. Doi dintre ei au cate 5 tije iar unul cu 4, plus cresteri mici cheers
I-am luat pe: "Comet King Akatsuki", "Irene Smile", si cu toate ca nu eram eu topita dupa dendro Nobile, mai ales cel alb, acum, am si unul alb clown "Spring Dream Apollon"

Asa cum alergam eu ca zuza prin depozit, am vazut ceva, de alta culoare fata de ce mai vazusem...
Hmmm, m-am apropiat, si nu a fost prea vesela imaginea, dar, imediat mi-a trosnit mintea o idee, si am zis sa i-o spun si doamnei de la magazin. clown
I-am aratat locul cu pricina, si mi-a spus, ca aceia sunt de aruncat affraid
Ce aruncat frate, ca unul era portocaliu si plin de flori, iar altii o culoare ceva mai deschisa.. galben Wink

Pe acestia i-am luat degeaba :lol!:Pai da nu era acum sa-i las acolo, in drumul lor spe gunoi, cand eu am Atonik, CropMax.
Cum ma retrageam eu dintre paletii plini de Dendro, am vazut ditamai remorca cu scoarta..., si, mi-a venit o idee
Ideea si tupeul meu, a facut toti banii. Am plecat din sera, nu numai cu orhidee frumoase, unele gratis, ba si cu doi saculeti de scoarta  

Saraca femeie, nu avea in ce sa-mi puna si i-am dat tot eu o idee clown Sa foloseasca tipla de impachetat/protejat orhideele, pe care am lipit-o bine la gura Wink
I-am dat doamnei 5 euro de la mine pentru ea, ca deja imi ardea fara de rusine, dar si de bucuria reusitei mele  

Am plecat de la De Hoog direct catre Ter Laak. E minunat locul. Plantele luate la prima mana, poti alege, cel putin eu asa am facut (nu cred, ca chiar aveam voie sa ma aventurez pe unde am facut-o) dar, cine se poate pune cu mine?

Mi-a fost teribil de greu sa aleg.. Fireste ca as fi plecat cu masina plina..
Acestea sunt minunile mele minunate:

Este cerata, cu o combinatie superba de culori, si frumos ramificata  :galben_bucuros

Si, ianca una Laughing

Am lesinat cand am vazut-o. Imi place nemaipomenit de mult! Este cerata, franjurata, cu un model deosebit de frumos, si are 3 tije.

Putin neplacut a fost sa vad ca au preturile mari, ba unele modele, chiar mai scumpe ca gradinariile, drept pentru care, am fost cumpatata Rolling Eyes 

Karla a scris:
In general, intr-un aranjament floral trebuie sa ai tipuri de frunze diferite (late combinate cu fine, verzi cu colorate, ori mate cu lucioase), si etaje diferite: unul inalt si drept, unul mediu si unul care sa curga in jos...
Merci Karla pentru lamuriri. Mi-ar placea sa mai incerc cateva, ba mai mult ca am doau vase frumoase (vechi), unul din lemn si altul ceramic, cu carii .. O frumusete! Dar, nu am unde sa le pun Neutral 

Leonor, scuza-ma, am omis sa-ti spun merci.

Vedeti doamna Stefana, acum o saptaman doua, va puneam ca nu m-au cucerit Dendro Nobile, iar acum, am 8 clown
Sus In jos
stefana

stefana

Numarul mesajelor : 1443
Localizare : Bucuresti
Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos
Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte
Data de inscriere : 08/06/2008

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 38 Icon_minitimeDum Dec 01, 2013 10:11 am

Doini, cred ca banuiesti cat de mult te intelegem (chiar si cine nu are ca pasiune orhideele ci alte plante, fie ele violete sau trandafiri). Eu, cel putin, sunt foarte bucuroasa ca ne arati frumoasele cu care te intorci din "expeditii" si serele nemaipomenite pe unde cutreieri Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 38 1982394566 .
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 38 Icon_minitimeDum Dec 01, 2013 9:27 pm

Doamna Stefana, ca de fiecare data, va spun sarut mana, Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 38 2480021943  si va multumesc frumos! Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 38 1059784619 
Nu aveam nici cel mai mic dubiu, ca nu imi veti spune/scrie ca v-a placut expeditia mea, dupa noi orhidee Wink
Sus In jos
leonor

leonor

Numarul mesajelor : 1070
Joburi/Distractii : florile
Stare de spirit : optimista
Data de inscriere : 13/02/2012

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 38 Icon_minitimeDum Dec 01, 2013 10:01 pm

Doini mai ai loc pentru ele?Very Happy
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 38 Icon_minitimeDum Dec 01, 2013 10:16 pm

Din pacate, nu prea mai am Leonor Very Happy
Sus In jos
stefana

stefana

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 38 Icon_minitimeMier Dec 04, 2013 10:12 pm

Doini a scris:

Asa cum alergam eu ca zuza prin depozit, am vazut ceva, de alta culoare fata de ce mai vazusem...
...Ce aruncat frate, ca unul era portocaliu si plin de flori, iar altii o culoare ceva mai deschisa.. galben Wink

Pe acestia i-am luat degeaba :lol!:Pai da nu era acum sa-i las acolo, in drumul lor spe gunoi, cand eu am Atonik, CropMax.
Mai demult, la noi, daca vedeai in Brico niste plante pe un stender la "de aruncat" n-aveai nici o sansa de a le salva Sad ca nu ti le dadea nimeni. Abia de curand au inceput cu politicile de reducere.
Doini, nu insista foarte mult cu revitalizantele din prima. Lasa putin orhideele sa-si revina. Au multe din ele mare putere de regenerare daca sunt lasate in pace.
O sa-ti arat maine (acum n-am lumina buna) ce face o phale aproape moarta Cool .
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 38 Icon_minitimeMier Dec 04, 2013 10:31 pm

Doamna Stefana, mesajele dvs pline de experienta sunt bine venite Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 38 1059784619 
Acestor Dendro, ieri, am apucat sa le fac un tratament cu Atonik Rolling Eyes  iar pe doi din ei, in seara zilei cand i-am luat, i-am scos din substart ca sa le observ radacinile, care majoritatea erau ciao ciao michi mau clown 

Aici, in magazine, le reduc pe cele cu probleme, dar si pe cele care au ajuns la inflorirea completa si nu mai au boboci.
Eu, ma mai si "evreïesc" cu ei, si-mi incer norocul. Cum a fost povestea ultimelor luate din Hornbach, unde am protestat pentru modul in care le ingrijesc si locul unde le tin. Mi-a iesit, si am luat Phala cu 2.99 clown 
Asa am facut si cu Catt cea cu flori galbene. M-am dus chitita sa-l gasesc pe Luis si sa-i cer s-o reduca.
Cu Nobile, m-am tiganit lol!

Ultima editare efectuata de catre Doini in Joi Dec 05, 2013 1:11 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
stefana

stefana

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 38 Icon_minitimeJoi Dec 05, 2013 8:42 am

Cred ca a avut ceva probleme inca de la achizitie (normal era de la reducere Wink ). Si-a pierdut frunzele in vara iar acum se lupta sa supravietuiasca

Pe asta am mai aratat-o [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Coletul a inceput sa se degradeze incepand din mijloc, iar frunza cea mai noua i-a cazut prima, ca retezata la baza. Dupa curatarea centrului si pudrare cu scortisoara am lasat-o in pace (fara Atonik, ca n-aveam atunci). Am stropit-o din cand in cand, am udat-o mai rar ca pe celelalte. Alta luptatoare Very Happy
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 38 Icon_minitimeJoi Dec 05, 2013 1:35 pm

Bine zis luptatoare applause 
Dar si dumneavoastra o rabdatoare applause  daca pateam eu asa ceva, alergam prin toate magazinele in brate cu ea, ba mai nou cred ca direct la serele descoperite.
Incredibil cum arata, trist dar in acelasi timp vazand puii bazali, le privesc cu multa admiratie! 
Va doresc, si le doresc sa reziste si sa vedem puisorii mari cheers 

Din poze, observ ca nu le tineti in substrat Shocked  Eu acum doua seri am curatat Vanda cu probleme de toate radacinile uscate. Absolut toate erau moarte. Am ramas cu un cotor lung si uratel, dar macar frunzele par destul de bine..
Am bagat-o in scoarta, iar paharul in care sta la randul lui l-am pus in vaza de sticla. I-am facut de doua ori pana acum tratament cu Atonik, dar nu stiu cand ii pot administra si pulverizarile cu CropMax scratch confused
Sus In jos
Myosotis
Admin
Myosotis

Numarul mesajelor : 5257
Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate
Stare de spirit : tot inainte !!!
Data de inscriere : 21/01/2008

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 38 Icon_minitimeSam Dec 07, 2013 10:56 am

Am vrut sa scriu, dar abia acum am reusit. Lasa-le mai asa in plata lor, cum zice si Stefana. Atonik-ul le forteaza intr-un fel. Ai rezultate destul de rapid, dar pe termen lung nu cred ca le face bine. 
Cropmaxul, pe de alta parte, cica e organic. Eu il foloseam la rasaduri si intr-adevar mergeau foarte bine. Zic sa faci o pauza intre Atonik si Cropmax.
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 38 Icon_minitimeLun Dec 09, 2013 1:06 am

Multumesc Myo Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 38 1059784619 

Nu am nici cel mai mic gand sa folosesc Atonik-ul fara motiv bine intemeiat, si nu mai mult de 3 aplicari cu pauza de cate o saptamana.
Il folosesc doar pt plantele care aproape nu mai au radacini, ca sa stimulez unele noi. Sper sa-mi iasa...

CropMax-ul este un fertilizant 100 natural, dar si el trebuie folosit cu cap, si cu pauze de 10-14 zile, de asemenea de 3-4 aplicari, nu mai mult.
Sus In jos
geodezia

geodezia

Numarul mesajelor : 3566
Localizare : Ticleni
Joburi/Distractii : flori.goblene ,
Stare de spirit : buna
Data de inscriere : 07/06/2011

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 38 Icon_minitimeLun Dec 09, 2013 11:32 am

n-ai somn ? auzi ca pe la voi iarna in toata regula
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 38 Icon_minitimeLun Dec 09, 2013 6:59 pm

He he, ba chiar am somn, mai ales de cand folosesc dopurile de urechi Wink La mine e cu o ora in urma fata de ora din tara si, implicit de ora afisata pe forum.

Nu a venit iarna, inca  Rolling Eyes  Dar, vineri a fost o furtuna feroce, care a luat scutere si masini usoare pe sus, sa nu mai pomenesc de bicilisti, saracii, au fost scosi copaci din radacini, iar Amsterdamul si insulele care sunt la 4 m sub nivelul marii, au fost la doar 50 cm de inuntatii.  What a Face 
A fost cea mai mare furtuna din ultimii 50 de ani, si daca nu erau inchise barajele, daca nu erau digurile recunoscute in toata lumea, se putea repeta calamitatea din noaptea de 1 februarie 1953.
Noroc cu experienta inegalabila a Olandei, in lupta cu apa.  cheers
Sus In jos
laurabv

laurabv

Numarul mesajelor : 1123
Data de inscriere : 22/11/2011

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 38 Icon_minitimeLun Dec 09, 2013 11:20 pm

Mereu i-am admirat pe olandezi pt. ce au facut in tara lor....noi avem pamant si de batem joc de el....
Sus In jos
geodezia

geodezia

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 38 Icon_minitimeMar Dec 10, 2013 7:35 am

asta cam asa este daca ersau ei la noi ..iti dai seama ..tot asa si chinezii au zis ca daca ar fi ei in romanica ...
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 38 Icon_minitimeMar Dec 10, 2013 8:47 am

Apropo de pamant, ca in Olanda nu prea e. Aici, cartitele scot musuroaie de nisip, nu de pamant.

Au fost create portiuni din tara secand lacuri care comunicau cu marea, si astfel s-a mai marit, sau aparut o localitate, un parc de distractii, sau mai stiu eu ce...
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 38 Icon_minitimeMar Dec 10, 2013 9:10 am

Dendro Nobile, si-au deschis prea frumoasrle buchetele cu bobocei  cheers 

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 38 Icon_minitimeMar Dec 10, 2013 9:23 am

Cymbi. curgator cu ultima tija inflorita, si el.  cheers A mai avut una, dar i s-au uscat boboceii, inca de cand era mica..  pale  Probabil din cauza schimbarii din magazin in casa noastra.
Nu va spun, ca pe draguta asta, care am inteles ca este o aloe, sau pe acolo  Rolling Eyes .. Am gasit-o abia sambata asta in cutia de transport, cu care mi-au fost trimise Cattleya si Doritaenopsis, in urma cu 3, poate 4 saptamani. Am pastrat cutia, fiinda vroiam s-o folosesc la adapostirea ghivecelor cu plante, care ierneaza afara pe balcon.
A stat saraca fara aer, lumina si apa atata timp  Embarassed  What a Face 
Nu stiu inca, cum se ingrijeste.  Rolling Eyes 

Miltoniile cu cate doua tije inflorite, si ele.

Ps. Mastile sunt luate din magazinul second hand despre care v-am mai povestit.
Sus In jos
geodezia

geodezia

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 38 Icon_minitimeMar Dec 10, 2013 9:38 am

waw mai imbolnavit cu mitu tau cu tot l-am facut vedeta in birou

Ultima editare efectuata de catre geodezia in Mar Dec 10, 2013 10:38 am, editata de 1 ori
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 38 Icon_minitimeMar Dec 10, 2013 10:05 am

He he, daca nu uit, astazi, te bucur cu alte cateva poze cu Strauss dormind Very Happy Este adorabl!
Sus In jos
bubu

Numarul mesajelor : 2033
Stare de spirit : in general buna
Data de inscriere : 09/06/2008

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 38 Icon_minitimeMar Dec 10, 2013 12:24 pm

Foarte frumoase, imi plac si mastile.
Sus In jos
stefana

stefana

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 38 Icon_minitimeMar Dec 10, 2013 1:54 pm

Woow ce dezmat la Dendrobiumii tai  applause 

Am vazut pe net un filmulet cu pisoi din rasa lui Strauss care cerea sa fie mangaiat si mi-am amintit cum spuneai ca se alinta ai tai. Si ce fiorosi par la prima vedere  Laughing 
Mai spune o data ce rasa sunt, plz
Sus In jos
geodezia

geodezia

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 38 Icon_minitimeMar Dec 10, 2013 1:59 pm

d-na Stefana arunca si mata filmuletul sa il vad si eu ca sunt la mare suferinta cu mitele lui Doini
Sus In jos
ghana

ghana

Numarul mesajelor : 294
Localizare : Botosani
Stare de spirit : se poate si mai bine
Data de inscriere : 05/07/2013

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 38 Icon_minitimeMar Dec 10, 2013 2:01 pm

Foarte frumoase,ce le faci la miltonii de au inflorit,ale mele nu dau nici un semn de inflorire
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Gradinita lu` Doinita :))   Gradinita lu` Doinita :)) - Pagina 38 Icon_minitime

Sus In jos

Gradinita lu` Doinita :))
Sus 
Pagina 38 din 40Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 20 ... 37, 38, 39, 40  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Gradinita lu` Doinita :))
» Gradinita lu` Doinita :))
» Gradinita protestanta :)))
» Gradinita Danei Caras
» Gradinita(nu de copii,de flori)Paulynei

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Clubul gradinarilor :: Ograzile noastre-
Mergi direct la: