| Gradina zoo-botanica | |
|
+20doinabacau duduta190578 costieanuconstantin gabriela60 Carina gabi_gabriella Doini Mirela Vernil Mihai simonaelena Karla Myosotis codruta bubu georgiana Rux penelopa stefana Tinkerbell 24 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Lun Apr 11, 2011 9:55 pm | |
| Pai stiti ca am logoree cand ma simt bine Cand ma loveste tacere e de rau Inca n-am aflat ce-i cu bobi si cu reputatia din profil si sper ca nu vreti sa crap de curiozitate | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Lun Apr 11, 2011 10:45 pm | |
| am facut papanasi de aia buni,cu branza de vaci va poftesc si pe voi (macar virtual) sa serviti | |
|
| |
Rux
Numarul mesajelor : 281 Localizare : ardeal Joburi/Distractii : viata de zi cu zi Stare de spirit : optimista Data de inscriere : 30/03/2011
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Mar Apr 12, 2011 6:13 am | |
| Mai ,dar avem curiozitati comune! Si eu ma tot intreb ce sint chestiile astea.,mai ales "bobi" ?????Si cum se aduna ??? | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Mar Apr 12, 2011 8:44 am | |
| Aveţi o curiozitate întârziată ... eu am întrebat prima! Cum n-am primit răspuns, am tras concluzia că e mai bine să rămânem nesatisfăcute în curiozitate. Vorba aia: "cine ştiue multe, moare" ... iar eu nu vreau să mor. | |
|
| |
Rux
Numarul mesajelor : 281 Localizare : ardeal Joburi/Distractii : viata de zi cu zi Stare de spirit : optimista Data de inscriere : 30/03/2011
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Mar Apr 12, 2011 10:45 am | |
| Pene draga ,stiu ca ai intrebat ... nu mai tineam minte daca s-a si raspuns. Fata de tine care mi-ai dat o explicatie perfecta ,eu totusi imi asum riscul ,ca nu stiu ce naiba sint aia bobi ???? Adica graunte ? | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Mar Apr 12, 2011 3:29 pm | |
| Eu am testat "sistemul" cu bobii din curiozitate In dreapta unui mesaj de la un topic initiat de voi apare scris merci. Daca faci click pe acel merci se adauga ceva puncte, dar nu stiu exact la ce curs de schimb . Ma mai gandesc ca n-are rost sa insistam cu punctajele alea. Daca va mai amintiti, a fost la un moment dat o chestie asemanatoare pe totalmush ( karma parca se chema atunci). Si s-a renuntat la ea. Noi ne cunoastem deja, ce sa mai dam in bobi, iar cei nou veniti, mai bine sa se implice repede in discutii, n-au nevoie de reputatie artificiala. | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Mar Apr 12, 2011 4:27 pm | |
| Stefana noi intrebam ca sa stim ca bobi aia nu-s ceva seminte de pus in gradina Daca sunt numai de farafastac nu-mi bat capul Azi printre multele si herculicele munci ce le avusei ,am studiat problema magnoliilor in consecinta am descoperit ca pe langa pofta mea de magnolie grandiflora ,mai am pofta de vreo 2 tipuri"tripetala"(asta e interesanta dar as mai rabda cu adunatul" si"virginiana" Deja i-am scris cumnata-mii ca musai sa planteze pt fata si ca as planta si eu una Acu sa vaz care e mai iute de mana Rux ,cica la Simeria sunt 12 soiuri si specii de magnolii Nu gasesti si tu o pila sa vedem ce au si daca nu ne putem lipi de ei? Banuiesc ca au nevoie de bani sinoi am fi o comanda serioasa(bineinteles daca au preturi acceptabile,nu se arunca ca aia de la gradina botanica din bucuresti la preturi duble si triple ca la pepiniera;cel putin acu vreo 5ani cand m-am dus eu sa iau cadou de casa noua pt niste prieteni;pana la urma am luat de la o pepiniera si am avut si bonus) Ce ziceti fetelor?
| |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Mar Apr 12, 2011 4:57 pm | |
| Ca sa=mi ilustrez partea botanica [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Karla poza 184 e WN si tot wnw e si in poza 321........cand era mai mica(de atunci promitea sa fie invaziva si partea zoo [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]si inca.........zoo2 [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
codruta
Numarul mesajelor : 240 Localizare : Veldhoven - Olanda Joburi/Distractii : xxx Stare de spirit : oscilanta Data de inscriere : 25/03/2011
| |
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Mar Apr 12, 2011 11:41 pm | |
| Tink, e de bine ca a crescut gradina. Bobii sunt un fel de bile albe primite pentru activitatea pe forum. Depind de cate mesaje la obiect se scriu si intr-adevar, cum a zis Stef, daca cineva vrea sa multumeasca pentru un raspuns capeti o bila alba. Reputatia creste daca cineva apasa pe semnul "+" din dreapta mesajului scris. E si un minus acolo, pentru mesajele considerate "nesatisfacatoare". Cand ma mai limpezesc la creier ma gandesc si la o "recompensa" pentru cei cu reputatie buna sau activitate intensa. Deocamdata sunt cu nervii-n pioneze din diverse motive fara legatura cu florile si gradinile. | |
|
| |
Rux
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Mier Apr 13, 2011 6:31 am | |
| Tink,s-a facut. Maine merg la Alba -Iulia si cind ma intorc musai sa trec la acolo. Va tin la curent ,dar nu prea mult sa nu raciti. Adevarul este ca nu ma-m gandit deloc la asta ,pentru ca NU MAI AM LOC!!!!!!!!!!in gradina. Deja,am plantat intr-un ghivecioi ,mai urmeaza unul si apoi niscai butoaie Dar si astea trebuiesc astfel aranjate ca sa dea bine ,adica sa nu fie ca nuca-n perete. Inca o magnolie???? Doamne ,O sa ma gandesc la o gradina suspendata !!!! | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Mier Apr 13, 2011 1:41 pm | |
| Acum ca m-ati carcotit ..........la vremea cand am postat animalurile nu prea ma pricepeam sa intorc imaginiler Codruta esti in gradina unui elf,cum vrei tu ordine si disciplina Trebuie sa ai vesnic surprize,in plus............cum iti mai faceai tu masaj la gat sa nu intepenesti Ca sa va dau vesti bune,la Brico Militari au clematite,eu una n-am gasit insa ceva sa ma intereseze Am gasit tangutica la cutie,dar erau uscate Stefana, sigur erau clematite oranje? Nu cumva erau amestecate Campis printre ele? Ca la militari asa erau Am luat o spirea cu frunzele verde brotac si floare)dupa poze)frez intens,micuta ,la 17 ron Am gasi t si cytisusi de diverse coloruri si marimi(preturi diferite_ Pene pt ca nu ne-am vazut de ziua ta ,ti-am luat cadoul acu,un Cytisus rosu Am cautat si grena ,dar n-am gasit La Hornbach erau cytisusi mari.............la 36 ron,dar nu erau grena | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Mier Apr 13, 2011 6:21 pm | |
| Nu mi-e in drum da' as face un ocol maine dimineata sa le pozez pe shest si sa vad exact cum le cheama. | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Mier Apr 13, 2011 8:54 pm | |
| Pe mine ma mananca talpile,dar sunt franta Am ajuns ieri la 10 si ceva acasa si deja am plina casa de flori Am mai primit de la cumnata-mea pachet cu trandafiri si mi-e ca trebuiesc 2 masini sa duc toate plantele la Snagov si Elfu are de lucru maine si vineri Maine ploua si parca vad ca nu-mi scot "blanita la plimbare" | |
|
| |
codruta
Numarul mesajelor : 240 Localizare : Veldhoven - Olanda Joburi/Distractii : xxx Stare de spirit : oscilanta Data de inscriere : 25/03/2011
| |
| |
Rux
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Joi Apr 14, 2011 4:23 pm | |
| Asa cum am promis ,azi am fost unde am zis. Am gasit un singur sort de magnolii : Magnolia Kobus -alba la 68 lei. Frumoasa si mare. Se face maaaaare ,cam de parc. Astfel am aflat si eu numele magnoliei mele ,ale carei flori deja sint aminire azi,ca s-au scuturat. Ca urmare ce pot sa va spun ,uitindu-ma la magnolia mea: creste 3-4 m,rezistenta la frig ,florile sint frumoase dar nu rezista decit doua -trei zile maxim una ,si apoi se scutura. Cred ca este un sort de magnolie care face seminte ,asa ca cine vrea ,dau cu fasarul in toamna!
Se pare ca anul acesta ,nu mai au magnolii si nici clematite.,la productie. | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Joi Apr 14, 2011 5:40 pm | |
| Mersi mult Rux Kobus e aia alba cu florile cu 4 petale,foarte vrednica si care e o ferie cam 2 zile cand e o minune alba,nu? Am avut si eu una ,de la simeria....a facut cred ca o floare cat am avut-o(nu prea mult) La Hornbach sunt stellata cu vreo 36 parca.tip tufa Au si flori si boboci,adica mai tin vreo 2 saptamani la vremea asta Aveau si soulangeana ,crerd ca la 70 Nu mai stiu exact | |
|
| |
stefana
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Joi Apr 14, 2011 5:57 pm | |
| - Rux a scris:
- Astfel am aflat si eu numele magnoliei mele ,ale carei flori deja sint aminire azi,ca s-au scuturat.
Si bineinteles ca n-ai pozat-o sa ne arati si noua frumusete de magnolie (pe care ti-o critica un domn acu un an pe vremea asta ). Tu n-ai album de poze? | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Joi Apr 14, 2011 6:00 pm | |
| Cine indraznea sa critice magnolia lui Rux Azi sunt razboinica si am si gherute pt hacuiala | |
|
| |
Rux
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Joi Apr 14, 2011 6:42 pm | |
| Stati mai ,ca nu a fost chiar asa. Atunci a fost vorba de taierile la magnolii ....Eu fiind o novice,am constatat ca atunci am iscat o adevarata furtuna ..( ma rog ,apartine trecutului ...si probabil ca fiecare a ramas cu ideile lui ...dar eu mergeam mai departe ,nu ?)
Sa revenim ,daca acceptati poze de anul trecut uite-va aici.
Nu, nu am album de poze. Pana acum .
Tink ,gherutele pastreaza-le pentru alte razboaie ,asta apartine trecutului,.Dar ceea ce a fost de retinut ,am retinut !!!!Mersi Tink!
| |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Joi Apr 14, 2011 6:56 pm | |
| Deci e vorba de Mihail V-am spus eu ca toate relele ne vin de la rasarit(a se vedea si Fukoshima),mai neaga cineva ca "iesi" e la rasarit? Rux oricum sunt persoane de la care n-ai ce invata,doar carcotesc Las ca iti faci tu album,oricum spre deosebire de alti locuitori ai "iesilor" ,tu ai gradina,ai plante si le ai frumoase si mai ales................ai bun sint si nu te impaunezi cu plantele altora sau cu stiinta ta .......de la gradina botanica | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Vin Apr 15, 2011 10:22 am | |
| Hai, recunoaşteţi că Mihail este o sursă inepuizabilă de ... râs!!! Mai bine l-aţi chema în Clubul mostru. | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Vin Apr 15, 2011 2:01 pm | |
| Alors, Tinkerbell, era ca caz cand am citit cate lighioane ai... Gradina ta e superba, naturala, libera... se vede ca plantele sunt fericite. Am vazut in poza 335 un trandafir superb, seamana la culoare cu Flora Danica (ma intreb daca nu e el)... Nu mi-ar fi dat niciodata prin cap sa asociez culoarea asta cu o clematita alba, mi s-a parut grozav de reusita combinatia... fur si eu ideea, daca nu te superi | |
|
| |
simonaelena
Numarul mesajelor : 240 Localizare : Ia ghiciti! Joburi/Distractii : Plantutele Stare de spirit : Buuuuna Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Sam Apr 30, 2011 10:28 pm | |
|
Ultima editare efectuata de catre simonaelena in Sam Apr 30, 2011 10:30 pm, editata de 2 ori | |
|
| |
simonaelena
Numarul mesajelor : 240 Localizare : Ia ghiciti! Joburi/Distractii : Plantutele Stare de spirit : Buuuuna Data de inscriere : 08/04/2011
| |
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica | |
| |
|
| |
| Gradina zoo-botanica | |
|