| Gradina zoo-botanica | |
|
+20doinabacau duduta190578 costieanuconstantin gabriela60 Carina gabi_gabriella Doini Mirela Vernil Mihai simonaelena Karla Myosotis codruta bubu georgiana Rux penelopa stefana Tinkerbell 24 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Mier Iun 22, 2011 7:33 pm | |
| Ciudat ca pozele nu prea seamana intre ele In cazul asta nu e nici una nici alta Si iar trebuie sa mai caut | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Mier Iun 22, 2011 8:02 pm | |
| ce zici d e asta? [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Mier Iun 22, 2011 8:16 pm | |
| Uite si delfinele [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Mier Iun 22, 2011 8:44 pm | |
| Foarte faine. Mai da-mi niste detalii despre trandafir: de cate ori infloreste, cat de inalt, are parfum sau nu, spini, etc.... tot ce poti. | |
|
| |
Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Mier Iun 22, 2011 10:17 pm | |
| - Tinkerbell a scris:
- Astia ar fi intr-o prima faza crinii care mi-au inflorit deocamdata
Sunt cu mult mai putini decat anul trecut tink!!!! unde-s criniiiii nu vad criniiiii | |
|
| |
Mihai
Numarul mesajelor : 95 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Gradinarit.......dupaureche Stare de spirit : Confuza Data de inscriere : 04/05/2011
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Mier Iun 22, 2011 10:51 pm | |
| I-a batut şi au fugit in alta gradina......... | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Joi Iun 23, 2011 11:03 am | |
| Ariciule sa stii ca taman am descoperit un neam de al tau in gradina la mine...........imi ajunge un tepos(hm poate e tepoasa si are si pui) Doini am pus un link Crini sunt la locul lor in album,ii mai las azi si de maine sterg | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Joi Iun 23, 2011 11:06 am | |
| Nu stiu de ce n-a aparut albumul cu crini,dar am remediat situatia [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Joi Iun 23, 2011 11:16 am | |
| | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Joi Iun 23, 2011 11:19 am | |
| Sunt foarte frumosi crini tai ma Tinkebell : | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Joi Iun 23, 2011 11:19 am | |
| Stiam ca l-am pus si n-am mai verificat ce s-a intamplat S-ar putea sa- fi scris in box si sa nu-l fi trimis ca a sunat tilifonul
Ultima editare efectuata de catre Tinkerbell in Joi Iun 23, 2011 10:28 pm, editata de 1 ori | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Joi Iun 23, 2011 11:21 am | |
| Stiu Doini,anul trecut au fost si mai frumosi,am avut si inchisi-inchisi Oricum anul asta am hotarat sa mai cumpar o serie ca vrea si Elfu' la el in curte | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Joi Iun 23, 2011 12:37 pm | |
| - Mihai a scris:
- I-a batut şi au fugit in alta gradina.........
In afara ca am râs de m-am prapadit, mi-am pus intrebarea intrebatoare: oare de ce noi, românii, spunem "trandafiri batuti, crini batuti, muscate batute"? C-o fi bataia rupta din rai? Ca trebuie bataie ca sa obtii mai mult? De ce n-om zice si noi, ca toata lumea, "flori duble"... ? | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Joi Iun 23, 2011 12:40 pm | |
| buna remarca!!! buna!!! | |
|
| |
gabi_gabriella
Numarul mesajelor : 29 Localizare : Iernut/Mures Data de inscriere : 06/06/2008
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Joi Iun 23, 2011 12:54 pm | |
| Probabil pt ca, prin batere se indeasa , dec iau mai multe petale indesate | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Joi Iun 23, 2011 12:57 pm | |
| - Karla a scris:
- De ce n-om zice si noi, ca toata lumea, "flori duble"... ?
La hibiscusi ( sunt preferatii mei ) se mai spune "cu flori involte" pen'ca nu e suficienta expresia flori duble | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Joi Iun 23, 2011 1:18 pm | |
| Karla mi-e mai simplu sa le zic batuti,la trandafiri sa le spun cataratori sau climberi............pur si simplu Daca m-as duce la femeia care imi aduce lapte si i-as zice ca vreau si eu sa-mi pastreze un pui de liliac dublu s-ar uita patrat la mine,asa daca ii zic ca vreau liliac batut si ce culoare stie femeia despre ce e vorba Asta ca tot am ochit niste plantute la o tanti de langa laptareasa si cum sunt in vorba...........am trimis-o la cersit Alea sunt vecine de o viata si laptareasa nu vazuse ce avea aia in curte Asa ca eu sunt cu ochitul si ea cu cerutul pt amandoua In we vine cu vecina sa se uite la muscatele mele Acu mi-a promis de la alta vecina ca ia samanta de maci ciufuliti,foarte batuti si cica ar fi pereni Buba la cap e mare pt mine si nu ma pot abtine sa n-o transmit si la altii Asta toamna i-am dat butasi din trandafirii mei,bine inteles ca n-au tentat-o decat TH,rosii,roz,orange ,aia vizibili de departe Am dadacit-o cum sa-i puna sa i se prinda Anul asta au inflorit si e mandra cat incape Deja mi-a abonat niscai vecine si neamuri la butasi in toamna Asa ca acu ma intreaba ce vreau Ar vrea ea si irisi,dar deocamdata ba vazut ca n-au pui Tocmai am vb cu mama care mi-a zis ca are cere de niste Kerria E cunoscut faptul ca nu vand si plantele le dau la schimb Ultima oferta de lucru .........mi-a gasit-o o tanti al carui barbat a facut un put la vilele din padure Vroiau aia gradina si nenea ala mi i-a adus sa se uite peste gard la plantele mele Frumos e ca tipi au zis ca vor gradina,nu vor conifere si buxusi si i-am lamurit rapid ca nu le trebuie o gradina cu gazon si nu s-au zgarcit cand a fost vorba de plante Se uitasera sin ei la preturi si ce le-am propus eu li s-a parut mai mult decat ok Spre norocul meu au deja pusi niste copaci si niste pomi inh curte care se potrivesc cu ce vreau eu sa fac Am cazut de acord ca vor niste plante care se ingrijesc usor,tufe cu flori,liane si trandafiri Calugarii tai au vreun site de prezentare? Sunt 3 zone de trandafiri si una de climberi si liane 2 sunt de o parte si de alta a alei si am zis ca una sa fie cu alb,cremgalbeni si celalta sa inceapa pt tranzite cu orange,vermillion,rosii si in spate in zona de labi sa fie unii grena Ultima,cea din spate am zi sa fie cu nuante de roz si violet,iar pe gard in dreptul gradinilor climberi corespunzatori culorilor gradinilor Pe garaj o sa fie Campis de mai multe culori si o parte din gardul de la strada o sa fie cu Caprifoi Sa existe si culoare si parfum si mai ales sa opreasca praful si privirile curiosilor Oamenii deja isi gasisera mesteri pt pergole si pe mine nu m-au deranjat modele alese,sunt simple si nu ma incurca Acum nu ma pot hotara daca pe chiosc pun Campis care creste usor si repede sau trandafiri Sunt tentat sa pun trandafiri si clematite,tanti beneficiara se cam teme de clematite iar trandafirii cresc in cativa ani..........mai cuget | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Joi Iun 23, 2011 1:19 pm | |
| Stef are dreptate,sunt hibi cu doar 2 randuri de petale si altii care sunt ca niste rochii cu crinolina..............un milion de petale si pistile
| |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Joi Iun 23, 2011 1:34 pm | |
| Ah, pai eu nu ziceam in niciun caz sa renuntam la termenul de "batut" Macar de rigolada si tot trebuie pastrat... Era o intrebare retorica.. | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Joi Iun 23, 2011 1:59 pm | |
| Candva niste "experti in trandafiri" s-au ofuscat ca vezi doamne de ce sa spunem climber si rambler si sa nu spunem urcatori si nu mai stiu cum si ca de ce sa nu spunem taieri la trandafiri si nu tunderi Rahat pe bat.mie mi-e mai comod sa zic ca tund trandafirii,pt mine taierea e ca si cum i-as distruge Chestie de interpretare,dar ma iritau cu fitele lor si cu trantitul ca asa spune "biblia trandafirilor" Karka nu ma intelege gresit ,imi spun si eu pasurile si faptul ca detest sa fiu "aliniata" Cred ca sunt rebela din fire,cum incearca cineva sa -mi impuna ceva ,pun "coarnele" in functiune In copilaria mea bunica-mea (berbeaca si aia) a incercat sa ma "alinieze",ca e musai sa faci aia ca esti fetita,ca n-ai voie sa faci aia ca esti fetita si tot asa(pana atunci crescuse 2 nepoti) In chestile cu politetea ,cu mancatul,statul la masa,comportatul in societate o ascultam,dar cand incepea ca n-am voie sa bat cuie ca-s fetita sau ca n-am voie sa merg cu pantaloni scurti ci cu rochite si fustite...........n-avea nici o sansa O disperam cand ma vedea prin copaci sau pe casa(norocul meu a fost bunicul care ma iubea pt zburnalnicia mea si care mereu imi lua apararea Cand am inceput sa pictez si apot sa merg la scoala de arte ,bunica-mea s-a facut foc si para ca mama m-a dus in astfel de locuri N-a avut nici o sansa cu maica-mea(alta incapatanata) Biata bunica-mea prinsa intre caposeniile fetei si nepoatei si mistourile lui bunica-miu a acceptat ca n-are ce face si ca io-s un fel de struto-cocostarco-camila si ca parerea ei chiar nu conteaza Cand m-am dus la facultate ,biata de ea a zis ca mi-am ales in sfarsit o meserie din care e posibil sa nu mor de foame,desi ideea ei despre meserie de femeie era sa ma fac profa sai in cel mai rau caz inginera sau medic N-a avut noroc si mi-am ales ceva ce ea considera ca nu-i pt o femeie Bunica-mea pana cand a murit n-a reusit niciodata de ce mi-am ales meseria,ce fac eu la servici si de ce l-am ales pe Elf ca barbat | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Joi Iun 23, 2011 2:44 pm | |
| Tink, trece-ma in clubul cersetorilor, dar da-mi si mie un butas din portocaliul asta, imi place forma petalelor lui si culoarea (nu dati cu pietre) si e bine ca face mai multe flori. Merci [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Joi Iun 23, 2011 3:13 pm | |
| Ştiţi care-i ironia situaţiei ?!! ... că, în unele cazuri, chiar şi specialiştii au preluat termenul popular (căci, e popular, nu-i aşa ) de "bătut". Chiar azi am primit catalogul Bakker (particip la o "vrăjealaă" de concur şi vreau să văd pănâ unde merge şmecheria de "marketing olandez" ) şi, pe ultima copertă sunt "Crini orientali cu flori bătute" ... de soartă, aş adăga eu Adevărul e că , fiind fată de la ţară (dar frumoasă, deşteaptă şi devreme acasă ... indiferent de părerea celor din jur) şi eu folosesc termenul încă din copilărie. | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Joi Iun 23, 2011 10:27 pm | |
| Vernil iti dau si butasi,e Westerland si te inzestrez si cu diploma de "club al cersetorilor" Parerea mea e sa-l pui pe un suport in apropierea balconului ca e climber Daca te muti la casa sper ca iti iei si trandafirii cu tine Il vrei la urmatoarea intalnire la Pene sau unde se mai face sau il vrei in august? | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Vin Iun 24, 2011 7:57 am | |
| Multumesc, Tink ! Nu stiam ca e climber arata exceptional ! Inca nu stiu ce voi face pe termen lung, sunt in faza de expectativa, am ceva variante. Cred ca cel ami bine e in august, ca urmatoarea intalnire la Pene va fi in iulie, si atunci nu cred ca prinde ceva. | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Vin Iun 24, 2011 10:51 am | |
| Cred ca se prinde,mai ales ca tu ai umbra in gradina | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica | |
| |
|
| |
| Gradina zoo-botanica | |
|