| Gradina zoo-botanica | |
|
+20doinabacau duduta190578 costieanuconstantin gabriela60 Carina gabi_gabriella Doini Mirela Vernil Mihai simonaelena Karla Myosotis codruta bubu georgiana Rux penelopa stefana Tinkerbell 24 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Sam Dec 08, 2012 4:28 pm | |
| Io tot zic ca termin ,da tot mai descopar cate ceva dosit prin diverse cotloane | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Dum Dec 23, 2012 1:36 am | |
| Am o gradina alba punctata doar de "floricele" de labute Am reusit sa adapostesc in marea majoritate ce am plantat in toamna asta,doar cu lalele ma tot foiesc ce sa fac
| |
|
| |
Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Sam Feb 23, 2013 2:00 am | |
| Mantra Om pentru Karma [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Lun Feb 25, 2013 11:21 am | |
| | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Mier Feb 27, 2013 7:40 pm | |
| - Doini a scris:
- Mantra Om pentru Karma
[url=https://www.youtube.com/watch?v=AVM8ZYODKng [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Doini, ai grija, nu e benefic sa asculti aceasta mantra daca nu esti pregatit sufleteste. Este extraordinar de puternica si provoaca mari rasturnari de situatie in viata reala. | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Vin Iun 21, 2013 10:57 am | |
|
Ultima editare efectuata de catre Tinkerbell in Lun Iun 24, 2013 7:20 pm, editata de 1 ori | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Vin Iun 21, 2013 12:07 pm | |
| Felicitari, Tinkerbell, pentru curajul de a face album pe sunphoto! (Stiu ca nu te intereseaza, dar nu ma pot abtine ) | |
|
| |
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Vin Iun 21, 2013 1:14 pm | |
| Frumusel foc trandafirul, dar ma asteptam sa fie mai movuliu. | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Dum Iun 23, 2013 10:26 am | |
| Ti-am spus ca nu iese prea bine colorul in poze E lila Doar ultima poza e apropiata de realitate Oricum am descoperit ca e trandafir de semiumbra Am pus ghiveciul la semiumbra si ce a inflorit proaspat e mai lila,spre violet Cred ca e "frate" cu trandafirul de la Karla,vrea racoare si umbra In plin soare cum l-am tinut pana acu se transforma in rozaliu Oricum mie imi place si vreau sa fac un masiv cu el,cel de la Karla si Heidi Klum O trecere usoara prin nuante pastelate de lila | |
|
| |
geodezia
Numarul mesajelor : 3566 Localizare : Ticleni Joburi/Distractii : flori.goblene , Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/06/2011
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Dum Iun 23, 2013 11:00 am | |
| imi place crinul alb lasa ma ca e frumos movuliul si eu pat asa mai inchis in gradina mai deschis in poze | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Dum Iun 23, 2013 11:05 am | |
| Multumesc Geo! L-am pus pt comparatie intre alb si colorurile trandafirilor La momentul pozelor nu aveam nici un trandafir alb inflorit in gradina Acum am unul alb pur si unul unt Da! Aparatele foto oricat de performante ar fi ele,daca nu au filtre de culoare nu reusesc sa perceapa anumite culori Eu am un Nikon semiprofesional si nici macar cu ala n-am reusit sa surprind anumite culori Am incercat la diverse ore ale zilei,cu blitzul dar trebuiesc nitel prelucrate si mie mi-e lene | |
|
| |
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Dum Iun 23, 2013 11:48 am | |
| Mersi de lamuriri. Sigur o sa te mai intreb cate ceva despre el. Sunt curioasa daca ramane asa mic cum ar trebui, sau il apuca crescutul si iese din schema. | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Lun Iun 24, 2013 7:19 pm | |
| Nu pot spune nimic despre asta Eu il am cam de o luna ,o luna jumate si e cat era la inceput Ploaia de ieri si alaltaieri insa i-au stricat florile In concluzie se pune protejat | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Lun Sept 23, 2013 10:15 pm | |
| Vesti noi de pe "frontul trandafirilor" Lavanderul,aflat in "linia intai" a suferit o ambuscada serioasa ,l-au dat de pamant pisicile si l-au luat caini in picioare pana sa apuc a-l plantez la locul de bastina In concluziune am zis ca raman fara el,i-au rupt vreo 5-6 crengute cu flori si boboci de am zis ca exilez toata partea zoo in strada Crengutele le-am campat intr-un ghiveci si dau semne ca le-ar merge bine ssi s-ar cam prinde Trandafirasul s-a ambitionat si si-a facut pe ramurile ramase bobocei si ii da si crengute noi In mod ciudat a devenit mai compact ,nu da semne dupa o vara intreaga ca ar fi vreun avantat si ca se urca in piersic Deocamdata ii admir bobocei care se deschid mai greu Maine incerc sa fac poze la bobocei semideschisi,in mod cert florile de toamna vor fi mai spre lila decat cele de vara(bobocii sigur nu mai bat spre roz) Ar trebui sa adaug ca spre rusinea mea nici anul asta n-am reusit a ma tin de cuvant si sa ma prinda toamna cu ograda goala,iar am o gramada de clematite si trandafiri de plantat si ma "strange" locu',deasemenea am de pus copacei si arbusti la greu si asta fara a mai amintim de mutari si permutari Daca mai amintesc cele vreo 20 de jardiniere si ghivece cu muscate si pelargonii pline de flori din care nu ma indur sa fac butasi deja imi vine sa ma iau la bataie Azi m-au mancat palmele si mi s-au agatat de ele niscai ghivece de tufanele si ......ciclame;ma asteptam sa gasesc sa gasesc acasa putina "intelegere" si sa fiu ciufulita...............ash! Toata casa a dat in cor fericita din "coada" si au marturisit care mai de care ce dosise prin gradina pana la calmarea spiritelor Mama luase si ea niste crizanteme,tata niste copacei si Elfu sosise cu niscai gramezi de trandafiri Concluzia........ssuntem o familie de nebuni in plina competitie de a umple si gradinile vecinilor sau.....poate padurea sau campurile .....agricole
| |
|
| |
laurabv
Numarul mesajelor : 1123 Data de inscriere : 22/11/2011
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Mar Sept 24, 2013 6:24 am | |
| | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Mar Sept 24, 2013 10:09 am | |
| Daca ai camp, de ce nu ? | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Mar Sept 24, 2013 11:40 am | |
| Io n-am camp........ am ...jungla! In ritmul asta insa o sa trebuiasca sa ma mut in campurile vecinilor si ma paste un facut de garduri si cumparat de tractor E tare rau sa nu-ti incapi in limitele gradinii Acu am inceput sa fiu invidioasa si pe tarcurile cateilor,imi ocupa locuri bune pt plante,in primplan N-am tupeul sa zic sa mutam tarcurile mai in spate ca mi-e ca ajung sa dorm in fata portilor si e cam frig Cert e ca am reusit sa gasesc in dimineata asta locuri pt 3 trandafiri si 2 clematite ,dar am de gasit locuri de vreo 5 ori mai multe si ajung la mutari si permutari Oare afurisitii de polonezi apar anul asta la Indagra? Bineinteles si cu marfa ,nu doar cu mostre ca mai poftesc la vreo 2-3 magnolii In fiecare an jur ca am incheiat capitolul gradina,am ajuns la o forma finala si pana in toamna iar ma ia febra modificarilor si achizitiilor
| |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Dum Oct 20, 2013 6:46 pm | |
| Cu toamna asta mai ciudata si sucita ca o pensionara la menopauza am ramas in urma cu plantarile In consecinta ieri am facut un "hei rup" si am plantat 5 trandafiri si in jur de 25 de tufanele Doar nu era sa scap stratul de tufanele multicolor Intre trandafiri am pus pansele,doar nu era sa scap panselita de toamna Spre norocul meu panselele de primavara si-au scuturat semintele in piramide si am o splendoare de rasaduri,s-au mai salvat si o parte din cele din primavara si a mai luat si Elfu 2 caserole I s-a parut cu ca n-am avea suficienta culoare in gradina In perspectiva mai am de pus vreo 10 trandafiri si vreo 10 clematite ,de metatt pe gard vreo 4 trandafiri urcatori si niste mahonii si de plantat o galeata de butasi Am fost in vizite si nu m-a lasat sufletu' sa plec cu mana goala Macar am satisfactia ca si altii au de plantat de la mine Va puteti inchipui ca am refuzat copacei si i-am interzis Elfului sa mai ia niscai trandafiri? O prietena cand m-a auzit deja se pregatea sa sune la salvare Era consternata de refuzul meu Cand ma gandesc ca mai am de mutat coacazi si agrisi ca sa fac loc la clematite deja ma ia cu ameteala Toate mutarile si permutarile trebuiesc facute saptamana asta ca sa apuc sa si adapostesc zecile de plante puse sau mutate Lu' taica-meu i-a venit ideea sa luam si niste ierburi decorative ,gasise el niste colturi"virgine" Doamne fereste sa-i apuce pe barbati gradinareala ca e de rau Pana acu am reusit sa inabus tendintele creative ale populatiei masculine,dar la primavara nu stiu ce ma fac | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Joi Oct 24, 2013 7:27 pm | |
| In continuarea jurnalului as avea de spus ca am mai gasit casa pt inca vreo 10 trandafiri,noi minigradini Ma incuraja Elfu ca as avea cam de desfasurare la padure,e o bucata de vreo 120 mp care are ceva copacei pe ea Pana la urma daca renunt la ei si fac o gradina de trandafiri nu se supara nimeni(parerea Elfului) Ar fi culmea sa alerg in fundul gradinii ca sa-mi admir trandafirii,basca ca nu stiu daca nu-s tentati vecinii sa ma lase fara ei Ce sa mai spun ,parca au luat-o razna trandafirii Sunt plini de boboci si infloresc intr-o veselie,ai zice ca-i primavara E adevarat ca unii dintre ei infloresc in culori mai paale ca de obicei Lavender Ice e tot pitic,si-a facut o groaza de crengute si ........e si plin de boboci grasi ,gata sa plesneasca Nu m-a m omorat niciodata dupa toamna,dar cu atatea flori in gradina sunt parca mult mai toleranta cand e vb de toamna | |
|
| |
Marga
Numarul mesajelor : 1555 Localizare : Timisoara Joburi/Distractii : florile Stare de spirit : buna Data de inscriere : 16/07/2011
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Joi Oct 24, 2013 8:03 pm | |
| Si la noi este foarte cald si cum spui trandafirii au luato razna .Eunu mai plantez nimic ca nu mai am unde Si mie imi place toamna dar astazi cred ca sa apropiat de 30 de grade asa cald a fost . Tufanele am cumparat si eu dar le-am lasat deocamdata in ghivece ,am foarte multe crizanteme acum incep sa infloreasca .La mine a inflorit un hemerocallis asa de frumos nu stiu ce la apucat ca asta vara a fost floarea dublaiar acum este simpla ,probabil o anomalie a toamnei . | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Vin Oct 25, 2013 10:47 am | |
| Marga tocmai ziceam ca nu-mi place toamna,dar ca asta face exceptie | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica | |
| |
|
| |
| Gradina zoo-botanica | |
|