| Gradina zoo-botanica | |
|
+20doinabacau duduta190578 costieanuconstantin gabriela60 Carina gabi_gabriella Doini Mirela Vernil Mihai simonaelena Karla Myosotis codruta bubu georgiana Rux penelopa stefana Tinkerbell 24 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Dum Apr 22, 2012 8:32 pm | |
| Cum il scap pe Elf cum ma paste o rupere de carca Saptamana asta mi-a venit cu vreo 4 bujpri arbustiferi si niste azalee de gradina ....albe ,galbene si roz E prima data cand am azalee de gradina parfumate Bujorii sunt si ei albi,somon,galben si roz A mai adus niste rodo si niscai trandafiri Ca sa nu bazai mi-a adus si pelargonii(alb,lila0grena,roz-frez,romon-orange,grena,violaceu)si muscate Si cireasa de pe tort ....rasaduri de mixandre Asa cam o masina plina Si bineinteles si vreo cateva clematite si o magnolie tufis Acu mai avem de cautat ceva copacei Nu stiu cum se face ,dar faptul ca o parte din trandafiri au inchetat si am fost obligata sa-i coafez,asta mi-a eliberat o gramada de loc De acu nu mai las trandafirii sa creasca ditamai cascada,ii coafez | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Dum Apr 22, 2012 8:40 pm | |
| Tocmai scriam cate am de ingropat si ..........surprise A aparut Elfu cu inca ceva copacei Maine avem program de pus plante Asta dupa ce pusesem in sera rosii,castraveti,fasole pitica si sub minii solare vinete,ardei,capia.ardei gras si gogosari Saptamana care vine vin meseriasi sa-mi transforme si al 2 solar in sera Maine pun in gradina dovlecei,porumb,floarea soarelui Am deja cartofii iesiti,mazarea,spanacul,ceapa si usturoiul,prazul Am pus patrunjel simplu,marar,patrunjel batut(preferatul meu),cimbru Busuiocul ma asteapta in paharele.ca si alte rasaduri In gradina au mai iesit,oregano,tarhonul,salvia bicolora,menta,monarda ,asmatuchiulsi sparanghelul,sa nu uit si leusteanul
| |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Dum Apr 22, 2012 8:49 pm | |
| Piramidele cu pansele si nu ma uita sunt superbe,s-au dublat de cand le-am pus Maine pregatesc si restul piramidelor pt alte rasaduri,condurasi,mixandre,salvii pitice ,petunii M-ai am de mutat cam 20 primule din sera rece in rond Spanzul isi face de cap in 3 culori,myosotisul tot asa Au inceput sa-si umfle bobocii clematitele din gradina Narcisele sunt inca frumoase,desi vreo 8-9 tipuri deja s-au ofilit Nebunia lalelelor e in toi(in mod ciudat lalele care le-am pus acu vreo 10 ani ,reapar absolut superbe,dupa ce cativa ani am crezut ca disparusera) Bujori simpli si cei arbustiferi au aparut si dau semne de boboci Rodo au si ei bobocii mari Anul asta insa sunt saraca in flori de magnolie,la paulownia Inca sper ca liriodendronul meu se va hotara sa ma incante cu ceva flori La voi forsitia si kerrya au inflorit spectaculos? La mine nu se prea arata In rest par le-a priit iarna asta grea | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Joi Apr 26, 2012 11:46 am | |
| Am deja primele 5 tufe de trandafiri cu boboci;cam in 10 zile,2 saptamani am si trandafiri infloriti Si clematitele din gradina,alea vechi au bobocei mari S-ai trecut marea majoritate a narciselor,o parte a lalelelor,dar incep irisi pitici si medii sa infloreasca Deja primi pitici au inflorit serios si acu vin aia medii si unii din cei mari (aia mai putin fatoshi) Sunt in plina inflorire Prunusi Triloba,caldarusele,primulele Au inflorit si o parte din rodo si azalee Doar s-o aseza vremea Am malus-ul decorativ plin de flori,ca si corcodusii grena si rosii | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Vin Apr 27, 2012 4:49 pm | |
| Mi-au inflorit 3 muante de albastru la caldarushe si una alba si vad ca si macii au boboci marisori | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Vin Apr 27, 2012 7:51 pm | |
| Si la mine a inflorit o caldarusa mov si una roz. Multumesc, Tink! | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Sam Apr 28, 2012 8:06 pm | |
| Sa te bucuri de ele ,Vernil La mine cele pe rz sunt spre nord si vad ca-s mai lenese Iti culeg seminte la vara sa pui si alte nuante Nu garantez ca-s fix ca mamicile/taticii lor,dar vor fi frumoase | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Sam Apr 28, 2012 8:13 pm | |
| Azi am avut curtea plina de lume(inca mai e ,dar eu sunt franta) Am stat in gradina de la 9.30 pana la 7.50 Musafirii au sapat gropi,au facut gratar,au baut bere Al doilea solar e plin de rosii si mai am puse in forme pt sera si curte De asemenea vreo 6 tipuri de ardei ,gogosari(2) si capia(3) Am pus si o gramada de flori,cimbru,telina de frunze,broccoli(3),conopida(2),varza de bruxelles,telina si alte nebunii Dupa tura asta de arbusti,trandafiri,clematite m-am jurat ca nu mai vreau sa plantez nimic Dar deja trag cu ochiu la niste trandafiri noi Cred ca ma prinde tura de august cu pusul trandafirilor | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Lun Apr 30, 2012 2:06 pm | |
| Zilele astea am mai descoperit inca locuri de trandafiri Am desfiintat o fosta toaleta si in spatiul ala am pus pamant , am facut un loc de odihna si am pus bancute pt plante,daca tai din liliac care s-a intins ca o chermeza tiganeasca,am loc de inca vreo 8 trandafiri si ceva arbusti Cred ca o sa mut parte din Buddejia si o callicarpa Asta ca tot am musafiri harnici si dispusi sa manuiasca cazmaua in locul meu Acu se ocupa de gropile pt catina | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Lun Apr 30, 2012 6:11 pm | |
| Ce frumoasa trebuie sa fie gradina ta, Tink! Dar si cata munca. Felicitari pentru realizarile tale, te rog mult, cand ai timp sa postezi cateva imagini de ansamblu ale gradinii. Fiindca de maine nu voi mai fi in Bucuresti pentru o perioada lunga, azi am stat in gradina mea muncitoreasca, sub liliacul alb (inca inflorit) si am incercat sa vad totul dintr-o alta perspectiva. A fost o experienta inedita, am lasat gandurile sa zboare ... Inca o data imi repet ca viata este foarte frumoasa si interesanta, totul curge ca un rau ... totul revine la izvor ...
| |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Mar Mai 01, 2012 1:10 pm | |
| Vernil cand am timp o sa pun albume noi Acu sunt in focuri cu mutatul puilor de clematita Ma turbeaza Elfu cu ce clematite mai vrea si ce trandafiri sa mai ia Ieri am facut prostia sa-l trimit dupa pamant de trandafiri(pt pui prinsi) si mi-a venit cu copacei,cu pamant de rasaduri,cu rodo cu orice in afara de pamantul de trandafiri Am zis ca daca il trimit cu un prieten se descurca ei 2 Concluzie: niciodata nu trimite un barbat singur la cumparaturi ca o sa iti vina cu orice numai cu te-ti trebuie nu Sa nu mai zic ca au luat la mancare si bautura de zici ca facem ori nunta ori pomana E drept ca de o vreme am musafiri in fiecare zi Aseara era sa intindem si corturi Am pus paturi si in casa veche ca sa culcam toti musafirii Azi de la 8 fumega grataru si s-a umplut fundul gradinii de gropi Musafirii nostrii au invatat ,darurile cele mai apreciate sunt plantele Drept care s-au intrecut in cumparaturi si acu-s la plantat Mai am un val de musafiri si maine Acusica trebuie s-o intind dupa cativa saci de carbuni(ca si asta a uitat Elfu sa ia si nici la musafiri nu le-a dat prin cap) Vernil citind mai atent ce ai scris mi-am dat seama ca nu-ti pot indeplini dorinta N-am cum sa iau imagini de ansamblu nici daca ma duc pe camp ;gradina mea e formata din multe gradini mai mici,separate de alei si bolti de vita sau de case,iar in spate ansamblu e obturat de solare Tot pe bucatele pot poza | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Mier Mai 02, 2012 10:43 pm | |
| Am primit azi un rodo vernil O culoare ciudata si parca ireala Aveam azalee galben,galben cu orange,orange,rodo galbui,galben,galbui cu roz,galben-orange,dar verzui-olive nu Acu trebuie sa vad cum fac trecerile intre masive Am zis sa fac un masiv violet,altu in alb si roz si pe verzui sa-l atasez de cel cu galben
| |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Lun Mai 07, 2012 3:56 pm | |
| Mi s-a deschis primul boboc de Paeonia,e imensa floarea | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Mier Mai 09, 2012 8:40 pm | |
| Au inflorit in sfarsit din trandafirii,grena(unii vechi de familie), si au niste flori imense pentru cat sunt ei de mici(dupa taierile drastice din primavara)- sunt catifelati,dar ceva mai mult spre rosu decat spre grenaul cativea cu care infloreau de obicei -poate gerul sa schimbe culoare,sau sa fie faptul ca desi au aer,multa lumina ,sunt totusi la umbra? Se pregatersc sa infloreasca Tantau-ii,golden delight si golden light,unii roz(cred ca e vb de Quinn Elisabeth si inca unii carora le-a uitat numele(le scot pozele de la sertar si le aflu numele,imediat ce infloresc) Cred ca sunt in alt lot de Tantau-pusi prin 2007 Au boboci mari si floribundele de la Poulsen si au inflorit o parte din miniaturi(inca sunt in faza de identificare a lor dupa niste forumuri Au boboci mari si Bourbounii,Alba,Galica | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Mier Mai 09, 2012 8:51 pm | |
| E prima data in viata mea de posesor de gradina cand am infloriti trandafiri,bujori,irisi si maci in acelasi timp si as adauga si magnoli(souleageana a inflorit foarte tarziu ,numai una din ele si si doar 3 flori) Irisi se dau in stamba rau de tot,s-au inmultit ,sunt puternici si-si etaleaza florile din ce in ce mai frumoase,mari si colorate Dupa o vizita la unguri,colectia mea de rodo a sporit cu inca vreo 9-10 exemplare de rodo ,rodo pestriti si azalee de dradina batute In sfarsit am achizititionat si magnolia cu nr10,o Susan micutza si care se va alatura cat de curand suratelor ei in gradina Am reusit sa-mi fac damblaua si sa-mi iau piersic rosu si un corcodus nigra(am acu 2 corcodusi rosii si fiecare infloreste altfel La capitolul prunus cu frunze rosii am mai adaugat si unul serrulata Am prins la unguri o groaza de plante intro pepiniera si culmea ca sunt cam cu 80% mai ieftine decat cele de la noi Sa nu va spun ca vara-mea s-a crucit de "nasul meu" si si-a luat si ea o groaza de plante Am primit bonusuri niscai ,butasi de leandrii,pelargonii,impatientas si petunii rosii Se apropie we-ul si eu sunt pusa pe aranjat piramide si jardiniere Am mai venit cu niscai trandafiri urcatori Am venit si cu niste butasi la ghiveci-eu ii banuiesc de niste urcatori vechi,ceva bourboni,galica Voi avea in curand noi musafiri(vara-mea si niste vecinele de ale ei,posesoare a unor trandafiri nemaipomeniti) | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Mier Mai 09, 2012 9:14 pm | |
| Uitandu-ma mai atent am vazut a ma fericeste catalpa cu ceva candelabre de flori,are bobocei Catalpa asta e obtinuta de mine din seminte,are cam 5 ani si e de vreo 10 ori mai valoroasa decat una cumparata Trebuie sa le inspectez pe suratele ei de la nord,care insa au fost la plantare mai mari si viguroase,dar acum au cam ramas in urma | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Lun Mai 14, 2012 5:28 pm | |
|
Ultima editare efectuata de catre Tinkerbell in Lun Mai 14, 2012 5:52 pm, editata de 1 ori | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Lun Mai 14, 2012 5:41 pm | |
| | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Joi Mai 17, 2012 10:51 am | |
| niscai caldaruse [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ultima editare efectuata de catre Tinkerbell in Lun Mai 21, 2012 7:25 pm, editata de 1 ori | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Joi Mai 17, 2012 11:36 am | |
|
Ultima editare efectuata de catre Tinkerbell in Lun Mai 21, 2012 7:24 pm, editata de 1 ori | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Joi Mai 17, 2012 4:45 pm | |
| Ce colorata si frumoasa este gradina ta, Tink! | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Vin Mai 18, 2012 7:53 am | |
| Maaaama ce aglomeratie ai acolo Mai cresc buruieni printre ele ? O teorie zice ca daca pui plantele apropiate nu mai au loc buruienile sa iasa. | |
|
| |
Mihai
Numarul mesajelor : 95 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Gradinarit.......dupaureche Stare de spirit : Confuza Data de inscriere : 04/05/2011
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Vin Mai 18, 2012 9:57 pm | |
| Teoria cui? Si se aplica? Sa inteleg ac nu ai buruieni deloc? | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Vin Mai 18, 2012 11:23 pm | |
| La mine nu e asa mare aglomeratie de flori am lasat loc si de balarii . Cea mai mare-nghesuiala e exact pe unde le-am curatat in urma cu doua saptamani | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Lun Mai 21, 2012 7:24 pm | |
| Nici intre irisi si nici intre caldaruse n-am buruieni,deci teoria e valabila Nu-mi place terenul irosit In plus caldarusele sunt ele insale "buruieni" cotropesc tot ce prind
| |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica | |
| |
|
| |
| Gradina zoo-botanica | |
|