| Gradina zoo-botanica | |
|
+20doinabacau duduta190578 costieanuconstantin gabriela60 Carina gabi_gabriella Doini Mirela Vernil Mihai simonaelena Karla Myosotis codruta bubu georgiana Rux penelopa stefana Tinkerbell 24 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Lun Mai 21, 2012 7:34 pm | |
| Ploile astea imi scutura trandafirii,Bourboni si Alba Incep si Gallica sa dea semne de primele flori Am deja "populate" si ghivecele cu trandafiri Am zis ca anul asta nu mai fac si gradina de ghivece ,macar cu trandafirii Ioc!!! Am deja peste 10 trandafiri(cred ca nr exact ar fi 14 sau 15) care vor astepta toamna pt improprietarire Voi cum faceti sa nu va prinda toamna cu inca o gradina in ghivece? Am mai vine de 10 rodo si azalee de gradina de plantat(asta e tura nr3) ,salcii,pomi decorativi | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Lun Mai 21, 2012 7:44 pm | |
| Am fost la Brasov si mi-am luat o caruta de plante ,printre care niste caldaruse absolut superbe Sa nu spun ce oferta de irisi era Am de umplut piramidele si vasele cu diverse aranjamente,ca tot ploua,deci n-am activitate de gradina,doar de semiinterior | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Lun Mai 21, 2012 7:46 pm | |
| Myo, vis-a-vis de aglomeratie,irisi s-au inmultit de cand au fost plantati acu niste ani E vointa lor si se pare ca le place,cu cat sunt mai aglomerati cu atat fac flori mai mari si mai frumoase | |
|
| |
Carina
Numarul mesajelor : 428 Localizare : Brasov Joburi/Distractii : dependenta de gradinarit Stare de spirit : astept primavara Data de inscriere : 24/06/2011
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Lun Mai 21, 2012 8:45 pm | |
| - Tinkerbell a scris:
- Am fost la Brasov si mi-am luat o caruta de plante ,printre care niste caldaruse absolut superbe
Sa nu spun ce oferta de irisi era Am de umplut piramidele si vasele cu diverse aranjamente,ca tot ploua,deci n-am activitate de gradina,doar de semiinterior De unde, de unde? Vreau si eu caldaruse si irisi | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Mar Mai 22, 2012 10:57 am | |
| In piata de la gara Pe prima intrare,in hala La prima usa,e o pustoaica de vreo 20 cu caldarushe,cred ca-s din Prejmer Au bicolore si nebatute vreo 4-5 nuante Daca vrei ceva de la mine te cadorisesc cu samanta mai la vara,i le dau surorii tale sau ne vedem in vreun fel | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Mar Mai 22, 2012 12:43 pm | |
| - Tinkerbell a scris:
- Myo, vis-a-vis de aglomeratie,irisi s-au inmultit de cand au fost plantati acu niste ani
E vointa lor si se pare ca le place,cu cat sunt mai aglomerati cu atat fac flori mai mari si mai frumoase Asa e, si ai mei cei mai batrani, aia albastri au umplut tot locul pe unde i-am pus. Pacat ca infloresc numai o data, altfel cred ca sunt in primele 5 locurila capitolul flori care nu-ti fac griji. | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Mar Mai 22, 2012 2:59 pm | |
| Am 2 alei pline de irisi si mai am si in gradinile din fata,albi si alte nuante de bleu Abia astept sa se apuce de gard si sa am si eu loc de desfasurare Gardul va fi compus din gardul de sarma,irisi,gutui japonezi si hibiscusi Randul 3 va fi punctat din loc in loc de catalpe ,paulownii ,salcami rosii,corcodusi rosii si piersici rosii In spatele lor se vor defasura gradiniile de trandafiri si copacei Cum eu nu pot face treburile ca toata lumea ,am luat-o de la trandafiri spre gard | |
|
| |
Carina
Numarul mesajelor : 428 Localizare : Brasov Joburi/Distractii : dependenta de gradinarit Stare de spirit : astept primavara Data de inscriere : 24/06/2011
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Mar Mai 22, 2012 3:25 pm | |
| Tink, daca ai caldaruse albastre sau combinatii cu albastru as vrea niste seminte La mine tot ce am semanat a iesit roz (mai multe nuante), visiniu si indigo. Albastru nu reusesc deloc sa nimeresc | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Mar Mai 22, 2012 3:29 pm | |
| OK Carina,te-am marcat Vrei musai batute sau merg si semi? Intreb ca sa stiu sa marchez special tufele batute albastre O sa mai pun niste poze cu caldaruse si sa-mi spui ca vrei fix ca alea,ca sa le pun semn altfel le scutur in gradina la gramada | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Mar Mai 22, 2012 3:30 pm | |
| Eu de la Brasov am luat nebatute,dar am vrut culorile respective | |
|
| |
Carina
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Mar Mai 22, 2012 3:37 pm | |
| Aaa, nu vreau neaparat batute, imi plac foarte mult si cele simple. O sa ma duc zilele astea in piata unde ai zis tu sa vad ce gasesc Poate au si albastre | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Mar Mai 22, 2012 6:31 pm | |
| Aveau albastre cu alb ,albe,roz,grena ce am luat eu si bleu parca Nu-mi mai aduc aminte daca la Unic am vazut,la Orizont sau in pepiniere si unele batute Am batut atatea locuri ca nu mai retin ce nu m-a interesat Daca nu au intreba si in mod sigur iti aduc | |
|
| |
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Mier Mai 23, 2012 1:12 pm | |
| Ca tot vorbiti de caldaruse, galbena are cineva ? Am luat eu una anul trecut dar nu mi s-a prins. M-am tot uitat prin magazine si n-am mai gasit. | |
|
| |
Carina
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Mier Mai 23, 2012 1:49 pm | |
| Am eu una de la Levi, Spring Magic Yellow o cheama si e pitica [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Si mai am o combinatie rosu cu galben, care creste mai inalta [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Daca vrei iti strang seminte | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Mier Mai 23, 2012 1:58 pm | |
| Am avut galbena,galben cu rosu,tot pitica dar n-a rezistat Am pus seminte dar sa vad daca imi ies | |
|
| |
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Mier Mai 23, 2012 2:06 pm | |
| Spring Magic Yellow am comandat si eu la Levi si a iesit asa [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Carina as vrea seminte din cea galbena. Multumesc. | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Mier Mai 23, 2012 2:15 pm | |
| Eu nu mai comand nimic acolo,n-am primit oferta la cererea din ianuarie Am fost bine mersi la Brasov si in jurul Brasovului sunt zeci de pepiniere si oameni cu o oferta vasta Am luat fucsii cu 3-4 ron Micute ,dar inflorite Sa nu mai spun ce culori Mai aveam si aduse de vara-mea,asa ca .............. Carina,daca strangi seminte de caldaruse galbene m-ar interesa si pe mine In caz ca imi ies din ce am pus eu ,ii dau si lui Bubu | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Mar Iun 05, 2012 6:59 pm | |
| Mi-a inflorit catalpa prinsa de mine din samanta,are 10 "candelabre" pline de flori si miroase divin La cat de innebunita sunt dupa catalpe asta m-a facut cu adevarat fericita | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Mar Iun 05, 2012 7:02 pm | |
| Am gasit trandafiri danduce care mai de care in spectacol Cu stupoare constat ca de anul asta si-au schimbat o groaza culorile Unii sunt mult mai inchisi decat ii stiam eu sau de cum trebuia sa le fie neamul Altii (de la umbra) sunt mai deschisi
| |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Sam Iun 09, 2012 4:22 pm | |
| Cu toate neajunsurile eu ma bucur de fiecare planta sau copacel care imi infloreste Mi s-au deschis crinii si primi hemerocalisi De crini ce sa mai zic,in fiecare an infloresc mai mult si mai frumos si ma trezesc ca-mi apar in locuri unde nu i-am pus Am de gand sa completez spatiul ramas intre bourboni cu crini si anuale(gura leului,salvie) Le am pregatite in ghivecele si pe la 6 ma duc sa-i "execut"
| |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Lun Noi 12, 2012 9:11 am | |
| Am pus butasi de trandafiri,de de dulceata ,am pus si parte din tufele de trandafiri scosi ca sa fac loc la altii Orhideele mi-au stat azi noapte pe terasa acoperita(e inchisa) si azi le-am facut pachet si le-am bagat in plase si le-am facut orasence Saracutele au inca flori si altele se pregatesc cu bobocei Sper sa nu vina inca frigul ca io mai am inca 10 trandafiri de plantat,6 rodo,7-8pomi ,8 arbusti si vreo 3-4 clematite si inca cativa care inca n-au ajuns la mine Am uitat de vreo9 ghivece cu salcii de mai multe feluri ,pe care nu stiu unde sa le pun Nu mai vorbesc de mutatul a inca vreo 15 trandafiri ,vreo 2 paulownii si inca niscai ceva arbusti Aoleu am uitat ca mai am si o magnolie de pus,una grandiflora,da pt asta trebuie sa scot Kerria de la locul ei Mai am de carat inca vreo 3 suporturi pline de flori in sera si de ingropat 2 clematite ,Pixie si Joe,la caldurica Sa mai amintesc de scosul bulbilor de dalii si gladiole? Oare ceva tratament pt febra plantelor o exista | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Lun Noi 12, 2012 9:18 am | |
| Dupa ziua de ieri ,imi vine sa jur ca nu mai vreau in veci vreo planta sau vreun copacel da ' uit repede Sa va spun ca mai am si o siameza? Nu va pot spune cate animale am si cum nu-s cum se face ca desi ma "ajuta" vecinii cu injumatatirea "septelului" tot am talentul de a aduna Acu i-a lovit pe taica-meu si pe ELf ca vor niscai brazi si niste tuia arginti si nu pot sa spun nu desi zau ca nu stiu unde sa-i pun Tata vrea sa-i puna pe marginea alei spre padure si acolo mi-am extins eu terenul cu trandafiii de dulceata Preved in cel mai scurt timp un soi de revolta Nu pot sa-i refuz cu coniferele ca imi sapa gropile pt "buruienile" mele,da ' daca atenteaza la terenul meu fac urat Tarcul catelusilor va fi imbracat in trandafiri urcatori,doar acolo mai am loc pana cand fac pergolele | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Dum Noi 18, 2012 10:21 am | |
| Nu stiu cum se face da parca se mai lumineaza in materie de ghivece Au ajuns si o parte din pomi la patratica lor,salciilele l-am pus si pe ele temporar intr-un colt de gradina,tufanicile sunt la locul lor clar,crizantemele sunt in sera ca si clematitele ale mofturoase;meta(cateva soiuri) o pun si pe ea la locul ei azi Mai am doar vreo 10 trandafiri de asezat la locul lor(si am loc doar pt 5),cateva clematite,vreo 5-6 rodo,3 pomi ,3arbusti,3 brazi si 2 tuia de asezat la locul lor si parca as zice ca se poate incheia sezonul de gradinarit 2012 Lalelele cred ca le pun in ghivece si le bag in solar pana la primavara Nu se stie ,da poate am noroc si le gasesc locuri si alora Am gasit loc pana si pt magnolia grandiflora Ar cam trebui sa ma potolesc cu magnoliile desi imi lipseste una Susan,parca Ticalosii aia de polonezi aveau cataloage cu magnolii ,da magnoliile io Am vrut sa cumpar o azalee de gradina cu frunze grena de la ei ,da se gandeau sa le vanda doar duminica(poate) La anul o sa ma agit pt asa si pt niscai heuchere Oare or sa-mi ajunga doar astea si ceva trandafiri(desi la trandafiri cred ca ajung cu ei in livada) | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Mier Noi 28, 2012 3:26 pm | |
| As putea sa anunt cu mandrie ca mama a terminat plantarile si a mutat si gutui japonezi,paulowniile,kerria si inca ce mai era de mutat Tot Elfu a fost cu ideea(ce stiu barbatii sa se protejeze) sa angajam un om sa ne sape cele vreo 50 de gropi si 10 santuri A muncit un nene 3 zile sa ne faca noua gropi pt tot ce aveam de plantat sau de mutat Am mutat si a 2 paulownie mica(nare decat 3m si e pui ) la locul ei si mai am inca 3 pui care insa nu stiu daca vor supravietui ca au fost scosi cam fara radacini,erau manunchi Paulowniile mari s-au hotarat sa se faca mamici mai departe de trunchi si asa am ajuns la 2 batrane,1 pui care e improprietarit de aproape 2 ani,puiul asta mare si aia mici
| |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica Mier Noi 28, 2012 3:38 pm | |
| Daca reusesc sa pun si ultimi trandafiri ,mai am 2 urcatori si 4din tura veche si cei de la Karla si poate ceva butasi sub pet ar trebui sa ma declar mandra si linistita de sezonul 2012 Am uitat ca mai am si niste tufanele de aciuat int-un sant Ultimul lucru de facut in gradina ar fisa protejez cu bambus su rogojini magnoliile mici,albritiile si arbustii mai sensibili | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Gradina zoo-botanica | |
| |
|
| |
| Gradina zoo-botanica | |
|