| Intre ape | |
|
+21pietricica sicamin Ionut georgiana Marga costieanuconstantin gabriela60 Mihai doina Carina doinabacau Doini Rux Karla Tinkerbell codruta bubu Vernil stefana penelopa Myosotis 25 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
codruta
Numarul mesajelor : 240 Localizare : Veldhoven - Olanda Joburi/Distractii : xxx Stare de spirit : oscilanta Data de inscriere : 25/03/2011
| Subiect: Re: Intre ape Sam Iun 11, 2011 9:13 am | |
| Pana apare Myo sa va spuna despre nufar va pot da eu cateva informatii despre nufarul meu. [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Pozele sunt de anul trecut. A facut o flaore si anul acesta dar nu mai avea rost sa-i fac poza, fiind la fel cu cele de acum un an. Pe nufar il cheama Nymphaea Pygmaea si dupa cum ii spune si numele este un nufar pentrru bazine mci cu adancimea de 40cm. | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Intre ape Sam Iun 11, 2011 5:30 pm | |
| Ce frumosi sunt nuferii! Inainte, lacul Pantelimon era plin de nuferi, acum au disparut. Mergeam special pe insula sa vad nuferii. Sunteti niste fericite ca puteti admira un nufar deschizandu-si petalele. | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Intre ape Lun Iun 13, 2011 8:53 am | |
| - Rux a scris:
- Faza cu nufarul ma intereseaza si pe mine .Poti da detalii,gen : nume ,ce adincime are "baza" ,etc etc etc
De altfel ,astept si poze cu el inflorit ! Musai ! "Baza" adica tomberonul are vreo 90cm inaltime, este cilindric si sus are cam 60cm diametru. Incap bine doua rate grase una langa alta. L-au probat de cateva ori ocazie cu care au rupt si ceva frunze la nuferi. Nuferii i-am cumparat din Hornbach. Daca imi amintesc bine scria pe eticheta (o am dar nu prea am timp s-o caut ca e pusa bine) la inaltime 50-60cm. Am cumparat atunci 3 - alb, rosu si galben. Flori am avut doar albe si rosii care de fapt sunt mai mult rozalii. Nu stiu ce s-a intamplat cu cel galben ca n-am mai scos cosul de-acolo. Sunt plantati intr-un cos = ghiveci de iaz mai pe romaneste. Le trebuie cateva ore de soare ca sa infloreasca. Nume parca nu aveau. - Karla a scris:
- Imi plac grozav scenele campenesti, cum e cea cu margarete si phlox...
sa ne arati si nufarul inflorit... sunt moarta dupa ei... Si mie imi plac in poze. Sa vezi acu' margaretele plecate toate la pamant sau aproape. Trebuie luate la rand si taiate - bucuria nebunilor ca am o gramada prin toata curtea. Poze nu am cu ce sa fac ca nu mai am acumulatori la aparatul foto. Am folosit baterii dar se duc foarte repede. Am sa mai fac cu telefonul, dar nu prea ies bine. | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Intre ape Lun Iun 13, 2011 2:24 pm | |
| Probabil ca si la tine s-au rupt norii ieri ... bine ca nu am fost acasa sa vad cum picau petalele clematitelor si trandafirilor ... cand am vazut cum arata gradina dupa potopul de ieri, m-am gandit la Doini si la cat de mare era supararea ei. Acum, ma gandesc cum arata margaretele tale .... pacat ca nu am cum sa ajung la tine, te-as fi ajutat la "cules" ... | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Intre ape Mar Iun 14, 2011 8:23 am | |
| Vernil, parca tu ziceai sa privim partea plina a paharului. A plouat bine, dar n-a fost chiar potop. Voi vreti sa stea florile vesnic batoase ca doar nu-s de plastic. Covorul petalelor de trandafiri are si el frumusetea lui, ca si frunzele cazute toamna. Margaretele oricum sunt cam la sfarsit de sezon. In fiecare an se blegesc la vremea asta, cand incep sa le treaca florile. O data tot trebuie sa ajungi in vara asta. Sau nu vii pana nu refac boltile cu trandafiri ? | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Intre ape Mier Iun 22, 2011 7:31 pm | |
| Nu prea mai exista nuferi nici macar pe lacul Snagov(si acolo sunt de fapt o salba de lacuri) Au distrus coloniile de nuferi ,pitiponci si pitipoancele cu bolizii lor saltareti | |
|
| |
doinabacau
Numarul mesajelor : 947 Localizare : Bacau Joburi/Distractii : lectura,odihna activa Stare de spirit : optimism Data de inscriere : 20/03/2011
| Subiect: Re: Intre ape Sam Iul 02, 2011 4:29 pm | |
| Flori si poze de exceptie! Nu vreau sa supar, imi cer iertare daca gresesc,eu as zice ca sunt garofite,langa margarete! | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Intre ape Sam Iul 02, 2011 10:47 pm | |
| Nu, Doinabacau, e phlox, am si eu la fel. Myo, Rapsidia aia albastraa .... poate acompaniaza (dupa urmatoarea inflorire) o samba in gradina mea ... ca cele 3 bete s-au uscat! | |
|
| |
Carina
Numarul mesajelor : 428 Localizare : Brasov Joburi/Distractii : dependenta de gradinarit Stare de spirit : astept primavara Data de inscriere : 24/06/2011
| Subiect: Re: Intre ape Dum Iul 03, 2011 9:04 am | |
| Si eu zic ca Doina, sunt garofite turcesti (dianthus barbatus) langa margarete [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Parerea mea | |
|
| |
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Intre ape Dum Iul 03, 2011 11:55 am | |
| Si eu zic la fel, mai ales ca poza e facuta la inceputul lui iunie floxul nu avea cum sa fie inflorit . | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Intre ape Dum Iul 03, 2011 1:02 pm | |
| Myo, dezleaga dilema! | |
|
| |
doinabacau
Numarul mesajelor : 947 Localizare : Bacau Joburi/Distractii : lectura,odihna activa Stare de spirit : optimism Data de inscriere : 20/03/2011
| Subiect: Re: Intre ape Dum Iul 03, 2011 6:51 pm | |
| Eu m-am orientat dupa nodurile de pe tulpina,caci floarea poate insela,mai ales in poza,dar nu contest realitatea! | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: Intre ape Joi Iul 14, 2011 8:21 am | |
| Mai bine mai tarziu decat niciodata... Daca nu va luau ochii florile vedeati si scrisul "Dianthus barbatus" - in poza din ierbarul Henriettei. Tre' sa povestesc ca sa nu - mi iau campii ..... Acu' doua saptamani am mers la piata la Branesti sa cumpar grau pentru pasari. N-am gasit grau, dar .... am luat trei rate noi, mature, romanesti ca mi-au cazut cu tronc, fiind ele colorate si motate. Imi trebuiau rate pentru ca ramasesem numai cu un ratoi si o ratusca, tot romanesti, dar albe. Acasa, am constatat ca una din cele trei rate, cea mai frumoasa dupa mine, era... ratoi. L-am taiat ca facea concurs de imperechere cu ratoiul alb si imi distrugea si cele trei amarate de rate de le mai am. Aseara, le-am dat drumul in curtea mare. Ratoiul le-a dus la apa, in piscina. El si rata alba sunt obisnuiti si stiu sa iasa afara. Dar amaratele de motate n-au putut. Asa ca la ora 10 noaptea, dupa ce am inchis puii pe categorii, cand am mers sa fac inventarul la rate, motatele mele erau pe jumatate lesinate in apa. Sunt patita, caci am mai lasat asa, in primavara, ratele. Dupa mintea lu' Petrica : " lasati-le doamna, ca ies ele" si dimineata una era moarta.... Deci, dupa zeci de ture in jurul piscinei, incercand sa le ushui afara din apa, a trebuit sa-mi iau costumul de baie si sa inot dupa ele prin piscina. Nu va-nchipuiti ce nervi am avut. Eram si franta de oboseala. Noroc ca erau si ele la fel de obosite si le-am prins destul de repede.
Ultima editare efectuata de catre Myosotis in Joi Iul 14, 2011 8:27 am, editata de 1 ori | |
|
| |
Myosotis Admin
| |
| |
doina
Numarul mesajelor : 648 Localizare : Oltenita Joburi/Distractii : gradinaritul pe balcon Stare de spirit : relaxata Data de inscriere : 27/06/2011
| Subiect: Re: Intre ape Joi Iul 14, 2011 9:13 am | |
| Myo , pentru mine a fost distractiva patania cu ratele dar imi pare rau de nervii tai. De ce nu iti faci um minciog ( ? ) cu care sa le aduni din piscina . | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Intre ape Joi Iul 14, 2011 9:30 am | |
| ... şi pe drum, zbârrrr raţa din minciog Myo, fă-le , bre, o scăriţă/scândură etc. pe care o pui pe marginea piscinei-lac să poată urca raţele pe ea şi să iasă afară din apă. Peripeţii de genul ăsta am şi eu cu papagalii care, reuşesc să rupă uşile de vasele cu mâncare şi ies afară prin casă. Noroc că şi ai mei sunt obosiţi când ajung acasă şi-i prind destul de uşor să-i duc în colivie. Dar găsesc găinaţ prin toate plantele mele din casă ps. Nu-mi pui tu la prins nimic că vin eu pe la tine pe la sfârşitul lui august sau chiar în septembrie să iau butaşi din trandafirii tăi. | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: Intre ape Sam Iul 16, 2011 10:19 am | |
| - doina a scris:
- Myo , pentru mine a fost distractiva patania cu ratele dar imi pare rau de nervii tai.
De ce nu iti faci um minciog ( ? ) cu care sa le aduni din piscina . Nu-i bai de nervii mei ca stau bine cu pisicu" . Fiind eu fata de asfalt (adica neobisnuita cu toate cele de la tara ) am tot timpul tot felul de "probleme" . Mincioc am , adica are sotul ca e mare pescar . Dar nu puteam singura sa le iau fiindca m-au fugarit jur-imprejurul piscinei. | |
|
| |
Myosotis Admin
| |
| |
penelopa
| Subiect: Re: Intre ape Lun Iul 18, 2011 9:36 am | |
| Îmi place ideea ... de întâlneală , pentru "jumuleală" | |
|
| |
doina
Numarul mesajelor : 648 Localizare : Oltenita Joburi/Distractii : gradinaritul pe balcon Stare de spirit : relaxata Data de inscriere : 27/06/2011
| Subiect: Re: Intre ape Lun Iul 18, 2011 9:57 am | |
| Poate ajung si eu la aceasta intalneala | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: Intre ape Mar Iul 19, 2011 7:30 am | |
| Doina, chiar te rog sa spui cand esti libera si fixam intalnirea in functie de tine. | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Intre ape Mar Iul 19, 2011 11:35 am | |
| - penelopa a scris:
- Îmi place ideea ... de întâlneală , pentru "jumuleală"
Sa am incredere si sa te trimit sa jumuli si pt mine? Sau nu? | |
|
| |
doina
| Subiect: Re: Intre ape Mar Iul 19, 2011 8:27 pm | |
| Myo , chiar imi doresc sa-ti mai vad gradina si ma voi stradui sa fiu prezenta cand va fi mai multa lume libera . In curand imi va veni fata acasa si am mai multa libertate . | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: Intre ape Joi Iul 21, 2011 1:12 pm | |
| Daca asteptam sa fie mai multa lume libera nu ne mai intalnim. Tot mereu avem fiecare cate o problema. In principiu ramane pentru sfarsitul lui august sau inceputul lui septembrie. Asa ca tu fa-ti rost de liber.
| |
|
| |
doina
| Subiect: Re: Intre ape Joi Iul 21, 2011 2:22 pm | |
| Ok , am retinut si ma straduiesc sa fiu prezenta | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Intre ape | |
| |
|
| |
| Intre ape | |
|