| oare cum se numeste planta aceasta? | |
|
+21Irina ilas nico.agat gabriela60 Marga Carina duduta190578 costieanuconstantin doina gabi_gabriella bibacj GetaV Vernil geodezia Doini Mirela Tinkerbell gomez99 stefana penelopa doinabacau Myosotis 25 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
doinabacau
Numarul mesajelor : 947 Localizare : Bacau Joburi/Distractii : lectura,odihna activa Stare de spirit : optimism Data de inscriere : 20/03/2011
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Sam Ian 07, 2012 9:20 pm | |
| Acum poza e clara,e bine ca s-a aflat ce este! Si eu mai am o planta pe care nu o cunosc: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] Cine mi-a trimis un lastar,mi-a spus ca se numeste zapejoara! Eu am tratat-o ca pe o suculenta,i-am pus apa putina si a iernat in balcon,fara probleme. Poate ca cineva dintre dv,o cunoaste,va multumesc! Ca un amanunt,desi are vreo trei ani,tulpina nu este lemnificata si nici nu s-a ingrosat,iar cresterea este inceata! | |
|
| |
doina
Numarul mesajelor : 648 Localizare : Oltenita Joburi/Distractii : gradinaritul pe balcon Stare de spirit : relaxata Data de inscriere : 27/06/2011
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Dum Ian 08, 2012 8:21 am | |
| Cred ca e o suculenta dar n-am idee, vad ca face si flori . Poate fi un sedum..... Poate isi rezolva Myo problema cu netul ca ea cred ca stie. | |
|
| |
doinabacau
Numarul mesajelor : 947 Localizare : Bacau Joburi/Distractii : lectura,odihna activa Stare de spirit : optimism Data de inscriere : 20/03/2011
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Lun Ian 09, 2012 8:35 pm | |
| Iti multumesc,Doina, abia acum are boboci,astept, ma simt mai bine cand stiu ce am in gradina! | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Joi Ian 12, 2012 12:31 pm | |
| - doinabacau a scris:
- Acum poza e clara,e bine ca s-a aflat ce este! Si eu mai am o planta pe care nu o cunosc:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Cine mi-a trimis un lastar,mi-a spus ca se numeste zapejoara! Eu am tratat-o ca pe o suculenta,i-am pus apa putina si a iernat in balcon,fara probleme. Poate ca cineva dintre dv,o cunoaste,va multumesc! Ca un amanunt,desi are vreo trei ani,tulpina nu este lemnificata si nici nu s-a ingrosat,iar cresterea este inceata! Da, e Sedum compressum pe care mult timp l-am crezut a fi un Aeonium. Are tendinta de a pierde frunzele de la baza. Nu-i trebuie prea multa apa, mai ales iarna. | |
|
| |
doinabacau
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Vin Ian 13, 2012 9:05 am | |
| Asa este,Myo, pe masura ce creste,in pasi de melc,capata silueta unui mic arbust,iti multumesc mult! | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Vin Ian 13, 2012 11:57 am | |
| Cu placere In perioada asta face flori galbene. Nu sunt prea aratoase, dar daca tufa este marisoara arata bine. | |
|
| |
doinabacau
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Vin Ian 13, 2012 1:52 pm | |
| Myo am fost un pic nedumerita,cand am observat ca se numeste la fel cu cea care face flori galbene,dar asta este altfel,mi-a spus cineva ca face flori albastre! Te rog,mai priveste o data la ele: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] multumesc! | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Vin Ian 13, 2012 8:13 pm | |
| Asta imi pare ca face flori galbene , asa e ? Daca da, atunci e S. compressum [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Inteleg ca in cele doua poze nu este aceeasi planta. Asteptam sa se deschida florile, atunci. Nu prea stiu nici o suculenta care sa faca flori albastre. | |
|
| |
doinabacau
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Vin Ian 13, 2012 8:25 pm | |
| Inca o data,multumiri,Myo,asteptam,e prima ei inflorire! | |
|
| |
doinabacau
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Mier Feb 22, 2012 2:25 pm | |
| [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] Au aparut si florile,sunt neschimbate si acum,e drept ca e racoare in balcon,sunt albe si nu imi spun nimic in plus... Va multumesc! | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Mier Feb 22, 2012 9:15 pm | |
| In poza aia mare de mai sus e alta planta, fata de [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Floricelele albe au 4 petale ? | |
|
| |
doinabacau
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Joi Feb 23, 2012 7:25 am | |
| Da,Myo,e alta planta! Imi pare rau,poza veche am inlocuit-o cu aceasta,fiind mai reprezentativa. Floarea,mai mica de un centimetru,are patru petale,asezate oarecum opus,doua cate doua,nu echidistant,unghiul dintre doua fiind mai mic decat dintre celelalte doua! | |
|
| |
gabriela60
Numarul mesajelor : 1334 Localizare : Tg.Jiu Joburi/Distractii : inginer Stare de spirit : buna Data de inscriere : 03/07/2011
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Joi Feb 23, 2012 8:15 am | |
| in poza asta se si vede ca e o suculenta ca are frunze groase. E simpatica pare din familia lui crasulla.Are miros? Sau sa-mi para mie din poza frunzele prea groase si sa fie neam cu spinul lui Isus ca si ala are frunza asemanatoare si floare cu 4 petale. | |
|
| |
doinabacau
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Joi Feb 23, 2012 9:54 am | |
| Cert este ca e o suculenta care suporta bine si uscaciunea si frigul,iar cele patru petale ,ca marime,se pot compara cu cele doua,doar, ale euphorbiei la care te referi,Gabriea. Are un parfum abia sesizabil,ce poate fi asemanat cu al florilor de soc,cred. | |
|
| |
Marga
Numarul mesajelor : 1555 Localizare : Timisoara Joburi/Distractii : florile Stare de spirit : buna Data de inscriere : 16/07/2011
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Joi Apr 12, 2012 8:26 am | |
| [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]Cine stie ce planta este . | |
|
| |
doinabacau
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Mar Apr 17, 2012 3:18 pm | |
| Frunzele par a fi ale unei cleome,Marga,planta paianjen,anuala,dar deosebit de frumoasa. | |
|
| |
Marga
Numarul mesajelor : 1555 Localizare : Timisoara Joburi/Distractii : florile Stare de spirit : buna Data de inscriere : 16/07/2011
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Mar Apr 17, 2012 3:21 pm | |
| Multumesc Doina si eu am zis la fel dar cum au ajuns atitea seminte la mine in paharele ?Am cleoma dar nu am adunat semintele ca ele se autoinseminteaza . | |
|
| |
doinabacau
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Mar Apr 17, 2012 3:24 pm | |
| Misterul poate ramane,dar impreuna cu frumoasa cleoma,care ar trebui sa prezinte si ceva pubiscenta... | |
|
| |
doinabacau
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Mar Apr 17, 2012 3:37 pm | |
| Necunoscuta mea a sfidat iarna si nazurile primaverii,tot inflorita. | |
|
| |
doinabacau
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Mar Apr 17, 2012 3:39 pm | |
| Scuze,va rog,nu am postat imaginea... [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Lun Mai 21, 2012 2:50 pm | |
| Voi ce planta credeti ca o fi? [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Eu ma pricep la plante de gradina | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Lun Mai 21, 2012 2:55 pm | |
| Seamana cu o salata chinezeasca, Pak Choi sau asa ceva. | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Lun Mai 21, 2012 7:21 pm | |
| | |
|
| |
doina
Numarul mesajelor : 648 Localizare : Oltenita Joburi/Distractii : gradinaritul pe balcon Stare de spirit : relaxata Data de inscriere : 27/06/2011
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Lun Mai 21, 2012 9:08 pm | |
| Parca hreanul are frunzele mai lungi | |
|
| |
Marga
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Mar Mai 22, 2012 7:30 am | |
| Nu e hrean .Hreanul are frunze lungi si verde mai inchis. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? | |
| |
|
| |
| oare cum se numeste planta aceasta? | |
|