| oare cum se numeste planta aceasta? | |
|
+21Irina ilas nico.agat gabriela60 Marga Carina duduta190578 costieanuconstantin doina gabi_gabriella bibacj GetaV Vernil geodezia Doini Mirela Tinkerbell gomez99 stefana penelopa doinabacau Myosotis 25 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Lun Mai 23, 2011 3:57 pm | |
| - stef a scris:
- De la o planta mai speciala am plimbat si eu semintele prin geanta multe luni. Le-am semanat intr-un tarziu intr-un paharel in ideea ca or incolti cateva din ele si le replantez in gradina blocului, iar mai departe s-or descurca ele. E vorba de Banul papei (asa se cheama, Pene, da? ca de la tine este). Numai ca s-au dezvoltat TOATE si acum ar trebui sa le repic
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] Stef.........se numeste Banii Papei sau banii lui Iuda(popular) sau Lunaria(stiintific) E foarte invaziva Daca vrei sa dai ,as vrea si eu cateva plantute cu flori violet(eu am doar cu flori albe) Iti dau seminte la toamna sau daca gasesc vreun puiut(celellate sunt palalai de 70-80cm sau chiar 1m si nu se mai prind) | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Lun Mai 23, 2011 4:15 pm | |
| Da' nu puteai să iei de la mine planta asta ... că am lanuri întregi pe movila din faţă. Lasă-le pe ale Ştefanei, că îţi dau plante măricele ieşite din seminţele căzute de anul trecut. Şi aşa va trebui să mai smulg din ele. În ceea ce priveşte planta mea necunoscută, da, este de pădure, fiind crescută din pământul adus de la pădure şi pus la baza unui tei ... tot de la pădure. | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Lun Mai 23, 2011 6:33 pm | |
| | |
|
| |
Mirela
Numarul mesajelor : 51 Localizare : x Joburi/Distractii : a Stare de spirit : x Data de inscriere : 06/06/2008
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Mier Mai 25, 2011 7:46 pm | |
| - penelopa a scris:
- Nu ştiu ce, puii mei, am făcut că mi-am trimis mesajul ... în neant!!! :x
Mai încerc odată ... cu atenţie! Deci, ce plantă e planta mea ? [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] Planta ta se numeste popular pecetea lui Solomon, iar denumirea stiintifica este Polygonatum odoratum. Are multiple proprietati terapeutice. | |
|
| |
Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Joi Mai 26, 2011 9:10 am | |
| am primit floarea asta de la o batranica din Dunavat ( Delta) dar nu stiu cum o cheama [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Joi Mai 26, 2011 9:16 am | |
| Pare o Hosta, popular crin de toamna. Face niste flori albe. | |
|
| |
Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Joi Mai 26, 2011 9:20 am | |
| cu denumirea data, am cautat-o pe net, si asa este! multumesc Stef | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Joi Mai 26, 2011 9:32 am | |
| Mulţumesc, Mirela! Între timp, îmi spusese şli Happy pe sunphoto cum se cheamă necunoscuta mea , dar aveam ceva îndoieli vis a vis de .. "peceta" lui Solomon! | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Joi Mai 26, 2011 9:35 am | |
| - stef a scris:
- Pare o Hosta, popular crin de toamna. Face niste flori albe.
Hosta e, Ştef! La mine, la ţară în Brăila, îi spune "crin de 23 august" ... că în jurul datei respective înfloreşte. | |
|
| |
geodezia
Numarul mesajelor : 3566 Localizare : Ticleni Joburi/Distractii : flori.goblene , Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/06/2011
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Mier Iun 08, 2011 11:26 am | |
| nu are nimeni justicia alba si niste pachistachis ? ca ma pun pe plins .dau la schimb brugmansia alb ca am prinsa | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Mier Iun 08, 2011 11:55 am | |
| Geo, nu am justita alba, daca vrei iti trimit roz. Numai nu plange. Hosta mai este cunoscuta si ca "augustina", tocmai ca infloreste in august. Daca ar inflori pe 23 august, i-am zice "comunista augustina" | |
|
| |
geodezia
Numarul mesajelor : 3566 Localizare : Ticleni Joburi/Distractii : flori.goblene , Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/06/2011
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Mier Iun 08, 2011 1:09 pm | |
| am roz . multam Verni ...da caut din asta de juma de an | |
|
| |
penelopa
| |
| |
penelopa
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Lun Iun 27, 2011 9:30 am | |
| Acum, să vă pun şi eu cunoştinţele la încercare! Care-cum ştiţi, ce nume poartă planta asta de grădină? [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Seamănă cu Jaleşul (Urechiuşa iepurelui), dar nu răsare! Diferă şi frunzele care sunt mai fine (nu aşa "blănoase" ca cele de Jaleş) şi florile care, deşi au aceeaşi culoare (mov intens, aproape ciclame), formatul este altfel. Fetele care au văzut-o în grădina mea au spus că o ştiu de "Catifeluţă", dar când dau pe Google, mă duce la Panseluţă, căreia i se mai zice şi ... catifeluţă | |
|
| |
geodezia
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Lun Iun 27, 2011 1:33 pm | |
| la noi creste prin griu .. nu am mai vazut-o de mult timp ca dau oamenii cu ierbicide . | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Lun Iun 27, 2011 2:07 pm | |
| Dacă face parte din flora spontană, atunci creşte valoarea ei în ochii mei! Haideţi, aflaţi-i numele, că vreau să-i dedic un topic. | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Lun Iun 27, 2011 4:33 pm | |
| Cum ma pricep eu mai bine am pus intrebarea pe un alt site (specializat in flora spontana, dar inca in constructie) si am obtinut raspunsul. Deci io habar n-aveam, trebuie sa recunosc Ar fi Lychnis coronaria / Curcubeu , face parte din familia garofitelor. Popular i se mai zice barba imparatului sau floarea cununii. | |
|
| |
GetaV
Numarul mesajelor : 95 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Flori Stare de spirit : Happy Data de inscriere : 07/03/2011
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Lun Iun 27, 2011 9:07 pm | |
| Geo, pachystachys am eu ,daca vin la Timisoara ti-o las acolo sau ti-o trimit daca vrei | |
|
| |
penelopa
| |
| |
stefana
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Mar Iun 28, 2011 2:26 pm | |
| Pai nici nu e "salbatica", am vazut chiar ca se comercializeaza (nu stiu pe unde era 7 lei planta in oferta). Pentru mai multe detalii despre ea [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Mar Iun 28, 2011 3:12 pm | |
| Merci, Ştef, de link! L-am studiat.. e, într-adevăr, vorba despre Catifeluţa mea , căreia am ales să-i zic "Floarea cununii", dar cel mai mult, din ce scrie despre plantă, îmi place asta: " Frunzele bazale sunt peţiolate, oblong-lanceolate, spatulate .... " | |
|
| |
geodezia
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Mier Iun 29, 2011 10:33 am | |
| Draga Geta V mi-a trimis Doina din Bacau pachistachis .multumesc mult .ba e salbatica Pene barba ta .. o sa ajungem ca nemtii de la atitea ierbicide sa comercilaizam sunatoarea pe post de raritate sau musetelul .. nu auzi ca crete prin griu ... de frumoasa e frumoasa ce nemtisorul nu e frumos sau mazarichea sau lianele salbatice din care au derivat clematitele si ce frumos miroase lianele salbatice sau macii nu ati vazut ce frumosi erau prin griu alta data lanuri intregi de iti lua ochii ... si ce frumos se unduiau .. da de cind cu ierbicidele ioc frumuseti naturale .alerg cu sacul in spinare pe cimp dupa o polomida sa o dau la georgica sa se faca mare sa il tai .. nu mai e ca ierbicideaza oamenii griul si porumbul ... asta e o sa ajungem ca spaniolii sa cumparam pamint ca inteleg ca asa fac ei cu cultura de capsuni cumpara pamint il fertilizeaza si ce mai fac cultiva capsuni fac productia si pe urma la reciclare iar cu pamintul altul la rind si nu numai ei .. | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Mier Iun 29, 2011 11:47 am | |
| .........d-aia-s asa de gustoase toate .... | |
|
| |
geodezia
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Mier Iun 29, 2011 1:21 pm | |
| da parca au ngust de elastic .. eu nu imi dau seama cum vine asta ca daca te duci pe linga ele miroase de iti lasa gura apa si dupa ce maninci 1 capsuna 2 parca nu mai au nici un gust .tot asa si cu fructele ...mie imi lasa gura la pere ... ma si daca nu am incercat tot felul de pere din comert asta iarna si tot asa miroseau si pe urma parca erau iasca fara gust .... ca si la tarani acu daca intrebi zice ca e rominesc si pe urma teapa ... nu are gust ... cred ca si din cauza virstei ma gindesc unde ... | |
|
| |
doinabacau
Numarul mesajelor : 947 Localizare : Bacau Joburi/Distractii : lectura,odihna activa Stare de spirit : optimism Data de inscriere : 20/03/2011
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Mier Iun 29, 2011 1:34 pm | |
| Acum am citit,lychnis coronaria e o planta de cultura ,destul de indragita! Infloreste neobosita ,pana in toamna,daca se rup florile trecute.Iubeste soarele si rezista la seceta. si,ce e important,e bienala! La cea din camp ,petalele inguste ies dintr-un fel de bulb si frunza e ingusta. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? | |
| |
|
| |
| oare cum se numeste planta aceasta? | |
|