| oare cum se numeste planta aceasta? | |
|
+21Irina ilas nico.agat gabriela60 Marga Carina duduta190578 costieanuconstantin doina gabi_gabriella bibacj GetaV Vernil geodezia Doini Mirela Tinkerbell gomez99 stefana penelopa doinabacau Myosotis 25 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Lun Oct 31, 2011 10:31 am | |
| Lasă c-o pun pe-a mea la produs şi-ţi dau. Cu aralia aia am dat-o şi eu în bară! În vârf, frunzele se pătau şi picau. Aşa că i-am tăiat vârful. | |
|
| |
doinabacau
Numarul mesajelor : 947 Localizare : Bacau Joburi/Distractii : lectura,odihna activa Stare de spirit : optimism Data de inscriere : 20/03/2011
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Lun Oct 31, 2011 10:52 am | |
| Din pacate eu am cumparat-o ca fiind aeschynanthus si asa am si trimis-o multora,crezand ca fericesc persoanele respective cu flori rosii! Asa a ajuns si la tine,Penelopa! Am pulverizat-o toata vara,am ferit-o de curent si am tot asteptat florile regale! Partea proasta e ca la mine a inflorit,dar am crezut ca nu s-au maturizat ...bobocii,acum imi dau seama ca e una dintre varietatile peperomiei! Daca cineva o doreste sunt gata sa o dau,daca nu...spatiul privilegiat il va ocupa alta floare! | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Lun Oct 31, 2011 4:07 pm | |
| Mie imi place peperomia asta! Mai am o planta pe care ati remarcat-o si voi, dar nu stiu exact ce e, decat ca-i zice ceva ... "Sangenela", iar Tink spune ca ar fi un fel de ... muschi [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Cert e ca n-am gasit-o pe Net. Poate stiti voi ceva despre ea. | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Lun Oct 31, 2011 8:55 pm | |
| Pene esti de groaza . Selaginella. E pretentioasa la umezeala. Trebuie pulverizata. Caldura medie. Fereastra est sau nord fara soare direct. | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Mar Noi 01, 2011 2:45 pm | |
| Chestia e ca scria pe eticheta cum se numeste, numai ca pana acasa am pierdut eticheta Tipa (vanzatoarea) spunea ca vara pot s-o tin afara, dar iarna in casa, ca se face tufa mare. Merci, Sefa! | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Mar Noi 01, 2011 10:38 pm | |
| Am avut de mult, dar n-am avut rabdare cu ea. Selaginella, vreau sa zic. | |
|
| |
doinabacau
Numarul mesajelor : 947 Localizare : Bacau Joburi/Distractii : lectura,odihna activa Stare de spirit : optimism Data de inscriere : 20/03/2011
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Dum Noi 06, 2011 2:25 pm | |
| E o planta superba,se mai numeste strutisor,din cate stiu eu... | |
|
| |
doinabacau
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Sam Noi 12, 2011 11:08 am | |
| Revin cu floarea despre care nu stiu cum se numeste,si care arata asa,acum: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] Iar aici sunt florile ei,in vara: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] Atunci erau prea inghesuite si nu se observau frunzutele,poate ca e mai usor de recunoscut acum,va rog! | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Dum Noi 20, 2011 3:45 pm | |
| Draga Doina (din Bacau ), eu, una, nu stiu ce floare e necunoscuta ta. Dar, poate imi spui tu cum se numesc plantele de mai jos, avand in vedere ca le am de la tine: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]asta pare a fi ruda cu Catifeluta. E prinsa din butasi trimisi de tine in ultimul pachet. Uite-i: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Cea de a 2-a este una pe care mi-ai trimis-o mai demult prinsa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Oare, ce-o fi??? | |
|
| |
doinabacau
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Dum Noi 20, 2011 9:37 pm | |
| Cu drag! Domnisoara catifelata este Dicliptera suberecta. Am primit-o in vara si a inflorit tarziu, Creste repede,trebuie piscate varfurile,sa se ramifice,are nevoie de un vas marisor,soare si apa multa. Cred ca ai vazut florile,sunt deosebite! Iar frumosul cavaler,nu e altul decat clerodendrum Walichii prospero,vad ca iti daruieste potire albe! Iti doresc sa-ti transforme zilele in sarbatori! | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Lun Noi 21, 2011 10:50 am | |
| Mulţumesc, Doina! Mi-ai adus soarele în casă! | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Lun Noi 21, 2011 10:54 am | |
| - doinabacau a scris:
- Revin cu floarea despre care nu stiu cum se numeste,si care arata asa,acum:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Iar aici sunt florile ei,in vara:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Atunci erau prea inghesuite si nu se observau frunzutele,poate ca e mai usor de recunoscut acum,va rog! Mie imi pare din poe o "nemesia" si parca stiam ca e anuala | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Lun Noi 21, 2011 10:56 am | |
| - penelopa a scris:
- Draga Doina (din Bacau ), eu, una, nu stiu ce floare e necunoscuta ta. Dar, poate imi spui tu cum se numesc plantele de mai jos, avand in vedere ca le am de la tine:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] asta pare a fi ruda cu Catifeluta. E prinsa din butasi trimisi de tine in ultimul pachet. Uite-i: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Cea de a 2-a este una pe care mi-ai trimis-o mai demult prinsa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] Oare, ce-o fi??? eu de a doua as fi zis ca e o varietate de crosandra,dar doina stie mai bine ce are | |
|
| |
doinabacau
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Joi Noi 24, 2011 6:05 pm | |
| Si eu cred ca este anuala ,plantuta mea,Tink,dar nu pare a fi nemesia,are petalele egale,egal departate,iar in mijloc,o adancitura ,ca un semicerc,pistruiata,parca,iar inflorescenta,sub forma de spic,nu de coroana! | |
|
| |
doinabacau
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Joi Noi 24, 2011 6:06 pm | |
| Penelopa,vezi ce repede rasare soarele,uneori? | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Vin Noi 25, 2011 9:18 am | |
| Asa e, Doinabacau! | |
|
| |
nico.agat
Numarul mesajelor : 59 Localizare : calarasi Joburi/Distractii : flori Stare de spirit : asa si asa Data de inscriere : 13/06/2010
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Vin Noi 25, 2011 11:48 am | |
| dar aceasta plantuta ,o cunoate cineva? [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Vin Noi 25, 2011 1:05 pm | |
| Nu cumva are frunzele pufoase si urat mirositoare? | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Vin Noi 25, 2011 2:17 pm | |
| Hai, mai Pene, ca nu miroase urat. Am si eu plantuta, a fost ca un copacel da' cred ca am gresit cu udatul in vara si acum... e mai multe si mai mici. | |
|
| |
nico.agat
Numarul mesajelor : 59 Localizare : calarasi Joburi/Distractii : flori Stare de spirit : asa si asa Data de inscriere : 13/06/2010
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Vin Noi 25, 2011 4:04 pm | |
| frunzele pufoase sunt dar, nu miros urat | |
|
| |
doinabacau
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Vin Noi 25, 2011 8:51 pm | |
| Si face multime de stelute galbene,o am si eu,dar nu-i stiu denumirea. Ramane in balcon,cu pamantul mai mult uscat,iarna,dar nu iubeste apa nici vara! | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Vin Noi 25, 2011 9:37 pm | |
| Aychrissum parca oricum e o suculenta, de-aia nu-i place apa | |
|
| |
nico.agat
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Vin Noi 25, 2011 11:05 pm | |
| am gasit ,de o saptamana o caut Aichryson laxum multumesc Myo | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Sam Noi 26, 2011 11:55 am | |
| Pai, te pui cu Shefa!!! | |
|
| |
doinabacau
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? Sam Noi 26, 2011 5:24 pm | |
| Si eu multumesc,Myo,o vazusem intr-un album pe sunphoto,dar nu-mi aminteam denumirea! | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: oare cum se numeste planta aceasta? | |
| |
|
| |
| oare cum se numeste planta aceasta? | |
|