| Gradina Paunitei | |
|
+18duduta190578 Paulyna stefana DanaA Karla puffy80 penelopa Dana Caras popescugp Cora-Maria aura bubu leonor gabriela60 costieanuconstantin laurabv Doini Paunita 22 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
leonor
Numarul mesajelor : 1070 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : florile Stare de spirit : optimista Data de inscriere : 13/02/2012
| Subiect: Re: Gradina Paunitei Mar Apr 15, 2014 6:57 pm | |
| | |
|
| |
Paunita
Numarul mesajelor : 156 Localizare : Zalau Joburi/Distractii : gradinarit Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 28/02/2014
| Subiect: Re: Gradina Paunitei Mar Apr 15, 2014 7:57 pm | |
| Multumesc , dragele mele Cora , am vrut sa postez irisii cu dedicatie speciala pentru tine , stiam ca iti plac foarte mult , dar nu am vrut sa le discriminez pe celelalte gradinarite .Ma bucur ca iti place si narcisa , eu am deja o pasiune si pentru ele si sa stii ca e tare greu pentru buget cu atatea pasiuni , dar aspectul acesta il uit cand vad cat de frumoase si parfumate sunt . | |
|
| |
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Gradina Paunitei Mar Apr 15, 2014 9:25 pm | |
| Foarte frumosi, Paunita, felicitari ! Eu astept si bujorii . | |
|
| |
Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Paunitei Mar Apr 15, 2014 10:13 pm | |
| | |
|
| |
Paunita
Numarul mesajelor : 156 Localizare : Zalau Joburi/Distractii : gradinarit Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 28/02/2014
| Subiect: Re: Gradina Paunitei Mier Apr 16, 2014 8:18 am | |
| Si eu astept bujorii si trandafirii , oricum nu mai avem mult de asteptat Daca nu se racea vremea asa tare , acum aveam bujori arbustiferi infloriti . | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Paunitei Mier Apr 16, 2014 9:58 am | |
| Superbe flori, Paunita! la mine doar irisii intermediari abia au boboci, mai am de asteptat... | |
|
| |
Paunita
| Subiect: Re: Gradina Paunitei Mier Apr 16, 2014 11:36 am | |
| Multumesc ! Eu am flori frumoase , dar tu ai o gradina superba ! Trebuie sa iau exemplu modul in care sunt combinate plantele la tine , imi plac mult aranjamentele din gradina ta . | |
|
| |
Paulyna
Numarul mesajelor : 501 Localizare : Constanta Joburi/Distractii : Gradinar la mine acasa Stare de spirit : De la bine in sus! Data de inscriere : 10/07/2013
| Subiect: Re: Gradina Paunitei Mier Apr 16, 2014 1:07 pm | |
| Superbe flori,eu mereu ti-am admirat gradina pe sunphoto.Imi place phloxul,la mine e plin de bobocei,dar in lipsa de soare sta asa. | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Paunitei Mier Apr 16, 2014 7:59 pm | |
| Daca pot sa te ajut cu ceva, cu placere, Paunita, nu ezita sa ma intrebi. oricum, e frumoasa gradina ta... | |
|
| |
Paunita
| Subiect: Re: Gradina Paunitei Joi Apr 17, 2014 8:14 am | |
| Paulyna , ma bucur ca iti place gradina mea .Acum toate stau pe loc si la mine , e cam racoare . Karla , pozele tale imi sunt de mare ajutor . Iti multumesc pentru disponibilitate . Am admirat o plantuta de padure intr-un album al Doinitei si zicea ca tu stii cum se numeste .Uite asta e [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Paunitei Joi Apr 17, 2014 10:29 am | |
| E o zambila de Spania (nu stiu care e denumirea populara de la noi, am dat-o pe aia frantuzeasca). Seamana cu o zambila, doar ca e adaptata pentru zonele de liziera, deci umbra/semi-umbra. E un bulb care se planteaza si se inmulteste de la an la an, am si eu in gradina (roz, alb si albastru) insa la mine sunt micuti de inaltime fiindca solul nu e fertil. In mod normal face 20-40 cm. O sa-ti fac poze.
Numele latin e Hyacinthoïdes hispanica. | |
|
| |
duduta190578
Numarul mesajelor : 1686 Localizare : onesti Data de inscriere : 27/07/2011
| Subiect: Re: Gradina Paunitei Joi Apr 17, 2014 1:17 pm | |
| | |
|
| |
Paunita
| Subiect: Re: Gradina Paunitei Joi Apr 17, 2014 8:10 pm | |
| Karla , iti multumesc pentru lamuriri si abia astept sa le vad pe ale tale , poate la toamna gasesc si eu bulbi pe undeva . Fetelor , voi ati vopsit ouale ? Eu acum am terminat , sa vi le arat si voua si va astept de Paste sa le ciocnim [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Sunt mai traditionale , dar fiicei mele asa ii plac cel mai mult , dar si mie | |
|
| |
Cora-Maria
Numarul mesajelor : 896 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : inginer chimist/orhidee Stare de spirit : optimista Data de inscriere : 23/02/2014
| Subiect: Re: Gradina Paunitei Joi Apr 17, 2014 8:21 pm | |
| Da sunt traditionale dar si mie imi plac foarte mult . Ti-au iesit foarte bine. | |
|
| |
Paunita
| Subiect: Re: Gradina Paunitei Joi Apr 17, 2014 8:29 pm | |
| Multumesc , Cora ! De cand a mai crescut Raluca ne-am format o traditie , sa ne ocupam impreuna de treaba asta , in joia mare . Mi-a spus de aseara , cand cautam frunze deosebite prin gradina , sa nu cumva sa ma apuc de vopsit ouale , pana cand se trezeste si ea . | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Paunitei Joi Apr 17, 2014 8:31 pm | |
| Ti-am adus pozele, Paunita, sunt cam flou ca batea soarele taman pe ele... Abia se deschid, inca nu se vad clopoteii bine, dar iti poti face o idee despre stadiile infloririi: [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]Din experienta mea, nu trebuie asociate cu nimic ci plantate in masa sub un arbust, numai intre ele si numai intr-o culoare (cele albastre sunt cele mai frumoase dupa parerea mea). Sunt flori foarte discrete si alaturi de alte plante nu le mai vezi. Trebuie incercat inainte sa vezi cat spatiu ocupa ca sa poti calcula distantele intre bulbi. De unde am cumparat eu scria 20 cm, ori e foarte mult pentru solul meu, dar probabil pentru al tau nu. PS. Splendide ouale tale vopsite... | |
|
| |
duduta190578
Numarul mesajelor : 1686 Localizare : onesti Data de inscriere : 27/07/2011
| Subiect: Re: Gradina Paunitei Joi Apr 17, 2014 8:34 pm | |
| Foarte frumoase ouale,mama le scrie cu ceara,dar eu fac cu frunze ca n-am timp. | |
|
| |
Paunita
| Subiect: Re: Gradina Paunitei Joi Apr 17, 2014 8:40 pm | |
| Multumesc Karla , mie mi se par frumoase in orice culoare , dar parca totusi cele albastre sunt si preferatele mele . Sunt si parfumate ? Ar trebui sa fie , fiind rude cu zambilele :)
Duduta , in zona noastra , a Salajului , nu se incodeiaza oua cu ceara , nu e specific , desi sunt deosebit de frumoase , opere de arta , as zice eu . La noi , acestea legate cu frunze sunt traditionale :) | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Paunitei Joi Apr 17, 2014 8:53 pm | |
| Sunt parfumate, dar nu asa de intens ca zambilele... | |
|
| |
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Gradina Paunitei Joi Apr 17, 2014 9:17 pm | |
| Frumoase ouale tale. Eu le fac simple, dar in mai multe culori. Poate sambata sa apuc... | |
|
| |
Dana Caras
Numarul mesajelor : 1154 Localizare : Iasi Joburi/Distractii : Iubesc orhideele Stare de spirit : Fericita si mereu optimista Data de inscriere : 23/02/2014
| Subiect: Re: Gradina Paunitei Vin Apr 18, 2014 8:02 am | |
| Foarte frumoase, Mariana! Felicitari tie si Ralucai! Probabil trebuie multa rabdare dar rezultatul e pe masura! | |
|
| |
laurabv
Numarul mesajelor : 1123 Data de inscriere : 22/11/2011
| Subiect: Re: Gradina Paunitei Vin Apr 18, 2014 8:58 am | |
| - Karla a scris:
- Ti-am adus pozele, Paunita, sunt cam flou ca batea soarele taman pe ele...
Abia se deschid, inca nu se vad clopoteii bine, dar iti poti face o idee despre stadiile infloririi:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Mie astea albe imi plac | |
|
| |
Paunita
| Subiect: Re: Gradina Paunitei Vin Apr 18, 2014 3:49 pm | |
| Multumesc , Dana ! Sa sti ca nu e chiar atat de complicat . Azi am fost la cumparaturi si mi-am luat o campanula , m-am gandit sa o utilizez intr-un aranjament specific sarbatorii care se apropie , apoi o voi planta in gradina . [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
Paunita
| Subiect: Re: Gradina Paunitei Joi Apr 24, 2014 12:10 pm | |
| Acum e o perioada care imi place tare mult , infloresc irisii , au inceput cei de talie mijlocie , dar si cei innalti . [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
Cora-Maria
Numarul mesajelor : 896 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : inginer chimist/orhidee Stare de spirit : optimista Data de inscriere : 23/02/2014
| Subiect: Re: Gradina Paunitei Joi Apr 24, 2014 12:14 pm | |
| Da, primul imi place foarte mult. Chiar ma gandeam ieri cand i-am vazut pe fb ca poate faci un album cu toti irisii tai dar cu cate 1 poza pentru fiecare ca sa vad clar cati sunt si sa stabilesc un clasament. Cam mari pretentii am,nu? | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Gradina Paunitei | |
| |
|
| |
| Gradina Paunitei | |
|