Clubul gradinarilor
Bine ati venit !
Haideti sa vorbim despre gradinile noastre !
Clubul gradinarilor
Bine ati venit !
Haideti sa vorbim despre gradinile noastre !
Clubul gradinarilor
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Clubul gradinarilor

Grebla, sapa si urzica fac gradina frumusica !

Portal*AcasaUltimele imaginiÎnregistrareConectare

Despre orhideele noastre - discutii

In jos 
+16
DanaA
ghana
Tinkerbell
doinabacau
laurabv
aura
Doini
duduta190578
Myosotis
Vernil
gabriela60
bubu
georgiana
stefana
Marga
penelopa
20 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Urmatorul
AutorMesaj
Doini

Numarul mesajelor : 4009
Localizare : Haga
Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi
Stare de spirit : Zen
Data de inscriere : 09/03/2011

Despre orhideele noastre - discutii - Pagina 6 Empty
MesajSubiect: Re: Despre orhideele noastre - discutii   Despre orhideele noastre - discutii - Pagina 6 Icon_minitimeMar Oct 22, 2013 2:07 pm

Despre orhideele noastre - discutii - Pagina 6 Image

Minunatele Vanda Despre orhideele noastre - discutii - Pagina 6 1922459146 

Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Despre orhideele noastre - discutii   Despre orhideele noastre - discutii - Pagina 6 Icon_minitimeMar Oct 22, 2013 2:10 pm

Superb! Ce m-as mai relaxa si eu pe acest balansoar, admirand minunatele orhidee drunken drunken drunken 

Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Despre orhideele noastre - discutii   Despre orhideele noastre - discutii - Pagina 6 Icon_minitimeMar Oct 22, 2013 2:11 pm

Minunatele Miltonia

Sus In jos
doinabacau

Numarul mesajelor : 947
Localizare : Bacau
Joburi/Distractii : lectura,odihna activa
Stare de spirit : optimism
Data de inscriere : 20/03/2011

MesajSubiect: Re: Despre orhideele noastre - discutii   Despre orhideele noastre - discutii - Pagina 6 Icon_minitimeMar Oct 22, 2013 4:12 pm

Imagini care-ti lumineaza sufletul,multumiri,Doini,Stefana!
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Despre orhideele noastre - discutii   Despre orhideele noastre - discutii - Pagina 6 Icon_minitimeMar Oct 22, 2013 4:16 pm

Cu drag Despre orhideele noastre - discutii - Pagina 6 1059784619 
In fiecare seara ma uit pe google la astfel de imagini, si ma ajuta sa uit de toate! drunken
Sus In jos
doinabacau

MesajSubiect: Re: Despre orhideele noastre - discutii   Despre orhideele noastre - discutii - Pagina 6 Icon_minitimeMar Oct 22, 2013 4:34 pm

Doini,inteleg ca rani adanci si-au lasat amprenta in sufletul tau si dor inca!
Poate e timpul sa le infrunti ,sa te poti bucura de lucrurile frumoase din viata ta,anii trec indiferent de starea noastra si ne trezim cu tamplele ninse...
Iti doresc din toata inima sa iei lucrurile cum sunt,nu le poti schimba!
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Despre orhideele noastre - discutii   Despre orhideele noastre - discutii - Pagina 6 Icon_minitimeMar Oct 22, 2013 6:45 pm

Va multumesc frumos pentru ca va ganiti la mine Despre orhideele noastre - discutii - Pagina 6 1059784619 
Probabil mai trebuie sa astept sa treaca cativa ani ca sa-mi revin dupa socul provocat de moartea cruda care m-a despartit de animalutele mele, Mozart si Chanel. 
In fiecare seara cand inchid ochii si astept sa adorm, imi vin in minte clipele traite in masina, cand am realizat ca Mozart era mort.... La doar o luna distanta, Frenk intra in casa plin de sange, doar cu Brutus in brate..., Chanel, nu mai eara...
Firele albe, au aparut de cand s-a dus mama... Ani multi au trecut de atunci, si asa cum v-am mai povestit, acceptarea s-a produs abia dupa 11 ani...
Dimineata, cand imi perii parul, nu ma mai mira sa observ noi fire albe...

Ma lupt sa inlocuiesc acele ganduri care imi provoaca insomni si stari de anxietate cu articole interesante si poze deosebite.  Mai nou, despre si cu orhidee.
Sus In jos
doinabacau

MesajSubiect: Re: Despre orhideele noastre - discutii   Despre orhideele noastre - discutii - Pagina 6 Icon_minitimeMar Oct 22, 2013 7:49 pm

Inteleg prin ce-ai trecut,e bine ca Dumnezeu ti-a daruit un suflet cald,partas la dureri,dar si la bucurii!
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Despre orhideele noastre - discutii   Despre orhideele noastre - discutii - Pagina 6 Icon_minitimeSam Oct 26, 2013 12:06 am

Prin continua mea cautare despre orhidee, am gasit acest frumos album pe Flirk
http://www.flickr.com/photos/amorin/tags/orchid/

Sper sa va placa si voua la fel cat imi place si mie Despre orhideele noastre - discutii - Pagina 6 1059784619 

ps Le vreau pe toate clown 
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Despre orhideele noastre - discutii   Despre orhideele noastre - discutii - Pagina 6 Icon_minitimeSam Oct 26, 2013 12:08 am

Ghana, ai poze cu orhideele din inflorile trecute?
Sus In jos
ghana

ghana

Numarul mesajelor : 294
Localizare : Botosani
Stare de spirit : se poate si mai bine
Data de inscriere : 05/07/2013

MesajSubiect: Re: Despre orhideele noastre - discutii   Despre orhideele noastre - discutii - Pagina 6 Icon_minitimeSam Oct 26, 2013 12:12 am

Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Despre orhideele noastre - discutii   Despre orhideele noastre - discutii - Pagina 6 Icon_minitimeSam Oct 26, 2013 12:17 am

Ah ce frumoase sunt ma Ghana, si tu le tineai "pitulite" de ochii nostri Very Happy 
Imi place Miltonia asta http://geani77.sunphoto.ro/Orhidee_2013/87602639 foarte mult !!! Da bine, toate imi plac si vreau si eu si Dendro Nobile si Miltonii si Cattleya si de toate bounce 

Sa fie sanatoase si infloricioase cheers 
Sus In jos
ghana

ghana

MesajSubiect: Re: Despre orhideele noastre - discutii   Despre orhideele noastre - discutii - Pagina 6 Icon_minitimeSam Oct 26, 2013 12:28 am

multumesc mult. Miltonia aia am cumparat-o cand ne-am mutat la casa,pt camera fetelor sa fie surpriza pt ele. Si eu mai vreau din toate :-( . Cine nu ar vrea . Si ale tale sa fie sanatoase si sa te bucure muuuult timp cu florile lor superbe. Hai ca noaptea asta iar caut orhidee pe net sa nu adorm.
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Despre orhideele noastre - discutii   Despre orhideele noastre - discutii - Pagina 6 Icon_minitimeSam Oct 26, 2013 12:42 am

Cu drag Despre orhideele noastre - discutii - Pagina 6 1059784619 

Ghana, eu asta fac de doua luni, ma uit noapte de noapte dupa orhidee. Ma uit la serele colectionarilor de specii rare, sau ma rog, necomercializate, citesc articole fel de fel..., dar cel mai mult imi place sa-mi fac sperante ca intr-o buna zi, voi avea si eu spatiu unde sa-mi desfasor ideile si nevoile sufletesti...

Intr-o alta ordine de idei, ma bucur ca prietenul meu (cel care a fost sapatamana asta in Olanda) mi-a adus fiole de viamina B1 ca sa le fac tratament radacinilor traumatizatelor. Din pacate, aici nu am gasit in 3 farmaci luate la rand scratch
Astazi le-am scurtat tijele, si le-am facut o baita cu B1 si ferilizant Wink

Mai vreau sa-mi comand de pe internet Atonik. Nici pe acesta nu-l gasesc in magazinele de specialitate...
Sus In jos
ghana

ghana

MesajSubiect: Re: Despre orhideele noastre - discutii   Despre orhideele noastre - discutii - Pagina 6 Icon_minitimeSam Oct 26, 2013 12:47 am

Sunt sigura ca intr-o zi visele tale vor deveni realitate . Voi lua si eu fertilizant sa le pun la ale mele,poate se vor face frumoase .
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Despre orhideele noastre - discutii   Despre orhideele noastre - discutii - Pagina 6 Icon_minitimeSam Oct 26, 2013 1:02 am

Si eu cred ca vor deveni realitate, dar din pacate nu depinde doar de mine... Am terenuri in tara, pe care sper ca intr-o buna zi sa le pot vinde.. Offf, criza asta. Mi se pare o asa de mare porcarie!!! Am asa de mult teren in tara, iar aici nici macar 1 mp unde sa-mi pun si eu un trandafir... Este frustrant!

Dar sa revin la orhidee, ca ma apuca dracii, si e pacat Laughing 
Pana acum ti-au reinflorit usor? Sau au fost mofturoase? Eu am o usoara strangere de inima ca am tot citit ca unele fac mofturi si stagneaza si cate 2 ani. Am citit pe un alt forum, cum o doamna, asteapta de peste 4 ani sa-i infloreasca Cymbidiumul Suspect 
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Despre orhideele noastre - discutii   Despre orhideele noastre - discutii - Pagina 6 Icon_minitimeSam Oct 26, 2013 1:11 am

Uite, eu am avut noroc, ca pe Oncidiumul luat de la standul cu reduceri, si care mai avea doar cateva floricele, acum are 3 tije si abia astept sa-i simt iar mirosul deosebit de ciocolata Despre orhideele noastre - discutii - Pagina 6 1982394566 

Asa era cand l-am luat :
Despre orhideele noastre - discutii - Pagina 6 Photo_26

Si asta arata acum doua saptamani cand i-am observat noile tije
Despre orhideele noastre - discutii - Pagina 6 G09w

Sus In jos
doinabacau

MesajSubiect: Re: Despre orhideele noastre - discutii   Despre orhideele noastre - discutii - Pagina 6 Icon_minitimeSam Oct 26, 2013 6:33 am

Sa va traiasca minunatele,fetelor!
In legatura cu B1,si eu am fost sfatuita sa pun o fiola in patru litri de apa calduta(de ploaie,desigur) si sa las radacinile vandei sa absoarba acest elixir,o data pe saptamana,de patru ori ,alternand procedura cu apa simpla. Restul poate fi impartit celor mai sensibile,in primul rand. Inca nu am terminat tratamentul...
Sus In jos
Myosotis
Admin
Myosotis

Numarul mesajelor : 5257
Localizare : Bucuresti
Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate
Stare de spirit : tot inainte !!!
Data de inscriere : 21/01/2008

MesajSubiect: Re: Despre orhideele noastre - discutii   Despre orhideele noastre - discutii - Pagina 6 Icon_minitimeSam Oct 26, 2013 9:23 am

Eh, sper ca in curand sa ajung si eu la orhidee. Sa vad ce mai pot revigora ca pe unele le-a cam ars soarele in solar.

A si mi-am amintit ce ma enerveaza ca s-a inchis Webshot ca acolo aveam o gramada de poze, inclusiv cu orhideele. Se vedeau si mult mai bine decat pe sunphoto. La iarna poate o sa refac albumele.
Sus In jos
ghana

ghana

MesajSubiect: Re: Despre orhideele noastre - discutii   Despre orhideele noastre - discutii - Pagina 6 Icon_minitimeSam Oct 26, 2013 9:45 am

Eu le am de vreo trei ani, si au inflorit de doua ori pe an. , insa stateau la un geam unde batea caldura de la calorifer si cand le mutam sa nu inghete geamul ,le cadeau bobocii. Acum insa au loc unde sa stea fara sa le deranjez in nici un fel si sper sa faca muuulte flori. Avea si mama mea una care nu-i inflorea si mi-a dat-o mie, la mine a inflorit si toate au inflorit fara sa le pun ingrasaminte.
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Despre orhideele noastre - discutii   Despre orhideele noastre - discutii - Pagina 6 Icon_minitimeDum Oct 27, 2013 12:40 am

Va multumim frumos doamna Doina, si dvs asemenea Despre orhideele noastre - discutii - Pagina 6 1059784619 
Si eu sunt in tratament cu B1 si sper sa-mi jut astfel traumatizatele. 

Myo, succes si spor la revigorare! Sunt nerabdatoare sa-ti refaci albumul de orhidee Despre orhideele noastre - discutii - Pagina 6 1059784619 

Ghana, ai vazut ca m-ai inspirat cu Miltoniile si mini Phalele cheers
Sus In jos
ghana

ghana

MesajSubiect: Re: Despre orhideele noastre - discutii   Despre orhideele noastre - discutii - Pagina 6 Icon_minitimeDum Oct 27, 2013 2:25 am

Da Doini,sunt ametitoare noile venite. Cred ca ma voi profila si eu ca plante de interior pe orhidee. Sunt nemaipomenit de frumoase si iti dau o stare de liniste,plus ca stau foarte mult inflorite.
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Despre orhideele noastre - discutii   Despre orhideele noastre - discutii - Pagina 6 Icon_minitimeDum Oct 27, 2013 2:52 am

Ma bucur sa-ti aflu intentia Despre orhideele noastre - discutii - Pagina 6 1059784619 
Eu, cel putin de cand sunt mutata aici, nu am avut plante de interior, de teama pisicilor...
Dar de cand m-au prins orhideele in mraja lor, sunt in stare sa stau cu ele in brate toata ziua Laughing iar Strauss, a inteles ca nu are voie pe langa ele, ca mama, poate sa scoata foc pe nas Laughing
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Despre orhideele noastre - discutii   Despre orhideele noastre - discutii - Pagina 6 Icon_minitimeSam Noi 02, 2013 9:10 pm

M-am indragostit de culoarea acestei Vanda drunken drunken drunken 

http://www.flickr.com/photos/32837203@N08/9374971704/

Numai de asta ? Ai vazut ce are in restul albumului........
Sus In jos
ghana

ghana

MesajSubiect: Re: Despre orhideele noastre - discutii   Despre orhideele noastre - discutii - Pagina 6 Icon_minitimeDum Noi 03, 2013 2:35 pm

E o culoare superba si neobisnuita pt o floare
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Despre orhideele noastre - discutii   Despre orhideele noastre - discutii - Pagina 6 Icon_minitime

Sus In jos

Despre orhideele noastre - discutii
Sus 
Pagina 6 din 11Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Discutii despre diverse plante
» Orhidee
» Despre plante suculente in general

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Clubul gradinarilor :: Terasa si balcon :: Orhidaceae-
Mergi direct la: