| Discutii despre diverse plante | |
|
+11Myosotis stefana ella06 Carina Karla doinabacau sicamin penelopa Doini Tinkerbell bubu 15 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Discutii despre diverse plante Dum Iun 23, 2013 11:56 pm | |
| Dupa cum deja am scris, mi se pare ca e nevoie de un topic in care sa discutam si despre plantele care nu au topic. Daca va fi prea interesant, le facem topic . Prima pe lista mea e Oenothera, pe care am descoperit-o de curand. Una din prietenele mele o are in gradina, am vazut-o inflorita de undeva din mai, si pana acum o saptamna a fost in forma. Am vorbit cu ea vineri si mi-a zis ca gata, nu mai are flori. Tineam minte de undeva planta si dupa multe ''reflectii'' mi-am adus aminte ca am vazut o varianta mai inalta in gradina de la terasa Dinamo din 2 Mai . | |
|
| |
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Discutii despre diverse plante Lun Iun 24, 2013 3:12 pm | |
| Am vazut ca Doinabacau o are, poate ne spune mai multe despre planta.
Momentan eu studiez netul pentru informatii despre ea, dar are niste flori atat de galbene ca m-a cucerit. | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Discutii despre diverse plante Lun Iun 24, 2013 7:33 pm | |
| Io o vad prin satele de langa Bucuresti pe marginea soselei Nu stiu daca ai fost in zona,dar au obiceiul sa isi faca gradinite la poarta,pana in sosea si cam la cateva case vezi cel putin una Asta e moda anul asta Mi se pare o planta vesela si din cate stiu e melifera Eu am un pui mic,oare se pastreaza si apare singura sau trebuie semanata iar? Tot suntem la plante galbene,eu snt innebunita dupa Lumanarica Mi se pare fantastica | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: Discutii despre diverse plante Lun Iun 24, 2013 7:52 pm | |
| Doinabacau ne-a raspuns despre oenothera ei ca e bianuala si mare ca dimensiuni. Ce am vazut eu la prietena mea era mica de inaltime, 30-40 cm si extrem de galbena. Si mai stiu ca a ei e perena. Sunt curioasa daca mai infloreste o tura, ca ea asa lauda planta. Dar m-am abonat la un pui la toamna . Rar am vazut flori asa galbene, mi-a ramas sufletul la ea. Imi pare rau ca n-am facut o poza, dar eram cu nepoata-mea dupa mine si nu stateam de poze. | |
|
| |
Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| Subiect: Re: Discutii despre diverse plante Lun Iun 24, 2013 10:16 pm | |
| M-ai facut ata de curioasa incat o sa ma uit si eu dupa ea | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: Discutii despre diverse plante Lun Iun 24, 2013 11:30 pm | |
| Am gasit repede o poza cu Google, dar e mai frumoasa in realitate. | |
|
| |
Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| Subiect: Re: Discutii despre diverse plante Lun Iun 24, 2013 11:42 pm | |
| | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Discutii despre diverse plante Lun Iun 24, 2013 11:45 pm | |
| Eu am o varianta mai mica, adusa din Germania http://penelopa.sunphoto.ro/Gradina_2013/89743171Daca este aceeasi planta (am mai vorbit despre ea pe forum, cand Sica mi-a zis ca s-ar numi "Luminite"), as putea sa-ti dau eu, Bubu. Este perena, infloreste doar o data si se inmulteste, singura, foarte repede. | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Discutii despre diverse plante Mar Iun 25, 2013 11:04 am | |
| Ai dreptate,alea de pe la noi sunt cu mult mai frumoase Am vazut o poza cu o oenothera roze si arata si aia bine Si perena ssi bianuala? Cam ciudat,ar trebui sa fie totui 2 soiuri diferite Cred ca se autoinamanteaza La a mea i-am pus semn si o a ma ingrijec si de seminte a mai pun si in alta parte ca prea e colorata si nu cere eforturi coniderabile A zice ca a aparut spontan | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: Discutii despre diverse plante Mar Iun 25, 2013 1:06 pm | |
| Pene multumesc, dar deja m-am asigurat de un pui.
Din ce am gasit pe net, sunt multe varietati, iar unele ar inflori toata vara. | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Discutii despre diverse plante Mar Iun 25, 2013 1:21 pm | |
| Sunt peste 125 de varietati. Poate tocmai de aceea si varietatea prietenei tale este diferita la culoare fata de a doamnei Doina (Bacau) | |
|
| |
sicamin
Numarul mesajelor : 389 Localizare : timisoara Joburi/Distractii : drumetii ,gradinarit Stare de spirit : destul de buna Data de inscriere : 01/04/2011
| Subiect: Re: Discutii despre diverse plante Mar Iun 25, 2013 3:28 pm | |
| Bubu ,daca planta asta o vrei ,sa stii ca pot sa-ti trimit cateva plante ca am destule. Am si asta ,tot galbena. | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Discutii despre diverse plante Mar Iun 25, 2013 3:32 pm | |
| Sica, in poza a 2-a este margareta galbena??? | |
|
| |
sicamin
Numarul mesajelor : 389 Localizare : timisoara Joburi/Distractii : drumetii ,gradinarit Stare de spirit : destul de buna Data de inscriere : 01/04/2011
| Subiect: Re: Discutii despre diverse plante Mar Iun 25, 2013 3:34 pm | |
| Nu Pene ,este careopsis si este perena. ca si ontari | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: Discutii despre diverse plante Mar Iun 25, 2013 4:06 pm | |
| Sica multumesc, dar nu-i nevoie, eu informatii caut. A ta cat timp infloreste ? | |
|
| |
sicamin
| Subiect: Re: Discutii despre diverse plante Mar Iun 25, 2013 9:31 pm | |
| | |
|
| |
doinabacau
Numarul mesajelor : 947 Localizare : Bacau Joburi/Distractii : lectura,odihna activa Stare de spirit : optimism Data de inscriere : 20/03/2011
| Subiect: Re: Discutii despre diverse plante Joi Iun 27, 2013 8:55 am | |
| Acum am citit... Oenothera are mai multe varietati. A mea se mai numeste luminita de noapte,dar sunt varietati care infloresc ziua si cred ca astea au talia redusa. Cea pe care o am ,creste si infloreste pana da bruma. | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Discutii despre diverse plante Joi Iun 27, 2013 10:03 am | |
| Am avut eu oenothera roz-pal... La mine a fost invaziva, de nu mai scapam de ea. Mi-au trebuit doi ani sa o smulg ca sa o elimin. E o planta de sol sec si soare, la fel ca nepeta. E adevarat ca infloreste foarte mult timp, insa mie nu mi s-a parut grozava. Poate ca cea galbena sa fie mai decorativa, merita incercat. Insa nu are o tinuta prea buna, pe mine asta m-a nemultumit. Are tendinta sa se culce la pamant ca o bleaga, e o planta de prerie... | |
|
| |
doinabacau
Numarul mesajelor : 947 Localizare : Bacau Joburi/Distractii : lectura,odihna activa Stare de spirit : optimism Data de inscriere : 20/03/2011
| Subiect: Re: Discutii despre diverse plante Joi Iun 27, 2013 10:40 am | |
| Cred ca depinde si de varietate si de gust. In timp,cu ramurile lungi si golase,cu flori doar in varf,nu mai e atat de decorativa, dar se poate inlatura,dupa ce primele seminte asigura continuitatea. Galbenul atat de delicat ,pe mine ma fascineaza. | |
|
| |
Carina
Numarul mesajelor : 428 Localizare : Brasov Joburi/Distractii : dependenta de gradinarit Stare de spirit : astept primavara Data de inscriere : 24/06/2011
| Subiect: Re: Discutii despre diverse plante Joi Iun 27, 2013 11:40 am | |
| In mod sigur depinde si de gust, eu nu stiu cum sa mai scot afara din gradina plantele cu flori galbene Poate mi se pare mie, dar sunt cam obositoare iar in gradina mea micuta nu prea merg ... cand ma uit pe pozele de ansamblu, cele mai frumoase sunt cele cu combinatii de roz, rosu, albastru si alb, cum apare ceva galben sau portocaliu imi strica toata combinatia, asa ca la toamna o sa ma chinui sa adun toate florile galbene intr-un colt Oenothera am vazut si eu prin gradinile de aici, chiar si in fata caselor cum zice Tink. Mi se pare ca face o tufa cam mare si are nevoie de ceva spatiu ca sa se desfasoare. Am patit chestia asta si cu macii si cu cosmosul, dintr-un fir micut ma trezesc cu ditamai tufa, cat un trandafir mare, deci cred ca la anul ii mazilesc din gradina | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Discutii despre diverse plante Joi Iun 27, 2013 1:18 pm | |
| "Luminiţa" mea galbenă ajunge la maximum 40 cm înălţime, nu are nevoie de susţinere şi dă foarte bine dacă e plantată în zone mai ... rustice E adevărat că ţine şi de gust, dar gustul se mai şi formează la faţa locului Am încercat să creez zone monocolre ( de ex. un colţ alb cu trandafiri albi şi alte plante cu flori albe), dar mi se par neinteresante, neatractive, monotone, fără mici pete de culoare. Eu încerc alt mod de amenajare, păstrând o culoare de fond, iar plantele principale să aibă nuanţele altei culori. | |
|
| |
doinabacau
| Subiect: Re: Discutii despre diverse plante Joi Iun 27, 2013 1:25 pm | |
| Nici eu n-am sustinut nici una! Desi inalte,sunt bine infipte in pamant,au radacini pivotante,pe masura tulpinii. Iar daca nu mi-a convenit coroana,am ajustat -o si nu s-a suparat. | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: Discutii despre diverse plante Joi Iun 27, 2013 1:40 pm | |
| Sigur e chestie si de gsut. Florile galbene sunt preferatele mele, de aceea mi-a si placut planta cand am vazut-o. In schimb florile rosii imi plac cel mai putin, am abia un trandafir rosu plantat intr-un colt, il vad numai cand sunt langa el, in imaginea de ansamblu nu se vede. | |
|
| |
Carina
Numarul mesajelor : 428 Localizare : Brasov Joburi/Distractii : dependenta de gradinarit Stare de spirit : astept primavara Data de inscriere : 24/06/2011
| Subiect: Re: Discutii despre diverse plante Joi Iun 27, 2013 2:35 pm | |
| Ei, doar nu v-ati suparat pe mine pentru ca am zis ca nu-mi place galbenul Eu n-am zis ca nu-i frumoasa oenothera, ci doar ca eu am o problema cu galbenul ... si acuma stiti ca toate iubim florile dar nu e obligatoriu sa ne placa aceleasi flori sau acelasi culori si combinatii Soacra-mea de exemplu ca si mine, e mare iubitoare de plante dar cand vine in vizita, dupa ce-mi admira toata gradina si se extaziaza in fata trandafirilor, incepe: ca ea n-ar pune soc in gradina, ca atrage afidele si ar sta mai bine pe marginea garlei, ca macii la fel stau mai bine in camp si ca de ce mi-am adus asa multi macesi in gradina? La ea toti trandafirii cu flori simple sau duble sunt macesi, recent mi l-a facut si pe White Roadrunner maces de era sa-i zic eu vreo doua Dar in rest, pe cuvant ca iubeste florile
Ultima editare efectuata de catre Carina in Joi Iun 27, 2013 3:11 pm, editata de 1 ori | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Discutii despre diverse plante Joi Iun 27, 2013 3:10 pm | |
| Şi mie îmi plac florile galbene şi chiar am amenajat o zonă de trandafiri galbeni (diverse nuanţe), dar în combinaţi şi cu plante cu flori albe, albastre, roşii. Într-o altă zonă, am asigurat fondul galben (luminiţe, rudbekii. gălbenele, sunătoare, crăţe etc.) pentru trandafiri grena şi roz. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Discutii despre diverse plante | |
| |
|
| |
| Discutii despre diverse plante | |
|