| Discutii despre diverse plante | |
|
+11Myosotis stefana ella06 Carina Karla doinabacau sicamin penelopa Doini Tinkerbell bubu 15 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Discutii despre diverse plante Joi Iun 27, 2013 3:13 pm | |
| Nu, Carina, sunt sigură că nu s-a supărat nimeni pe tine, doar am convenit că e chestie de gust. E normal să avem gusturi diferite şi anormal să ne supărăm pe cei care au gusturi diferite de ale noastre. | |
|
| |
doinabacau
Numarul mesajelor : 947 Localizare : Bacau Joburi/Distractii : lectura,odihna activa Stare de spirit : optimism Data de inscriere : 20/03/2011
| Subiect: Re: Discutii despre diverse plante Joi Iun 27, 2013 3:18 pm | |
| Gusturile si posibilitatile de a ni le satisface,difera,dar nu sunt motive de ...inamicitie... | |
|
| |
ella06
Numarul mesajelor : 481 Localizare : dej jud cluj Joburi/Distractii : distractii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 23/06/2013
| Subiect: Re: Discutii despre diverse plante Joi Iun 27, 2013 3:53 pm | |
| Doamne ce frumos sunt leandri cei galbeni mi as dori unul | |
|
| |
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Discutii despre diverse plante Joi Iun 27, 2013 9:24 pm | |
| Doamne fereste, Carina, cum sa crezi asa ceva. Dar sa stii ca si eu am patit ca tine, m-a intrebat tata " ce naiba ai pus macesul asta la intrarea in casa ?". Era vorba de Nozomi, m-a jignit profund . Iar frate-miu era convins ca macul peren e un scaiete, exact asa s-a exprimat, sa smulg scaietele dintre flori. | |
|
| |
Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| Subiect: Re: Discutii despre diverse plante Joi Iun 27, 2013 11:22 pm | |
| Ce rude simpatice aveti | |
|
| |
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Discutii despre diverse plante Vin Iun 28, 2013 12:07 pm | |
| Pai si la ei, ca si la soacra Carinei e tot chestie de gust . Si din cati trandafiri am plantat eu, preferatul familiei ramane Westerland, pe restul nici nu-i baga in seama. Asa la mare distanta le mai place Mamie Blue. | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: Discutii despre diverse plante Vin Iun 28, 2013 1:59 pm | |
| Cum sa nu le placa Westerlandu' ! Este ditamai tufa intinsa pe gard cu sumedenie de flori frumoase | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: Discutii despre diverse plante Vin Iun 28, 2013 10:27 pm | |
| N-am zis sa nu le placa, ca si mie imi place, dar asa, numai el ? | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: Discutii despre diverse plante Vin Iul 12, 2013 1:40 pm | |
| Am vazut intr-o curte niste crini superbi M-am intors din drum sa-i fotografiez :d Cum s-or inmulti? | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Discutii despre diverse plante Sam Iul 13, 2013 6:58 pm | |
| Cred ca prin divizarea tufelor. Mie imi par a fi Hemerocalis. | |
|
| |
doinabacau
Numarul mesajelor : 947 Localizare : Bacau Joburi/Distractii : lectura,odihna activa Stare de spirit : optimism Data de inscriere : 20/03/2011
| Subiect: Re: Discutii despre diverse plante Dum Iul 14, 2013 6:34 am | |
| Initial crezusem ca sunt comuni,dar ce corola bogata au! | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Discutii despre diverse plante Lun Iul 15, 2013 1:25 pm | |
| Sunt superbi si cred (si eu) ca sunt hemerocalisi. Stefana, intreaba (daca poti) de unde-i are proprietarul | |
|
| |
Carina
Numarul mesajelor : 428 Localizare : Brasov Joburi/Distractii : dependenta de gradinarit Stare de spirit : astept primavara Data de inscriere : 24/06/2011
| Subiect: Re: Discutii despre diverse plante Lun Iul 15, 2013 2:49 pm | |
| Daca nu ma insel, sunt hemerocalisi Kwanso Parca am vazut ca are Diana de vanzare, parca si Maria, nu mai retin exact | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Discutii despre diverse plante Mar Iul 16, 2013 9:10 am | |
| Le voi verifica pe amandoua. | |
|
| |
doinabacau
| Subiect: Re: Discutii despre diverse plante Mar Iul 16, 2013 9:43 am | |
| Cred ca si Marga are in gradina,asemenea frumuseti. | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Discutii despre diverse plante Mier Sept 25, 2013 10:18 am | |
| Negasind un topic pentru ferigi, va intreb aici daca stiti mai multe despre ele?!!! Eu ador aceste plante, am cumparat cateva soiuri de gradina, dar nu inteleg de ce nu cresc mari in gradina mea? Le-am plantat la radacina unor pruni/visini, au umbra, le ud bine, dar tot mici raman. Unele chiar rasar frumos primavara, apoi dintr-o data, se usuca Stie cineva sa-mi spuna unde gresesc cu ferigile??? | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Discutii despre diverse plante Mier Sept 25, 2013 1:39 pm | |
| N-au cum sa mearga ferigile la tine, Penelopa, in climatul acela cald de campie. Nu merg nici macar la mine, si eu am doar 30° in timpul verii. Indata ce da caldura, se usuca, indiferent cat le-ai uda... au nevoie de racoare si umiditate constanta in primul rand.
Eu am plantat una de proba si dupa aia am renuntat: e ca si cum as planta cactusi la polul nord (exagerez un pic...) | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Discutii despre diverse plante Mier Sept 25, 2013 2:21 pm | |
| Stii ce ma intriga, Karla??? ... ca la o curte din satul asta in care locuiesc, cresc frumos ferigile De la doamna respectiva am cumparat 4 ferigi, pe care le-a smuls in fata mea, dintr-un rand de ferigi plantate de-a lungul unui gard, unde aveau si soare in anumite momente ale zilei. Asta primavara am mai cumparat niste ferigi de la Dianadia, care n-au murit peste vara, dar nici n-au crescut Acum, faptu-i consumat cu ferigile, asa ca voi incerca toate metodele sa le adaptez. In prima faza, voi cumpara pamant de frunze sa il pun la radacina lor. | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Discutii despre diverse plante Mier Sept 25, 2013 3:52 pm | |
| Si la tine nu merg? Doamna respectiva are probabil conditii mai apropiate, cine stie... poate are o falie de sol diferit, mai acid decat la tine sau panza freatica mai la suprafata...
Si mie-mi pare rau ca nu pot sa le cultiv, sunt foarte decorative, insa nu merg. daca nu merg hostele, nu merg nici ferigile... In padure sau in liziera, au un microclimat anume, care le prieste: nivelul de lumina si umiditate, alea-alea... daca poti sa reproduci microclimatul ala forestier, poate-ti ies. | |
|
| |
aura
Numarul mesajelor : 1196 Localizare : bucuresti Joburi/Distractii : cultivare flori -/ Stare de spirit : generos Data de inscriere : 27/07/2013
| Subiect: Re: Discutii despre diverse plante Mier Sept 25, 2013 4:22 pm | |
| eu am ferigi de gradina plantate sub un brad inalt degarnisit la baza de crengi si cresc f frumos sunt verzi tot anul.dar au umbra si din cand in cand le ud. | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Discutii despre diverse plante Mier Sept 25, 2013 4:24 pm | |
| Uite, vezi?? Pai, am sa le pun si eu ace de brad prin pamantul de la radacina | |
|
| |
Marga
Numarul mesajelor : 1555 Localizare : Timisoara Joburi/Distractii : florile Stare de spirit : buna Data de inscriere : 16/07/2011
| Subiect: Re: Discutii despre diverse plante Mier Sept 25, 2013 10:24 pm | |
| - doinabacau a scris:
- Cred ca si Marga are in gradina,asemenea frumuseti.
Am si eu mai multe feluri dar nu ma intrebati cum ii cheama ca nu stiu. | |
|
| |
doinabacau
| Subiect: Re: Discutii despre diverse plante Vin Sept 27, 2013 6:45 am | |
| Doamnelor,sa va traiasca ferigile,cele care le aveti in curte,sau in casa! Multa vreme mi le-am dorit si eu,eram fermecata de aspectul lor de palmier,dar observand ca o data cu trecerea anilor,pot dizloca alei de beton,aparand unde nu gandesti,mi-a trecut pofta de ele.
| |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Discutii despre diverse plante Vin Sept 27, 2013 8:53 am | |
| Eu astept timpul cand ferigile mele ma vor invada, un orice crapatura de beton | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Discutii despre diverse plante Vin Sept 27, 2013 12:09 pm | |
| Mai bine le plantezi direct sub conifere, Penelopa, ca e adevarat ca sub ele pamantul e mai acid. Sub pomi fructiferi, mai ales daca-i dai cu var, pamantul se alcalinizeaza... Insa astilbele ti-au mers? | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Discutii despre diverse plante | |
| |
|
| |
| Discutii despre diverse plante | |
|