| Identificare orhidee | |
|
+6geodezia Paulyna Karla doinabacau ghana Doini 10 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| Subiect: Re: Identificare orhidee Vin Noi 08, 2013 3:31 am | |
| De-a lungul acestor 3 luni de cand a inceput sa ma pasioneze orhideele, am stans in calculator cateva poze cu specii precum Dracula, sau alte oridee ale caror identitate, inca nu am descoperit-o. Voi posta cateva poze, iar pe parcurs ce voi descoperii numele lor, voi reedita acest mesaj cu numele gasite. Aceasta se pare ca este un mutant.. Mai multe poze se pot gasii pe google, cautand cu acest nume: Mutant Beard Orchid II Ciudata orhidee, Orchis Italica ale carei micute floricele, arata ca niste omuleti dezbracati. Se mai gaseste si sub numele: Italica aka Naked Man OrchidP.s. Nu-i o fi oare rusine acestei oridee? | |
|
| |
Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| Subiect: Re: Identificare orhidee Vin Noi 08, 2013 3:47 am | |
| Continuam, eu si Strauss care imi urmareste fiecare miscare ..., nu-i stiu inca numele.. Dendrobium HelixO deosebita si rara insectam numita Orchid Mantis (a nu se intelege ca este o orhidee ... nu-i stiu numele .. (dar poate il descoperiti voi ) | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Identificare orhidee Vin Noi 08, 2013 4:05 am | |
| | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Identificare orhidee Vin Noi 08, 2013 4:28 am | |
| O minune minunata, daca imi permiteti sa spun asa, este urmatoarea orhidee, pe care visez s-o vad macar in gradinile botanice.. The Caleana - Flying Duck OrchidCe am citit despre ea: Caleana, este o orhidee terestra, cunoscuta sub numele de Duck Orhideea. Este un gen de orhidee din Orchidoideae nativa in Australia . Specii din acest gen sunt numite "orhidee rață", datorită formei de labellum. Seamănă cu o rață in zbor, cu ciocul clar exprimat.. Există încă probleme cu clasificarea acestei orhidee... | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Identificare orhidee Vin Noi 08, 2013 4:39 am | |
| Mai am Acestea sunt niste poze foarte frumoase, care arata asemanarea unor orhidee cu animalele.. Din pacate, cu exceptia celei din specia Dracula, si The Caleana , perestul nu le-am recunoscut. Mie personal, mi se par foarte reusite. Sper ca v-a facut placere sa urmariti pana aici, cele postate de mine. Noapte buna mie, aproape buna dimineata voua | |
|
| |
doinabacau
Numarul mesajelor : 947 Localizare : Bacau Joburi/Distractii : lectura,odihna activa Stare de spirit : optimism Data de inscriere : 20/03/2011
| Subiect: Re: Identificare orhidee Vin Noi 08, 2013 6:56 am | |
| Multumesc,Doini,eu m-am delectat! | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Identificare orhidee Vin Noi 08, 2013 2:06 pm | |
| Cu drag Ma bucur sa stiu asta! | |
|
| |
Doini
| |
| |
Doini
| Subiect: Re: Identificare orhidee Vin Noi 08, 2013 10:42 pm | |
| - Karla a scris:
- Ca veni vorba de orhidee, am vazut azi la Jardiland o phalaenopsis care m-a dat pe spate. O cheama "Tsarine", cica ar fi o "orhidee istorica", ceva de la Belle Epoque, nu stiu exact...
Are florile mult mai mari decat phalele obisnuite, iar culoarea e alb-pur, o eleganta de nu va spun. Cred ca nu dorm la noapte... Karla, uite probabilul site de unde provine orhideea care se pare ca iti va rapii somnul http://tsarine.nl/index.php/nl/Mai tineti minte cand va povesteam de orhideele pe care le admir din vitrina tuclafletului frizer? Patrnul frizeriei aici lucreaza, sau ma rog, la serele acestei firme, care se numeste Tsarine. Orhideea pe care tu ai vazut-o e posibil sa fie acesta, singura Phalaenopsis alb-pur. Phal. Kings Amer Datt Princess Snow | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Identificare orhidee Dum Noi 10, 2013 10:58 am | |
| Sa inteleg ca Tsarine e o marca? (n-am prea priceput... insa site-ul e superb).
Buna selectie ai facut, bravo pentru munca ta, cel putin mie mi-e foarte utila. Orhideele violete si albastrui m-au dat gata. O sa-mi notez cateva nume. Pacat in in gradinarii nu gasesti speciile rare, ci doar cele comune. De altfel cred ca nici nu as fi capabila sa le ingrijesc(pe cele rare). | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Identificare orhidee Dum Noi 10, 2013 8:26 pm | |
| Scuza-ma Karla, acum am vazut mesajul tau. Da, Tarine este marca. Si mie imi place foarte mult site-ul lor. Iti multumesc, sper ca prin postarile mele si restul fetelor care au orhidee, sa le recunoasca pe ale lor. Karla, Doritaenopsis si Phalaenopsis sunt foarte usor de ingrijit. Cea postata de mine este o "Dpts" si o gasesti pe site-ul acesta. http://www.orchideeen-shop.nl/eng-show-artikel.php?artikel=1082&plantnaam=Dtps.%20Kenneth%20Schubert%20x%20Dtps.Purple%20Gem%20%91aida%92%20%20&small=1 Magazinele, in general aduc orhidee "simple" dar le poti cere o orhidee anume, iar ei iti aduc. Cel putin aici asa este. Iti voi da un site belgian, si poate gasesti si acolo ceva care sa-ti faca cu ochiul. Cred ca ti-ar placea si genul Cattleya, care un o coloristica suberba si majoritatea sunt parfumate. Eu o vreau pe aceasta: http://www.orchideeen-shop.nl/eng-show-artikel.php?artikel=522&plantnaam=Blc.%20Pathum%20Green&small=1Florile sunt uriase, intre 15 si 25 cm, si sunt parfumate. Eu nu imi fac griji in privinta ta. Iti place sa studiezi si maini bune Sunt convinsa ca in viitor vei avea o colectie frumoasa si deosebita. | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Identificare orhidee Dum Noi 10, 2013 8:48 pm | |
| Uite Karla, acesta este Dendrobiumul pe care l-am descoperit si m-am gandit la tine. Dendrobium Den. Hamana LakeDa clik pe poza, te rog. | |
|
| |
Doini
| |
| |
Doini
| Subiect: Re: Identificare orhidee Dum Noi 10, 2013 8:58 pm | |
| | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Identificare orhidee Dum Noi 10, 2013 9:45 pm | |
| Dumnezeule, ce splendoare dendrobiumul acela! Sa mori cu zile... Nu poti sa schimbi limba la site-ul belgian daca e un site flamand; flamanzii belgieni nu vor cu niciun chip sa conceapa ca ar mai exista si alte limbi in statul lor (cum e franceza in Wallonia). Nici nu te chinui. | |
|
| |
Paulyna
Numarul mesajelor : 501 Localizare : Constanta Joburi/Distractii : Gradinar la mine acasa Stare de spirit : De la bine in sus! Data de inscriere : 10/07/2013
| Subiect: Re: Identificare orhidee Lun Noi 11, 2013 3:37 pm | |
| Wow ce superbe sunt!am identificat pe a mea Amabilis . Cea alba ! | |
|
| |
Paulyna
Numarul mesajelor : 501 Localizare : Constanta Joburi/Distractii : Gradinar la mine acasa Stare de spirit : De la bine in sus! Data de inscriere : 10/07/2013
| Subiect: Re: Identificare orhidee Lun Noi 11, 2013 3:41 pm | |
| Au disparut pozele acum erau | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Identificare orhidee Mar Noi 12, 2013 2:48 am | |
| Cum adica? Ce poze au disparut?!
| |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Identificare orhidee Mar Noi 12, 2013 2:50 am | |
| O noua venita in colectia mea, o veche identificare.. Phal Mini Mark Mi-am dorit foarte mult aceasta orhidee, si spre bucuria mea, sambata am cumparat-o. | |
|
| |
geodezia
Numarul mesajelor : 3566 Localizare : Ticleni Joburi/Distractii : flori.goblene , Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/06/2011
| Subiect: Re: Identificare orhidee Mar Noi 12, 2013 8:38 am | |
| Bag sama n-ai somn dembroniu ala albastru e belea curata | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Identificare orhidee Mier Noi 13, 2013 2:39 pm | |
| Pe mine Dendrobium inca nu m-a cucerit.., dar daca as gasii unul ca acesta, sigur al meu ar fi | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: Identificare orhidee Mier Noi 13, 2013 5:43 pm | |
| Doini, daca mirosi un Dendrobium Nobile nu are cum sa nu te cucereasca (parfumul este mai intens decat la Zygopetalum). Iar buchetelele lui de flori seamana putin cu Cattleya (mie imi plac cei cu flori albe si mijloc verzui). Doar ca are nevoie neaparat ca sa reinfloreasca de zile intregi cu lumina intensa vara si perioada de repaos+racoare acum toamna (de prima parte am dubii, cu partea a doua nu ai probleme). Din fericire pentru finantele voastre | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Identificare orhidee Mier Noi 13, 2013 6:01 pm | |
| Si mai frumos ca Miltonia?! Stiti care imi place, dar inca nu am vazut prin magazine.. Dendro curgator galben cu alb. Am vazut pe un site nemtesc Avea tijele cu flori, in forma de ciorchini uriasi | |
|
| |
doinabacau
Numarul mesajelor : 947 Localizare : Bacau Joburi/Distractii : lectura,odihna activa Stare de spirit : optimism Data de inscriere : 20/03/2011
| Subiect: Re: Identificare orhidee Joi Noi 14, 2013 6:57 am | |
| Putem visa la multe dintre ele...felicitari si multumiri,celor ce ni le-arata si ne destainuie atatea lucruri interesante despre ele! | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Identificare orhidee Sam Dec 28, 2013 2:20 am | |
| | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Identificare orhidee | |
| |
|
| |
| Identificare orhidee | |
|