| Nerium oleander | |
|
+19Carina georgy duduta190578 sicamin gabriela60 Marga doina gabi_gabriella Vernil codruta Rux Tinkerbell stefana bubu GetaV doinabacau penelopa Mada Myosotis 23 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Nerium oleander Mar Ian 29, 2013 4:44 pm | |
| - doinabacau a scris:
- Daca este luteum plenum sau,oasis,acestea sunt varietati parfumate!
Multumesc mult, Doina! Din pacate, nu mai stiu exact ce am luat, cred ca luteum pleum. | |
|
| |
Marga
Numarul mesajelor : 1555 Localizare : Timisoara Joburi/Distractii : florile Stare de spirit : buna Data de inscriere : 16/07/2011
| Subiect: Re: Nerium oleander Mar Ian 29, 2013 7:14 pm | |
| Mi-a inflorit dupa trei ani un rosu inchis aveam saminta de la o doamna GetaM care nu mai stiu nimic de ea .Mariana semintele sint coapte cind se inegreste pastaia si se desface dar la primavara cind iti trimit pachetul pot sa-ti pun citeva seminte . | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Nerium oleander Mar Ian 29, 2013 8:39 pm | |
| - Marga a scris:
- Mi-a inflorit dupa trei ani un rosu inchis aveam saminta de la o doamna GetaM care nu mai stiu nimic de ea .Mariana semintele sint coapte cind se inegreste pastaia si se desface dar la primavara cind iti trimit pachetul pot sa-ti pun citeva seminte .
Multumesc mult, Marga. O sa incerc si eu anul asta, fiind acasa o sa am timp sa ma ocup de toate florile. O sa le bibilesc asa cum imi place mie. | |
|
| |
doinabacau
Numarul mesajelor : 947 Localizare : Bacau Joburi/Distractii : lectura,odihna activa Stare de spirit : optimism Data de inscriere : 20/03/2011
| Subiect: Re: Nerium oleander Dum Feb 10, 2013 9:47 am | |
| Dupa ce am pierdut si ultimul pui din seminte,fara sa-i vad florile,iar rabdarea nu ma caracterizeaza,la acest capitol,raman la ideea unui lastar inradacinat,in ceea ce ma priveste...asta nu ma impiedica sa va admir si sa va doresc bafta! | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Nerium oleander Dum Feb 10, 2013 1:00 pm | |
| De care leandri vrei, Doinabacau??? Daca vrei din cei clasici (roz simplu si batut, alb simplu si somon simplu) iti pot da eu lastari. Leandrii mei ierneaza foarte bine in balcunul inchis cu termopan si neincalzit. Iarna asta nu le-a picat (pana acum) nicio frunza. | |
|
| |
doinabacau
Numarul mesajelor : 947 Localizare : Bacau Joburi/Distractii : lectura,odihna activa Stare de spirit : optimism Data de inscriere : 20/03/2011
| Subiect: Re: Nerium oleander Dum Feb 10, 2013 1:32 pm | |
| Iti multumesc pentru generozitate,Penelopa,mi-am cumparat cativa leandri de la doamna Dianadia,am mai si primit,dar n-as refuza un lastar de culoarea somonului! | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Nerium oleander Dum Feb 10, 2013 1:50 pm | |
| OK, am notat! | |
|
| |
doinabacau
| Subiect: Re: Nerium oleander Dum Feb 10, 2013 1:52 pm | |
| | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: Nerium oleander Dum Feb 10, 2013 4:10 pm | |
| Eu o sa va dau leandru galben, parfumat. Mi-a promis vecina mea o multime de butasi. | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Nerium oleander Mar Mar 26, 2013 9:50 am | |
| Daca e "galbe, parfumat" si nu culoarea "untului batut", poate am sa vreau si eu un lastaras. Altfel, singurul leandru pe care l-as mai dori, ar fi unul variegat. O sa-mi iau unul de la Dianadia. | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: Nerium oleander Mar Mar 26, 2013 11:15 am | |
| Nu stiu exact ce culoare e, l-am cumparat si eu in toamna de la aceeasi Dianadia, e singurul care nu are frunzele cazute. Insa atunci cand a fost trimis, a fost stropit cu o solutie. Probabil ca tratamentul l-a ajutat de nu are nimic. Aveam si eu 2 maturi, nu stiu exact ce se va intampla cu ei, ca au frunzele prapadite rau. Au prins si cateva nopti friguroase afara (fara minusuri), insa nu au fost udati, ca sa nu le afecteze radacinile. Adevarul e ca am facut experiente pe ei. | |
|
| |
Marga
Numarul mesajelor : 1555 Localizare : Timisoara Joburi/Distractii : florile Stare de spirit : buna Data de inscriere : 16/07/2011
| Subiect: Re: Nerium oleander Mar Mar 26, 2013 11:31 am | |
| Am tot sperat sa vina primavara sa-i pot da afara sa nu moara toti primul a fost cel variegat iar mai apoi unul cite unul toti pleaca au avut lumina nu a fost cald nu a fost nici frig cam asa arata uni dintre ei . | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: Nerium oleander Mar Mar 26, 2013 11:40 am | |
| Marga, leandrii mei au fost ok cat timp au stat pe holul blocului. Pulverizam saptamanal frunzele, faceam o solutie cu apa, spirt si sapun lichid. Cand i-am dat afara au inceput problemele. | |
|
| |
Marga
| Subiect: Re: Nerium oleander Mar Mar 26, 2013 11:43 am | |
| cred ca ai mei au avut ceva ciuperca pe frunze daca ar veni caldura sa-i dau afara poate si-ar reveni. | |
|
| |
doinabacau
| Subiect: Re: Nerium oleander Lun Apr 08, 2013 1:53 pm | |
| Poate ca nu trebuiau udati,inca... Ai mei cei ramasi,sunt pe un pervaz exterior,de mai bine de-om saptamana,perioada in care le-am picurat apa de doua ori...Majoriattea puilor,s-au uscat in iarna,dar am mai procurat de la doamna Dianadia,cativa si sper sa-i vad infloriti,vara asta... | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: Nerium oleander Lun Apr 08, 2013 6:49 pm | |
| Depinde de temperatura la care au iernat. In holul blocului temperatura a oscilat intre 8-15 grade C, iar daca nu ii udam, se uscau frunzele. Sper sa-si revina. Am o vecina care a tinut leandrii tot in hol, la alta scara, in aceleasi conditii ca sa si mine, i-a udat periodic, nu au nici o frunza afectata ... Am facut rost de vreo 15 butasi de leandri obisnuiti, dar toti parfumati, sunt la prins acum. Un pui de 2 ani, cred ca rosu, are deja boboci. Abia astept sa-l vad inflorit. Sta afara, vad ca-i place. | |
|
| |
doinabacau
| Subiect: Re: Nerium oleander Lun Apr 08, 2013 7:37 pm | |
| Bafta cu toti,sunt minunati,infloriti! | |
|
| |
gabriela60
Numarul mesajelor : 1334 Localizare : Tg.Jiu Joburi/Distractii : inginer Stare de spirit : buna Data de inscriere : 03/07/2011
| Subiect: Re: Nerium oleander Vin Apr 12, 2013 8:48 am | |
| Am reusit sa scot din iarna 3 leandri.Acum ma felicit singura si sper sa mai prind si altii si sa-i salvez de iarna si de mine(ca ceilalti au murit din cauza mea).Nu mai stiu ce culori sunt dar o sa-i vad repede infloriti. | |
|
| |
doinabacau
| Subiect: Re: Nerium oleander Vin Apr 12, 2013 8:56 am | |
| Si eu am doi micuti,cu frunzele punctat-decolorate... | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: Nerium oleander Vin Apr 12, 2013 11:17 am | |
| De cand m-a lovit dragostea pentru leandrii, sunt atenta la cei care au (din cei obisnuiti, nimic special), observ cum ii ingrijesc iarna. Fiindca majoritatea sunt in ghivece f.mari, deci sunt greu de transportat, am vazut ca ierneaza in holurile blocurilor, langa geam. Dar pe acele holuri sunt si calorifere, deci exista o temperatura variabila, aprox. 10-15 grade C. Nu cred ca sta cineva sa-i pulverizeze pe frunze (cum am facut eu ...) probabil ca ii uda, ca nu am vazut nici o frunza afectata, ei au crescut mari si frumosi. Abia acum i-au scos afara. Este adevarat ca nu in fiecare an i-am vazut infloriti ... Si nu ii coafeaza ca sa lastareasca ... I-au coafat acum, ca i-am rugat eu sa-mi dea cate un lastar ... | |
|
| |
doinabacau
| Subiect: Re: Nerium oleander Vin Apr 12, 2013 4:16 pm | |
| Eu stiu ca leandrul nu agreaza atmosfera umeda,dar o tolereaza. Leandrii maturi rezista pana la douazeci de grade sub zero,daca pamatul este uscat. Iar de tuns,ii tundem noi,fiindca spatiul este insuficient... | |
|
| |
sicamin
Numarul mesajelor : 389 Localizare : timisoara Joburi/Distractii : drumetii ,gradinarit Stare de spirit : destul de buna Data de inscriere : 01/04/2011
| Subiect: Re: Nerium oleander Vin Apr 12, 2013 5:35 pm | |
| Eu am scos cei doi leandri maturi (albi) dar desi au stat unul langa altul ,unul este plin de paduchi (cosenile) iar altul nu are nimic si au toate frunzele .Mai am cativa puisori ,dar inca nu i-am scos afara . | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: Nerium oleander Sam Apr 13, 2013 3:35 pm | |
| La Bricostore am vazut leandrii maturi (albi si rosii, flori simple, parfumate), erau foarte bogati in craci, cracute si flori, fiecare planta costa 90 ron .... O doamna a cumparat doi leandrii, normal ca am sfatuit-o cum sa-i ingrijeasca, dar mai ales sa fie atenta ca sunt foarte toxici. | |
|
| |
doinabacau
| Subiect: Re: Nerium oleander Lun Mai 27, 2013 1:34 pm | |
| | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Nerium oleander Lun Mai 27, 2013 4:27 pm | |
| Splendid Doina. Frumos ca o printesa, ce domnisoara | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Nerium oleander | |
| |
|
| |
| Nerium oleander | |
|