| oaza mea de culoare | |
|
+18Gheorghita Pilsoi geodezia georgy anasstasia Marga sicamin georgiana doina costieanuconstantin Myosotis duduta190578 Karla Tinkerbell Vernil penelopa bubu stefana gabriela60 22 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
doina
Numarul mesajelor : 648 Localizare : Oltenita Joburi/Distractii : gradinaritul pe balcon Stare de spirit : relaxata Data de inscriere : 27/06/2011
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Joi Oct 27, 2011 6:45 pm | |
| Frumoase peisaje de toamna , multumesc | |
|
| |
gabriela60
Numarul mesajelor : 1334 Localizare : Tg.Jiu Joburi/Distractii : inginer Stare de spirit : buna Data de inscriere : 03/07/2011
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Joi Oct 27, 2011 7:05 pm | |
| cu placere imi pare rau ca nu am surprins eu asa cum trebuie padurea care era pictata super asta este Defileul Jiului care face legatura intre Tg.Jiu si Petrosani si acum este declarat parc national iar daca nu stiati cum arata Transalpinul l-am fotografiat si-s pozele pe albumul meu eu zic ca e o asemanare cu Transfagarasanul | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Joi Oct 27, 2011 8:27 pm | |
| Sa completez cu altele: zatul de cafea ajuta la neutralizarea ph-lui solului. Berea si zaharul imbogatesc pamantul. De banane nu mai zic, cred ca v-am plictisit de cate ori am scris Si iar mi-am amintit ca anul asta nu am reusit sa fac magiun de prune, imi place foarte mult. Prunele au fost foarte scumpe in Bucuresti, intre 3 si 5 ron ... Si prunele erau cele mai iefitne fructe ... Oricum, anii trecuti, cand se stricau prunele, le ingropam pe langa trandafiri, tot pe ideea ca au mult potasiu. | |
|
| |
gabriela60
Numarul mesajelor : 1334 Localizare : Tg.Jiu Joburi/Distractii : inginer Stare de spirit : buna Data de inscriere : 03/07/2011
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Vin Oct 28, 2011 7:31 am | |
| tine minte si in anul care vine in perioada prunelor sa-mi spui si-ti trimit prinNormandia un sac de prune sau vii la Gorj si-l faci aici | |
|
| |
gabriela60
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Vin Oct 28, 2011 7:35 am | |
| Vernil pentru ca stii atatea lucruri care-s la indemana oricui ar trebui sa deschizi separat o rubrica unde sa le postezi , poate mai stiu si altii cate ceva si-s bine de retinut si ar fi usor de gasit cand am avea nevoie eu stiam ca la spatifilum ii place sa-i stergi frunzele cu bere cresc mai mari si frumoase | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Vin Oct 28, 2011 10:24 am | |
| Hi, hi la toate plantele le place berea Probabil datorita B-eurilor care se zice ca le are Exista si o explicatie stiintifica pe care am uitat-o. Legat de hortensii, albastreala florilor nu depinde numai de aciditatea pamantului. E ceva legat si de continutul de aluminiu din sol. | |
|
| |
gabriela60
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Vin Oct 28, 2011 4:48 pm | |
| Myo a mea intai a mancat aluminiul apoi cred ca otetul si acum face pe nebuna bine ca nu le palce iarna si o tuica fiarta mai am eu o planta (cred ca maranta dar nu stiu sigur) care-si tot misca frunzele si tineam ghiveciul cu ea langa televizor.Vine sotul meu acasa se pune el frumusel la tv si nu trece mult si-l aud urland "vino repede". M-am gandit ca s-a intamplat ceva grav cand m-am dus statea la distanta de ghiveci si facea "Doamne in casa asta nici florile nu sunt sanatoase. Asta se misca sau am inebunit eu" Apoi s-a obisnuit si chiar ii placea s-o vada . | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Vin Oct 28, 2011 9:02 pm | |
| Nu degeaba maranta mai este numita si planta care se roaga Seara isi strange frunzele cum ne impreunam noi mainile. Pe a mea am pierdut-o de multa vreme, cred ca din cauza apei in exces (boala grea ). | |
|
| |
gabriela60
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Sam Oct 29, 2011 7:10 am | |
| acum realizez ca si mie mi-a murit una mai de mult si nu stiam ce are dar ai dreptate din exces de apa dar daca vrei mai am una si pot sa-ti trimit un copil de maranta | |
|
| |
georgiana
Numarul mesajelor : 2072 Localizare : valenii de munte/prahova Joburi/Distractii : hibiscusii Stare de spirit : buna Data de inscriere : 19/03/2011
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Sam Oct 29, 2011 7:11 am | |
| - stef a scris:
Pe a mea am pierdut-o de multa vreme, cred ca din cauza apei in exces (boala grea ). si a mea a murit tot din aceeasi cauza, am udat-o pana a putrezit | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Sam Oct 29, 2011 9:49 pm | |
| Mi-ai dat o idee, Gabroela! Sa mut si eu maranta in vecinatatea TV-ului A mea, saraca, suporta toate locurile ciudate (unde n-au loc alte plante) pe unde o tot mut Marantei ii place la lumina mai putina si s-o pulverizezi cu apa pe frunza ... zilnic, daca se poate. | |
|
| |
gabriela60
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Dum Oct 30, 2011 8:12 pm | |
| mersi de sfaturi Pene ca nu am stiut eu am cam neglijat-o dar a supravietuit saraca dar sa stii ca-i place langa tv | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Dum Oct 30, 2011 8:36 pm | |
| Marantha este foarte frumoasa, ca si voi, am pierdut una. Dar am observat si eu fenomenul de care zice Gabriela si nu stiu sa va zic de ce, m-am cam speriat de ea ... A mea statea langa monitorul calculatorului, si aveam impresia ca citeste ... | |
|
| |
gabriela60
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Lun Oct 31, 2011 8:40 am | |
| s-ar putea sa-i placa radiatiile unui tv , monitor ,etc sunt plante care absorb radiatiile dar sa stiti ca arata tare bine cand statea langa tv acum e cam inalta s-o mai pun acolo | |
|
| |
gabriela60
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Lun Noi 07, 2011 6:35 am | |
| am mai ajuns si eu prin gradina mea cam de dimineata e drept ca nici nu s-a luminat inca ieri sotul meu a facut o fapta buna a adunat frunzele din curte si le-a pus peste locul unde am plantat ranunculusii si peste trandafirii prinsi cu pet vara asta si care sunt plini de flori , flori care nu au ingheta ca la ceilalti (probabil unde sunt mai mici ca inaltime). aici bate un vant urat si cerul e cam negru sper sa nu ninga inca ar fi bine sa ploua | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Mar Noi 08, 2011 9:07 pm | |
| Gabi eu la hortensii ,azalee de garadina si rodo le adaug pamant special de rodo in fiecare an si le-am mai luat si niste granule pt plante acidofile(unele nemtesti si asta vara s-au albastrit de ciuda Aoleu mi-am adus aminte ca am si niste hortensii de pus in gradina Sa ma apuc de scurmat prin sera sa vad unde le-am dosit | |
|
| |
gabriela60
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Mier Noi 09, 2011 10:11 am | |
| mersi Tink dar nu cred c-o sa gasesc ingrasemant special dar o sa le pun otet ca e mai la indemana | |
|
| |
gabriela60
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Vin Noi 18, 2011 8:25 am | |
| buna dimineata va salut din gradina mea unde cred c-as putea sa beau o inghetata cu gust de cafea pentru ca aici e ceata si o bruma de un lat de mana sper sa nu vina atat de repede zapada ca nu-mi e dor | |
|
| |
sicamin
Numarul mesajelor : 389 Localizare : timisoara Joburi/Distractii : drumetii ,gradinarit Stare de spirit : destul de buna Data de inscriere : 01/04/2011
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Vin Noi 18, 2011 9:23 am | |
| Si gradina mea seamana cu a ta . A cazut bruma si inca nu am curatat frunzele toate. Nu am apucat sa pun nici pomii in gropi ,asa ca astept pe mai tarziu cand se mai incalzeste sa planteze sotul pomii. | |
|
| |
gabriela60
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Lun Noi 21, 2011 7:20 am | |
| cred ca era cazul sa ma m,ut in gradina mea ca i-am zapacit gradina Sicai cu catina.Eu am o livada foarte mare ca suprafata numai ca trebuie intineriti pomii(adica schimbati) am vrut sa facem asta toamna asta dar nu am reusit si din cauza secetei (pamantul e bolovan).Aici am gasit pomi cu 10 lei pentru ca-l cunoastem pe cel cu pepiniera dar sa fiu sincera eu nu prea am incredere in ce vand ei.A mai luat tata acum 2 ani si mare parte au murit iar ceilalti arata rau iar visinii de i-am dus eu din gradina de aici sunt bine mersi(deci nu e dde vina terenul). Livada asta pe vremuri pe langa gard era marginita e salcami care s-au inmultit excesiv si a fost foarte greu sa-i taiem si ies repede la loc.Cu catina as fi vrut sa fac acelasi lucru dar mi-e teama ca pat ca si cu salcamii.Am citit la voi ca-i ies puii la 3 m de planta mama. | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Lun Noi 21, 2011 11:11 am | |
| Gabi sa stii ca eu am problema cu nuci salbatici,a fost o samanta si pe gardul dinspre vecini s-au facut puzderie Nu te panuca cu salcamii,ii lasi sa creasca mari si ii tai(ori nca lem de foc ori ca material de constructie Salcamii sunt recomandati ca "perdele de protectie vegetala" pt protectia livezilor In materie de pomi tineri,mai ales daca nu naveti posibilitatea sa-i udati la cateva zile se recomanda metoda cu bidonul Cand nu stateam tot timpul la curte si pusem pomi tineri,ii tineam peste saptamana cu n2-3 bidoane de 5l de apa(de alea de apa minerala)puse cu fundul in sus si nau rezistat si mpe ncele mai secetoase veri E drept ca nu-s culmea frumusetii(asa ompadure de bidoane) dar au ajutat sa nu pierdem nici un pomisor Noi eram la bucuresti si nu avea cine sa-i ude Cu aceeasi metoda am prins si un castan pe care il carasem de la vreo 40 km Era marisor,l-am taiat cam la jumatate,i-am taiat radacina cu toporul pana am reusit sa-l scot si cand l-am transplantat tata ma incuraja ca n-o sa se prinda In anul ala a fost o toamna calduroasa ,asa ca l-am pus cu bidoane cu apa si primavara urmatoare la fel Are vreo 3-4 ani la mine in gradina si cred ca peste 10 ani in total ,s-a prins,si-a facut o coroana micuta si frumusica si l-a primavara ma astept sa vad primele flori | |
|
| |
gabriela60
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Lun Noi 21, 2011 7:14 pm | |
| e buna ideea ta Tink si la anu o s-o aplic si eu.Problema cu salcamii e mai nspa asa cum zici tu faceam inainte dar si la mine sunt vecini care stau mai bine prin gradinile altora decat in ale lor adica ei taie salcamii adulti si lasa lastarisul care e obraznic si luase cam un sfert din suprafata gradinii pe ambele laturi.Erau si murari intre ei si era ok dar la 7 dimineata nu gaseai o mura in ei ca le culegeau..Am si gard dar am si poarta. Inainte pe platforma de la intrare erau cam 7 cireresi cu cirese pietroase,e adevarat ca erau batrani,dar cand furau ciresele ii rupeau de tot si am fost nevoiti sa-i taiem ca devenisera pericol pentru neaveniti deoarece picau cu ei cu tot. | |
|
| |
gabriela60
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Lun Dec 19, 2011 8:54 am | |
| bine ca am mai calcat si eu prin gradina mea pe anul acesta dar mie frigul nu-mi place.Problema e ca trandafirii mei au inmugurit sper sa nu le fie rau daca ninge. si cand zic ca am scapat de lanosi mai apare cate unul sa nu-mi fie prea dor.Orhideele (care au doar frunze deocamdata) imi fac chestii din alea lipicioase ca mierea dar am avantajul ca nu au frunze multe si le sterg cu apa.Aia sunt testosi da? Dar de unde tot apar?Eu tin orhideele pe o masuta la geam dar langa calorifer.Oare din cauza caldurii?Noroc ca mai am cate un hibi care infloreste sa-mi bucure privirea si violetele. A..era sa uit prin noiembrie am luat niste struguri albi cu ciorchini foarte mari si erau 2 ciorchini pe o bucata de coarda, am mancat strugurii si mi-am adus aminte ca am citit (cred ca pe TM) ca cineva a pus in pamant si s-a prins.Eu am pus-o in apa in casa la caldura si acum are 3 mugurasi si cred ca ii dau radacini .Cand face radacini serioase ii fac o poza s-o vedeti. | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Lun Dec 19, 2011 9:04 am | |
| - gabriela60 a scris:
- Orhideele (care au doar frunze deocamdata) imi fac chestii din alea lipicioase ca mierea dar am avantajul ca nu au frunze multe si le sterg cu apa.Aia sunt testosi da?
Nu-s testosi, iti arata doar ca ii merge bine si "produce" mai multa glucoza decat are nevoie (pe ce zona a frunzei sunt picaturile lipicioase?). Fa-le un dus zdravan cu apa calduta din cand in cand (vara eu le duc la baie cam o data pe luna, acum iarna mai rar). | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Lun Dec 19, 2011 11:23 am | |
| Gabi,orhi au facut lanusi,se facusera albe,le-am dat cu spirt si acu astept flori de la ele | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: oaza mea de culoare | |
| |
|
| |
| oaza mea de culoare | |
|