| oaza mea de culoare | |
|
+18Gheorghita Pilsoi geodezia georgy anasstasia Marga sicamin georgiana doina costieanuconstantin Myosotis duduta190578 Karla Tinkerbell Vernil penelopa bubu stefana gabriela60 22 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
gabriela60
Numarul mesajelor : 1334 Localizare : Tg.Jiu Joburi/Distractii : inginer Stare de spirit : buna Data de inscriere : 03/07/2011
| Subiect: oaza mea de culoare Lun Aug 08, 2011 8:35 pm | |
| in sfarsit am reusit si eu sa-mi fac o gradina virtuala asa ca voi si va invit sa va plimbati prin ea de cate ori va face placere .N-am reusit s-o fac asa cum am vrut eu si sotul meu pentru ca multe plante dupa principiul permaculturii au iesit singure si unde au vrut ele (noua , adica mie mai mult , ne-a parut rau sa le jumulim si sa le aruncam ) asa ca a iesit ce vedeti. [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]trandafirii mei pe care nu stiu cum ii cheama asa cum am vazut ca-i stiti voi dar promit c-o sa-i invat daca-mi spuneti, eu m-am orientat dupa aspectul lor si nu am tinut cont de nume am un set de begonii dar din pacate toate( cu o exceptie) sunt rosii imi plac tare mult begoniile dar am evitat sa mai cumpar deoarece mereu m-i se imbolnaveau de fainare in fine sa nu va mai plictisesc am facut mai multe categorii pe care puteti sa le vedeti in linkul urmator n-am reusit sa selectez toate pozele dar abia am invatat [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Lun Aug 08, 2011 9:12 pm | |
| Sa vezi ce au sa se mai inmulteasca fotografiile din albumul tau cu timpul Mi-au placut mult begoniile si muscatele (o incantare cele curgatoare de la balcon). Un moment tare placut, plimbarea prin gradina ta Iar la trandafiri, pentru inceput e bine sa ii stii care sunt teahibrizi, care urcatori sau acoperitori (mai sunt vreo cateva grupe, dar nu ma pricep ca nu e "specialitatea" mea). Ca sa stii dinainte cum se vor prezenta florile, cum trebuie condusi, de cat spatiu au nevoie . Apoi denumirea lor, din ce am observat in discutiile fetelor posesoare de roze, este importanta atunci cand vrei sa stii la ce sa te astepti, pretentii sau sensibilitati ale fiecaruia. Ori rezistenta la umiditate, ploi si boli. | |
|
| |
gabriela60
Numarul mesajelor : 1334 Localizare : Tg.Jiu Joburi/Distractii : inginer Stare de spirit : buna Data de inscriere : 03/07/2011
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Mar Aug 09, 2011 8:37 am | |
| multumesc stef anul acesta muscatele curgatoare au fost oropsite pentru ca au scapat greu din iarna si nu toate si v-am spus vina e a mea pentru ca ar trebui sa le tund cand le bag in casa dar fiind pline de flori mi-e tare greu s-o fac si probabil ele nu pot sa sustina atata tulpina si flori pe timpul iernii begoniile le-am luat anul acesta sub forma de mix dar eu cred ca e mix forma nu culoare dupa cum se vede dar si asa imi plac foarte mult daca o sa le mearga bine la anul o sa-mi iau si begonie pendula ca-s tare frumoase mi-am dorit un trandafir galben de un galben intens l-am cumparat cu eticheta cu floare galbena si mi-a iesit rosul acela aprins foarte frumos la ei am mai multe de intrebat pentru cei care stiu cum sa-i ingrijesc
| |
|
| |
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Mar Aug 09, 2011 10:21 am | |
| Mie mi-au placut trandafirii . Iar cel din pozele 11-12 m-a topit pur si simplu. Sigur nu stii cum se numeste ? Felicitari si pt poze, sunt chiar artistice . | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Mar Aug 09, 2011 11:37 am | |
| Încântător tot ce ne-ai arătat, Gabriela! Nu trebuie să te scuzi pentru nimic din ceea ce este în grădina ta. Fiecare grădina are personalitatea ei şi, dacă proprietarului îi place, nu mai contează părerea "admiratorilor". Mie îmi place tot: şi casa şi grădina! Ai nişte begonii frumoase după care am tot tânjit şi eu, dar niciodată nu au rezistat la mine. Nici n-am reuşit vreodată să le trtec peste iarnă. Cu muşcatele curgătoare şi eu mă chinui iarna, în sensul că niciodată nu le găsesc locul potrivit pentru iernare. Iarna trecută şi mie mi-au murit în mare parte, deşi le-am scurtat când le-am adus în casă (balcon închis). Totuşi, e mai uşor de trecut peste iarnă dacă le mai scurtezi, iar vârfurile tăiate le poţi pune la prins în ghivecele mici pe care le ţii la lumină şi căldură. Astfel, primăvara, dacă din muşcatele-mamă au mai pierit, ai puii lor pregătiţi să le ia locul. | |
|
| |
gabriela60
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Mar Aug 09, 2011 5:27 pm | |
| de fapt in pozele 11 - 12 este acelasi trandafir , eu l-am cumparat ca trandafir de ghiveci si pentru ca am un fix pe trandafirii galbeni l-am mutat in jardiniera si i-a mers foarte bine poza este facuta in primavara la prima inflorire cand a fost superb dar mai tarziu s-a imbolnavit parca l-ar fi ars ceva l-am stropit cu mospilan , cu antimana, am vazut ca avea ceva paianjeni pe el si acum cred ca si-a revenit iar cel cu floare alba si galbena mai mica tot in jardiniere sunt si tot trandafiri de ghiveci au fost
| |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Mar Aug 09, 2011 10:43 pm | |
| Frumoasa gradina, amuzant si sugestiv avatar | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Mier Aug 10, 2011 9:45 pm | |
| Sa-mi schimb avatarul cu unul cu o .........pisica,Mirabelle? | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| |
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Mier Aug 10, 2011 11:35 pm | |
| Las ca-si pune una mai automnala! Nu-i asa Gabi? | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Joi Aug 11, 2011 9:59 am | |
| Adevărul e că avatarul Gabrielei e ... unic şi mortal! Mă gândesc şi eu la modul cel mai serios să-mi schimb avatarul (dar, când îmi amintesc cât m-am chinuit să-l pun şi pe ăsta ghidată telefonic şi în direct de Ştef ... ). Poate, doar dacă mă ajută Corcodel la poză şi la pus poza. | |
|
| |
gabriela60
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Joi Aug 11, 2011 8:33 pm | |
| asta-i un soricel viteaz si prieten cu pisicile dar mie-mi place mult avatarul de-l ai tink ma uit mereu la desenele cu tilincuta copii mei fac ilustratii pentru carti de copii si avatarul ei l-au gasit nu e meritul meu dar si mie-mi place | |
|
| |
gabriela60
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Mier Aug 17, 2011 9:49 pm | |
| buna seara tuturor celor care nu aveti somn si bantuiti prin forum in sfarsit am reusit si eu sa mai pun cateva poze si acum am si o gramada de intrebari pentru voi dar cred ca le las pentru maine ca e cam tarziu :silent: | |
|
| |
gabriela60
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Vin Aug 19, 2011 7:50 am | |
| | |
|
| |
gabriela60
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Lun Aug 22, 2011 9:16 am | |
| ei azi trebuie sa-mi beau cafeaua in gradina mea ca prea mult timp n-am s-o mai fac pentru ca....vine toamna si cam repede si tocmai acum mi-au inflorit si mie hibi cand nu mai e mult si va trebui sa-i bag in casa astia cred ca au alte coordonate geografice | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Lun Aug 22, 2011 10:10 am | |
| Foarte frumoasa gradina, Gabriela. O ambianta tare agreabila, o mare de flori, cred ca muncesti din greu ca o sa o intretii... Pentru trandafiri, ca sa-i identifici, trebuie sa spui mai multe despre fiecare in parte: cam la ce inaltime se duce (daca-i ai de mai mult timp si sunt la maturitate), cum infloresc la primul si la urmatoarele valuri, dacca au parfum, daca frunzele sunt lucioase, daca se imbolnaveste usor sau nu, daca observi schimbari de orice natura, ori caracteristici specifice... Daca i-ai cumparat in ghiveci, miniaturizati fortat, o sa fie foarte greu de identificat... Cel galben cu frunze lucioase (nu cel care i-a placut lui Bubu, celalalt) pare a fi "Friesia" la prima vedere... | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Lun Aug 22, 2011 10:18 am | |
| - penelopa a scris:
Ai nişte begonii frumoase după care am tot tânjit şi eu, dar niciodată nu au rezistat la mine. Nici n-am reuşit vreodată să le trtec peste iarnă. . Nu ti-au reusit begoniile, Penelopa? Ma mir... eu am renuntat sa le mai cultiv, ca m-am plictisit de ele: vreo trei ani la rand am avut cate vreo 12 ghivece, de toate culorile... trebuia sa la ud in fiecare seara, obligatoriu, si asta mi-a pus capac la un moment dat. Probabil n-ai avut bulbi buni si suficienta umbra... ori o fi prea cald la tine, vara....trebuie sa plasezi ghivecele la umbra deasa si sa le uzi in fiecare zi, plus din cand in cand putin ingrasamant lichid... si ca sa le treci iarna, le bagi la racoare si intuneric, in beci... | |
|
| |
gabriela60
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Lun Aug 22, 2011 8:44 pm | |
| multumesc de vizita karla trandafirul acela galben l-am cumparat sub forma de pomisor asa este si acum dar eu cred ca altoiul este de la un catarator pentru ca am vazut la verisoara mea unul cu flori identice mereu trebuie sa urmaresc lastarii care apar pe tulpina face inflorescenta buchetata si incepe cu bobocii galbeni pana ajunge aproape alb la maturitate sa stii ca nu stiu daca este parfumat dar maine o sa-mi bag nasul in ei nu-mi ia mult timp gradina pentru ca in fiecare zi fac cate ceva in ea si atunci nu simt dar am lasat un amalgam de flori si de culoripe care la anul as vra sa-l schimb un pic deoarece trandafirii mei nu se simt toti bine sufocati de atatea tufe acum sa-mi spui te rog daca tu scoteai bulbii de begonie din pamant pentru iarna | |
|
| |
duduta190578
Numarul mesajelor : 1686 Localizare : onesti Data de inscriere : 27/07/2011
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Lun Aug 22, 2011 10:04 pm | |
| Frumoasa gradina ta cu flori! | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Mar Aug 23, 2011 9:42 am | |
| Da, Gabriela, scoteam bulbii in octombrie tarziu, chiar in noiembrie cateodata si ii puneam in cutii de carton, in intuneric in veranda (beciul meu nu e suficient de rece, are toate instalatiile casei inauntru). Adica la adapost de ger si de lumina. Primavara ii puneam din nou in ghivece in februarie, ii lasam in veranda pâna in aprilie, cand deja incepeau sa infloreasca din nou. Apoi, afara, la umbra... | |
|
| |
gabriela60
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Mar Aug 23, 2011 9:55 am | |
| deci vrei sa spui ca in veranda ta nu este cald dar nici nu ingheata eu am mansarda casei unde tin muscatele pe iarna dar as putea sa le pun acolo in cutii de carton ca sa nu aiba lumina mi-ar parea rau sa le pierd multumesc duduta ma bucur ca ti-a placut in gradina mea | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Mar Aug 23, 2011 4:27 pm | |
| Nu mai vreau begonii, din cel puţin 2 motive: 1. nu reuşesc să trec bulbii peste iarnă (am încercat ţi cu bulbii scoşi şi puşi ăn hârtie, şi cu bulbii puşi în cutia de legume din frigider şi fără să scot bulbii din pământ, ţinând ghivecele cu bulbi cu tot în cămară la rece şi întuneric) 2. chiar dacă, întâmplător, salvam 2-3 bulbi peste iarnă, din ei ieşeau nişte plante anemice care nu apucau să mai facă flori, ele constituindu-se în hrană verde (salată ) pentru vrăbii. | |
|
| |
duduta190578
Numarul mesajelor : 1686 Localizare : onesti Data de inscriere : 27/07/2011
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Mar Aug 23, 2011 4:35 pm | |
| Eu am begonie din bulb cumparat,care nici pana acum nu a inflorit.Oare sa mai faca flori sau tot salata o fac si eu? | |
|
| |
gabriela60
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Mar Aug 23, 2011 5:08 pm | |
| eu am comandat bulbii la bakker pentru ca era o oferta si au ras toti din casa o saptamana de mine oferta a fost de mix begonii si mi-au venit numai rosii(acolo erau toete culorile)nici macar nu pot sa sun ca sunt mix modele de floare trei bulbi erau mici si anemici, trei mi-au murit dar trecand peste toate mi-s tare dragi a..cea galbena am luat-o eu din Bucuresti cu 3 lei de la bricostore si acum sa va spun cum a aratat cadoul primit o trusa de gradina de dimensiuni minuscule dar are gentuta si un "covor oriental" adica un fel de cuvertura chinezeasca ce miroase oribil a motorina sau ceva de genul asta pe care am dus-o in mansarda ca n-o voiau in casa din cauza mirosului azi am primit o alta oferta de la ei cu un lamai bonus ideea este ca nu stiu cum o sa le trec peste iarna adica tie pene de ce nu-ti supravietuiau bulbii? nu stiu ce sa zic duduta de ce nu-ti face floare ,eu nu le-am facut nimic deosebit iar ingrasamant le-am pus numai acum o saptamana si putin si soare au din belsug | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Vin Aug 26, 2011 11:53 am | |
| Gabriela, să nu-mi spui că, în afară de bonus un lămâi, ţi-au promis şi-un CEC de 6000 lei ?!!! | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: oaza mea de culoare | |
| |
|
| |
| oaza mea de culoare | |
|