Clubul gradinarilor
Bine ati venit !
Haideti sa vorbim despre gradinile noastre !
Clubul gradinarilor
Bine ati venit !
Haideti sa vorbim despre gradinile noastre !
Clubul gradinarilor
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Clubul gradinarilor

Grebla, sapa si urzica fac gradina frumusica !

Portal*AcasaUltimele imaginiÎnregistrareConectare

oaza mea de culoare

In jos 
+18
Gheorghita Pilsoi
geodezia
georgy
anasstasia
Marga
sicamin
georgiana
doina
costieanuconstantin
Myosotis
duduta190578
Karla
Tinkerbell
Vernil
penelopa
bubu
stefana
gabriela60
22 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5 ... 9 ... 14  Urmatorul
AutorMesaj
gabriela60

gabriela60

Numarul mesajelor : 1334
Localizare : Tg.Jiu
Joburi/Distractii : inginer
Stare de spirit : buna
Data de inscriere : 03/07/2011

oaza mea de culoare - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: oaza mea de culoare   oaza mea de culoare - Pagina 4 Icon_minitimeJoi Oct 13, 2011 9:56 am

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] am gasit ceva si nici aici nu se precizeraza un soi special de cartofi
Sus In jos
gabriela60

gabriela60

MesajSubiect: Re: oaza mea de culoare   oaza mea de culoare - Pagina 4 Icon_minitimeJoi Oct 13, 2011 10:06 am

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Sus In jos
costieanuconstantin

Numarul mesajelor : 223
Localizare : codlea
Joburi/Distractii : gradinarit , albine ,noutati
Data de inscriere : 07/03/2011

MesajSubiect: Re: oaza mea de culoare   oaza mea de culoare - Pagina 4 Icon_minitimeJoi Oct 13, 2011 1:30 pm

a incercat cineva din zona podu-turcului , cu cartofi obisnuti si a mers .
tot el a incercat si cu coji de cartofi intr-un pamant pregatit special si a obtinut cartofi normali, fara nici-o diferenta fata de cei plantati din bulbi
Sus In jos
gabriela60

gabriela60

MesajSubiect: Re: oaza mea de culoare   oaza mea de culoare - Pagina 4 Icon_minitimeJoi Oct 13, 2011 2:13 pm

deci vrei sa spui ca ar merge si cu jumatati de cartoficum am citit
Sus In jos
costieanuconstantin

Numarul mesajelor : 223
Localizare : codlea
Joburi/Distractii : gradinarit , albine ,noutati
Data de inscriere : 07/03/2011

MesajSubiect: Re: oaza mea de culoare   oaza mea de culoare - Pagina 4 Icon_minitimeJoi Oct 13, 2011 3:04 pm

merge, merge
Sus In jos
Tinkerbell

Tinkerbell

Numarul mesajelor : 2311
Localizare : Insula de Smarald
Joburi/Distractii : scurmatul
Stare de spirit : zburatoare
Data de inscriere : 08/04/2011

MesajSubiect: Re: oaza mea de culoare   oaza mea de culoare - Pagina 4 Icon_minitimeJoi Oct 13, 2011 7:02 pm

gabriela60 a scris:
amj sa-mi caut seminte de porumb dulce dar in primavara cred cand or sa apara in magazine
cat priveste cartofii Myo ai putea sa-ti ingradesti un loc unde sa nu aiba acces gainile sau sa pui intr-un vas mare ca deschidere cred c-ar merge si intr-o cadita de plastic pentru copii asta ca experienta sa vezi daca iese ceva
si eu o sa experimentez pe o suprafata mica si cu cantitate mica de cartofi iar acolo nu scrie nimic de un anumit soi o sa mai caut pe net sa vad daca gasesc ceva despre asa fel de cultura
Gabi ia porumb de 90 de zile,ala e pt fiert
Gasesti si acum pliculete
Eu iau cam 4-5 plicuri ca sa-mi ajunga pt cat pun
Daca ai mai mult loc poti sa pui in aprilie,in mai si iunie cu diferenta de 2 saptamani intre ele si atunci ai porumb de fiert pana toamna tarziu
Sus In jos
gabriela60

gabriela60

MesajSubiect: Re: oaza mea de culoare   oaza mea de culoare - Pagina 4 Icon_minitimeVin Oct 14, 2011 5:46 am

asa scrie pe el?
noi am pus intotdeauna porumb normal dar o sa ma duc sa ma uit de asemenea seminte pentru ca as vrea sa pun in gradina casei cateva randuri pentru mancat
Sus In jos
stefana

stefana

Numarul mesajelor : 1443
Localizare : Bucuresti
Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos
Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte
Data de inscriere : 08/06/2008

MesajSubiect: Re: oaza mea de culoare   oaza mea de culoare - Pagina 4 Icon_minitimeVin Oct 14, 2011 8:59 am

gabriela60 a scris:
... am gasit ceva si nici aici nu se precizeraza un soi special de cartofi
Pun eu linkul bun, mi s-au parut interesante informatiile despre cultura legumelor in general (stiti ca eu citesc multe, chiar daca n-am gradina, deh, vrabia ... king )
Sus In jos
Myosotis
Admin
Myosotis

Numarul mesajelor : 5257
Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate
Stare de spirit : tot inainte !!!
Data de inscriere : 21/01/2008

MesajSubiect: Re: oaza mea de culoare   oaza mea de culoare - Pagina 4 Icon_minitimeVin Oct 14, 2011 10:15 am

Interesant, dar nu spune nimic de udat. Cum cat si cand trebuie udati ? E una in nord cum zice el, unde e cu totul alta clima si umiditate si alta in campia romana. Si cand ii plantezi, ca eu care habar n-am de agricultura nu stiu cand e vremea de plantat cartofii dureri de cap
Sus In jos
gabriela60

gabriela60

MesajSubiect: Re: oaza mea de culoare   oaza mea de culoare - Pagina 4 Icon_minitimeVin Oct 14, 2011 1:46 pm

eu am scris pe Google cultura de cartofi pcu strat de paie si-ti ad mai multe chestii si le tot citesti si scrie si cu udatul cum e
am zis c-o sa experimentez sa vad cum e
Stef nu conteaza ca nu ai o gradina de multe hectare si pe balcon poti experimenta multe chestii si nu se stie niciodata de unde sare gradina
tot pe acolo o sa gasesti si un articol scris de o tipa privind sapatul dar eu cred ca au un pamant bun la noi e zona de munte oricum sunt informatii interesante
Sus In jos
Myosotis
Admin
Myosotis

MesajSubiect: Re: oaza mea de culoare   oaza mea de culoare - Pagina 4 Icon_minitimeVin Oct 14, 2011 4:53 pm

Acum stau cam rau cu timpul, de documentat. Dar vine iarna si atunci am timp sa citesc tot netul.
Nu stiu cine e tamaian ala, dar uite de unde a luat articolul cu tot cu poze si l-a pus ca fiind al lui

Sus In jos
gabriela60

gabriela60

MesajSubiect: Re: oaza mea de culoare   oaza mea de culoare - Pagina 4 Icon_minitimeSam Oct 15, 2011 7:57 am

nu stiu Myo dar conteaza prea putin cine a luat ideea de la cine important ar fi sa fie adevarate si verificate dar cred ca pana nu verificam singure tot degeaba
de asta eu apreciez mai mult sugestiile de pe forum si experienta reala a altora decat ce scrie pe net sau in carti
citeam chestia cu craitele si gandacul de colorado americanul cum ii zic eu pai vecina mea (una din ele) a avut cartofi in gradina si probabil n-a stropit sau eu stiu ce n-a facut dar in septembrie mi-a umplut gradina de americani si au trecut si la ceilalti vecini iar eu in gradimna printre alte flori aveam si craite pai ei s-au asezat bine mersi pe regina noptii care era langa craite si au rontait-o culmea e ca n-au avut treaba cu rosiile care erau aproape si pe net scrie ca sunt agreate de americani
Sus In jos
stefana

stefana

Numarul mesajelor : 1443
Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos
Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte
Data de inscriere : 08/06/2008

MesajSubiect: Re: oaza mea de culoare   oaza mea de culoare - Pagina 4 Icon_minitimeSam Oct 15, 2011 10:00 am

Ba ar trebui sa i se poata atrage atentia bloggerului ala ca nu se face asa ceva. Trebuia sa precizeze sursa!
Gabi, vezi ca hobbygradina functioneaza si ca un soi de forum, adica poti pune intrebari gradinaresei respective (vezi comentariile de la articol; nu trebuie sa ai si tu blog, e suficienta adresa de mail, care nu va aparea pe blog)
Sus In jos
gabriela60

gabriela60

MesajSubiect: Re: oaza mea de culoare   oaza mea de culoare - Pagina 4 Icon_minitimeSam Oct 15, 2011 2:51 pm

pai fetelor in tara nostra totul se copiaza si legea este doar pentru unii
Stef o sa incerc nu m-am uitat atenta la tot
Sus In jos
Myosotis
Admin
Myosotis

MesajSubiect: Re: oaza mea de culoare   oaza mea de culoare - Pagina 4 Icon_minitimeDum Oct 16, 2011 10:45 am

gabriela60 a scris:
nu stiu Myo dar conteaza prea putin cine a luat ideea de la cine important ar fi sa fie adevarate si verificate dar cred ca pana nu verificam singure tot degeaba
de asta eu apreciez mai mult sugestiile de pe forum si experienta reala a altora decat ce scrie pe net sau in carti
citeam chestia cu craitele si gandacul de colorado americanul cum ii zic eu pai vecina mea (una din ele) a avut cartofi in gradina si probabil n-a stropit sau eu stiu ce n-a facut dar in septembrie mi-a umplut gradina de americani si au trecut si la ceilalti vecini iar eu in gradimna printre alte flori aveam si craite pai ei s-au asezat bine mersi pe regina noptii care era langa craite si au rontait-o culmea e ca n-au avut treaba cu rosiile care erau aproape si pe net scrie ca sunt agreate de americani

Sincer nici pe mine nu ma intereseaza cine de unde copiaza. Ideea era ca ala nu prea stie despre ce vorbeste, de-aia am zis de copiat.
Chestia cu craitele si gandacii de colorado n-o stiam. Din citite stiu:
- Daca lasi sa creasca Datura stramonium pe langa cartofi, asta omoara gandacii de Colorado.
- Craitele indeparteaza nematozii. Nu stiu daca ii si omoara. Ajuta la indepartarea musculitei albe de sera daca plantatia de craite are o anumita intindere. Nu poti sa te astepti ca 3 tufe de craite sa apere de muste albe 100 de fire de rosii. Si cred ca exista un anumit soi de craite, care au un miros mai puternic, care sunt folosite in chestia asta cu musculitele .
Sus In jos
gabriela60

gabriela60

MesajSubiect: Re: oaza mea de culoare   oaza mea de culoare - Pagina 4 Icon_minitimeDum Oct 16, 2011 12:16 pm

mi-am adus aminte Myo privind udarea spune ca se uda singuri(cartofii) prin condens
chestia cu craitele tot printr-un articol cu cartofii in paie am citit-o
Sus In jos
gabriela60

gabriela60

MesajSubiect: Re: oaza mea de culoare   oaza mea de culoare - Pagina 4 Icon_minitimeLun Oct 24, 2011 7:59 am

azi trebuie sa ma incurajez singura sa ma apuc de putina curatenie prin curte si gradina ca e necesar
ce ma sfatuiti sa iau frunzele de vita de vie (ca ele sunt problema) si as putea sa le pun peste trandafirii prinsi cu pet anul acesta si care au flori si acum? Oare i-ar ajuta sa nu inghete? Ca pamant prea mult nu prea am sanse sa pun ca e tare si nu prea am de unde
si cine se pricepe la hortensii am una care a cam crescut e o adevarata tufa sia prins-o frigul cu frunze si globuri cu flori oare e bine sa le tai?
Sus In jos
doina

doina

Numarul mesajelor : 648
Localizare : Oltenita
Joburi/Distractii : gradinaritul pe balcon
Stare de spirit : relaxata
Data de inscriere : 27/06/2011

MesajSubiect: Re: oaza mea de culoare   oaza mea de culoare - Pagina 4 Icon_minitimeLun Oct 24, 2011 2:10 pm

Nu am hortensii dar am citit despre ele si am inteles ca e bine sa o lasi asa cum este si sa o tunzi la primavara.
Sus In jos
gabriela60

gabriela60

MesajSubiect: Re: oaza mea de culoare   oaza mea de culoare - Pagina 4 Icon_minitimeLun Oct 24, 2011 4:52 pm

multumesc de sfat asa o sa-i fac macar n-o stric si asa anul acesta a avut probleme cu culoarea
Sus In jos
penelopa

penelopa

Numarul mesajelor : 4030
Localizare : Peris de capitala
Joburi/Distractii : multiple
Stare de spirit : vesnica nemultumire
Data de inscriere : 04/03/2011

MesajSubiect: Re: oaza mea de culoare   oaza mea de culoare - Pagina 4 Icon_minitimeMar Oct 25, 2011 11:05 am

Eu tot primăvara tund hortensiile.
Sus In jos
gabriela60

gabriela60

MesajSubiect: Re: oaza mea de culoare   oaza mea de culoare - Pagina 4 Icon_minitimeMar Oct 25, 2011 7:24 pm

anul acesta s-a purtat ciudat in primul rand a facut florile mai mici ca in celalalt an , apoi din roze cum le avea le-a facut un verde spalacit amestecat cu roz spalacit iar acuma parca se gandea sa-si scoata parleala si s-a umplut de flori mari dar care aveau un fel de grena amestecat cu verde i-au crescut si niste lastari frumosi si asa a dat gerul peste ea
o tai in primavara
Sus In jos
Vernil

Numarul mesajelor : 2383
Localizare : acasa
Joburi/Distractii : munca
Stare de spirit : ok
Data de inscriere : 09/06/2008

MesajSubiect: Re: oaza mea de culoare   oaza mea de culoare - Pagina 4 Icon_minitimeMar Oct 25, 2011 7:31 pm

Culoarea florilor hortensiilor este data de ph-ul solului. Ele sunt considerate plante acidofile. Se tund la primavara. Incearca la primavara sa adaugi putin otet cand uzi hortensiile, poate isi vor reveni culorile,
Sus In jos
gabriela60

gabriela60

MesajSubiect: Re: oaza mea de culoare   oaza mea de culoare - Pagina 4 Icon_minitimeMier Oct 26, 2011 6:22 am

sa stii Vernil ca m-am gandit si eu sa-i pun otet dar mi-a fost frica sa nu-i fac ceva rau dar acum o sa incerc cand am plantat-o in primul an a aviu florile albastre apoi s-au facut roze dar are niste flori foarte mari e frumoasa
mai am una alba dar aceea are floarea mai mica si ca circumferinta si ca florile din sfera dar si aceea are farmecul ai e tare finuta
Sus In jos
Karla

Numarul mesajelor : 2635
Localizare : France
Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii
Stare de spirit : vesela
Data de inscriere : 22/03/2011

MesajSubiect: Re: oaza mea de culoare   oaza mea de culoare - Pagina 4 Icon_minitimeMier Oct 26, 2011 11:37 am

Moamma, ce buna idee asta cu otetul... si eu, care ma chinui cu toate tampeniile din comert, "bleuissant hortensias", care actioneaza asa de greu...
Sus In jos
gabriela60

gabriela60

MesajSubiect: Re: oaza mea de culoare   oaza mea de culoare - Pagina 4 Icon_minitimeJoi Oct 27, 2011 6:16 pm

am promis niste poze cu peisaje de toamna sa va binedispuna, nu au iesit foarte stralucite deoarece cineva conducea cu viteza si dadea in toate gropile
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
pentru varianta mai mare intrati [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: oaza mea de culoare   oaza mea de culoare - Pagina 4 Icon_minitime

Sus In jos

oaza mea de culoare
Sus 
Pagina 4 din 14Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5 ... 9 ... 14  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Oaza mea de relaxare!

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Clubul gradinarilor :: Ograzile noastre-
Mergi direct la: