| oaza mea de culoare | |
|
+18Gheorghita Pilsoi geodezia georgy anasstasia Marga sicamin georgiana doina costieanuconstantin Myosotis duduta190578 Karla Tinkerbell Vernil penelopa bubu stefana gabriela60 22 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
gabriela60
Numarul mesajelor : 1334 Localizare : Tg.Jiu Joburi/Distractii : inginer Stare de spirit : buna Data de inscriere : 03/07/2011
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Joi Oct 13, 2011 9:56 am | |
| [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] am gasit ceva si nici aici nu se precizeraza un soi special de cartofi | |
|
| |
gabriela60
Numarul mesajelor : 1334 Localizare : Tg.Jiu Joburi/Distractii : inginer Stare de spirit : buna Data de inscriere : 03/07/2011
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Joi Oct 13, 2011 10:06 am | |
| | |
|
| |
costieanuconstantin
Numarul mesajelor : 223 Localizare : codlea Joburi/Distractii : gradinarit , albine ,noutati Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/03/2011
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Joi Oct 13, 2011 1:30 pm | |
| a incercat cineva din zona podu-turcului , cu cartofi obisnuti si a mers . tot el a incercat si cu coji de cartofi intr-un pamant pregatit special si a obtinut cartofi normali, fara nici-o diferenta fata de cei plantati din bulbi | |
|
| |
gabriela60
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Joi Oct 13, 2011 2:13 pm | |
| deci vrei sa spui ca ar merge si cu jumatati de cartoficum am citit
| |
|
| |
costieanuconstantin
Numarul mesajelor : 223 Localizare : codlea Joburi/Distractii : gradinarit , albine ,noutati Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/03/2011
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Joi Oct 13, 2011 3:04 pm | |
| | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Joi Oct 13, 2011 7:02 pm | |
| - gabriela60 a scris:
- amj sa-mi caut seminte de porumb dulce dar in primavara cred cand or sa apara in magazine
cat priveste cartofii Myo ai putea sa-ti ingradesti un loc unde sa nu aiba acces gainile sau sa pui intr-un vas mare ca deschidere cred c-ar merge si intr-o cadita de plastic pentru copii asta ca experienta sa vezi daca iese ceva si eu o sa experimentez pe o suprafata mica si cu cantitate mica de cartofi iar acolo nu scrie nimic de un anumit soi o sa mai caut pe net sa vad daca gasesc ceva despre asa fel de cultura Gabi ia porumb de 90 de zile,ala e pt fiert Gasesti si acum pliculete Eu iau cam 4-5 plicuri ca sa-mi ajunga pt cat pun Daca ai mai mult loc poti sa pui in aprilie,in mai si iunie cu diferenta de 2 saptamani intre ele si atunci ai porumb de fiert pana toamna tarziu | |
|
| |
gabriela60
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Vin Oct 14, 2011 5:46 am | |
| asa scrie pe el? noi am pus intotdeauna porumb normal dar o sa ma duc sa ma uit de asemenea seminte pentru ca as vrea sa pun in gradina casei cateva randuri pentru mancat
| |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Vin Oct 14, 2011 8:59 am | |
| - gabriela60 a scris:
- ... am gasit ceva si nici aici nu se precizeraza un soi special de cartofi
Pun eu linkul bun, mi s-au parut interesante informatiile despre cultura legumelor in general (stiti ca eu citesc multe, chiar daca n-am gradina, deh, vrabia ... ) [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Vin Oct 14, 2011 10:15 am | |
| Interesant, dar nu spune nimic de udat. Cum cat si cand trebuie udati ? E una in nord cum zice el, unde e cu totul alta clima si umiditate si alta in campia romana. Si cand ii plantezi, ca eu care habar n-am de agricultura nu stiu cand e vremea de plantat cartofii | |
|
| |
gabriela60
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Vin Oct 14, 2011 1:46 pm | |
| eu am scris pe Google cultura de cartofi pcu strat de paie si-ti ad mai multe chestii si le tot citesti si scrie si cu udatul cum e am zis c-o sa experimentez sa vad cum e Stef nu conteaza ca nu ai o gradina de multe hectare si pe balcon poti experimenta multe chestii si nu se stie niciodata de unde sare gradina tot pe acolo o sa gasesti si un articol scris de o tipa privind sapatul dar eu cred ca au un pamant bun la noi e zona de munte oricum sunt informatii interesante | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Vin Oct 14, 2011 4:53 pm | |
| Acum stau cam rau cu timpul, de documentat. Dar vine iarna si atunci am timp sa citesc tot netul. Nu stiu cine e tamaian ala, dar uite de unde a luat articolul cu tot cu poze si l-a pus ca fiind al lui [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
gabriela60
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Sam Oct 15, 2011 7:57 am | |
| nu stiu Myo dar conteaza prea putin cine a luat ideea de la cine important ar fi sa fie adevarate si verificate dar cred ca pana nu verificam singure tot degeaba de asta eu apreciez mai mult sugestiile de pe forum si experienta reala a altora decat ce scrie pe net sau in carti citeam chestia cu craitele si gandacul de colorado americanul cum ii zic eu pai vecina mea (una din ele) a avut cartofi in gradina si probabil n-a stropit sau eu stiu ce n-a facut dar in septembrie mi-a umplut gradina de americani si au trecut si la ceilalti vecini iar eu in gradimna printre alte flori aveam si craite pai ei s-au asezat bine mersi pe regina noptii care era langa craite si au rontait-o culmea e ca n-au avut treaba cu rosiile care erau aproape si pe net scrie ca sunt agreate de americani | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Sam Oct 15, 2011 10:00 am | |
| Ba ar trebui sa i se poata atrage atentia bloggerului ala ca nu se face asa ceva. Trebuia sa precizeze sursa! Gabi, vezi ca hobbygradina functioneaza si ca un soi de forum, adica poti pune intrebari gradinaresei respective (vezi comentariile de la articol; nu trebuie sa ai si tu blog, e suficienta adresa de mail, care nu va aparea pe blog) | |
|
| |
gabriela60
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Sam Oct 15, 2011 2:51 pm | |
| pai fetelor in tara nostra totul se copiaza si legea este doar pentru unii Stef o sa incerc nu m-am uitat atenta la tot | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Dum Oct 16, 2011 10:45 am | |
| - gabriela60 a scris:
- nu stiu Myo dar conteaza prea putin cine a luat ideea de la cine important ar fi sa fie adevarate si verificate dar cred ca pana nu verificam singure tot degeaba
de asta eu apreciez mai mult sugestiile de pe forum si experienta reala a altora decat ce scrie pe net sau in carti citeam chestia cu craitele si gandacul de colorado americanul cum ii zic eu pai vecina mea (una din ele) a avut cartofi in gradina si probabil n-a stropit sau eu stiu ce n-a facut dar in septembrie mi-a umplut gradina de americani si au trecut si la ceilalti vecini iar eu in gradimna printre alte flori aveam si craite pai ei s-au asezat bine mersi pe regina noptii care era langa craite si au rontait-o culmea e ca n-au avut treaba cu rosiile care erau aproape si pe net scrie ca sunt agreate de americani Sincer nici pe mine nu ma intereseaza cine de unde copiaza. Ideea era ca ala nu prea stie despre ce vorbeste, de-aia am zis de copiat. Chestia cu craitele si gandacii de colorado n-o stiam. Din citite stiu: - Daca lasi sa creasca Datura stramonium pe langa cartofi, asta omoara gandacii de Colorado. - Craitele indeparteaza nematozii. Nu stiu daca ii si omoara. Ajuta la indepartarea musculitei albe de sera daca plantatia de craite are o anumita intindere. Nu poti sa te astepti ca 3 tufe de craite sa apere de muste albe 100 de fire de rosii. Si cred ca exista un anumit soi de craite, care au un miros mai puternic, care sunt folosite in chestia asta cu musculitele . | |
|
| |
gabriela60
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Dum Oct 16, 2011 12:16 pm | |
| mi-am adus aminte Myo privind udarea spune ca se uda singuri(cartofii) prin condens chestia cu craitele tot printr-un articol cu cartofii in paie am citit-o | |
|
| |
gabriela60
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Lun Oct 24, 2011 7:59 am | |
| azi trebuie sa ma incurajez singura sa ma apuc de putina curatenie prin curte si gradina ca e necesar ce ma sfatuiti sa iau frunzele de vita de vie (ca ele sunt problema) si as putea sa le pun peste trandafirii prinsi cu pet anul acesta si care au flori si acum? Oare i-ar ajuta sa nu inghete? Ca pamant prea mult nu prea am sanse sa pun ca e tare si nu prea am de unde si cine se pricepe la hortensii am una care a cam crescut e o adevarata tufa sia prins-o frigul cu frunze si globuri cu flori oare e bine sa le tai? | |
|
| |
doina
Numarul mesajelor : 648 Localizare : Oltenita Joburi/Distractii : gradinaritul pe balcon Stare de spirit : relaxata Data de inscriere : 27/06/2011
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Lun Oct 24, 2011 2:10 pm | |
| Nu am hortensii dar am citit despre ele si am inteles ca e bine sa o lasi asa cum este si sa o tunzi la primavara. | |
|
| |
gabriela60
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Lun Oct 24, 2011 4:52 pm | |
| multumesc de sfat asa o sa-i fac macar n-o stric si asa anul acesta a avut probleme cu culoarea | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Mar Oct 25, 2011 11:05 am | |
| Eu tot primăvara tund hortensiile. | |
|
| |
gabriela60
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Mar Oct 25, 2011 7:24 pm | |
| anul acesta s-a purtat ciudat in primul rand a facut florile mai mici ca in celalalt an , apoi din roze cum le avea le-a facut un verde spalacit amestecat cu roz spalacit iar acuma parca se gandea sa-si scoata parleala si s-a umplut de flori mari dar care aveau un fel de grena amestecat cu verde i-au crescut si niste lastari frumosi si asa a dat gerul peste ea o tai in primavara | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Mar Oct 25, 2011 7:31 pm | |
| Culoarea florilor hortensiilor este data de ph-ul solului. Ele sunt considerate plante acidofile. Se tund la primavara. Incearca la primavara sa adaugi putin otet cand uzi hortensiile, poate isi vor reveni culorile, | |
|
| |
gabriela60
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Mier Oct 26, 2011 6:22 am | |
| sa stii Vernil ca m-am gandit si eu sa-i pun otet dar mi-a fost frica sa nu-i fac ceva rau dar acum o sa incerc cand am plantat-o in primul an a aviu florile albastre apoi s-au facut roze dar are niste flori foarte mari e frumoasa mai am una alba dar aceea are floarea mai mica si ca circumferinta si ca florile din sfera dar si aceea are farmecul ai e tare finuta | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Mier Oct 26, 2011 11:37 am | |
| Moamma, ce buna idee asta cu otetul... si eu, care ma chinui cu toate tampeniile din comert, "bleuissant hortensias", care actioneaza asa de greu... | |
|
| |
gabriela60
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Joi Oct 27, 2011 6:16 pm | |
| am promis niste poze cu peisaje de toamna sa va binedispuna, nu au iesit foarte stralucite deoarece cineva conducea cu viteza si dadea in toate gropile [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]pentru varianta mai mare intrati [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: oaza mea de culoare | |
| |
|
| |
| oaza mea de culoare | |
|