| oaza mea de culoare | |
|
+18Gheorghita Pilsoi geodezia georgy anasstasia Marga sicamin georgiana doina costieanuconstantin Myosotis duduta190578 Karla Tinkerbell Vernil penelopa bubu stefana gabriela60 22 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Lun Dec 19, 2011 11:28 am | |
| Coarda aia de vie nu era mai bine sa fie pusa intr-un ghiveci in pamant? Abia astept sa aud rezultatul experimentului Am de la Vernil o "mini sera "cu violete si ma invart in jurul ei ca o closca Elfu meu zice ca am luat-o razna | |
|
| |
gabriela60
Numarul mesajelor : 1334 Localizare : Tg.Jiu Joburi/Distractii : inginer Stare de spirit : buna Data de inscriere : 03/07/2011
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Lun Dec 19, 2011 2:24 pm | |
| multumesc Stef ca mi-ai luat o piatra de pe suflet cu orhideele mele .Pe fata frunzei apar pete lipicioase si asa ca un punct maroniu care se ia cu mana.Eu am crezut ca sunt testosi. Tink coarda aia de vie arata ca un lemn adica o bucata de lemn si eu am pus-o dupa ce am citit caci initial era intr-o punga cu destinatia gunoi si am zis sa incerc air acum o studiez in fiecare zi sa vad cum evolueaza.Tata a zis ca e normal ca asa se prinde vita de vie eu nu stiam. Violete am si eu o pepiniera dar unele deja au frunze destul de mari iar altele stagneaza .Am descoperit ca am vreo 3 care au facut picior din acela lung si gol si numai pe una am tratat-o dar o sa ma ocup si de celelalte si una care era si inflorita s-a gandit sa-i putrezeasca tulpina la jumatate. | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Lun Dec 19, 2011 8:08 pm | |
| Cand putrezesc in plina inflorire e o ciuperca am patit in mai multe randuri O data am pierdut o jardiniera intreaga de violete grena(diverse nuante) si toate inflorite Infloreau si se mucegaiau din mijlocul rozetei Nu-i cazul la tine | |
|
| |
gabriela60
Numarul mesajelor : 1334 Localizare : Tg.Jiu Joburi/Distractii : inginer Stare de spirit : buna Data de inscriere : 03/07/2011
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Joi Ian 05, 2012 5:31 pm | |
| Aceasta este vita mea de vie pusa la prins in noiembrie [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] | |
|
| |
gabriela60
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Joi Ian 05, 2012 6:14 pm | |
| ca sa pot face pozele ca aveam nevoie de lumina le-am scos afara spilbergia (nu stiu daca am scris corect)nu e o floare spectaculoasa privita asa dar cu camera poti sa-i vezi altfel florile mie-mi par a fi deosebitesi-mi place si combinatia de culori.Pot sa spun ca nici n-am prea ingrijit planta si ea totusi m-a rasplatit cu flori pentru al 2-lea an. Tata ma tot bazaie sa pun in nisipvita de vie sa-mi spuneti si voi daca sa o mai las sa-i creasca radacini mai mari sau s-o plantez in nisip (tot in casa la caldura) | |
|
| |
Marga
Numarul mesajelor : 1555 Localizare : Timisoara Joburi/Distractii : florile Stare de spirit : buna Data de inscriere : 16/07/2011
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Joi Ian 05, 2012 8:04 pm | |
| Eu zic sa o mai lasi sa fac radacini mai puternice eu m-am grabit cu un leandru si am vazut ca frunzele sint fara vlaga cind am cautat in pamint nu maio avea radacini. | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Joi Ian 05, 2012 8:19 pm | |
| Gabi e"billbergia" sau unii ii zic ovaz de camera E din familia bromeliilor (prima poza) Eu am avut ani de zile,ajunsesem la vreo 3 jardinieredupa ce tot dadusem La un moment dat insa au pierit toate ,nu stiu de ce Infloresc superb ,in preajma Craciunul sau asa faceau ale mele Acum am una cu o frunza mai lata si mai groasa si mai lata(alt soi probabil Frumoasa si vita,n-o pui in ghiveci cu pamant?
| |
|
| |
gabriela60
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Vin Ian 06, 2012 7:54 am | |
| din cate am tot primit informatii nu in pamant ar trebui s-o pun ci in nisip ca ajuta la inradacinare dar si mie mi se par prea mici radacinile pentru plantare Marga sa stii ca si eu am mai patit-o cu leandru am avut unul alb cu radacini foarte mari si acum arata cam bleg in ghiveci | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Vin Ian 06, 2012 3:36 pm | |
| Gabi ,bromeliile au radacini mici sunt plante "parazitare",cresc in coaja copacilor In nici un caz in nisip(daca e vorba de bromelie),in pamant usor sau in pamant amestecat cu scoarta de copac Daca zici de vita,as zice ca totusi in pamant amestecat cu nisip,sa aiba conditiile de afara,ca si cum ar fi o coarda ingropata E drept ca eu n-am incercat niciodata sa prins coarda de vita in apa,doarla "scoala"(adica in gradina si cu musuroi in cap) Aici nu ma bag ca n-am incercat | |
|
| |
doina
Numarul mesajelor : 648 Localizare : Oltenita Joburi/Distractii : gradinaritul pe balcon Stare de spirit : relaxata Data de inscriere : 27/06/2011
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Vin Ian 06, 2012 6:04 pm | |
| Gabi, bine ca ai dus vorba despre vita ta pentru ca am pus si eu in apa un bat de la niste struguri de masa dar am lasat paharul in camera neincalzita. N-a facut nicio radacina dar are o frunzulita Am mutat si eu paharul la caldura dar ca sa nu fie diferenta de grade prea mare am pus paharul pe parchet si il ridic progresiv ca sa nu il sochez. Bilbergia am avut si eu din cea mare si imi facea cate o floricica /an si muuulti pui. Ajunsese mult prea mare pentru balconasul meu asa ca am dat-o.
Ultima editare efectuata de catre doina in Vin Ian 06, 2012 8:12 pm, editata de 1 ori | |
|
| |
gabriela60
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Vin Ian 06, 2012 6:26 pm | |
| sa stii ca si vita mea de vie a facut intai frunze si mult mai tarziu i-au iesit radacini asa ca mai las-o in apa . Tink ma refeream la vita de vie cu nisipul.Si cred ca dac ai acum una cu frunza mai lata s-ar putea sa ai o guzmanie.Am si eu una cu boboci cand se deschid florile ii fac poza si va arat. | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Vin Ian 06, 2012 8:28 pm | |
| Gabi am avut guzmanii de mai multe feluri si mai am si acum un pui de la ele,dar ce zic eu e Billbergia,nu mai stiu exact cum Si guzmaniile apartin tot marii familii a bromelilor Nu ma ostenesc sa le tin minte cum se cheama toate ca mi-e lene
| |
|
| |
gabriela60
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Lun Feb 06, 2012 5:32 pm | |
| [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]Ultima aparitie in gradina mea (adica in casa), semne bune de primavara nu? | |
|
| |
duduta190578
Numarul mesajelor : 1686 Localizare : onesti Data de inscriere : 27/07/2011
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Lun Feb 06, 2012 5:42 pm | |
| Ce semne bune ai Gabi! Foarte frumos hibilicul,sa-ti traiasca! | |
|
| |
gabriela60
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Lun Feb 06, 2012 6:35 pm | |
| multumesc Duduta sa nu crezi ca are o floare foarte mare dar i-am facut eu poza de aproape dar e tare frumusel si plin de boboci si toata iarna asta a facut. | |
|
| |
duduta190578
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Lun Feb 06, 2012 6:39 pm | |
| E foarte frumoasa culoarea,si daca spui ca mai e si harnicut,bravo lui! | |
|
| |
anasstasia
Numarul mesajelor : 124 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : gradinarit, lucrez goblenuri Stare de spirit : incerta Data de inscriere : 11/02/2012
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Dum Feb 12, 2012 2:58 pm | |
| Am admirat toate plantele insa in special trandafirii din curtea dvs. dar si casa. Este imensa si atit de frumoasa.... | |
|
| |
gabriela60
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Mar Feb 21, 2012 2:21 pm | |
| Ce a mai inflorit prin gradina mea din casa [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]Florile nurorii mele [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]si nametii din curte, sub toate gramezile alea erau trandafiri [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] | |
|
| |
sicamin
Numarul mesajelor : 389 Localizare : timisoara Joburi/Distractii : drumetii ,gradinarit Stare de spirit : destul de buna Data de inscriere : 01/04/2011
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Mar Feb 21, 2012 2:45 pm | |
| Gabriela ,ai o gradina frumoasa (in casa ) ,dar si cand sor topi nametii....sa vezi ce frumoasa va fi si cea de afara . | |
|
| |
gabriela60
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Mar Feb 21, 2012 4:42 pm | |
| mersi Sica eu sper ca va mai trai ce am afara mai ales ca acum a aparut un nou pericol adica zapada ce cade de pe casa copiilor pe jardinierele mele unde am trandafiri.Si nu e o zapada oarecare sunt niste lespezi de gheata ce stau sub tot muntele ala de zapada.Vedeti adevar este cand se zice sa ai grije ce-ti doresti.Pai n-am cobit eu ca nu aveam zapada ...acuma am. | |
|
| |
duduta190578
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Mar Feb 21, 2012 6:06 pm | |
| Toate sunt superbe Grabriela,dar mie imi place mult violeta si hibilicul,sa-ti traiasca! Ai un aer de primavara in casa! | |
|
| |
gabriela60
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Mier Feb 22, 2012 8:25 am | |
| multumesc duduta.Asta voiam sa-i zic Margai ca nici nora mea nu a agreat florile la inceput dar incet,incet a inceput sa-i placa cate o floare si o ingrijeste.Acum asteptam in primavara sa iasa ranunculusii ca de gura ei i-am pus sa vedem cum sunt. | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Mier Feb 22, 2012 10:13 am | |
| I-ai pus in gradina pana la urma ? Ai multa zapada si pe casa. Sper ca ai scurgere pentru apa din curte caci se anunta "caldura mare" la sfarsit de saptamana. Cica pana la 12 grd Intr-un fel m-as bucura sa se mai duca nametii, dar pe de alta parte ma tem ca o sa balteasca apa, vine noaptea gerul si se face iar totul gheata. | |
|
| |
Marga
Numarul mesajelor : 1555 Localizare : Timisoara Joburi/Distractii : florile Stare de spirit : buna Data de inscriere : 16/07/2011
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Mier Feb 22, 2012 10:49 am | |
| Gabi runculusii mei erau asa de frumosi inainte de a ninge acuma nu i-am vazut ca sint acoperiti de zapada sper ca nu au inghetat. Ai dreptate Myo caci este foarte mare diferenta de temperatura intre noapte si zi .La noi aseara au fost minus 12 gr. Iar astazi sint vreo 6 gr. | |
|
| |
gabriela60
| Subiect: Re: oaza mea de culoare Mier Feb 22, 2012 12:36 pm | |
| da i-am pus in gradina si am urmarit pana a dat zapada dar nu au iesit. Eu in toamna i-am acoperit cu frunze asa ca sper sa le fie bine.Zapada pe casa este cu adevarat mare si pe casa copiilor a venit pe spate cu parazapezi cu tot iar pe asta mica unde stam noi deranjeaza jgheaburile.Baza la ea cam de o palma este placa de gheata si aia face prostii.Fiarele alea verzi care se mai vad sunt leaganul si pe aleea de langa el am scurgerea de la canalizare deci macar aici n-o sa fie balta prea mare.Oricum tot ce se topeste ziua ingheata noaptea.Eu cred ca nici in martie nu apuca sa se elibereze pamantul de zapada. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: oaza mea de culoare | |
| |
|
| |
| oaza mea de culoare | |
|