| GRADINA VERNILEI | |
|
+23georgy GetaV Marga Carina anasstasia duduta190578 gabriela60 doinabacau codruta sicamin anamaria mihaela bubu stefana Mihai Karla georgiana Myosotis penelopa Rux Tinkerbell costieanuconstantin Vernil 27 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Sam Mai 07, 2011 6:18 pm | |
| | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Sam Mai 07, 2011 7:46 pm | |
| Cum arata acum una dintre clematite, dupa nopti friguroase. Acum se testeaza rezistenta la frig [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]Si alte frumuseti inflorite [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] | |
|
| |
georgiana
Numarul mesajelor : 2072 Localizare : valenii de munte/prahova Joburi/Distractii : hibiscusii Stare de spirit : buna Data de inscriere : 19/03/2011
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Sam Mai 07, 2011 7:50 pm | |
| | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Sam Mai 07, 2011 8:05 pm | |
| Pare o kalanchoe | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Sam Mai 07, 2011 11:15 pm | |
| - georgiana a scris:
- ce este in ultima poza?
Kalanchoe cu flori multicolore. Cred ca de la frig i se trage, saracuta. Culoarea de baza era ciclam Probabil ca nu ati observat, cliviei mele ii creste tija progresiv, odata cu deschiderea altor boboci. Pana acum are 7 cupe deschise, sunt mari si viu colorate. Imi cer scuze fata de cei care fac alergie de la portocaliu. Nici eu nu reusesc sa ma tratez | |
|
| |
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Dum Mai 08, 2011 12:08 am | |
| Vernil mie nu mi-a inflorit nici o clematita, ce le faci la ale tale ? | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Dum Mai 08, 2011 12:51 pm | |
| Alina, nu le fac absolut nimic. Astea 2 inflorite acum (adica Guernsey Cream) sunt intotdeauna primele la inflorit. Si sunt florifere, fata de alte varietati. In schimb, in fiecare an, fiecare clematita beneficiaza de pamant proaspat. Nu le sap! | |
|
| |
Mihai
Numarul mesajelor : 95 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Gradinarit.......dupaureche Stare de spirit : Confuza Data de inscriere : 04/05/2011
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Dum Mai 08, 2011 6:54 pm | |
| Vernil,daca ai face un top al clematitelor,care ar fi preferatele tale? Luand in considerare rezistenţa la ger,numarul de flori şi aspectul. | |
|
| |
Rux
Numarul mesajelor : 281 Localizare : ardeal Joburi/Distractii : viata de zi cu zi Stare de spirit : optimista Data de inscriere : 30/03/2011
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Dum Mai 08, 2011 7:56 pm | |
| Mihai ,dupa cite vad eu ceea mai tare de pana acum ar fi Guernsey Cream. Eu mi-am mai luat una,preventiv ,de la un alt furnizor local. Prima este toata o floare ,desi este frig ,nu este incalzita de soare ,atunci cind apare ,asa un pic, (este planta intr-un loc cu umbra muluuuulta,este plantata in ghiveci(mare ce-i drept) asa ca ... pana acum m-a data gata . Asteptam ,insa,verdictul lui Vernil caci ea este sefa lor.[b] Iar eu o sa vad "rezistenta " la ger la ghiveci,la iarna. | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Dum Mai 08, 2011 8:22 pm | |
| Rux, nu te-as sfatui sa-i verifici rezistenta in ghiveci, pe vreme geroasa. In gradina, oricat ar fi de frig in exterior, nu ingheata pe o adancime prea mare pamantul. In ghiveci substratul poate ingheta pana la farfurioara. | |
|
| |
Rux
Numarul mesajelor : 281 Localizare : ardeal Joburi/Distractii : viata de zi cu zi Stare de spirit : optimista Data de inscriere : 30/03/2011
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Lun Mai 09, 2011 5:58 am | |
| Acuma ,nu mai am ce-i face. Acolo va sta si peste iarna. O infofolesc bine in folie cu bule , ghiveciul sta intr-o zona mai ferita de vint si presupun si ger ,cam asa ceva . Am pus-o in ghiveci de 65 de litri ....o sa vad la primavara rezultatul. Asta e. Mersi de sfat . | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Lun Mai 09, 2011 1:54 pm | |
| A raspuns Stef super-competent. Mihai, iti recomand Jackmanii, Washwahska Nikec s G.C. Mai intreab-o si pe Bubu, si ea are multe clematite. Uitam sa fac specificatia ca acestea 3 infloresc abundent, chiar daca nu beneficiaza de prea mult soare. Ca si asta este important. | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Lun Mai 09, 2011 3:13 pm | |
| - Vernil a scris:
- georgiana a scris:
- ce este in ultima poza?
Imi cer scuze fata de cei care fac alergie de la portocaliu. Nici eu nu reusesc sa ma tratez Mie imi place portocaliul/orange la flori,ca accet sau chiar ca tesatura............dar "portocaliu" politic imi da greturi Asa ca te pot intelege Oricum aici nu-i loc de "portocaliu politic" De oftica mi-am luat vreo 2-3 azalee de gradina in nuante de orange | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Lun Mai 09, 2011 7:04 pm | |
| Vrei sa stii cate plante cu flori portocalii mi-au inflorit anul asta ? Si am si cumparat, ca erau deosebite ... Tot sunt in gradina mea, enjoy! [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]/k132/vernil_2006/colectie%20hibiscusi/hibiscusSunnyToledo.jpg[/img] [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]Asa se vede cat de ,mult imi place portocaliul - de fapt, orange. | |
|
| |
georgiana
Numarul mesajelor : 2072 Localizare : valenii de munte/prahova Joburi/Distractii : hibiscusii Stare de spirit : buna Data de inscriere : 19/03/2011
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Lun Mai 09, 2011 9:32 pm | |
| hibi din ultima poza e super...portocaliu si super...frumos, nu ca celelalte nu ar fi, dar pasiunea tot pasiune e..... | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Mier Mai 18, 2011 8:54 pm | |
| Georgiana, te inteleg perfect. Uite ce efect au clematitele asupra mea, ma bucur ca anul asta Mr. President ma bucura cu 3 flori imense, probabil ca in primavara viitoare va rupe scarita de flori, asa cum face Rouge Cardinal [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] | |
|
| |
georgiana
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Mier Mai 18, 2011 9:00 pm | |
| m-ati convins, la primavara imi cumpar clematite! cu ani in urma, se chinuia cineva sa-mi prinda butas, dar nu am reusit niciodata sa am asa ceva la mine in gradina | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Mier Mai 18, 2011 9:06 pm | |
| Nu trebuie sa te conving, pana acum cativa ani nu stiam de existenta lor, dar acum sunt indragostita iremediabil. Foarte greu se inmultesc prin butas, mai repede prin marcotare, insa ai de asteptat 2-3 ani pana se dezvolta. Sper ca acum, in mai, sa se gaseasca la reducere prin marile magazine. | |
|
| |
georgiana
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Mier Mai 18, 2011 9:16 pm | |
| da, prin marcotare...si cand a eusit in sfarsit sa prinda un lastar, l-a aruncat ginerele ei, a crezut ca e buruiana | |
|
| |
georgiana
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Mier Mai 18, 2011 9:16 pm | |
| - georgiana a scris:
- da, prin marcotare...si cand a reusit in sfarsit sa prinda un lastar, l-a aruncat ginerele ei, a crezut ca e buruiana
| |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Vin Mai 27, 2011 9:06 pm | |
| Ce ma bucur, azi, gradinile mele muncitoresti au primit vizita unor persoane de la primaria sectorului. Iar eu nu eram acasa, mi-au zis vecinii ca s-au interesat de persoana care ingrijeste plantele. Ce noroc ca vecinii mei le-au aratat toti trandafirii pe care i-am inmultit acum vreo 3 ani si i-am plantat in majoritatea gradinilor blocului meu. Se pare ca cineva le-a povestit de tufele de clematite, anul asta au fost senzationale. Si stiti de ce, fiindca din pura intamplare, am plantat cate doua clematite pe aceeasi scarita, dar de culori diferite. Interesant a fost ca infloreau pe rand, numai ca impresia celor care le vedeau era ca floarea alba (Guernsay Cream) devenea dupa 2 saptamani violet sau grena (Ernest Markham sau Wasrshavska Nike). O vecina m-a intrebat cum de le fac ca isi schimba culoarea | |
|
| |
georgiana
| |
| |
Vernil
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Vin Mai 27, 2011 9:16 pm | |
| Da, era o placere sa urmaresti acel filmulet ... ce ma mai strambam in fata oglinzii. sperand sa fac si eu minuni ... Georgiana, sa stii ca am doi hibiscusi care sunt cu bobocei ... Habar nu am ce culori au, ca nu imi notez. Daca voi avea dublura, la tine ajunge. | |
|
| |
georgiana
| |
| |
Vernil
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Vin Mai 27, 2011 9:28 pm | |
| Am promis ca le fac vedete pe hoyele ce infloresc. Inca nu au toti bobocii deschisi, dar tot sunt frumusele. Hoya Motoskei [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]Hoya Multiflora [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI | |
| |
|
| |
| GRADINA VERNILEI | |
|