| GRADINA VERNILEI | |
|
+23georgy GetaV Marga Carina anasstasia duduta190578 gabriela60 doinabacau codruta sicamin anamaria mihaela bubu stefana Mihai Karla georgiana Myosotis penelopa Rux Tinkerbell costieanuconstantin Vernil 27 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
georgiana
Numarul mesajelor : 2072 Localizare : valenii de munte/prahova Joburi/Distractii : hibiscusii Stare de spirit : buna Data de inscriere : 19/03/2011
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Sam Mai 18, 2013 2:24 pm | |
| - Vernil a scris:
- Am oprit doar ce infloreste. Sunt atat de multe flori frumoase pe pamant, de ce sa ma opresc doar la cateva soiuri ?
Asta este si concluzia mea, dupa iarna asta distrugatoare de hibi | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Dum Mai 19, 2013 9:34 am | |
| - Vernil a scris:
- ............ Aproape le-am chelit pe toate cele care nu mai aveau flori, am pus la prins butasii si pentru vecinele mele. Sa stii ca secretul lor este sa aibe pamant bun, spatiu mult, lumina (nu soare) si apa din belsug. Ale mele sunt tare setoase.
Foarte bine ai facut. Acum mai am putine muscate. Am observat insa anii trecuti, ca astea englezesti, daca nu le scurtezi se lungesc si raman fara frunze la baza. | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Dum Mai 19, 2013 11:55 am | |
| Hei, ce ma bucur cand apari! Ti-am raspuns cum miroase hoya minibelle, a zambile, dar are putin si din parfumul carnosei, asa, o idee. | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Dum Mai 19, 2013 12:40 pm | |
| Ce-mi place sa prind in imagine raze de soare [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Duduta, uite ce frumoasa e englezoaica asta, am pus la prins. [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Dum Mai 19, 2013 1:36 pm | |
| Si ce bine merg impreuna... | |
|
| |
duduta190578
Numarul mesajelor : 1686 Localizare : onesti Data de inscriere : 27/07/2011
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Dum Mai 19, 2013 9:45 pm | |
| Chiar ca e frumoasa,a inflorit si a mea cea grena,e superba! | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Vin Mai 24, 2013 9:38 am | |
| - Vernil a scris:
- Hei, ce ma bucur cand apari! Ti-am raspuns cum miroase hoya minibelle, a zambile, dar are putin si din parfumul carnosei, asa, o idee.
Am vazut, dar uneori cand a lasa nervii din diverse motive, citesc fara sa mai si scriu. E bine cand stii ca ai sustinatori, chiar si asa 'la distanta' | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Vin Mai 31, 2013 1:43 pm | |
| Eu admir de cate ori vad copacelul asta de hoya (multiflora). E neobosit in a inflori. Vreau sa tai butasi sa pun la prins, si nu ma indur sa renunt la flori. [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Iar frumoasa asta pe care o cheama Paziae - sau Iris Marie - s-a hotarat sa-mi indulceasca viata daruindu-mi un buchet de flori. Sper ca va reusi sa duca pana la capat dezvoltarea pedunculului floral, ca o astept de 3 ani De fapt, povestea ei e foarte interesanta, am cumparat un butas acum 6 ani, cand a crescut putin, am impartit tija cu o prietena, apoi la mine a murit planta, dar a trait la ea. Cand crestea la ea, imi taia butas si-mi dadea ... Oricum, in acesti 6 ani ne-am tot sprijinit reciproc in a creste hoya Paziae. Cica e f.pretentioasa, dar floarea si parfumul ei merita tot respectul. Frunzele seamana cu cele ale multiflorei, doar ca sunt de dimensiuni medii, au insa aceeasi grosime. [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]El e micul pedunculas al lui paziae [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ultima editare efectuata de catre Vernil in Sam Iun 01, 2013 3:44 pm, editata de 1 ori | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Sam Iun 01, 2013 9:17 am | |
| Paziae arata super. Si a mea crestea saraca destul de frumos. Acum nici nu stiu daca o mai am. Inca n-am reusit sa asez plantele. Au murit multe. | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Sam Iun 01, 2013 3:41 pm | |
| Am un pui, al tau este. Si iti pun la prins din toate varietatile care le am eu, asa ca nu duce grija lor. | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Lun Iun 03, 2013 12:50 am | |
| Multumesc. Nu-i vorba ca le duc grija, dar mi-e mila de ele. | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Vin Iul 26, 2013 11:24 pm | |
| Inflorite acum [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
duduta190578
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Sam Iul 27, 2013 10:13 am | |
| Ce frumoase sunt d-na Mariana!Primul hibi este roz?Frumoase si englezoaicele! | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Sam Iul 27, 2013 5:40 pm | |
| E trandafiriu, Duduta. Floarea este foarte mare, cu petalele ondulate, iar culoarea este diafana. L-am primit de la fiica mea, acum 2 ani, anul trecut nu a vrut sa faca nici o floare, doar a crescut. | |
|
| |
georgiana
Numarul mesajelor : 2072 Localizare : valenii de munte/prahova Joburi/Distractii : hibiscusii Stare de spirit : buna Data de inscriere : 19/03/2011
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Sam Iul 27, 2013 8:59 pm | |
| eu nu inteleg...hoya nu este planta curgatoare? din ce vad eu aici, e copacel?!
PS:nu am reusit pana acum sa pozez clematita pe care mi-ai daruit-o, cred ca mama are poze cu ea, a crescut tare tare mult....acum la primavara vreau sa ii mai iau una grena si una violet, ca vad ca mama le indrageste mult mult | |
|
| |
georgiana
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Sam Iul 27, 2013 9:00 pm | |
| - Vernil a scris:
[url=https://s87.photobucket.com/user/vernil_2006/media/IMG_1227_zpsf773229d.jpg.html]
pe asta l-am avut si eu, ce mult imi placea cand inflorea...cred ca acum trei ani l-am cumparat,a cum nu l-am mai vazut in florarii | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Dum Iul 28, 2013 2:23 pm | |
| Ma bucur, Georgiana! Hoya poate fi dirijata sa se inalte pe o scarita. Sunt varietati care au tulpina puternica, deci e usor sa o sprijini de un tutore. Dar sunt varietati cu tulpina foarte moale, flezibila (thomsonii, lacunosa), acelea trebuie lasate sa curga. | |
|
| |
popescugp
Numarul mesajelor : 503 Localizare : Medgidia Joburi/Distractii : pensionar Stare de spirit : optimist Data de inscriere : 29/03/2013
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Dum Iul 28, 2013 2:43 pm | |
| Felicitari pentru frumuseti D-na Vernil. | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Dum Iul 28, 2013 2:53 pm | |
| Multumescc mult! Nu am multe flori inflorite acum, imi pregatesc florile ce ma vor bucura la iarna, adica schlumbergerele (am doua jardiniere mari ) orhideele (dendrobium, cymbidium, phale). Probabil ca anul viitor voi avea mult mai multe muscate englezesti, sunt extraordinar de frumoase si florifere. La mine au crescut si inflorit incontinuu, de la inceputul primaverii. Insa le-am tinut iarna la rece (maxim 10 grade) | |
|
| |
georgiana
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Dum Iul 28, 2013 4:21 pm | |
| Vernil, crezi ca rezista muscatele romanesti la mine in curte? Se pot tine in soare direct? | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Dum Iul 28, 2013 8:48 pm | |
| Daca rezista in Bucuresti, unde este mai cald decat la Valeni, sigur muscatele vor inflori la tine. Sunt impresionata cat de apreciate sunt muscatele in vestul Europei, iar noi le trecem la neinteresante. Fiica-mea, cand a auzit ca am muscate, mi-a zis ca am inceput sa imbatranesc si am intrebat-o daca a vazut alte flori in Viena ... ca tot ii place acolo ... | |
|
| |
duduta190578
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Dum Iul 28, 2013 9:02 pm | |
| Mie imi plac tare mult muscatele! | |
|
| |
georgiana
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Dum Iul 28, 2013 9:13 pm | |
| Eu am mai avut muscate, dar am renuntat la ele cand am terminat casa, ca nu am mai avut unde sa le tin iarna. Dar la primavara visez la jardiniere cu muscate rosii | |
|
| |
duduta190578
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Dum Iul 28, 2013 9:16 pm | |
| Georgiana cand iti trimit colet,daca vrei iti pun si vreo muscata rosie. | |
|
| |
georgiana
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Dum Iul 28, 2013 9:21 pm | |
| Multumesc mult, Dudutzico, dar soacra mea are sute de ghivece cu muscate si am de unde | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI | |
| |
|
| |
| GRADINA VERNILEI | |
|