| Gradinile lumii | |
|
+12gabriela60 Vernil Carina anasstasia Marga bubu Myosotis penelopa Karla Tinkerbell Rux stefana 16 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Gradinile lumii Vin Iun 08, 2012 4:04 pm | |
| Bravo pentru curaj, Geodezia Maine ma duc la Chaalis, e o abatie picarda unde are loc in fiecare an sarbatoarea trandafirilor... da Doamne sa stea afurisita de ploaie, atlfel n-are niciun farmec... e o vreme de martie... | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Gradinile lumii Vin Iun 08, 2012 6:18 pm | |
| E zi de vizita? Am inteles ca la Brochet au avut we=ul trecut si ca au un festival pe 16-17 Vroiam si eu sa ajung atunci,dar sunt trimisa la o conferinta si nu-mi pot lua liber | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Gradinile lumii Vin Iun 08, 2012 7:29 pm | |
| E week-end de intalnire de pepinieristi, conferinte, vanzare, vizite... insa daca ploua n-are rost sa bat drumul pâna acolo.
E sezonul gradinilor, nu stii unde sa te duci mai repede... | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Gradinile lumii Vin Iun 08, 2012 10:05 pm | |
| Asa e, Karla, e sezonul gradinilor! Nici eu nu stiu unde sa ma duc mai repede in gradinile mele | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Gradinile lumii Vin Iun 08, 2012 10:19 pm | |
| O mare bucurie Am prins si eu la Hanovra o perioada de asta si am avut nevoie de ajutoare la carat Las ca o sa fie bine si o sa te poti bucura de plimbari si gradini frumoase | |
|
| |
geodezia
Numarul mesajelor : 3566 Localizare : Ticleni Joburi/Distractii : flori.goblene , Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/06/2011
| Subiect: Re: Gradinile lumii Sam Iun 09, 2012 1:51 pm | |
| bucurati-va fetelor ochii si pentru noi .. eu dupa atitea achizitii am inceput sa imi bucur ochisorii cu ce am acum la mine in gradina si e placut ..imi si vine sa rid eu care nu suportam rosele din cauza spinilor a faptului ca mereu am cite un tep in picioare (si acum am si nu il pot scoate de raul borhanului) acum stau si imi rinjesc dintii la fiecare floricica care imi infloreste la fiecare par de rosa .. e asa frumos si la mine cu toata inghesuiala az dimineata se deschise Doris thysterman mama ce miroase .. cind vazui culoarea aia portocalie cu toate ca mai am portocalii destui la mine da e frumos am luat-o asta primavara de la lottum si uite ca si inflorii Karla sa stii ca a inflroit pierul .. A si nu mai stiu de unde am luat Paul tronson parca il chema .Ioi fetelor a inflorit o frumusete piticul care incepe sa se faca mare are cred 10 floricele acum in el e ceva ff nice sa vad cum pun mina pe telefonul la d-l Pipi sa mai trag o repriza de pozat ..mi-a infloricit si Grace are si asta vreo 7 flori si crapa in sfirsit ochii cine altcineva decit Osiria luat de la 3 firme .. infloreste cel de la 1000island si cel de la cimbrud | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradinile lumii Sam Iun 09, 2012 4:44 pm | |
| Bravo Geo,ai muncit,ai cheltuit si acum poti sa te bucuri Cand or vrea fetele si alde consortul sa se uite la frumuseti sa le pui taxa,sa stie ca n-au voie nici macar sa viseze sa te ingradeasca la flori,ca si ei se bucura Elfu a primit o lectie,a vrut sa pozeze niste flori pt care m-a bombanit si nu l-am lasat decat dupa ce mi-a platit valoarea lor(munca mea n-am mai socotit-o) Asa ca isi rupe el carca cu adusul florilor | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradinile lumii Dum Iun 10, 2012 12:55 pm | |
| Cred ca de la Francia Thauvin ai luat Paul Transon, Geodezia... si ai avut dreptate, ca e splendid. Cateva poze de la "Zilele trandafirului" organizate in fiecare an la fosta abatie regala de la Chaalis, la 50 km nord-est de Paris. Era un asezamant foarte prosper, imens, distrus de catre revolutionarii de la 1789. Tot ce a ramas sunt ruinele din poza, celelalte cladiri au fost construite mai tarziu, in sec. XIX. Sarbatoarea e foarte bien organizata, foarte chic ( a se vedea decorurile imensului parc, in forma de trandafiri) restaurant in aer liber, bar de sampanie si tot tacamul... Celelalte sarbatori sunt nitel mai campagnarde, mai de la tara, asta e hyper-eleganta... Cum era sambata, era zi de mariaj la capela: Toti creatorii si toti editorii de trandafiri prezenti pâna la ultimul... milioane de trandafiri, imposibil sa nu-l gasesti pe cel pe care l-ai dori. Preturi de gradinarie pentru trandafirii in ghiveci, 15-20 euro pentru tufe, 30-40 euro pentru tije si grimpanti inalti... | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradinile lumii Dum Iun 10, 2012 1:02 pm | |
| | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradinile lumii Dum Iun 10, 2012 1:16 pm | |
| Si cativa trandafiri propusi spre vanzare, care mi-au sarit in ochi... "Nelson Montfort" (Guillot): "Rochemeiner Village" (Fryer) i-a placut cel mai mult lui Max: "Franck Michael" (Tantau): "Anisade" (Carruth): "Baby Romantica" (Meilland), floare foarte mica decat ne-am fi asteptat: "Village de Saint-Yrieux" (Panozzo): "Belle d'Espinouse" (Guillot) si el cu floarea foarte mica: "Michel Drucker" (Panozzo): "Crazy Fashion" (Sauvageot): "Mistinguette" (Tantau): "Monica Belucci" (Meilland): Abatia poseda si un rozarium clasic, à la française, care e in vizita libera. O sa pun maine pozele... | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Gradinile lumii Lun Iun 11, 2012 12:43 am | |
| Ai avut ceva de umblat Superbi trandafirii de vanzare. | |
|
| |
costieanuconstantin
Numarul mesajelor : 223 Localizare : codlea Joburi/Distractii : gradinarit , albine ,noutati Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/03/2011
| |
| |
gabriela60
Numarul mesajelor : 1334 Localizare : Tg.Jiu Joburi/Distractii : inginer Stare de spirit : buna Data de inscriere : 03/07/2011
| Subiect: Re: Gradinile lumii Lun Iun 11, 2012 8:32 am | |
| foarte frumos cred ca e relaxant sa te plimbi printre atatea flori una mai frumosa ca alta. | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradinile lumii Lun Iun 11, 2012 9:17 am | |
| Karla e un vis Ai reusit sa pleci cu mana goala de acolo? Eu n-as reusi | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Gradinile lumii Lun Iun 11, 2012 10:23 am | |
| De ieri de cand am vazut pozele ma gandesc numai cum o fi sa iei o gustare la restaurantul in aer liber, intr-o asa locatie de vis | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradinile lumii Lun Iun 11, 2012 11:08 am | |
| Pentru putin, Constantin. Sigur ca e relaxant, Gabriela, insa ajungi acasa cu picioarele varza Ba da, am reusit, Tinkerbell... Poti sa comanzi pe stand ce planta vrei si sa o primesti acasa, sa nu te complici cu caratul plantelor. Desi transportul pâna la masina iti e asigurat de copii angajati la ocazie, care-si castiga un banut muncind la un eveniment ca asta (insa e de preferat sa-i lasi sa se ocupe de persoanele in varsta): Myosotis, n-are rost sa fantasmezi ca nu e cine stie ce. Era o cafeteraia la intrare (pe care n-am pozat-o), apoi o braserie luata cu asalt (se manca si pe jos, pe peluza, era full) care pregatea sandwich-uri, hot-dog, salate (la noi ar corespunde un gratar de mici cu bere); asta avea vedere catre standurile de comercianti: .. iar pentru restaurant, trebuia sa stai la o coada teribila in pavilionul pe care-l vezi in poza (care adapostea bucatariile si barul), iar masa se servea sub copertinele pe care le vezi in lateral, in aer liber, cu vedere spre parc... | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradinile lumii Lun Iun 11, 2012 12:09 pm | |
| | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradinile lumii Lun Iun 11, 2012 12:16 pm | |
| Cativa trandafiri din colectie: Charles de Mills: Salet: Pink Cloud-ul Pietricicai... Niciun trandafir rosu, oranj sau galben (doar Ghislaine de Féligonde se catara pe zidurile de piatra)... Marietta Sylva Tarouca: Sourire d'Orchidée: Summerwine: | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Gradinile lumii Lun Iun 11, 2012 2:46 pm | |
| Oare daca te-ai ascunde o noapte sub bolta unui trandafir te-ar remarca cineva ? Acolo as dormi, pazita daor de rozele inmiresmate! Mi se pare foarte frumos, deosebit de frumos, trandafirul galben, adica Anisade. Nu ca celelalte ar fi mai prejos, dar cineva trebuie sa fie pe locul intai. Asta in cazul meu, pentru altii, sigur difera | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: Gradinile lumii Lun Iun 11, 2012 11:59 pm | |
| N-ai gusturi rele cu dormitul sub bolta de trandafiri | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Gradinile lumii Mar Iun 12, 2012 8:38 am | |
| Să dormiţi voi sub trandafiri, mai ales dacă au şi spini din belşug!!! Marietta Sylva este adorabilă, dar eu tot pe gard am s+o direcţionez. | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradinile lumii Mar Iun 12, 2012 9:01 am | |
| Karla ma refeream la cumparaturi ,nu neaparat la caratul lor Am fost la o petrecere duminica si dupa cum mi se promisese am capatat flori.......am plecat cu porbagajul plin(si bineinteles ca au si fost carate la masina,ca eu nu pot cara) In materie de plante reusesc sa ma abtin cu greu ,mai ales la ce-mi place | |
|
| |
geodezia
Numarul mesajelor : 3566 Localizare : Ticleni Joburi/Distractii : flori.goblene , Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/06/2011
| Subiect: Re: Gradinile lumii Mier Iun 13, 2012 11:01 am | |
| da pe unde le mai pui mincata-si sufletul ca ai cred parc dendrologic acolo la tine ...
si nu de alta da munca cit cuprinde plus legume fructe si alte alte | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradinile lumii Mier Iun 13, 2012 11:24 am | |
| Am dat ce aveam in mai mult de 2 exemplare In plus am vreo 400 m de garduri si e musai sa fie umplute ca deja ma dispera vecinii cu uitatul Inca nu-i parc.......iar eu detest gazonul | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradinile lumii Joi Aug 23, 2012 1:17 pm | |
| O gradina din Luberon (Provence), proprietatea unui fotograf si director artistic... Omul a cumparat bastida pe care a transformat-o in casa de oaspeti si a organizat in jurul sau o gradina albastra intr-un stil original, jumamate provençal, jumatate à la française... un soi de provençal-emancipat O sursa de inspiratie pentru amatorii de jardin bleu (eu sunt unul dintre aia, am gasit de unde sa ma inspir pentru un colt calcaros si in panta al gradinii)... Site-ul se numeste "Pavilllon de Galon", e un soi de hotel (pori inchiria o camera cu mic dejun inclus), ba proprietarul ofera si cursura de bucatarie provençala... Fotografiile sunt estivale, doar lavanda si perovskaia sunt in floare, insa gradina contine si alte plante de sol calcaros si uscat, albastre de preferinta: irisi germanica bleu, euphorbe caracias, caryopteris, cistus, rozmarin, melissa, graminee, santoline, buddleia etc... | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Gradinile lumii | |
| |
|
| |
| Gradinile lumii | |
|