| Gradinile lumii | |
|
+12gabriela60 Vernil Carina anasstasia Marga bubu Myosotis penelopa Karla Tinkerbell Rux stefana 16 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Gradinile lumii Mier Mar 14, 2012 11:02 am | |
| Cred ca trebuie prevazute niste guri de evacuare/alimentare, nu?
| |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Gradinile lumii Mier Mar 14, 2012 12:53 pm | |
| Eii, măi Myo, nu merge acolo apa aia e locul mic, l-am umplut cu trandafiri şi alte flori, arbuşti şi chiar pomi (am mutat un salcâm roşu). Şi, oricum, acolo am prevăzut mica mea băltoacă cu o mică cascadă dinspre movilă. Modelul Karlei l-aş fi văzut pe firul unei ape curgătoare. | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Gradinile lumii Mier Mar 14, 2012 9:35 pm | |
| Pai aia nu e apa curgatoare. E un iaz artificial. Sau asa pare. Nu-i musai sa aiba evacuare si alimentare. Eu umplu piscina cu furtunul si o golesc cu o pompa submersibila. Ca asa a fost modelul cand am facut-o. Ia vreo 80 tone de apa. | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Gradinile lumii Mier Mar 14, 2012 10:09 pm | |
| Chiar daca e un iaz artificial, e, totusi, un iaz, nu o mica baltoaca cat mi-ar incapea mie Iar gradina din spate, are o configuratie mai de ... la paysanne roumaine! | |
|
| |
gabriela60
Numarul mesajelor : 1334 Localizare : Tg.Jiu Joburi/Distractii : inginer Stare de spirit : buna Data de inscriere : 03/07/2011
| Subiect: Re: Gradinile lumii Joi Mar 15, 2012 8:01 am | |
| sunt foarte frumoase casele pe care le arati Karla sunt superbe si-ti da asa o stare de liniste si impacare vazand cat de bine se imbina piatra cu plantele,cu apa,e superba ambianta. Dar ma gandeam ca voi francezii nu stiti ce nu aveti, o pagoda in mijlocul unei asemenea localitati.Am glumit (amar) pentru bunul simt al romanilor si in fata neputintei noastre de a opri macelul arhitectural din tara.In ceea ce priveste apa spune-mi Myo ca sa nu faca lartve de tantari si alte cele nu trebuie sa-i pui ceva substante? si atunci cum se mai impaca apa cu plantele caci ai dreptate nu ar fi chiar greu sa betonezi si sa faci un asemenea loc dar ce faci cu degradarea apei sa nu puta a balta prea repede. | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Gradinile lumii Joi Mar 15, 2012 9:31 am | |
| Merci, Gabriela Acela din poza nu e un iaz, e un canal, proprietara l-a sapat ca sa traga apa din raul care curge in apropiere ca sa-si faca un colt acvatic in gradina. Probabil canalul se varsa tot in râul din care provine, prin alta parte... La fel cum a facut Monet la Giverny: toata gradina acvatica e de fapt un canal sapat la râul Epte, cel care separa Normandia de Ile-de-France. | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Gradinile lumii Joi Mar 15, 2012 11:20 am | |
| Maaama ce ma enerveaza astia au rauri si canale peste tot Marga iti scriu la iazuri. | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradinile lumii Joi Mar 15, 2012 1:19 pm | |
| Lasa, Myo, ca merge si cu o fantana, uite un exemplu de amenajat o fantana parasita din gradina: Aici proprietarii au pus un trandafir salbatic, specia "Rosa sericea pteracantha" (un chinezoi plin de spini, ca sa tina copiii la distanta). Cred ca e un bujor acela de langa fantana, probabil ca sa avanseze putin inflorirea. In mod normal, trandafirul o sa acopere barierele de fier, mai ales ca spre sfarsitul verii apar spinii rosii foarte ascutiti care sunt caracteristice speciei (si care au si valoare decorativa)... why not? Si o scena continandu-l pe "Cardinal de Richelieu", placat pe peretii unui vechi prezbiter din Val d'Oise: Trandafirul are abia 4 ani si da o mare noblete peretilor vechi si fisurati. Cu siguranta e atasat de perete cu ceva legaturi, intrucat "cardinalul" are mai degraba un port retombant (data fiind greutatea florilor...) Comme quoi, un trandafir poate face o minune dintr-o vechitura... | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Gradinile lumii Joi Mar 15, 2012 2:26 pm | |
| Are şi cu ce Floarea trandafirului ăsta e mare, bogată şi în cel puţin 2 nuanţe de culoare. Dacă mai e remontant şi parfumat, chiar poate face minuni în orice loc l-ai pune. | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradinile lumii Joi Mar 15, 2012 5:10 pm | |
| Oh, are o infinitate de nuante, de la rosu- purpuriu, la violet iar mijlocul e gri-cenusiu de-a dreptul, ceea ce amplifica nuantele de mov... Parfum are da' remontanta, nexam. In mai-iunie e in floare, apoi, doar daca-i pui vreo clematita... | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradinile lumii Mar Mai 29, 2012 1:40 pm | |
| Gradinile parcului de la Bagatelle (in Paris, Bois de Boulogne), locul in care are loc decernarea anuala a premiilor pentru cei mai frumoase creatii. E de fapt un parc care se intinde pe mai multe hectare, creat in vremea Mariei-Antoanetta dintr-un pariu pe care regina l-a facut cu proprietarul locului, contele d'Artois (au pariat ca fac/nu fac gradina in 60 de zile) In apropiere exista la vremea aceea o abatie prospera (Longchamps), distrusa la Revolutia franceza, din care se mai vad abia ruinele... Bagatelle e una din cele 4 gradini botanice ale orasului; exista colectii de bujori, irisi, clematite, asteri, nuferi, alea-alea... bineinteles, cea mai importanta piesa e rozarium-ul, construit in stil clasic, à la française. Aleile sunt mai largi si mai spatioase decat la Haÿ-les-Roses, te poti plimba in voie, chiar pe straturile verzi. (cladirea din imaginea de sus e oranjeria - un spatiu pentru iernat colectiile de agrume) (in poza de mai sus, o liana dirijata pe o sfoara groasa, pentru a obtine un efect-ghirlanda; trandafirul e City of York de la Tantau) Gradina de irisi: Mai multe poze, pe blog... | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradinile lumii Mar Mai 29, 2012 1:51 pm | |
| Si cativa trandafiri fotografiati cu aceeasi ocazie: Adriana Top-Model, creatie Laperrière: Bernadette Laffont, creatie Bernard Sauvageot: Déclic, grimpant creat de Paul Croix: Eddie Mitchell, creatie Meilland: Fantin Latour, un centifolia de origine necunoscuta: Un Lavender Dream pe tija: Pierre Gagnaire, creatie Delbard: Susan Renaissance, creatie Poulsen: | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Gradinile lumii Mier Mai 30, 2012 3:32 pm | |
| O "spuma" imaculata, acest Susan Renaissance !!! E atat de frumos, acum, frunzisul trandafirilor ... oare, se pastreaza asa toata vara??? | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Gradinile lumii Mier Mai 30, 2012 4:10 pm | |
| MI-a taiat respiratia frumusetea gradinilor pariziene. Dar niciodata nu am reusit sa vad trandafiri infloriti. Multumesc, Karla, pentru imagini! O splendoare! | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradinile lumii Mier Mai 30, 2012 8:59 pm | |
| Nu se pastreaza asa toata vara, Penelopa, insa daca ajunge cu cateva pete in septembrie nu e asa grav.
Pentru putin, Vernil... | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradinile lumii Vin Iun 01, 2012 11:56 am | |
| Pentru amatorii de limba franceza, reamintesc: jardin=gradina, in sensul ornamental. Adica cea care hraneste spiritul. potager= gradina de legume si fructe. Adica cea care hraneste stomacul. Cateva imagini din Versailles, insa nu din gradinile ornamentale (desenate si create de Le Nôtre) ci din gradina care hranea regele Frantei si curtea sa. "Le Potager du Roi" (du Roy, in franceza veche), creat de arhitectul peisagist La Quintinie in vremea regelui Soare, Louis XIV. In zilele noastre, gradina, care se intinde pe cateva hectare este in grija Scolii Nationale de Peisagism din Versailles, deci studentii se exerseaza, fac practica si intretin gradina. Produse de sezon se vand la intrare, ca pâinea calda... Cateva imagini din gradinile de pomi fructiferi, pentru a vedea tehnicile de spaliere: | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradinile lumii Vin Iun 01, 2012 12:03 pm | |
| | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradinile lumii Vin Iun 01, 2012 12:09 pm | |
| Si cateva imagini mai decorative, fiidca florile nu lipsesc intr-un potager care se respecta: Trandafirul e un noisettiana din 1872, se cheama Bouquet d'Or (buchet de aur), creatie Ducher: (culoarea reala e putin mai deschisa decat in poza, e o splendoare care te lasa fara glas) Si o hortensia petiolaris care tocmai inflorise si care mi-a dat chef sa-mi plantez si eu una in gradina... | |
|
| |
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Gradinile lumii Vin Iun 01, 2012 12:14 pm | |
| Pomii fructiferi sunt aliniati ca la armata. Cam prea multa ordine pentru gustul meu. | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradinile lumii Vin Iun 01, 2012 12:26 pm | |
| - bubu a scris:
- Pomii fructiferi sunt aliniati ca la armata. Cam prea multa ordine pentru gustul meu.
Curat ca la armata (sunt pe jos de râs... Batalionul 1 Ciresi, sa traiti!)... Insa astia-s francezii: gradinarul taie in vegetal la fel cum pietrarul lucreaza blocurile de granit sau calcar, e un material de constructie Mie nu-mi displac: e o munca de câine, care nu e facuta doar pentru estetica ci si pentru productivitate... | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Gradinile lumii Vin Iun 01, 2012 1:54 pm | |
| "Armata" ca armata, dar hortensia ai este bestiala S-o gasi pe undeva de cumparat???? Eu nici n-am auzit de ea! | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradinile lumii Vin Iun 01, 2012 2:37 pm | |
| E pe toate drumurile... ba au aparut si variante cu frunzisul tarcat. | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: Gradinile lumii Vin Iun 01, 2012 6:52 pm | |
| Mie imi place armata de pomi. Alinierea ajuta foarte mult la lucrarile care trebuiesc facute. Imi vin in minte stropirile acum. E mai simplu si mai economic, de ex. sa stropesti spalierul decat o ciumafaie de coroana inalta de cativa metri (cum sunt la mine ) | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradinile lumii Vin Iun 01, 2012 9:48 pm | |
| exact... si ce simplu e sa culegi fructele, sa le alegi in functie de cat sunt de coapte (se culeg in mai multe valuri, pentru prospetime)...
| |
|
| |
geodezia
Numarul mesajelor : 3566 Localizare : Ticleni Joburi/Distractii : flori.goblene , Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/06/2011
| Subiect: Re: Gradinile lumii Vin Iun 08, 2012 11:34 am | |
| waw ..va dati seama daca am avut rabdare sa citesc cele 7 pagini nu comentez nu am nici spatiu nici experienta dar e ceva uluitor in toate e demential | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Gradinile lumii | |
| |
|
| |
| Gradinile lumii | |
|