| Gradina Codrutei | |
|
+12Doini happy costieanuconstantin Karla Tinkerbell bubu stefana Myosotis Vernil penelopa Rux codruta 16 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
codruta
Numarul mesajelor : 240 Localizare : Veldhoven - Olanda Joburi/Distractii : xxx Stare de spirit : oscilanta Data de inscriere : 25/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Codrutei Mar Mai 03, 2011 9:03 am | |
| Referitor la trandafirul dp e casuta... Ce nu am inteles eu este: daca pun un stalp in fata trandafirului si in timp trandafirul va acoperi acel stalp inseamna ca ceea ce este pe peretele casutei nu va mai avea umbra. Si, banuiesc ca ramurile tot vor creste, ba chiar, mai mult pentru ca se vor intinde dupa soare. | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Codrutei Mar Mai 03, 2011 9:44 am | |
| Bine te-am gasit si aici, Codruta! Ce frumoase imagini, nu stiu cum de mi-au scapat! Ideea mea era sa schimbi forma trandafirului. La tine a crescut in voie, ca un mega-arbust. In loc sa-l lasi ca o tufa uriasa, il formezi ca un catarator. Adica alegi o ramura sau doua la baza (cele mai lungi) pe care le decretezi ca fiind principale. Pe acelea le vei ghida vertical, intai pe grilajul verde, apoi pe stalpul care va veni perpendicular pe casuta, la inaltime. ideea e, ai inteles cred, sa fixezi un stalp orizontal, la sa zicem 1,80 inaltime - (nu stiu cat de inalta e casuta, ideal ar fi la 2 m), pe care ramurile principale sa se poata intinde. Stiind ca ele vor avea la maturitate 3 metri, poate 3,50. Bineinteles, stalpul orizontal va fi fixat cu ajutorul altuia, vertical, pe care-l pui inpamant de partea cealalta a aleii stramte, in regiunea unde ai iazul (daca am vazut eu bine in poza, ca sunt pluta la orientarea in spatiu). Pentru ramurile secundare, o sa procedezi in functie de spatiu. -La baza, le tai pe toate, lasi una singura, care sa preia stafeta cand una din cele principale o sa imbatrâneasca. Astfel, o sa poti trece fara sa-ti zgarie picioarele. -incepând de la jumatate de metru, sa zicem, incepi sa le orientezi pe grilaj, la orizontala, cat mai bine intinse. Cu ele n-o sa ai treaba, o sa se duca cat vor, o sa faca ramificatii cu flori.... daca sunt bine etalate pe casuta, bine intinse, n-o sa-ti faca rau. -Pe stalpul orizontal, la inaltime, lasi sa creasca cele doua ramuri principale incolacite. Le dirijezi astfel incat sa se impleteasca pe stalp. O sa-ti faca si ele ramuri secundare. O sa le tai mai mult doar pe cele care curg in jos si fac prea multa umbra; pe restul o sa le tai normal, cum faci taierea de toamna si primavara. Daca le dirijezi bine, o sa reusesti sa eviti umbra. Si in orice caz, la baza trandafirului, aproape de radacina, oricum n-o sa ai ramuri, pentru ca le tai ca sa poti trece. Eventual, pentru estetica, o sa plantezi un manunchi de anuale, nu stiu cum se cheama alea colorate carora le place umbra, imi scapa numele acum... | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Gradina Codrutei Mar Mai 03, 2011 9:20 pm | |
| Eu as completa ce a zis carla cu imaginea unui T sau a unei porti,adica un"U" cu gura in jos sau mai bine zis un dreptungi fara latura de pe pamant | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Gradina Codrutei Mar Mai 03, 2011 9:22 pm | |
| - penelopa a scris:
- Măi, fetelor, căldăruşele atsea se fac frumoase abia în al 2-lea an.
Mi-a adus primăvara trecută Elfa câteva răsaduri de căldăruşe care, abia din primăvara asta arătă suuuuper, ca nişte tufe adevărate, bogate şi cu tije florale aliniate la start. Pene sa-mi spui ce culori nu ti-am adus sa completez Ale mele sunt batute si parfumate Am si seminte de fitoase dar nu stiu cum ca nu ies cALDARUSELOR NU LE MERGE BINE IN SERA le place afara sa treaca iarna peste ele Cel putin asa zic multimea mea de tufe | |
|
| |
codruta
Numarul mesajelor : 240 Localizare : Veldhoven - Olanda Joburi/Distractii : xxx Stare de spirit : oscilanta Data de inscriere : 25/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Codrutei Mier Mai 04, 2011 9:17 pm | |
| Karla, multumesc muuuuult pentru explicatii Nu stiu cum o sa reusesc sa fac ce ai zis tu. Eu mi-am dat silinta sa acopar grilajul pe care e fixat trandafirul si e acolo o invalmaseala de ramuri principale si secundare, o incalceala pe care nu stiu cine si cum o poate descalci. Stiind ca ramurile cataratorilor trebuie conduse pe orizontala eu am "culcat" tot ce s-a putut Anul acesta il mai als sa faca ce vrea si daca chiar nu mai incap de el incerc sa gasesc primavara urmatoare pe cineva care se pricepe la trandafiri si care il poate tunde cum e mai bine. Pentru mine tunsul trandafirilor e un fel de limba olandeza inteleg ca se vorbeste olandeza dar nu inteleg ce | |
|
| |
codruta
| Subiect: Re: Gradina Codrutei Joi Mai 05, 2011 10:23 am | |
| Incepe sa se coloreze gradina din fata casei [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
costieanuconstantin
Numarul mesajelor : 223 Localizare : codlea Joburi/Distractii : gradinarit , albine ,noutati Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Codrutei Joi Mai 05, 2011 12:37 pm | |
| frumoase !!!!! ieri am trecut un pic si prin hornbach brasov si am vazut multe si diverse clematite , frumoase dar , cam scumpe pt buzunarul meu in acest moment !!! | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Codrutei Joi Mai 05, 2011 12:58 pm | |
| Dacă şi la Braşov au înflorit clematitele, însemnă că eu chiar n-am noroc la ele. Codruţa, îmi place culoarea aia la clematită. Cum o cheamă ... pe clematită? | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina Codrutei Joi Mai 05, 2011 1:04 pm | |
| Voulenceau sau pe aproape | |
|
| |
codruta
| Subiect: Re: Gradina Codrutei Sam Mai 07, 2011 11:09 am | |
| Ai dreptate, e pe aproape Voluceau o cheama. Vedeti ca eu scriu numele plantei la fiecare poza cu exceptia celor la care nu le stiu eu numele. | |
|
| |
codruta
| Subiect: Re: Gradina Codrutei Mar Mai 10, 2011 2:10 pm | |
| Au aparut primele floricele la oxalisul galben si in curand vor fi o multime de floricele [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Codrutei Mar Mai 10, 2011 2:19 pm | |
| Acesta-i renumitul oxalis galben?!! Da, are floare interesantă! | |
|
| |
codruta
| Subiect: Re: Gradina Codrutei Mar Mai 10, 2011 2:24 pm | |
| Ca si planta nu e cine stie ce si mai e si anuala. Sunt interesante doar florile pentru ca sunt galbene. Pana ieri a fost in casa si s-a cam lungit. Ieri l-am scos afara. Sa vedem cum ii place. Ce pot sa spun in plus, fata de ceilalti oxalisi este foarte setos si imediat se moleseste daca nu are apa suficienta.
| |
|
| |
codruta
| Subiect: Re: Gradina Codrutei Dum Mai 15, 2011 12:16 pm | |
| Dupa cateva zile insorite si caldute au inceput spectacolul si trandafirii [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Cei rosii, cumparati ca si Nina Weibull, ar trebui sa fie tufe destul de mici dar cu toate ca sunt plantati in acleasi loc s-au dezvoltat diferit. Imi este tare drag cel la care i-a crescut o ramura inaltaaaaaaa, ramura care numai bine se potriveste pe peretele casei [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Indigolleta si Elfe (in partea stanga a pozelor) s-au dezvoltat tare anemic pana acum dar e drept ca nici nu au avut suport pe care sa-i agat si sa-i conduc cum vreau eu. Acum au si siuport asa ca pe anul viitor sper sa arate mult mai bine. Indigolleta [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Elfe [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Din cele doua feluri de irisi Germanica pe care ii am a inflorit si ultimul [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Gradina Codrutei Dum Mai 15, 2011 4:43 pm | |
| Codruta, ce frumosi sunt trandafirii tai! Observ ca la tine a venit primavara, ca si la Karla, de altfel. Aici, in Ro, abia ce incepe sa se incalzeasca. La mine abia acum incep sa se deschida bobocii catorva urcatori. Dar se anunta an bogat in flori, ca si la tine! | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Gradina Codrutei Lun Mai 16, 2011 9:27 am | |
| Iar la mine, la ţară, natura e şi mai în întârziere. Trandafirii mei abia au scos bobocei mici. Singurul trandafir înflorit e piticul Kordana pe care l-am plantat în primăvara asta înflorit. Îl mut la toamnă în ghiveci şi-l duc în casă la iernat. Este tare frumuşel, mai ales acum când, fiecare floare sau boboc are altă culoare: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]La tine, Codruţa, îmi place mult trandafirul Elfe ... şi nu fiindcă îl asociez cu ... Elfa | |
|
| |
codruta
| Subiect: Re: Gradina Codrutei Lun Mai 16, 2011 12:50 pm | |
| Pene, e tare frumusel piticutul tau. De ce vrei sa-l duci la toamna in casa? Nu rezista iarna afara? Elfe, cumparat de la Bakker, nu prea este asa ca in revista. Ar fi trebuit ca florile sa fie un alb verzui iar la mine sunt alb cu o tenta slaba de galben. Oricum imi place de el si daca impreuna cu Indigolleta acopera tot suportul o sa-mi placa si mai mult | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Gradina Codrutei Lun Mai 16, 2011 12:55 pm | |
| Da, Codruţa, mi-a spus Karla că piticul meu e de interior ... mi-a pus şi nişte link-uri, în situaţia în care mă situam pe postul lui Toma necredinciosul | |
|
| |
codruta
| Subiect: Re: Gradina Codrutei Mar Mai 24, 2011 11:20 am | |
| Hai sa va prezint si eu ultimele inflorite: Clematita Piilu care anul acesta m-a incantat cu mai multe flori [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Am doua clematite Piilu si am remarcat ca exista o diferenta intre ele. Cea care are soare cateva ore pe zi are mai multe florin dar sunt simple iar cea care are doar umbra are mai putine flori dar majoritatea sunt duble [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Trandafiru Rosarium Uetersen ma incanta cand il privesc dar nu cand trebuie sa trec pe langa el si cand ii simt spinii in pielea mea [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]O ciudatenie am remarcat la trandafirul Waltz Time la care anul acesta floarea area alta culoare fata de anii trecuti Anul acesta [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Anul trecut [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Mama mi-a trimis un impatiens. Nu stiu daca din grseala sau imi era destinat mie. Ma bucur ca l-am primit deoarece are o culoare cum nu am mai avut inca [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
codruta
| Subiect: Re: Gradina Codrutei Mar Mai 24, 2011 11:22 am | |
| Chiar daca au inflorit in casa nu afara musai e sa vi prezint ca sunt tare frumusei si harnicuti [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Gradina Codrutei Mar Mai 24, 2011 1:37 pm | |
| Fină dragă, cu clematitele nu prea sunt prietenă, aşa că nu ştiu ce să zic de ale tale. O Piillu o să-mi iau şi eu ca să fiu în rând cu voi, în rest, vreau numai clematite ciudate (cum este Vitalba, noua mea achiziţie, chiar dacă Tink spune despre ea că-i sălbatică). Cât despre trandafiri, această manifestare cameleonică am constatat-o şi la mine. Uneori, florile au nuanţe diferite de la un val la altul în acelaşi an. Referitor la ţeposul tău ... cred că a vrut şi el un pic de ... mov Impatiensul de un roz diafan este atât de gingaş ! Nici n-am mai văzut un astfel de impatiens. Şi cu achimeneşii stai bine. Ai mei n-au făcut (încă) boboci nici cei mov. | |
|
| |
codruta
| Subiect: Re: Gradina Codrutei Mar Mai 24, 2011 1:50 pm | |
| Achi mov nu a inflorit nici la mine primul. Anul trecut a fost achi galben mai harnic iar acum cel rosu. Pe ceilalti achi nu i-am cautat de boboci dar toti sunt marisori asa ca urmeaza si florile cat de curand...sper | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Gradina Codrutei Mar Mai 24, 2011 2:30 pm | |
| ... caută-i, atunci, de ouă , dacă de boboci nu-i cauţi. | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Gradina Codrutei Mar Mai 24, 2011 3:34 pm | |
| Codruta, ce bogate sunt clematitele tale! Le-ai taiat vreodata tijele ? De trandafiri nu mai zic nimic, intotdeauna ai avut culori deosebite la ei. Ca si la hibiscusii de gradina. | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina Codrutei Mar Mai 24, 2011 5:10 pm | |
| Imi plac toate florile,clemagtite,trandafiri,impasientasul dar cu achisi m-ai omorat Daca imi zici ca ai si batuti.......cred ca o sa vreau in Olanda cat de curand(daca ma gandesc eu bine n-am prea fost pe acolo-o vizita scurta de cateva ore nu se pune) M-am tampit.......oamenii se uita dupa case masini,toale,mobila,bijuterii,parfumuri si multe altele si io tanjesc ca nebuna dupa flori(si mereu mereu altele) Am propus sa mai supra inaltam nitel camera cateilor si in "etaj" sa-mi fac eu un fel de sera Barbatul meu s-a uitam la mine de parca ii propuneam sa ne mutam la Buckingham Palace si mi-am zis ca el nu se apuca sa-si faca Gradina botanica in casa Nu i-am vorbit vreo 2 zile...........pana mi-a venit cu 2 rodo si o azalee(atunci n-am mai rezistat) | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Gradina Codrutei | |
| |
|
| |
| Gradina Codrutei | |
|